Kreditkort med stöd för Apple Pay

Genom att använda Apple Pay så kan du genomföra kontaktlösa betalningar med hjälp av din iPhone, Apple Watch eller din iPad. Man kopplar sitt kreditkort till Apple Pay och genomför sedan betalningar precis som vanligt. Identifiering sker inte med kortets PIN-kod, utan sker i stället med hjälp av Face-ID, din telefons PIN-kod eller genom telefonens fingeravtrycksläsare.

Kreditkort som fungerar med Apple Pay

4.5/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

9,74 – 24,74 %

Kreditgräns

100 000 kr

Räntefria dagar

56 dagar
4.5/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

21.40 %

Kreditgräns

50 000 kr

Räntefria dagar

50 dagar
4/5

Årsavgift

1068 kr

Ränta

17,32 %

Kreditgräns

200 000 kr

Räntefria dagar

Upp till 60 dagar
4.5/5

Årsavgift

245 kr

Ränta

0 – 17,32 %

Kreditgräns

150 000 kr

Räntefria dagar

60 dagar
3/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

0 - 17,32 %

Kreditgräns

30 000 kr

Räntefria dagar

60 dagar
3.5/5

Årsavgift

295 kr

Ränta

0 - 17,32 % %

Kreditgräns

150 000 kr

Räntefria dagar

60 dagar
4.5/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

19.99 %

Kreditgräns

100 000 kr

Räntefria dagar

Upp till 45 dagar

Kreditkort med stöd för Apple Pay

Med Apple Pay kan du enkelt och smidigt betala ditt köp med hjälp av mobilen. Apple Pay fungerar med de flesta nyare Apple-enheterna. Detta inkluderar bland annat iPhone, Apple Watch, iPad och Macbook.

För att betala med Apple Pay så behöver du lägga till ditt kreditkort i Apple Wallet . Därefter betalar du precis som vanligt. Den enda skillnaden är att du använder telefonen i stället för ditt vanliga bank- eller kreditkort när du betalar.

För att betala med Apple Pay så håller du bara fram din Apple enhet (exempelvis iPhone eller Apple Watch) mot en kontaktlös kortterminal. Identifiering kan ske via Face-ID, PIN-kod eller med hjälp av fingeravtrycksläsaren.

Hur fungerar Apple Pay?

Apple Pay fungerar tillsammans med dina Apple-enheter och möjliggör så att du kan betala för dina inköp via dessa enheter. Betalningar kan göras butik, på internet eller via appar. För att kunna använda Apple Pay så behöver man en senare version av iPhone (iPhone 6 eller senare) alternativt en Apple Watch, iPad eller Macdator.

Du kopplar sedan ditt betal- eller kreditkort till Apple Pay och använder din Apple-enhet när du ska betala för ditt köp. Man kan ha upp till 12 kort kopplade samtidigt till Apple Pay.

För att Apple Pay ska fungera så behöver din enhet vara NFC-kompatibel, vilket de senare mobiltelefonerna och klockorna från Apple är.

Att koppla sitt konto- eller kreditkort till en mobiltelefon kan anses riskabelt, så är dock inte fallet. När du kopplar ditt bank- eller kreditkort till Apple Pay så lagras inte ditt kortnummer på din enhet eller på Apples servrar. Ditt kortnummer delar heller inte med handlarna, utan när man betalar så kommuniceras i stället ett unikt enhets ID med kortterminalen eller betalningsväxeln.

Vem kan använda Apple Pay?

Alla som har en iPhone eller en Apple Watch av senare modell kan rent tekniskt använda Apple Pay. För att kunna använda Apple Pay så krävs det att din enhet är NFC-kompatibel, vilket iPhone 6 och senare samt Apple Watch är.

När du har försäkrat dig om att din enhet är kompatibel med Apple Pay så behöver du koppla ditt bank- eller kreditkort till din enhet.

Tyvärr så stödjer ännu inte alla banker Apple Pay. Om du är intresserad av att betala genom Apple Pay så måste du alltså försäkra dig om att din bank är ansluten till Apple Pay. Listan här ovanför innehåller enbart kreditkort som är anslutna till Apple Pay.

Hur gör man för att installera Apple Pay?

Att börja använda Apple Pay är relativt enkelt, och förutsatt att du har en NFC-kompatibel enhet och ett betal- eller kreditkort som är kompatibelt med Apple Pay så finns det inga hinder för att använda mobilen när du ska betala i butiken.

Apple Pay utgår från appen Wallet i din iOS-enhet. Det är i denna app som du kopplar och hanterar dina redan kopplade kort. För att lägga till ett kort i Wallet så öppnar du upp appen och klickar på Plusset uppe i högra hörnet. Nu får du fram en dialogruta där du kan välja om du vill koppla ett Bank- eller kreditkort alternativt ett kollektivtrafikskort. I detta steg väljer du Bank- eller kreditkort.

Nu får du upp mobilens kamera. Lägg ditt bank- eller kreditkort på en plan yta och scanna kortet med hjälp av kameran. Ditt kortnummer/ utgångsdatumet och ditt namn registreras nu i Apple Pay. Klicka på nästa och därefter fyller du i din Säkerhetskod (de tre siffrorna på baksidan av ditt bank- eller kreditkort). Nu klickar du på nästa och ditt kort registreras i Apple Pay.

Kort kan även registreras i Apple Pay via Inställningar. För att göra registrera ett kort via inställningar så öppnar du appen Inställningar. Därefter scrollar du ner till ’Wallet och Apple Pay’ och väljer ’Lägg till kort’. Nu får du upp samma dialogruta som åternämns i texten här ovanför. Klicka på Bank- eller kreditkort och scanna ditt kort med hjälp av kameran.

I de fall kortet inte stödjer Apple Pay så får du upp ett meddelande om detta på skärmen.

Sammanfattningsvis

För att komma igång med Apple Pay så behöver du försäkra dig om att du har:

  • En NFC-kompatibel enhet (I stort sett alla nyare Apple-enheter är NFC-kompatibla)
  • Ett bank- eller kreditkort som är kompatibelt med Apple Pay

Lägg till ett kort i Apple Pay genom att:

  • Öppna appen Wallet
  • Klicka på plusset uppe till höger
  • Välj Betal- eller kreditkort
  • Scanna kortet med hjälp av kameran
  • Skriv in din säkerhetskod som återfinns på baksidan av ditt kreditkort

 

 

När kortet är tillagt i Apple Pay så betalar du genom att dubbelklicka på hemknappen, eller på sidoknappen på din enhet. Hur man gör varierar beroende på vilket iPhone/iPad du har. För att betala med Apple Watch så dubbelklickar du på knappen längst ner på klockan.

Nu kommer appen Wallet upp, och du kan välja vilket kort du vill betala med. Innan du kan betala så behöver du identifiera dig med Face-ID, din PIN-kod eller genom fingeravtrycksläsaren. När identifieringen är klar så får du upp meddelandet ”håll nära läsaren” och du kan blippa telefonen precis som om du hade haft ett vanligt bank- eller kreditkort.

I vilka butiker kan man betala med Apple Pay?

Du kan betala med Apple Pay i butiker som innehar kortterminaler med stöd för kontaktlösa kortköp. Moderna kortterminaler har i regel stöd för kontaktlösa köp.

Butiker med stöd för Apple Pay eller kontaktlösa kortköp brukar har dessa symboler uppklistrade i butiken:

Apple Pay symboler

 

Vilka banker har stöd för Apple Pay?

Sedan Apple Pay kom till Sverige så har intresset från konsumenterna ökat lavinartat. Detta är någonting som både mindre och större banker har lagt märke till och fler och fler väljer att implementera Apple Pay. I listan här nedanför ser du alla banker med stöd för Apple Pay:

BankStöd för Apple Pay
Ålems Sparbank
American Express
Åse Viste Sparbank
Åtvidabergs Sparbank
Bank Norwegian
Bank of America
Bergslagens Sparbank AB
Bjursås Sparbank
Curve
Dalslands Sparbank
Danske Bank
Edenred
Ekeby Sparbank
EML Rewards
EnterCard Group AB
Falkenbergs Sparbank
Fryksdalens Sparbank
Hälsinglands Sparbank
Handelsbanken
Häradssparbanken Mönsterås
Högsby Sparbank
iCard
Ivetofta Sparbank i Bromölla
Kinda-Ydre Sparbank
Klarna
Komplett Bank
Laholms Sparbank
Lekebergs Sparbank
Leksands Sparbank
Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank
Lunar Bank
Markaryds Sparbank
Mjöbäcks Sparbank
Monese
N26
Nordea
Norrbärke Sparbank
Ölands Bank AB
Orusts Sparbank
Paysera
Pleo
Resurs Bank
Revolut
Roslagens Sparbank
Sala Sparbank
SAS Travel Wallet
Sidensjö Sparbank
Skandiabanken
Skurups Sparbank
Snapphanebygdens Sparbank
Sodexo
Södra Dalarnas Sparbank
Södra Hestra Sparbank
Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Sörmlands Sparbank
Sparbanken Alingsås AB
Sparbanken Boken
Sparbanken Eken AB
Sparbanken Göinge AB
Sparbanken Gotland
Sparbanken i Enköping
Sparbanken i Karlshamn
Sparbanken Lidköping AB
Sparbanken Nord
Sparbanken Rekarne AB
Sparbanken Sjuhärad
Sparbanken Skåne AB
Sparbanken Skaraborg AB
Sparbanken Tanum
Sparbanken Tranemo
Sparbanken Västra Mälardalen
ST1
SumUp
Swedbank AB
Tidaholms Sparbank
Tjörns Sparbank
Tjustbygdens Sparbank AB
Ulricehamns Sparbank
Vadstena Sparbank
Valdemarsviks Sparbank
Varbergs Sparbank AB
Vimmerby Sparbank AB
Virserums Sparbank
Volvofinans
Westra Wermlands Sparbank
Wise
ZEN.COM

Vilket är det bästa kreditkortet för Apple Pay?

För närvarande har en hel del kreditkort stöd för Apple Pay. Dock långt ifrån alla. Vi rekommenderar Komplett Mastercard som det bästa kreditkortet med stöd för Apple Pay.

Notera att kreditkort lämpar sig olika bra beroende på vad det ska användas till. Om du till exempel ska använda kreditkortet som ett bensinkort så rekommenderar vi ett kreditkort med drivmedelsrabatt. Om kortet ska användas för resor så rekommenderar vi i stället ett kreditkort med ett lågt valutapåslag i utlandet.

Vanliga frågor och svar om Apple Pay

💳 Hur lägger man till kort i Apple Pay?

För att lägga till kort i Apple Pay så öppnar du upp appen Wallet på din NFC-kompatibla enhet. Därefter klickar du på plusset uppe till höger och väljer Betal- och kreditkort. Scanna ditt kreditkort och fyll sedan i din säkerhetskod.

Om ditt kort inte skulle ha stöd för Apple Pay så får du ett meddelande om detta på skärmen.  

 

💳 Hur gör man för att betala med Apple Pay?

För att betala med Apple Pay så behöver du först ha ditt kort kopplat till tjänsten. Därefter dubbelklickar du antigen på din iPhone’s hemknapp, eller på sidoknappen. Hur man gör varierar beroende på vilken modell din telefon har.

💳 Är Apple Pay säkert?

Ja, Apple Pay är säkert. Dina kortuppgifter lagras varken på din enhet eller på Apples servrar. Ditt kortnummer kommuniceras heller inte till kortterminalen du betalar på.

När du kopplar ditt kort så kopplas ditt kort till en unikt ID. Detta ID används sedan vid betalningar.

💳 Är Apple Pay gratis?

Ja, Apple Pay är helt gratis att använda.