Coop Mastercard Kreditkort

Coop Mastercard

Vårt betyg:

Coop har det bästa matkortet 2023 enligt oss. Kortet har ingen årsavgift, erbjuder en kredit upp till 150 0000 kr i 55 dagar utan ränta och ger väldigt många fördelar och rabatter när du handlar mat.

Coop Mastercard

Coop har det bästa matkortet 2023 enligt oss. Kortet har ingen årsavgift, erbjuder en kredit upp till 150 0000 kr i 55 dagar utan ränta och ger väldigt många fördelar och rabatter när du handlar mat.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

150 000 kr

Ränta

15,95 %

Räntefria dagar

Upp till 55 dagar

Coop Mastercard

Coop kreditkort (Mastercard) är det optimala kreditkortet för mat om du handlar hos Coop. Kortet ger dig en högre bonus ju mer du använder kortet varje månad. Bonusen per inköpskrona är mellan 1 – 5,5 % när du använder kortet hos Coop, och du får alltid 0,5 % i bonus på alla andra köp som görs med kortet. För att nå 5,5 % i bonus hos Coop så behöver du spendera minst 5 000 kronor per månad i deras matbutiker.

Förutom bonusen så får du även ta del av rabatter och erbjudanden hos Coop samt hos deras samarbetspartners. Samtliga köp som görs med kortet är räntefria i upp till 55 dagar. Varje kalenderår har du två betalningsfria månader du kan nyttja.

Coop Mastercard är även starka när det gäller försäkringar. Reseförsäkringen som ingår när hela eller delar av resan betalas med kortet är stark, och de köp som görs med kortet försäkras dessutom genom deras köpförsäkring.

Första året är Coop Mastercard kostnadsfritt, därefter kostar kortet 295 kronor / år.

Hur bra är Coop Mastercard?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Coop Mastercard?

Ansök kostnadsfritt om ett Coop Mastercard. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 20 år

Lägsta inkomst:

125 000 kr

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

15,95 %

Effektiv ränta:

17,17 %

Högsta kredit:

150 000 kr

Räntefritt:

Upp till 55 dagar

Minsta månadsbetalning:

3 % (minst 150 kr)

Förseningsavgift:

100 kr

Övertrasseringsavgift:

105 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

Aviavgift 29 kr, e-faktura 0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.75 %

Uttagsavgift:

1,50 % (minst 35 kr)

Sparränta:

0,70 % genom Coop Spara

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Nej

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Matkort

Intresserad av ett kreditkort från Coop Mastercard?

Ansök kostnadsfritt om ett Coop Mastercard. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Ja

Prisgaranti:

Ja

Allriskförsäkring:

Ja

Köpskydd:

Ja

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Ja

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Ja

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

0,5 - 5,5 % bonus på alla köp

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Coop Mastercard

Bonus på alla köp (0,5-5,5%)

Tre kort i ett; medlems-, betal- och kreditkort

Försäkringar ingår

Upp till 55 räntefria dagar

Två betalningsfria månader per år

Årsavgift efter första året (295 kr)

Avgift för extra kort

Bonusen kan enbart nyttjas i Coops poängshop

5

av 5

Till ansökan

Kredit & Avgifter

När du ansöker om ett Coop Mastercard så väljer du vilken kredit du önskar på kortet. För närvarande kan man välja en kreditgräns mellan 10 000 – 150 000 kronor. Om din ansökan blir beviljad så kommer du bli beviljad en kredit mellan 10 000 – 50 000 kronor baserat på hur kreditvärdig du är. Vid användning av kortet i 6 månader kommer du kunna ansöka om en utökad kredit – upp till 150 000 kronor.

Första året betalar du ingen årsavgift för Coop Mastercard, därefter tillkommer en årsavgift på 295 kronor. Vid val av e-faktura är aviavgiften 0 kronor, vid val av pappersfaktura så är aviavgiften på 29 kronor.

När fakturan anländer så finns möjligheten att delbetala utestående kredit, eller betala allt på en gång. Minsta månadsbetalning är för närvarande 100 kronor per månad. På fakturan framgår information kring minsta betalningsbelopp.

Samtliga köp som görs med kortet är räntefria i upp till 55 dagar, sedan tillkommer den ordinarie krediträntan på 15,95 % av utestående kreditbelopp.

För att kunna ansöka om ett Coop Mastercard så måste man vara medlem i Coop:s medlemsprogram. Om du inte redan är registrerad i Coop:s medlemsprogram så måste du registrera dig innan du ansöker om ett kreditkort från Coop.

Avgifter i utlandet

Vid användning av Coop Mastercard i utlandet så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,75 %. Utöver detta tillkommer även en kontantuttagsavgift på 1,5 % (lägst 35 kronor per uttag). Jämfört med många andra kreditkort så är Coop Kreditkort (Mastercard) förhållandevis billigt att använda i utlandet. Andra kort kan ha valutaväxlingsavgifter på upp till 2,5 %. Om du tänkt använda ditt kreditkort utomlands så är Coop Mastercard en bra kandidat.

Två betalningsfria månader per kalenderår

Per kalenderår har du två betalningsfria månader med Coop Mastercard. Detta innebär att du inte behöver betala fakturan den månad du nyttjar din betalningsfria månad. Skulden skjuts i stället till månaden därpå. För att ta del av betalningsfria månader så måste du ansöka om det på Mitt Coop Mastercard.

Bonus och förmåner

Alla köp som görs med Coop Mastercard är bonusgrundande. Vid användning av kortet i Coops egna butiker så får du alltid 1 – 5,5 % i bonus beroende på hur mycket du spenderat hos Coop den aktuella månaden. För att nå den högsta bonusnivån så behöver du spendera minst 5 000 kronor per månad i Coops butiker. När du använder ditt Coop kreditkort så får du alltid 0,5 poäng, per krona spenderad med kortet. Utöver detta så erhåller du 0,5 – 5 poäng per spenderad krona på Coop, beroende på hur mycket du har handlar för den aktuella månaden.

Spenderar du:

 • 0 – 1 000 kronor så får du 0,5 poäng per spenderad krona,
 • 1 001 – 2 000 kronor så får du 1 poäng per spenderad krona,
 • 2 001 – 3 000 kronor så får du 2 poäng per spenderad krona,
 • 3 001 – 4 000 kronor så får du 3 poäng per spenderad krona,
 • 4 001 – 5 000 kronor så får du 4 poäng per spenderad krona,
 • 5000 kronor eller mer så får du 5 poäng per spenderad krona

Poängen du samlar in genom att använda kortet kan du sedan använda i Coops Poängshop. I deras poängshop kan du växla in dina poäng mot bland annat resor, matcheckar, shopping och välgörenhet.

Exempel på produkter och dess kostnad i poäng från Coop Poängshop:

ProduktVärdeKostnad / Poäng
Värdecheck 100 kr / Coop100 kr10 000 poäng
Värdecheck 100 kr / Adlibris100 kr9 000 poäng
Regionaltåg 1 pers / SJ300 kr26 400 poäng
En biobiljett / SF120 kr12 000 poäng
Värdecheck 1 000 kr / TUI1 000 kr100 000 poäng

Försäkringar

En av de främsta uppsidorna med Coop Mastercard är dess försäkringar. Betalar du minst 50 % av din resa med kreditkortet så ingår en ovanligt stark reseförsäkring, utöver detta så ingår förlängd garanti, allriskförsäkring samt prisgaranti på de köp som görs med kortet.

Förlängd garanti

När du betalar hemelektronik eller vitvaror med ditt Coop kreditkort så ingår det en förlängd garanti i upp till ett år. Försäkringen förlänger tillverkarens garanti med upp till ett år, total garantitid får dock max vara 3 år för den aktuella produkten.

Försäkringen täcker reparationer, alternativt en likvärdig produkt upp till inköpspris i de fall som det inte är lönt att reparera varan. Maxbelopp för försäkringen täcker är 150 000 kronor per kalenderår, och max 25 000 kronor per skada.

Allriskförsäkringen

För att allriskförsäkringen ska gälla så måste priset på varan vara minst 750 kronor, och hela varan ska vara betald med ditt Coop Mer kreditkort. Varan ska dessutom vara inköpt från ett företag i Sverige.

Allriskförsäkringen ersätter produkter som förloras eller skadats genom brand, stöld eller genom någon annan yttre händelse. Försäkringen täcker upp till 15 000 kronor per skada, och till ett maxbelopp om 45 000 kronor per kort. Allriskförsäkringen gäller i 60 dagar.

Prisgaranti

När du betalar varor med ditt Coop kreditkort så ingår kostnadsfritt en prisgaranti i upp till 90 dagar från inköpsdatumet. Vad prisgarantin innebär är att du kan få mellanskillnaden tillbaka om du hittar en identisk vara till ett lägre pris inom 90 dagar. Prisgarantin är gäller för produkter som är avsedda för privat bruk.

För att prisgarantin ska gälla så måste prisskillnaden vara minst 300 kronor. Varans inköpspris måste vara minst 400 kronor och varan måste vara betald med ditt Coop kreditkort.

Prisgarantin gäller inte på begagnade produkter, valutor/ädelstenar eller mat etcetera.

Ersättningen som prisgarantin kan ge är max 2 500 kronor per person och max 5 000 kronor per kreditkort.

Självriskskydd – Bilbärgning och assistans

Självriskskyddet för bilbärgning och assistans ersätter kostnaden för självrisken då ersättningsbar skada på ditt fordon har medfört att du behövt beställa bilbärgning eller assistans.

Självriskskyddet gäller när du använt ditt Coop Mastercard när du tankat ditt fordon. Minsta volym av drivmedel för att självriskskyddet ska gälla är 20 liter eller 5 kg gas per gång. Skyddet gäller från dagen då tankningen sker med kortet och 60 dagar fram i tiden. Vid varje tankning som betalas med kortet förlängs självriskskyddet med ytterligare 60 dagar.

Förlust av nyckel

Om du förlorar dina nycklar vid exempelvis stöld, rån eller motsvarande situation så ersätts dina merkostnader för låsbyte, tillverkning av nya nycklar samt omkodning av lås. Försäkringen gäller även om du skulle råka låsa in dina nycklar i din permanenta bostad.

Nyckelförsäkringen ersätter dig med upp till 10 000 kronor per skadetillfälle och kort.

Coop Mastercard (kreditkort) på resan

Att använda sitt Coop-kort på resan har både för- och nackdelar. Den klara fördelen är den ovanligt starka reseförsäkringen som ingår när 50 % av resan betalas med kortet. Nackdelarna är avgifterna som helst skulle kunna elimineras genom ett kreditkort utan valutapåslag.

Reseförsäkringen

När minst 50 % av resan betalas med kortet så ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen gäller för resor som kostar minst 750 kronor (det vill säga minst 375 kronor av denna resa behöver vara betald med kortet) och som utgår från något land i Norden. Likt andra korts reseförsäkringar så ges även Coop Mastercard reseförsäkring ut i samarbete med Europeiska ERV. Försäkringen gäller som ett komplement till hemförsäkringen, och täcker dig som kortinnehavare, samt en partner och barn (under 25 år) som är folkbokförda hemma.

Reseförsäkringen man får ta del av genom Coop Mer är jämfört med många andra kreditkort fördelaktig, inte minst då ersättningsbeloppen är höga och för att reseförsäkringen täcker många olycksmoment som kan uppkomma under en resa. En annan fördel är att enbart halva resan behöver betalas med kortet för att försäkringen ska gälla.

Avbeställningsskydd

Om du behöver avboka din redan bokade resa på grund av att du, någon närstående eller en medresenär blir akut sjuk eller drabbas av ett dödsfall så kan dina avbokningskostnader ersättas genom avbeställningsskyddet. Försäkringen gäller även om något oförutsett har skett i din bostad som resulterar i att du inte kan fullfölja din resa. Exempel på oförutsedda händelser som täcks av avbeställningsskyddet är vattenskador och brand. Avbeställningsskyddet ersätter dig med upp till 15 000 kronor per person (maximalt 45 000 kronor per kort).

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring avbeställningsskyddet.

Resestartsskydd

Om du på grund av förseningar (exempelvis fastnar i en bilkö eller om bussen/tåget blir försenat) inte hinner med din anslutning så kan du genom resestartsskyddet få ersättning för de merkostnader som kan uppkomma för att du ska hinna med ditt transportmedel för resan. Om någon anslutning inte finns tillgänglig och du förlorar mer än 50 % av din planerade restid så ersätter resestartsskyddet resans pris. Resestartsskyddet kan ge dig upp till 30 000 kronor i ersättning per försäkrad (maximalt 100 000 kronor per kort).

För att resestartsskyddet ska gälla så måste du ha varit ute i god tid (minst 2 timmar före avgång) samt tagit hänsyn till eventuell trafiksituation.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring resestartsskydd.

Personförsening

Om du blir försenad till din slutdestination på resan på grund av förseningar med allmänna transportmedel så kan du få ersättning genom personförseningen. För att försäkringen ska gälla så ska du ha blivit försenad med mer än 4 timmar, och förseningen ska ha skett på grund av det allmänna transportmedlet är försenat.

Vid försening kan följande ersättning betalas ut (ersättning per försäkrad/ersättning per kort)

 • Vid förseningar mer än 4 timmar 500 kronor / 2 000 kronor
 • Vid förseningar mer än 5 timmar 600 kronor / 2 400 kronor
 • Vid förseningar mer än 6 timmar 700 kronor / 2 800 kronor
 • Vid förseningar mer än 7 timmar 800 kronor / 3 200 kronor
 • Vid förseningar mer än 8 timmar 900 kronor / 3 600 kronor
 • Vid förseningar mer än 9 timmar 1 000 kronor / 4 000 kronor
 • Vid förseningar mer än 24 timmar 1 500 kronor / 6 000 kronor

Om du blir försenad med mer än 8 timmar så lämnas ersättning för matinköp hos Coop. Ersättningen är 500 kronor per försäkrad, högst 1 000 kronor per kort.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring personförsening samt matinköp på Coop.

Missat anslutningsflyg

Om ditt flyg blir inställt eller försenat så att du missar ett anslutningsflyg så kan du få ersättning för detta genom reseförsäkringen. Reseförsäkringen täcker de kostnader som uppkommer för att du ska flyga ikapp till ditt resemål. Försäkringen täcker även eventuella merkostnader för boende och mat som kan uppkomma.

Maximalt ersättningsbelopp är 10 000 kronor per försäkrad (Maximalt 30 000 kronor per kort).

Notera att för att denna försäkring ska gälla så måste du vara på plats minst 1 timme före aviserad avgångstid för resor inom Norden. För resor inom Europa måste du vara på plats minst 2 timme före aviserad avgångstid för resor inom Norden. För övriga världen är det 3 timmar som gäller.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring missade anslutningsflyg.

Bagageförsening

Om ditt bagage är försenat vid ankomst till ditt slutresemål så kan du få ersättning för de merkostnader som bagageförseningen inneburit. Ersättning kan ges för bland annat inköp av kläder, samt hygienartiklar.

Ersättningsbeloppet som betalas ut vid bagageförsening är:

 • Vid minst 6 timmars försening: Maximalt 2 000 kronor / försäkrad, 6 000 kronor/kort.
 • Vid minst 48 timmars försening: Maximalt 5 000 kronor / försäkrad, 10 000 kronor/kort.

Ersättning betalas ut vid uppvisande av kvitto. Försäkringen gäller för varor inköpta innan du har fått ditt bagage åter. För att försäkringen ska gälla så måste du även kunna styrka förseningen.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring ersättning för bagageförsening.

Ersättning vid olycksfall

Vid olycksfall under resan så kan du få ersättning för medicinsk invaliditet om minst 20 % och dödsfall.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring ersättning vid olycksfall.

Självriskskydd

Om något skulle inträffa i din permanenta bostad eller med din bil när du är på resande fot så kan du få ersättning för den självrisk som uppkommer genom din hemförsäkring.

Ersättningsbeloppet som betalas ut är 10 000 kronor per skada. För att försäkringen ska gälla så måste din bostad ha varit obebodd under resan. Bilen måste stått oanvänd under resan.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring självriskskydd.

Självriskeliminering – Hyrbil

Om bilen eller mopeden du hyr när du är i utlandet blir skadad eller stulen så täcker reseförsäkringen upp till 15 000 kronor per självrisk.

För att försäkringen ska gälla så måste hyrbilen vara betald till minst 50 % av ditt Coop Mer Kreditkort.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring självriskeliminering – hyrbil.

Ej utnyttjade aktiviteter under resa

Om du har planerat aktiviteter under din resa som inte kan genomföras på grund av akut sjukdom, olycksfall eller för att bagaget inte kommit fram i tid så kan du få ersättning för detta. Försäkringen täcker även hyra av aktivitetsutrustning i de fall aktiviteten inte kunnat utföras.

Högsta ersättningsbelopp är 2 000 kronor / försäkrat, maximalt 6 000 kronor per kort.

Läs mer på Coops hemsida för fullständig information kring ersättning vid ej utnyttjade aktiviteter under resa.

Vanliga frågor och svar om Coop Mastercard

💳 Kan man beställa ett extrakort till Coop Mastercard?

Ja, det går att beställa ett extrakort för 95 kronor. Åldersgränsen för ett extrakort är 20 år.

💳 Har kreditkortet någon årsavgift?

Ja, årsavgiften börjar gälla efter ett år. Första året är kostnadsfritt, därefter betalar du 295 kr i årsavgift.

💳 Kan man blippa med kreditkortet?

Ja du kan genomföra kontaktlösa betalningar med Coop Mastercard. För att göra detta håller du fram kreditkortet framför betalterminalen. Vid köp över 200 kr behöver du ange din PIN-kod. I enstaka fall kan PIN-kod krävas även vid köp som understiger 200 kr.

💳 Hur ändrar man sin PIN-kod?

För att ändra din PIN-kod så loggar du in på ”Mitt Coop”, därefter väljer du kort och sedan Ändra PIN. När PIN-koden ändras skickas ett nytt Coop Mer kreditkort hem till dig.

💳 Kan man koppla Coop Mastercard till Apple Pay?

Nej, Coop Mastercard har för tillfället inte stöd för Apple Pay eller Google Pay. Däremot har Coop en egen app som heter Coop Scan & Pay som också låter dig betala i appen, samtidigt som du kan scanna varorna direkt med telefonen.

Vad tycker du om Coop Mastercard?

Kundernas omdöme om Coop Mastercard

Apple pay

Rated 2 out of 5
juli 24, 2022

Bra kort, men allvarligt kortet borde funka med apple pay 2022. Därav betyget..

Magnus

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Entercard Group AB

Telefonnummer

0771-171 717

E-postadress

Information saknas

Adress

Information saknas

Postnummer

111 21

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556673-0585

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

09:00 – 18:00

Tisdagar

09:00 – 18:00

Onsdagar

09:00 – 18:00

Torsdagar

09:00 – 18:00

Fredagar

09:00 – 18:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt