Ålandsbanken World Elite recension

Ålandsbanken World Elite

Vårt betyg:

World Elite är Ålandsbankens mest exklusiva kreditkort med ett stort antal förmåner för resan. Kortet har även cashback och en mycket låg effektiv ränta.

Ålandsbanken World Elite

World Elite är Ålandsbankens mest exklusiva kreditkort med ett stort antal förmåner för resan. Kortet har även cashback och en mycket låg effektiv ränta.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

500 000 kr

Ränta

13,50 %

Räntefria dagar

40 dagar

Fördelar

Fri tillgång till lounger för dig och en gäst

Concierge Service och Fast Track

Cashback via Mastercard

Nackdelar

Endast för Private Banking-kunder

Något begränsade förmåner för att vara så exklusivt

Räkneexempel: Den effektiva räntan är beräknad med 13,50% ränta på en nyttjad kredit på 10 000 kr med antagandet att kredittiden är ett år, krediten betalas tillbaka i 12 lika stora rater, att kreditens ränta, avgifter, arvoden och provisioner är oförändrade under hela kredittiden samt att e-faktura använts.

Hur bra är Ålandsbanken World Elite?

För att vara ett Premiumkort är Ålandsbanken World Elite riktigt bra i mina ögon. Kortet är billigt att använda men ger trots det stora förmåner till dig som kund. Dessutom är kortet utvecklat för att vara så miljövänligt som möjligt.

Tyvärr är kraven höga vilket leder till en begränsad målgrupp. Och hade det inte varit för det hade kreditkortet fått ett betydligt mycket högre betyg från mig.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Stort kapital för investeringar

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

13,50 %

Effektiv ränta:

13,50 %

Högsta kredit:

500 000 kr

Räntefritt:

40 dagar

Minsta månadsbetalning:

Information saknas

Förseningsavgift:

60 kr

Övertrasseringsavgift:

100 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

Information saknas

Valutapåslag i utlandet:

1.65 %

Uttagsavgift:

3 % (minst 40 kronor)

Sparränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Nej

Rekommenderas som:

Premiumkort

3

av 5

Till ansökan

Erbjuder Ålandsbanken World Elite någon sorts bonus?

Ja, ditt Ålandsbanken World Elite ger dig cashback via programmet Mastercard Travel Rewards. Cashbacken fungerar i regel som en rabatt där det rabatterade beloppet omvandlas till återbäring.

Det är ett stort antal partners som är anslutna till programmet och nya läggs regelbundet till. I skrivande stund fick du med ett World Elite kreditkort exempelvis specialerbjudanden hos bland annat Apple, Adidas, Hertz och Hawaiian Airlines, med många fler.

Återbäringen du samlar in kan du sedan spendera på unika deals, och ju mer återbäring du samlar in, desto bättre erbjudanden får du tillgång till.

Erbjuder Ålandsbanken World Elite några andra förmåner, rabatter eller erbjudanden?

Ja, Ålandsbanken World Elite är ett exklusivt premiumkreditkort som vi i första hand rekommenderar som ett resekreditkort då de bästa förmånerna är kopplade till just resor.

Gratis Lounge Access

Med kreditkortet får du LoungeKey med ett medlemskap som ger dig och en gäst ett obegränsat antal besök på flygplatslounger över hela världen.

Flera av de lounger du får tillgång till är så bra att du kommer prioriter att komma tidigt till flygplatsen bara för att få njuta av bekvämligheten.

Fast Track

Om du laddar ner och kopplar ditt kort till appen Mastercard Travel Experiences får du förtur på utvalda flygplatser. Det betyder att du kan gå före i kön till säkerhetskontrollen och i vissa fall spara riktigt mycket tid.

Tyvärr är det inte så många flygplatser i Norden som är anslutna till detta program än, men vi räknar med att det snart kommer ändras.

Concierge Service

Ålandsbanken erbjuder dig också en concierge service som du kan använda för att få hjälp med att boka hotell, restauranger och upplevelser på resan. Tjänsten kan också användas för att få tips inför en resa.

Åland Index

En av Ålandbankens stora satsningar är miljön och med tjänsten Åland Index utbildar de sina kunder i hur mycket stor miljöpåverkan deras spenderingsvanor har.

Via internet- och mobilbanken kan du följa statistik på exakt hur stor miljöpåverkan alla köp du gör med ditt kort har.

Östersjöprojektet

En annan del av miljösatsningen kallas för Östersjöprojektet och är ett projekt där pengar dels samlas in, men framför allt betalas ut till företag och organisationer som hjälper till att skydda Östersjön. Därför kallas kreditkort från Ålandsbanken även för Östersjökorten.

Vilka försäkringar ingår?

Ålandsbanken samarbetar bland annat med Zurich Insurance och AIG för att erbjuda dig med ett World Elite-kort en rad olika försäkringar.

Typ av försäkring

Ingår

Reseförsäkring

Ja

Avbeställningsskydd

Ja

Självriskreducering

Ja

Prisgaranti

Ja

Allriskförsäkring

Ja

Köpskydd

Ja

Leveransförsäkring

Ja

Förlängd garanti

Nej

Tanka-Fel Försäkring

Nej

Nyckelförsäkring

Nej

Mer om försäkringarna

  • Reseförsäkring: Kreditkortet har en omfattande reseförsäkring för dig och din familj. Förutom vanlig täckning såsom avbeställningsskydd, bagageförseningskydd och försäkring för sjukdom och olycka, har du även en hole-in-one-försäkring.
  • ID-stöldsförsäkring: Om du råkar ut för en ID-kapning kan du får ersättning för inkomstbortfall, juridisk hjälp och mycket mer.
  • Självriskeliminering: Betalar du för en hyrbil med ditt kreditkort så slipper du betala självrisken på försäkringen ifall något skulle hända med bilen.
  • Köpskyddsförsäkring: En allriskförsäkring som ger ersättning ifall vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner du köpt skulle skadas eller inte levereras enligt avtal.
  • Prisskyddsförsäkring: Slutligen har kreditkortet en prisgaranti som ger dig ersättning för mellanskillnaden i fall du skulle hitta en vara du köpt för ett lägre pris.

Hur hög är räntan på Ålandsbanken World Elite?

En bra egenskap med kreditkortet är den låga ränta. Kortet har nämligen en låg nominell ränta på endast 13,50 %. Och eftersom du måste vara Private Banking-kund för att skaffa kreditkortet, så betalar du ingen specifik årsavgift för kortet.

Därmed ligger även den effektiva räntan på 13,50 %.

Vilka andra avgifter kan tillkomma?

Räntan är alltså väldigt låg och du slipper betala en fast årsavgift. Men det tillkommer vissa extra kostnader för olika sorters transaktioner, däribland dessa:

  • Uttagsavgift: 3 % (minst 40 kr)
  • Valutapåslag: 1,65 %
  • Ändra PIN-kod: 70 kronor per gång

Vilka krav måste uppfyllas?

Det främsta kravet för att skaffa ett Ålandsbanken World Elite är att du är en Private Banking-kund hos Ålandsbanken.

För att bli det måste du ha flera miljoner i tillgängligt kapital att placera i investeringar, vilket betyder att målgruppen för kortet är relativt liten.

Förutom det behöver du ha en fast inkomst som räcker till det kreditutrymme du valt. Och givetvis ska du även leva upp till grundkraven för kreditkort, dvs. vara minst 18 år gammal och inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur bra är Ålandsbankens kundtjänst?

Ålandsbankens kundtjänst är ganska bra och håller samma mått som andra stora bankers kundtjänst.

Dels finns det en sektion med frågor och svar på deras webbplats, och dels kan du använda skicka direktmeddelanden till banken via webbplatsen.

Du kan också kontakta banken via telefon:

  • Växel: +46 (0) 8 791 48 00 (öppet vardagar mellan 08.30 och 17.00).
  • Kundservice: +46 (0) 771 415 415 (öppet vardagar mellan 08.30 och 18.00)

Ålandsbanken har även kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm som du kan besöka vid behov.

Vad säger andra om kreditkortet?

En stor del av vår efterforskning för dessa recensioner är att ta reda på vad andra tycker om ett specifikt kreditkort. Tyvärr har vi inte hittat några betyg eller omdömen om Ålandsbanken World Elite från kunder, men med tanke på de otroliga förmåner som erbjuds kan vi räkna med att de flesta är nöjda med kreditkortet.

Vi brukar också granska bankernas betyg på plattformen Trustpilot, men Ålandsbanken har inget betyg där och därför kan vi inte dra några slutsatser därifrån heller.

Andra kreditkort från Ålandsbanken

Vad tycker du om Ålandsbanken World Elite?

Kundernas omdöme om Ålandsbanken World Elite

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Ålandsbanken Abp (Finland), svensk filial

Telefonnummer

0771 415 415

E-postadress

Information saknas

Adress

Stureplan 19

Postnummer

111 45

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

516406-0781

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

08.30 - 18.00

Tisdagar

08.30 - 18.00

Onsdagar

08.30 - 18.00

Torsdagar

08.30 - 18.00

Fredagar

08.30 - 18.00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt