Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Vårt betyg:

Norwegian kreditkort är ett av Sveriges bästa kreditkort med generösa förmåner för vardagen och resor. Kortet har ingen årsavgift men ger ändå bonus på alla köp och har flertalet försäkringar.

Bank Norwegian Kreditkort

Norwegian kreditkort är ett av Sveriges bästa kreditkort med generösa förmåner för vardagen och resor. Kortet har ingen årsavgift men ger ändå bonus på alla köp och har flertalet försäkringar.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

150 000 kr

Ränta

21,99 %

Räntefria dagar

45 dagar

Fördelar

Bonus & cashback på alla köp

Ingen avgift för kontantuttag

Omfattande reseförsäkring för dig och din familj

Nackdelar

Hög ränta vid delbetalning

Tak på bonus och cashback

Räkneexempel: Den rörliga krediträntan är 21,99% (feb 2024). Årsavgiften är 0,-. Vid nyttjande av en kredit på 10 000 och återbetalning genom 12 betalningar på 936 kr under 12 månader, är den effektiva räntan 24,35 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka är 11 233 kr.

Hur bra är Bank Norwegian Kreditkort?

Bank Norwegian kreditkort är enligt mig ett av de bästa kreditkorten på marknaden då kortet effektivt kan användas som både bonuskort och resekreditkort. Dessutom kostar det inget att äga vilket är en stor fördel.

Med det sagt hade jag uppskattat om man erbjuds lite fler förmåner såsom rabatter eller exklusiva erbjudanden från partners. Fast som sagt rekommenderar jag verkligen detta kreditkort till alla som är intresserade.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Inget lägsta krav

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Ja

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

21,99 %

Effektiv ränta:

24,35 %

Högsta kredit:

150 000 kr

Räntefritt:

45 dagar

Minsta månadsbetalning:

3% av skulden (minst 300 kr)

Förseningsavgift:

95 kr

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

45 kr (0 kronor vid e-faktura)

Valutapåslag i utlandet:

1.75 %

Uttagsavgift:

0 kr

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Korten är i skrivande stund röda

Rekommenderas som:

Resekort

5

av 5

Till ansökan
Bank Norwegian recension

Erbjuder Bank Norwegian kreditkortet någon sorts bonus?

Ja, detta är ett så kallat kreditkort med bonus och alla vardagsinköp köp som görs med kreditkortet ger antingen en bonus i form av CashPoints eller en cashback som dras av din kreditfaktura.

Som kund väljer du själv om du vill ha bonus eller cashback.

Samla CashPoints med Norwegian Reward

CashPoints är bonuspoängen i Norwegians eget bonussystem Norwegian Reward, och du kan tjäna poäng på det mesta du köper. I skrivande stund motsvarar 1 CashPoint 1 NOK.

Poängen du samlar in kan sedan bytas mot flygbiljetter (hel- eller delbetalning), extra bagage, Fast Track platsbokningar, hotellnätter och ändring av flygbiljetter.

Du samlar olika mycket poäng beroende på vad du använder kreditkortet till.

TransaktionCashPoints
Varuköp0,5 %
LowFare-biljetter hos Norwegian3 %
LowFare+-biljetter hos Norwegian4 %
Flex-biljetter hos Norwegian5 %

*Du kan som mest tjäna 100 000 kr i CashPoints per år.

Bonussystemet är nischat mot resor, och kreditkortet är alltså att föredra för personer som planerar att använda kortet utomlands.

Norwegian Cashback

Under 2023 började Bank Norwegian även erbjuda cashback för dig som hellre vill ha det. Du får inte riktigt lika mycket i cashback som du får i CashPoints, men det är fortfarande ett generöst erbjudande.

I dag tjänar du 0,5% i cashback på allt du köper med kortet. Den insamlade cashbacken dras automatiskt av din kreditfaktura och fungerar på så sätt som en rabatt.

Observera att du inte tjänar cashback på följande transaktioner:

 • Kontantuttag
 • Överföringar via Mina Sidor
 • Köp av valuta
 • Köp hos andra flygbolag

För att kontrollera hur många bonuspoäng eller hur mycket cashback du har, så loggar du in på “Bank Norwegian Mina sidor”, antingen via en webbläsare eller via appen.

Erbjuder Norwegian kreditkort några andra förmåner, rabatter eller erbjudanden?

Den absolut främsta fördelen med detta kreditkort är den bonus/cashback du kan få samt reseförsäkringen som ingår. Förutom att vara ett bonuskort är Bank Norwegian nämligen ett riktigt bra resekreditkort.

Att kortet dessutom inte har en årsavgift och begränsade avgifter när du använder kortet utomlands är också en stor fördel.

Mobila betalningar

Kreditkortet är välanpassat till mobila betalningar. Kortet har exempelvis stöd för Google Pay, Apple Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay, vilket betyder att du kan använda ditt Bank Norwegian digitalt oavsett vilken mobil eller klocka du har.

Nyligen lanserade banken en egen mobil betallösning som kallas Mikrokort. Det är en version av ditt kort i form av ett SIM-kort med ett tillhörande armband. Armbandet går att använda på egen hand eller kan sättas fast på en befintlig klocka.

Mikrokort är tillgänglig för alla som har ett kreditkort från banken och kostar inget extra.

Studentrabatt

Bank Norwegian är ett kreditkort som riktar sig till studenter, vilket är ganska ovanligt i branschen på grund av studenters svaga kreditvärdighet.

Men Bank Norwegian har både lättare villkor och lägre krav, men framför allt en studentrabatt som innebär att du kan använda kreditkortet utan ränta de första 6 månaderna.

Vilka försäkringar ingår?

Med Bank Norwegians kreditkort så ingår en reseförsäkring och en dagligvaruförsäkring. Utöver det har du också möjligheten att köpa till en rad tilläggsförsäkringar.

Typ av försäkring

Ingår

Reseförsäkring

Ja

Avbeställningsskydd

Ja

Självriskreducering

Nej

Prisgaranti

Nej

Allriskförsäkring

Nej

Köpskydd

Ja

Leveransförsäkring

Nej

Förlängd garanti

Nej

Tanka-Fel Försäkring

Nej

Nyckelförsäkring

Nej

Mer om försäkringarna

Reseförsäkring (ingår)

När du betalar minst 75% av en resa med ditt kreditkort så aktiveras automatiskt Norwegians reseförsäkring.

Försäkringen erbjuds samarbete med AIG Europe S.A som är försäkringsgivare. I skrivande stund har försäkringen ingen självrisk, vilket får ses som en stor fördel. Kreditkortet med reseförsäkring inkluderar bland annat:

 • Avbeställningsskydd: Om resan av en eller annan anledning skulle behöva bokas av så träder avbeställningsskyddet in. Försäkringen gäller om resan behöver avbokas p.ga. olycksfallsskada, akut sjukdom, dödsfall / dödsfall av närstående. Maximalt ersättningsbelopp per person är 15 000 kronor. Maxersättning per familj och skadehändelse är för närvarande 45 000 kronor.
 • Ersättning vid bagageförsening: Om ditt bagage tappas bort av flygplatspersonalen, eller om bagaget är försenat så ersätts man med upp till 1 500 kronor per person. Maximalt ersättningsbelopp för resesällskapet är 6 500 kr / kort.
 • Försening av allmänt transportmedel: Ersätter dig med maximalt 1 500 kronor om ditt allmänna färdmedel, exempelvis en buss eller ett tåg, skulle vara försenat.
 • Försäkring vid olycksfall: Om du skulle skadas allvarligt eller avlida under resan betalar Norwegian ut maximalt 100 000 kronor vid dödsfall, och som mest 1 000 000 kronor vid olyckor.

Dagligvaruförsäkring (ingår)

Dagligvaruförsäkringen ingår om du betalar för dagligvaror med kreditkortet. Om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven i minst 30 dagar får du utbetalt upp till 10 000 kronor att köpa dagligvaror för.

Försäkringen ger en engångsersättning som motsvarar en månads konsumtion av dagligvaror som har betalats med ditt Norwegian-kort.

Med dagligvaror menas köp som har gjorts i butiker som VISA kategoriserar som dagligvarubutiker.

Betalskydd (tilläggsförsäkring)

Betalskyddet aktiveras om du skulle få svårt att betala av dina kreditkortsfakturor på grund av en oförutsedd händelse. Försäkringen faller in vid exempelvis ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning eller om du skulle bli inlagd på sjukhus, och täcker återbetalningar i upp till sex månader.

Betalskyddet kostar 0,8 % av kvarvarande skuld, och dras månatligen från fakturan.

Självriskförsäkring hyrbil (tilläggsförsäkring):

Denna försäkring täcker självrisken på hyrbilar och gäller både i Sverige och utomlands. Hyrbilen måste betalas med Norwegian-kortet och den måste vara helförsäkrad. Dessutom behöver kortinnehavaren vara registrerad på hyresavtalet.

Årskostnaden för självriskförsäkringen är 249 kronor.

Skydd mot ID-kapning (tilläggsförsäkring)

ID-skyddsförsäkringen gäller om en obehörig person stjäl dina personuppgifter, och nyttjar dessa för att exempelvis teckna lån, kreditkort eller öppna bankkonton i ditt namn.

ID-kapningsskyddet täcker bland annat de juridiska kostnader som kan uppkomma samt eventuellt inkomstbortfall, och det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 1 000 000 kronor per skada och år.

Skyddet gäller i hela världen och kostar 149 kronor per år.

Tandvårdsförsäkring (tilläggsförsäkring)

Ger dig ersättning när oväntade kostnader för tandvård uppstår. Fyllningar inkluderas, och även mindre kirurgiska ingrepp såsom bortdragning av tänder. Tandvårdsförsäkringen kostar från 237 till 475 kronor per månad beroende på ålder.

Hur hög är räntan på Bank Norwegian kreditkort?

Samtliga inköp som görs med kortet samlas på en månadsfaktura. Fakturan kan du sedan välja att betala direkt (inom 45 dagar) för att slippa räntan.

Betalar du inte fakturan inom de räntefria dagarna så ligger den nominella räntan på 21,99 % och med alla avgifter inräknade landar den effektiva räntan på 24,35 %. Räntan kan anses ganska hög, men det kompenseras av de låga avgifterna.

Vid delbetalning av fakturan måste du betala minst 3 %, eller minst 300 kronor av det totala skuldbeloppet per månad, och resterande belopp kommer förflyttas till nästkommande månads faktura, samtidigt som en räntekostnad om 21,99 % tillkommer på fakturabeloppet.

Vilka andra avgifter kan tillkomma?

Förutom räntan finns det ett par andra avgifter som du måste ha koll på när du använder ett kreditkort, oavsett om det är Bank Norwegian kreditkort eller ett annat kort.

När det gäller Bank Norwegian är avgifterna förhållandevis låga, men du måste fortfarande ha koll på dem.

 • Valutapåslag: 1,75 % för alla transaktioner i utländsk valuta.
 • Uttagsavgift: 0 kronor både i Sverige och utomlands

Vilka krav måste uppfyllas?

Hur stor kredit du beviljas baseras på faktorer som inkomst och anställningsform samt hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig under de senaste 12 månaderna. Det är alltså din kreditvärdighet och betalningsförmåga som avgör kreditutrymmet.

Om Norwegian anser att kreditvärdigheten är låg kan man fortfarande bli beviljad ett kreditkort, men till ett lägre maximalt kreditbelopp.

Grundkraven:

 • Du får inte har några betalningsanmärkningar
 • Du ska vara minst 18 år gammal 
 • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
 • Du behöver minst en heltidsanställning

Hur bra är Bank Norwegians kundtjänst?

Bank Norwegians kundtjänst är riktigt bra och vi har haft kontakt med dem flera gånger, dels som kunder men även under tiden som vi skrev denna recension.

Det enda problemet är de begränsade öppettiderna.

Kontaktmetoder:

 • Chatt: på webbplatsen eller via appen
 • Telefon: 0770-45 77 66
 • Spärra kort: 0770-45 77 66 (dygnet runt)
 • E-post: post@banknorwegian.se

Bank Norwegian har även en omfattande sektion med Vanliga frågor och svar på sin webbplats. Där har du hitta svar på de flesta frågor du kan tänkas ha.

Öppettider: 10.00 – 16.00, måndag till fredag.

Bank Norwegian Mina Sidor

Om du redan har ett Bank Norwegian kreditkort kan du logga in på Mina Sidor för att få personlig service. Där kan du även se hur mycket bonus/cashback du har och hantera alla dina bankärenden.

Mina Sidor är tillgänglig via banknorwegian.se samt via bankens egen app.

Vad säger andra om kreditkortet?

Bank Norwegian-kortet är ett av Sveriges mest populära kreditkort och det råder inget tvivel om att aktiva kunder verkligen tycker om detta kreditkort.

Däremot har Bank Norwegian inget vidare betyg på plattformen Trustpilot. I skrivande stund har banken 2,4 av 5 stjärnor baserat på närmare 200 recensioner.

Även om det är ett lågt betyg är det ganska vanligt i branschen och många andra banker har liknande betyg.

Vanliga frågor och svar om Bank Norwegian Kreditkort

❓ Kan man föra över pengar till sitt bankkonto med Norwegian?

Ja, du kan överföra pengar från Norwegians kreditkort till ett valfritt bankkonto för att exempelvis betala dina räkningar. Om du för över pengar till ett bankkonto tillkommer dock ränteavgifter från och med samma dag som överföringen genomfördes.

❓ Kan man ta ut pengar från Norwegian kreditkort?

Ja, du kan ta ut kontanter med ditt Norwegian kreditkort. Till skillnad från många kreditkort så tillkommer det ingen uttagsavgift, däremot finns det begränsningar på hur mycket du får ta ut per gång och per månad.

❓ Är årsavgiften för Bank Norwegians kreditkort alltid gratis?

Ja, årsavgiften är alltid 0 kronor.

❓När är brytpunkten för Norwegian kreditkort?

Du får din månadsfaktura den 16:e varje månad, och denna måste betalas helt eller delvis innan den 28:e. Månadsfakturan avser köp som du utfört från och med den 15:e förra månaden, fram till den 15:e denna månad.

❓ Passar Norwegian kreditkort för studenter?

Då endast deltidsanställning krävs för att du ska bli beviljad ett kreditkort från Norwegian kan detta kort anses som ett bra kreditkort för studenter.

Vad tycker du om Bank Norwegian Kreditkort?

Kundernas omdöme om Bank Norwegian Kreditkort

Testat i 6 månader

januari 16, 2024

Jag har testat Bank Norwegians kreditkort. Har använt det för shopping och resor i ungefär 6 månader.

Gillar: Riktigt bra bonuspoäng för varje flygresa jag bokar, och ingen årsavgift.

Inte så imponerad av: Räntan är lite högre än jag hade hoppats på, och förmånerna för icke-reserelaterade köp är sådär.

Mitt snabbtips: Perfekt för dig som reser ofta och vill tjäna poäng på dina köp. Inte toppen om du mest letar efter låg ränta och breda förmåner.

Mitt betyg: 7/10.

Alex Johanssen

Min trogna följeslagare på resan

januari 3, 2024

Min trogna följeslagare på resan

Thanos

Trevligt kort!

december 15, 2023

Användningen av Bank Norwegian Kreditkort på min senaste resa var en fröjd, med smidiga transaktioner och ingen växlingsavgift.

Munna

Frihetskänsla på resan

december 6, 2023

Kreditkort har varit en trogen följeslagare på mina resor. Med bonuspoäng på varje köp och inga avgifter utomlands, känns varje köp lite mer givande. Dessutom är reseförsäkringen en trygghet som ger extra ro i sinnet.

Ryan Lindvall

Flyg högt med Norwegian

november 30, 2023

Jag har använt Bank Norwegian-kortet under mina senaste resor och blev imponerad av de bonuspoäng jag samlade på flygbiljetter. Inga årsavgifter och generösa cashback-erbjudanden gjorde det till ett utmärkt val för mig som resenär.

Hampus Myrhe

Oöverträffad flexibilitet

november 24, 2023

Banknorwegians kreditkort har varit en räddare i nöden under mina frekventa resor, med exceptionella bonusar på flygköp

Wilma Andersson

Fantastiskt för resenärer!

november 23, 2023

ag har använt Bank Norwegian Kreditkort under mina senaste resor och är imponerad av dess förmåner. Inga valutapåslag och generösa CashPoints vid varje köp, särskilt på flygbiljetter. Dessutom är reseförsäkringen och avbeställningsskyddet otroligt värdefulla. En nackdel är dock den höga räntan efter räntefria perioden.

Nathalie

Resekamrat

november 22, 2023

Min reskamrat! Att samla CashPoints för varje köp har gjort mina resor så mycket roligare.

Elin Jansson

Norwegian kortet

november 22, 2023

Bank Norwegians kort är som en trogen följeslagare på resan. Med dess reseförmåner och bonuspoäng på köp, känns varje transaktion lite mer belönande. Avgiftsfria uttag utomlands är som att hitta en oväntad skatt. För en världsresenär är detta kort en riktig pärla.

Marcus Petterson

Över mina förväntningar

november 22, 2023

Jag måste säga, Bank Norwegian-kreditkortet har varit en riktig överraskning för mig. Ansökningen var superenkel och kortet kom snabbt. Det bästa? Förmånerna! Att samla poäng på varje köp och sedan kunna använda dem för att boka resor är fantastiskt.

Avgifterna är rimliga, och jag älskar hur enkelt det är att använda appen för att hantera mitt konto. Plus, säkerheten är toppen – när jag tappade bort mitt kort en gång, kunde jag snabbt spärra det via appen.

Och kundservicen? Guldvärd. Alltid hjälpsamma och trevliga. Bank Norwegian-kreditkortet är mer än bara ett betalningsmedel, det är en trogen följeslagare i min plånbok. Rekommenderas starkt!

Anna

4 av 5 stjärnor

november 17, 2023

Jag ger Norwegian kortet 4 av 5 stjärnor. Det erbjuder fantastiska reseförmåner och poäng på varje köp. Avgiftsfria uttag utomlands är en stor pluspunkt. Rekommenderas för frekventa resenärer!

Andreas

Varför jag älskar mitt Bank Norwegian kort

november 14, 2023

Jag har använt Bank Norwegian kreditkort i flera år nu och jag är otroligt nöjd. Det bästa med kortet är de fantastiska CashPoints jag samlar på varje köp, vilket jag använder för att boka flygresor. Det finns ingen årsavgift, och den inkluderade reseförsäkringen ger en extra trygghet. Appen är användarvänlig, vilket gör det enkelt att hantera mitt konto. Dessutom är kundservicen alltid hjälpsam. Som en frekvent resenär uppskattar jag särskilt förmåner som gratis incheckat bagage på vissa flygningar. Kort sagt, Bank Norwegian kreditkort har förbättrat både mina resor och min ekonomiska hantering, och jag rekommenderar det starkt till alla som söker ett förmånligt och pålitligt kreditkort.

Gustav

Nöjd i många år

november 24, 2020

Har varit nöjd med detta kreditkortet i många år. Bra villkor när man betalar i tid

Rolf

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Bank Norwegian

Telefonnummer

0770-457 766

E-postadress

post@banknorwegian.se

Adress

Snarøyveien 36

Postnummer

1364

Ort

Fornebu

Organisationsnummer

5020733886

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

10:00 – 16:00

Tisdagar

10:00 – 16:00

Onsdagar

10:00 – 16:00

Torsdagar

10:00 – 16:00

Fredagar

10:00 – 16:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt