Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian

Vårt betyg:

Norwegian kreditkort är det bästa kreditkortet utomlands på resan. Du får en av de bästa reseförsäkringarna, bonuspoäng på alla köp, kredit upp till 150 000 kr och slipper betala avgift för att äga kortet.

Bank Norwegian

Norwegian kreditkort är det bästa kreditkortet utomlands på resan. Du får en av de bästa reseförsäkringarna, bonuspoäng på alla köp, kredit upp till 150 000 kr och slipper betala avgift för att äga kortet.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

150 000 kr

Ränta

19.99 %

Räntefria dagar

Upp till 45 dagar

Bank Norwegian

Flygbolaget Norwegians kreditkort har ingen årsavgift, och ger dig som användare en bonus på minst 0,5 % per krona du spenderar. Om du gillar att resa rekommenderar vi detta kreditkort, inte minst då det ger 10 % i bonus när du flyger med Norwegian. Bonuspoängen du samlar ihop kan sedan växlas mot exempelvis flygbiljetter, uppgraderingar eller extra bagage.

Bank Norwegian kreditkort klassas som ett resekort. Vid kontantuttag med kreditkortet i Sverige eller utomlands tillkommer ingen uttagsavgift. Om du betalar din resa helt eller delvis med kreditkortet ingår dessutom en bred reseförsäkring.

Hur bra är Bank Norwegian?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Bank Norwegian?

Ansök kostnadsfritt om ett Bank Norwegian. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 23 år

Lägsta inkomst:

Information saknas

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

19.99 %

Effektiv ränta:

21.93 %

Högsta kredit:

150 000 kr

Räntefritt:

Upp till 45 dagar

Minsta månadsbetalning:

3% av skulden (minst 300 kr)

Förseningsavgift:

95 kr

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

45 kr (0 kronor vid e-faktura)

Valutapåslag i utlandet:

1.75 %

Uttagsavgift:

Ingen uttagsavgift

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Korten är i skrivande stund röda

Rekommenderas som:

Resekort

Intresserad av ett kreditkort från Bank Norwegian?

Ansök kostnadsfritt om ett Bank Norwegian. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Nej

Självriskreducering:

Nej

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Köpskydd:

Ja

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Ja (Norwegian Rewards)

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Bank Norwegian

Räntefri kredit i upp till 45 dagar

Generöst bonussystem

Ingen avgift för kontantuttag

Sveriges bästa kort på resan

Räntesatsen är högre än genomsnittet

Växlingsavgift tillämpas (1,75 %)

Hög åldersgräns (23 år)

5

av 5

Till ansökan
bank norwegian kreditkort

Kreditvillkor för Norwegian-kortet

Flygbolaget Norwegian har tagit fram ett eget kreditkort genom sin bankverksamhet Bank Norwegian som lämpar sig väl för alla som gillar att resa och har tänkt att använda kreditkortet i utlandet. Högsta kredit man kan få med Bank Norwegian kreditkort är 150 000 kronor.

Vilken kredit man får tillgänglig baseras på faktorer som inkomst och anställningsform samt hur många kreditupplysningar som har gjorts under de senaste 12 månaderna. Vilken kredit man får är alltså baserad på vilken återbetalningsförmåga som den sökande har. Om Norwegian anser att kreditvärdigheten är låg kan man fortfarande bli beviljad ett kreditkort, men till ett lägre maximalt kreditbelopp.

Samtliga köp som görs med kortet är räntefria i upp till 45 dagar, vilket innebär att köpen betalas nästkommande månad.

Kraven företaget vid ansökan är att man inte får ha några betalningsanmärkningar, man ska vara över 23 år och ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna.

Samtliga inköp som görs med kortet samlas på en månadsfaktura. Fakturan kan man sedan välja att betala direkt för att slippa ränteavgift, eller delbetala upp till 12 månader mot en räntesats om 19,99 %*. Vid delbetalning av fakturan måste man minst betala 3 %, eller minst 300 kronor av det totala skuldbeloppet per månad. Vid utebliven betalning tar Norwegian ut en förseningsavgift om 95 kr.

Vid delbetalning kommer resterande belopp av fakturan att förflyttas till nästkommande månads faktura, samtidigt som en räntekostnad om 19,99 % tillkommer på fakturabeloppet.

*Räkneexempel. vid uppskjuten betalning: effektiv ränta 21,93%, 15 000 betalas av under 12 månader. Totalt: 16.673 kr.

Bonusvillkor för Norwegian kreditkort

Vardagsinköp köp som görs med kreditkortet ger en bonus om 0,5 % i CashPoints. Vid köp av flygresor (flex) eller reserelaterade tjänster via Norwegian får man 10 % av inköpsbeloppet i CashPoints (4% av ordervärdet vid köp av Low-fare biljetter). Om vardagsinköp sker via Norwegians samarbetspartners är bonusen högre än 0,5 %. Hur mycket CashPoints man får genom att handla av deras samarbetspartners varierar, några exempel är:

 • 2% av ordervärdet i CashPoints när man handlar hos CDON.
 • 2,5% av ordervärdet i CashPoints när man handlar hos Adlibris.
 • 5% av ordervärdet i CashPoints när man handlar hos Lindex
 • 6% av ordervärdet i CashPoints när man handlar hos Lagerhaus
 • 9% av ordervärdet i CashPoints när man handlar hos InkClub.
 • 2,5% av ordervärdet i CashPoints när man handlar hos NA-KD.
 • CashPoints vid bokande av hotell, hyrbil.

I skrivande stund får man CashPoints hos strax över 100 olika butiker på internet. Norwegian har även tagit fram ett webbläsartillägg som gör att man per automatik får CashPoints när man handlar hos någon av deras partners, vilket är fördelaktigt om man vill samla in poäng.
Poängen som samlas in kan sedan bytas mot flygbiljetter (hel- eller delbetalning), extra bagage, avbeställningsskydd, fast-track, platsbokningar och ändring av flygbiljetter. I skrivande stund motsvarar varje CashPoint 1 NOK.

De utökade bonusnivåerna är aktuella för inköp upp till 100 000 kronor årligen. När detta belopp är överskridet ges endast bonus vid inköp från dagligvaruhandeln, bensinstationer (inkl. bränsle) samt vid inköp som görs med utländsk valuta.

För att kontrollera hur många bonuspoäng man har så loggar man in på ”Mina sidor”, antigen via en webbläsare eller via någon av deras appar för iOS eller Android.

Bonussystemet är nischat mot resor, och kreditkortet är alltså att föredra för personer som gillar att resa. Poängen kan enbart nyttjas för att köpa resor och andra reserelaterade tillägg hos Norwegian.

Vi rekommenderar därför personer som inte brukar resa med Norwegian att jämföra kreditkort mot varandra, och om man vill kunna använda din intjänade bonus på andra sätt än resor så rekommenderar vi istället ett kreditkort som exempelvis Komplett Kreditkort, vilket är ett renodlat bonuskort där man får pengar tillbaka på alla dina inköp som görs med kortet.

Räkneexempel: Ulla har ett kreditkort från Norwegian och samlar in CashPoints när hon använder sitt kort. Hon genomför sina inköp via Norwegians partners och handlar på Lindex för 1 000 kr. På hennes Norwegian-konto sätts 50 CashPoints in, som kan användas som delbetalning av en resa.

Försäkringsvillkor för Bank Norwegian kreditkort

Som kund till Bank Norwegian kan man teckna ett antal tilläggsförsäkringar. En försäkring som är värd att lyfta är reseförsäkringen, som är så pass omfattande att den förtjänar en egen rubrik (se nedan). Reseförsäkringen och ett avbeställningsskydd ingår kostnadsfritt om hela eller delar av resan betalas med ditt kreditkort. I detta avsnitt går vi genom de tilläggsförsäkringar som man kan ta den av med ett Norwegian kreditkort. Utöver reseförsäkringen finns även möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar:

Betalskydd (Tilläggsförsäkring): Betalskyddet aktiveras om man skulle få svårt att betala av sina kreditkortsfakturor på grund av en oförutsedd händelse. Försäkringen faller in vid exempelvis ofrivillig arbetslöshet (den gäller inte om man själv har sagt upp sig), sjukskrivning eller om man skulle bli inlagd på sjukhus, och täcker återbetalningar i upp till sex månader. Försäkringen täcker upp till 100 000 kronor. Om man skulle bli sjukskriven på 100 % eller arbetslös i över 6 månader så stryks skulden helt.

Om man skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller avlida täcker denna försäkring hela skulden. För att teckna försäkringen måste man vara mellan 23 och 60 år gammal och fullt arbetsför. Betalskyddet kostar 0,8 % av kvarvarande skuld, och dras månatligen från fakturan.

Dagligvaruförsäkring (Ingår): Dagligvaruförsäkringen ingår om man betalar dina betalar dina dagligvaror med kreditkortet. Om man skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven i minst 30 dagar får man utbetalt upp till 10 000 kronor att köpa dagligvaror för.
Försäkringen ger en engångsersättning som motsvarar en månads konsumtion av dagligvaror som har betalats med ditt Norwegian-kort. Med dagligvaror menar man köp som har gjorts i butiker och webbutiker som kategoriseras av VISA som dagligvaror.

Försäkringen är kostnadsfri och är inkluderad ditt Norwegian-kort.

Självriskförsäkring Hyrbil (Tilläggsförsäkring): Denna försäkring täcker självrisken på hyrbilar och gäller både i Sverige och utomlands. Hyrbilen måste betalas med Norwegian-kortet, hyrbilen måste vara helförsäkrad och kortinnehavaren måste vara registrerad på hyresavtalet för att en självriskeliminering ska bli aktuell.

En typisk självriskkostnad för hyrbilar motsvarar i regel 1 500 till 3 000 kronor. Försäkringen täcker självriskkostnader upp till 20 000 kr.

Årskostnaden för självriskförsäkringen är 249 kronor.

Skydd mot ID-kapning (Tilläggsförsäkring): ID-skyddsförsäkringen gäller om en obehörig person stjäl dina personuppgifter, och nyttjar dessa för att exempelvis teckna lån, kreditkort eller öppnar bankkonton i ditt namn.

ID-kapningsskyddet täcker bland annat de juridiska kostnader som kan uppkomma samt eventuellt inkomstbortfall, och det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 1 000 000 kronor per skada och år. Försäkringen täcker över förlorad inkomst med upp till 200 000 kronor.

Skyddet gäller dessutom i hela världen och kostar 149 kronor per år.

Tandvårdsförsäkring (Tilläggsförsäkring): Ger dig ersättning när oväntade kostnader för tandvård uppstår. Fyllningar inkluderas, och även mindre kirurgiska ingrepp såsom bortdragning av tänder. Tandvårdsförsäkringen kostar från 237 till 475 kronor per månad beroende på ålder.

Om man vill nyttja extraförsäkringar dras kostnaden för dessa på kreditkortet per automatik, och samma förfarande är aktuellt om man säger upp en försäkring.

Att resa med Norwegian kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort lämpar sig bra som resekort. Anledningarna till detta är bland annat att den bonus man tjänar in genom att använda kortet enbart kan användas för att resa och för att köpa reserelaterade tjänster. Vid kontantuttag i Sverige och i utlandet tillkommer ingen uttagsavgift vilket är en av kortets starka sidor. Vid användning i utlandet tillkommer dock en valutaväxlingsavgift på 1,75 %, vilket anses som en av kortets nackdelar. Några av kortets resefördelar är alltså:

 • Årsavgiften motsvarar 0 kronor
 • Uttagsavgiften motsvarar 0 kronor
 • Bonussystemet är nischat mot resefördelar likt billiga flygresor samt hotellnätter
 • Reseförsäkringen

När hela eller delar av resan (minst 75 %) betalas med ditt Norwegian Bank kreditkort ingår en reseförsäkring. Reseförsäkringen ingår per automatik när resan betalas med kortet och bör ses som ett komplement till din ordinarie hemförsäkring. Försäkringen är i samarbete med AIG Europe S.A som även är försäkringsgivare. I skrivande stund har försäkringen ingen självrisk, vilket får ses som en stor fördel. I reseförsäkringen ingår följande delar:

Ersättning vid bagageförsening: Om bagaget tappas bort av flygplatspersonalen, eller om bagaget är försenat så ersätts man med upp till 1 500 kronor per person. Försäkringen gäller för kortinnehavarens make, registrerad partner, sambo och barn som inte fyllt 23 år. Maximalt ersättningsbelopp för resesällskapet är 6 500 kr / kort.

Försening av allmänt transportmedel: Ersätter dig med maximalt 1 500 kronor om ditt allmänna färdmedel, exempelvis en buss eller ett tåg, skulle vara försenat. En schablonersättning om 500 kronor är ansökningsbar efter fyra timmars försening, och denna ökar successivt.

Försäkring vid olycksfall: Om man skulle skadas allvarligt eller avlida under resan betalar Norwegian ut maximalt 100 000 kronor vid dödsfall, och som mest 1 000 000 kronor om olyckan leder till vid invaliditet.

Avbeställningsskydd: Om resan av en eller annan anledning skulle behöva bokas av så träder avbeställningsskyddet in. Försäkringen gäller om resan behöver avbokas p.ga. olycksfallsskada, akut sjukdom, dödsfall / dödsfall av närstående.

Maximalt ersättningsbelopp per person är 15 000 kronor. Maxersättning per familj och skadehändelse är för närvarande: 45 000 kronor.

Avslutningsvis

Norwegian-kortet anses vara en stark spelare när det gäller resekort, inte minst tack vare reseförsäkringen och möjligheten att kunna växla in sina poäng mot resor.

Fördelar med Norwegian-kortet

Bank Norwegian kreditkort har ingen årsavgift, många räntefria dagar inkluderas och reseförsäkringen är både bred samt generös.

I kombination med det egenutvecklade bonusprogrammet är Norwegians kreditkort ett av marknadens bästa resekort. Och då Norwegian Air redan erbjuder flygresor till bra priser är potentialen stor för att man ska kunna resa extra billigt.

Nackdelar med Norwegian

Norwegians bonusprogram kan endast nyttjas för att köpa resefördelar, och räntan kan uppfattas som något hög, men så länge man betalar månadsfakturan i sin helhet tillkommer inga ränteavgifter.

Vanliga frågor och svar om Bank Norwegian

💳 Kan man föra över pengar till sitt bankkonto?

Ja, du kan överföra pengar från Norwegians kreditkort till ett valfritt bankkonto för att exempelvis betala dina räkningar. Om du för över pengar till ett bankkonto tillkommer dock ränteavgifter från och med samma dag som överföringen genomfördes.

💳 Vad kostar ett extrakort?

Norwegian erbjuder inte extrakort i skrivande stund.

💳 Är årsavgiften alltid gratis?

Ja, årsavgiften är kostnadsfri vid första året och alla år därefter. Somliga kreditkort tillämpar ”gratis första året”-kampanjer, men Norwegians årsavgift är alltid detsamma, dvs. 0 kronor.

💳 Vad kostar det att ta ut pengar i en bankomat?

Bankomatuttag är alltid kostnadsfria, men en valutapåslagsavgift om 1.75 % tillämpas utrikes.

💳 Kan man välja en egen PIN-kod?

Alla som blir beviljade ett kreditkort från Bank Norwegian bestämma en passande PIN-kod vid ansöknignsprocessen. PIN-koden kan även ändras via ”mina sidor”, men om du gör så måste ett nytt kreditkort skickas ut. Vid byte av PIN-kod är ditt kort fortfarande giltigt i 30 dagar, så att du fortfarande kan betala med Norwegian-kortet i samband med att du väntar på ersättningskortet.

💳 Är räntesatsen låg eller hög?

Räntesatsen för Norwegian kreditkort motsvarar 19.99 – 21.93 %. Det är relativt högt i jämförelse med likvärdiga kreditkort, men såvida du betalar samtliga månadsfakturor i tid tillkommer inga ränteavgifter.

💳 När är brytpunkten för Norwegian kreditkort?

Du får din månadsfaktura den 16:e varje månad, och denna måste betalas helt eller delvis innan den 28:e. Månadsfakturan avser köp som du utfört från och med den 15:e förra månaden, fram till den 15:e denna månad.

💳 Passar Norwegian kreditkort för studenter?

Då en heltidsanställning krävs för att du ska bli beviljad ett kreditkort från Norwegian bör detta kort inte betraktas som ett bra kreditkort för studenter.

Vad tycker du om Bank Norwegian?

Kundernas omdöme om Bank Norwegian

Nöjd i många år

Rated 5 out of 5
november 24, 2020

Har varit nöjd med detta kreditkortet i många år. Bra villkor när man betalar i tid

Rolf

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Bank Norwegian

Telefonnummer

0770-457 766

E-postadress

post@banknorwegian.se

Adress

Snarøyveien 36

Postnummer

1364

Ort

Fornebu

Organisationsnummer

5020733886

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

10:00 – 16:00

Tisdagar

10:00 – 16:00

Onsdagar

10:00 – 16:00

Torsdagar

10:00 – 16:00

Fredagar

10:00 – 16:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt