Swedbank Mastercard Kreditkort

Swedbank Mastercard

Vårt betyg:

Swedbank mastercard är det bästa kreditkortet från Sveriges storbanker. Det är ett tryggt val som ger bra omfattande försäkringar och en räntefri kredit upp till 60 000 kr. Kortet är även helt avgifstfritt första året.

Swedbank Mastercard

Swedbank mastercard är det bästa kreditkortet från Sveriges storbanker. Det är ett tryggt val som ger bra omfattande försäkringar och en räntefri kredit upp till 60 000 kr. Kortet är även helt avgifstfritt första året.

Årsavgift

195 kr

Maxkredit

200 000 kr

Ränta

10,95 %

Räntefria dagar

55 dagar

Swedbank Mastercard

Swedbank Mastercard är ett kreditkort med låg ränta och få avgifter. Räntan är för närvarande 10,95 % och man tar inte ut några aviseringsavgifter.

Med kortet ingår flera försäkringar såsom prisskydd, allriskskydd och förlängd garanti vilket gör det smart att använda detta kreditkort för sina vardagsinköp.

Nackdelen med detta kreditkort är att det inte ingår någon bonus. Kortet bör heller inte användas allt för frekvent i utlandet på grund av valutaväxlingsavgiften på 1,65 % som tillämpas vid utlandsköp.

Första året tar Swedbank inte ut någon årsavgift för kortet, därefter tar man ut en avgift på 195 kronor per år.

Hur bra är Swedbank Mastercard?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Swedbank Mastercard?

Ansök kostnadsfritt om ett Swedbank Mastercard. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Individuell bedömning

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

10,95 %

Effektiv ränta:

11,52 %

Högsta kredit:

200 000 kr

Räntefritt:

55 dagar

Minsta månadsbetalning:

3 % (minst 150 kr)

Förseningsavgift:

100 kr

Övertrasseringsavgift:

105 kr

Mer information

Årskostnad:

195 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.65 %

Uttagsavgift:

3 % (minst 45 kr)

Sparränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Resekort

Intresserad av ett kreditkort från Swedbank Mastercard?

Ansök kostnadsfritt om ett Swedbank Mastercard. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Ja

Prisgaranti:

Ja

Allriskförsäkring:

Ja

Köpskydd:

Ja

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Ja

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Ingen bonus

Bonusprogram:

Nej

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Swedbank Mastercard

Låg ränta

Köpförsäkringar ingår

Upp till 55 räntefria dagar

Betalningsskydd kan köpas till

Inget bonusprogram

Årsavgift (195 kr) från år 2

5

av 5

Till ansökan

Kredit & avgifter

När du ansöker om ett Swedbank Mastercard så blir du ombedd att ange önskat kreditbelopp. Vid ansökningstillfället så kan du välja en kredit mellan 10 000 – 60 000 kronor.

I de fall kortutgivaren inte anser att du klarar av den kredit du ansökt om så blir du i stället beviljad det kreditbelopp som kreditgivaren anser att din ekonomi klarar av.

När din ansökan har blivit beviljad så kan man ansöka om en utökad kreditgräns på upp till 200 000 kronor, vilket får anses vara en hög kreditgräns. I de fall man ansöker om en utökad kreditgräns så kommer ytterligare en kreditupplysning tas på dig som kortinnehavare.

Kreditkortsfakturan kan antigen delbetalas eller betalas i sin helhet. När hela fakturan betalas i ett svep så tillkommer inga räntekostnader eller administrationsavgifter. Om du väljer att delbetala din kreditkortsfaktura så ska minst 3 % av fakturans totalbelopp betalas, minst 150 kronor.

Om inte hela skulden betalas i ett svep så skjuts skulden till nästkommande månad och ränta tillkommer på det den aktuella skulden.

Swedbank Mastercard är ett kreditkort med låg ränta. För närvarande är räntan 10,95 %, med en effektiv ränta på 11,52 % (beräknad på en skuld på 20 000 kronor som återbetalas under 12 månader).

Samtliga köp som görs med Swedbank Mastercard är räntefria i upp till 55 dagar från köptillfället.

Första året är Swedbank Mastercard ett kreditkort utan årsavgift, därefter tillkommer en årsavgift på 195 kronor per år.

Transaktionsavgifter

När Swedbank Mastercard används i utlandet så tillkommer en valutaväxlingsavgift på 1,65 % på samtliga köp som görs med kreditkortet.

Vid uttag av kontanter i bankomat så tillkommer en avgift på 3 % av det uttagna beloppet, men minst 45 kronor per uttag.

Swedbank Mastercard

Bonusar

Swedbank Mastercard ger tyvärr ingen bonus, vilket får anses vara den största nackdelen med detta kreditkort. Det händer dock att man får ta del av erbjudanden från samarbetspartners, men man får inte ta del av någon stående bonus.

Om du letar efter ett kreditkort med bonus så rekommenderar vi i stället Komplett Mastercard och Re:member Flex. Försäkringarna gäller om produkterna har köpts med kortet och om kvitto finns på köpet. Om du letar efter ett mer allsidigt kreditkort med bonus på alla köp så rekommenderar vi dig vidare läsning här för det bästa kreditkortet 2023.

Försäkringar

Kortets främsta fördel är dess försäkringar. När du använder ditt Swedbank Mastercard i vardagen så får du ta del av allt från ett prisskydd på de produkter du köper, samt förlängd garanti och ett allriskskydd som gäller i 90 dagar.

Prisskydd som gäller i 90 dagar

Om du har köpt en produkt med ditt Swedbank Mastercard och hittar en identisk produkt till ett lägre ordinariepris inom 90 dagar så kan du få mellanskillnaden tillbaka med hjälp av prisskyddet.

För att försäkringen ska gälla så ska produkten vara betald med ditt Swedbank kreditkort och ha kostat minst 1000 kr. För att försäkringen ska gälla så måste prisskillnaden ha varit minst 300 kronor.

Det högsta ersättningsbeloppet är 15 000 kronor.

Allriskförsäkring som gäller i 90 dagar

Allriskförsäkringen fungerar likt den drulleförsäkring som ofta ingår i hemförsäkringar. För att försäkringen ska gälla så ska produkten vara köpt för personligt bruk, och skadan ska ha skett inom 90 dagar från inköpsdatumet.

Försäkringen täcker händelser såsom stöld, brand och oförutsedd skada och ersätter dig med hela beloppet för produkten, alternativt reparation eller byte av produkten.

För att allriskförsäkringen ska gälla så ska produkten vara 100 % betald med ditt Swedbank Mastercard. Ersättning som betalas ut är maximalt 20 000 kronor/produkt och högst 400 000 kronor per försäkrad och år.

Förlängd garanti

När du köper vitvaror/viss hemelektronik och betalar med ditt Swedbank kreditkort så förlängs garantin med 1 år. Vanligtvis när man köper vitvaror/hemelektronik så ingår en garanti från tillverkaren, det är denna garanti som förlängs. Som mest kan 3 års garanti fås på en vara.

Förlängd garanti gäller för viss hemelektronik, såsom stereo, TV, och spelkonsoler. Förlängd garanti gäller exempelvis inte mobiltelefoner, surfplattor, datorer eller kameror.

För att garantin ska gälla så ska 100 % av produkten vara betald med ditt kreditkort.

Ersättning som betalas ut är maximalt 20 000 kronor/produkt och högst 140 000 kronor per försäkrad och år.

Betalningsskydd (Tilläggsförsäkring)

Betalningsskyddet är en tilläggsförsäkring som behöver tecknas separat för att den ska gälla. Betalskyddet ger en extra trygghet om man skulle bli sjukskriven, ofrivilligt arbetslös i mer än 30 dagar eller drabbas av någon allvarlig sjukdom/avlida.

Försäkringen betalar 12,5 % av utestående kreditkortsskuld per månad, i upp till ett år.  Vid allvarlig sjukdom eller dödsfall så regleras hela skulden direkt.

Kostnaden för betalningsskyddet är 0,6 % av utnyttjad kredit varje månad. Om 10 000 kronor av krediten är använd så hade detta inneburit en kostnad på 60 kronor den aktuella månaden.

Reseförmåner

Främsta fördelen med att använda Swedbank Mastercard på resan är den generösa reseförsäkring som inkluderas när minst 50 % av resans kostnad är betald med kreditkortet.

Kortet är inget renodlat resekort och om du vet med dig att du kommer resa mycket under en period så rekommenderar vi dig i stället ett kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgifter.

Reseförsäkringen

Swedbanks kreditkort kommer med en generös reseförsäkring. Försäkringen ska ses som ett komplement till hemförsäkringen och ges i samarbete med Europeiska ERV.

För att reseförsäkringen ska gälla så ska minst 50 % av resan vara betald med kortet. Försäkringen gäller för kortinnehavaren och dess familjemedlemmar.

I reseförsäkringen ingår dessa delar:

Moment:Max ersättning per person:Max ersättning per familj:
Avbeställningsskydd30 000 kr90 000 kr
Personförsening1 800kr7 200kr
Försening av bagage500kr10 000 kr
Missat anslutningsflyg10 000 kr30 000 kr
Självriskskydd på hem- och bilförsäkring10 000 kr
Självriskeliminering hyrbil utomlands10 000 kr
Kapitalbelopp vid invaliditet750 000 kr
Kapitalbelopp vid dödsfall100 000 kr

Samtliga delar av försäkringen gäller utan självrisk. För att försäkringen ska gälla så måste det finnas en kompletterande hemförsäkring.

Övrigt

Digitala betaltjänster

Swedbank Mastercard är anslutet till de flesta etablerade digitala betaltjänsterna som finns på marknaden. Kortet går att använda med:

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay
  • Fitbit Pay
  • Samsung Pay
  • Xiaomi Pay

Handla smidigt med kontaktlösa betalningar

Vid mindre köp kan du betala kontaktlöst med ditt Swedbank Kreditkort genom att ”blippa” kortet i terminalen. Om köpet överstiger 400 kronor så behöver man skriva in sin PIN-kod. Om köpet understiger 400 kronor så behöver du inte skriva in någon PIN-kod.

 

Vanliga frågor och svar om Swedbank Mastercard

💳 Kan man använda Swedbank Mastercard i utlandet?

Ja, kreditkortet är utfärdat av Mastercard som kan användas i hela världen. Valutaväxlingsavgiften är dock något hög för detta kreditkort. Så om du letar efter ett kreditkort som enbart ska användas i utlandet så rekommenderar vi istället ett kreditkort för resor.

💳 Kan man beställa ett Swedbank Mastercard extrakort?

Ja, man kan utan kostnad beställa ett extrakort via deras hemsida. Extrakortet belastar samma kredit som huvudkreditkortet.

💳 Hur gammal behöver man vara för att skaffa ett Swedbank Mastercard?

För att bli beviljad ett Swedbank Mastercard så måste du vara minst 18 år gammal.

Vad tycker du om Swedbank Mastercard?

Kundernas omdöme om Swedbank Mastercard

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Entercard Group AB

Telefonnummer

0771-48 00 40

E-postadress

Information saknas

Adress

Klarabergsgatan 60

Postnummer

105 34

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556673-0585

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

09:00 – 18:00

Tisdagar

09:00 – 18:00

Onsdagar

09:00 – 18:00

Torsdagar

09:00 – 18:00

Fredagar

09:00 – 18:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt