Collector Easyliving Kreditkort

Collector Bank Easyliving

Vårt betyg:

Collector är ett av få kort som inte har något valutapåslag när du betalar med kortet utomlands. Du får en bra reseförsäkring och avbokningsskydd men dock till en årsavgift på 195 kr/år.

Collector Bank Easyliving

Collector är ett av få kort som inte har något valutapåslag när du betalar med kortet utomlands. Du får en bra reseförsäkring och avbokningsskydd men dock till en årsavgift på 195 kr/år.

Årsavgift

195 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

17,25 %

Räntefria dagar

45 dagar

Fördelar

0 % valutapåslag

Reseförsäkring med avbeställningsskydd

Hög kreditgräns (100 000 kr)

Nackdelar

Inget egenutvecklat bonusprogram

Relativt hög ålder för beviljande

Räkneexempel: Vid ett kreditbelopp om 20 000 kr med en årlig kreditränta om 18,65 %, 12 månatliga avbetalningsbelopp, 195 kr i årsavgift och 45 räntefria dagar har nyttjats uppgår den effektiva räntan nu till 18,67 % (från och med 2023-11-01). Det totala beloppet att återbetala blir nu 21 874 kr, vilket motsvarar ett månadsbelopp på 1 822 kr.

Hur bra är Collector Bank Easyliving?

Easyliving kreditkort utfärdas av Collector Bank, som är en av Sveriges största kreditkortsaktörer. Collector Easyliving erbjuder bra försäkringar, en skälig räntesats, en räntefri period om 56 dagar samt sedan januari 2020 möjlighet att samla SAS Eurobonus-poäng.

Easyliving bör i första hand betraktas som ett shoppingkort, men kan även fungera som ett resekort, då reseförmånerna är många till antalet.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 20 år

Lägsta inkomst:

Minst 120 000 kr / år

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

17,25 %

Effektiv ränta:

18,24 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

45 dagar

Minsta månadsbetalning:

2,8 % (lägst 99 kronor)

Förseningsavgift:

125 kr

Övertrasseringsavgift:

150 kr

Mer information

Årskostnad:

195 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

0 %

Uttagsavgift:

3 % lägst 45 kr

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Nej

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Svart, Lila eller Rosa

Rekommenderas som:

Resekort

3

av 5

Till ansökan

Kreditvillkor för Collector Easyliving

I samband med att du skickar din kreditkortsansökan till Collector utförs en kreditupplysning. Om Collector, som utfärdar Easyliving-kortet, beviljar din ansökan blir ett maximalt kreditbelopp om 10 000 till 100 000 kronor aktuellt.

Det exakta maxbeloppet avgörs i regel av din återbetalningsförmåga ett flertal faktorer, som bland annat berör din årsinkomst, huruvida du har ett fast arbete eller inte, hur gammal du är samt hur många kreditupplysningar som utförts på dig under det senaste året.

Samtliga inköp sammanfattas på en faktura som du tar emot månadsvis. Du kan, och bör betala av det fullständiga beloppet på en gång. Om du gör så tillkommer inga meravgifter likt ränta eller förseningsavgift. Vid delbetalning motsvarar räntesatsen 13,95 % år 2020.

Bonusvillkor för Collector Easyliving

Detta kreditkort erbjuder inget egenutvecklat bonusprogram, men trots det kan du få rabatter och bonusar via Meniga Rewards, samt samla bonuspoäng via SAS Eurobonus.

Meniga Rewards

Meniga Rewards består av en app där samtliga rabatt- och bonuserbjudanden listas på ett logiskt sätt. Mer specifikt laddar du ner Meniga Rewards-appen som finns tillgänglig för iOS samt Android, nyttjar något av erbjudandena för att slutligen få pengar tillbaka på dina köp.

Rabatten eller bonusen betalas vanligen in på kreditkorts-kontot inom ett fåtal dagar, och om du så önskar kan du ge tillbaka hela eller delar av ersättningen till välgörande ändamål.

SAS EuroBonus

Tidigt år 2020 beslutade Collector att samtliga Easyliving-innehavare skulle få ta del av SAS Eurobonus-programmet. Mer specifikt kan du ansluta kortet gratis, och samla poäng när du handlar hos exempelvis SAS, Hotels.com, Synoptik samt Scandic. Du måste inte heller resa med SAS för att samla in poäng, då samarbetande flygbolag likt Thai Airways, Air Canada samt United Airlines inkluderas i bonusprogrammet.

Du kopplar ditt Collector EasyLiving-kort till EuroBonus-programmet genom att ange ditt EuroBonus-nummer, och de poäng som du samlat ihop kan växlas in mot exempelvis flygresor eller hotellövernattningar.

Försäkringar som inkluderas

Allriskförsäkring: En allriskförsäkring som täcker hemelektronik samt hushållsapparater inkluderas per automatik såvida du utfört inköpet med EasyCard-kortet. Försäkringen täcker alla oavsiktliga skador, och är giltig i två år för produkter vars inköpspris motsvarat mellan 1 000 och 20 000 kronor.

Garantiförlängning: En förlängd garanti för hemelektronik samt vitvaror inkluderas. Denna är giltig i 12 månader, men den totala garantitiden kan dock inte överstiga 3 år.

Evenemangsförsäkring: Om du skulle bli sjuk i samband med exempelvis ett sportevenemang eller en konsert faller Easylivings evenemangsförsäkring in. Denna innebär att du får tillbaka hela biljettpriset, då ingen självriskavgift tas ut. Ett läkarintyg kan dock avkrävas.

Leveransförsäkring: Om du handlar en produkt från en e-butik som i sin tur inte levererar produkten har du rätt till en ersättning om maximalt 20 000 kronor. Hela köpet måste utföras med Collector Easyliving-kortet, och kvitto avkrävs alltid.

Reseförmåner med Collector Easyliving

Om du betalar hela resan med kreditkortet inkluderas en reseförsäkring som är giltig för dig, din partner samt hemmaboende barn under 23 år.

Följande reseförmåner inkluderas:

Avbeställningsskydd: Faller in vid akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall i samband med avresan. Resan måste ha kostat över 1 000 kronor, och ersättningstaket motsvarar 20 000 kronor.

Personförsening: Gäller vid både ut- och hemresan. Efter sex timmars försening har du rätt till uppemot 2 800 kronor i ersättning.

Bagageförsening: Efter 6 timmar har du rätt till uppemot 6 000 kronor i ersättning, och efter 24 timmar motsvarar det maximala ersättningsbeloppet maximalt 10 000 kronor.

Olycksfallsförsäkring: Om du eller en medförsäkrad blir skadas eller avlider på semestern kan en ersättning om maximalt 400 000 kronor betalas ut.

Självriskeliminering fordon: Om det inträffar en fordonsskada under din utlandsvistelse ersätter Easycard dig med uppemot 15 000 kronor per skadetillfälle. Skadan måste dock omfattas av uthyrarens försäkring, och självriskelemineringen gäller inte vid grov oaktsamhet.

Avgifter vid utlandssemestern

Inget valutapåslag påförs på dina köp utomlands, vilket bör ses som generöst på många av konkurrenterna tillämpar ett påslag om 2 till 3 %. Om valutapåslaget motsvarar 2.5 % uppstår en extra kostnad om 250 kronor om du betalar för en produkt som kostar 10 000 kronor.

Denna kostnad tillintetgörs med Easyliving-kortet, men uttagsavgiften motsvarar dock 3 % eller lägst 45 kronor. Du bör därför se till att betala med kortet i butik istället för att ta ut pengar med hjälp av en bankautomat. Om du tar ut 10 000 kronor med Easyliving-kortet tillkommer en avgift om 300 kronor, vilket bör betraktas som något häftigt.

Sammanfattning

Nackdelar med Collector Easyliving

Den årsavgift som tillämpas motsvarar 195 kronor årligen, vilket bör beskrivas om lågt, men då somliga kreditkort är helt gratis bör det ses som en nackdel. Kortet kan dessutom inte mäta sig med det bästa bonuskortet, då Meniga Rewards är något nischat på grund av att man måste jaga rabatter hos specifika e-butiker.

Bank Norwegian samt Re:member Flex erbjuder mer robusta samt fasta bonussatser, men det är dock få (om ens något) kreditkort som erbjuder bättre reseförmåner, vilket vi pratar mer om nedan.

Fördelar med Collector Easyliving

Collector Easyliving är ett av marknadens bästa resekort. Den reseförsäkring som erbjuds är väl utformad, och det kostar ingenting att nyttja kreditkortet utomlands då både valutapåslaget samt uttagsavgiften är lika med noll.

Även om ett egenutvecklat bonusprogram saknas återfinns både SAS Eurobonus samt Meniga Rewards, vilket bidrar till att även bonusjägare kan bli nöjda.

Vanliga frågor och svar om Collector Bank Easyliving

💳 Är Collector Easyliving ett bonuskort?

Detta kreditkort kan ses som både ett bonuskort samt ett resekort. Två bonusprogram inkluderas; Meniga Rewards samt SAS Eurobonus. Utöver det inkluderas även en väl utformad reseförsäkring som bland annat täcker olycksfall samt fordonsskada.

💳 Utför Collector en kreditupplysning (UC)?

Ja, en kreditupplysning genomförs i samband med att du ansöker om Easyliving-kortet. Denna genomförs utförs för att bedöma din betalningsförmåga samt för att avgöra vilken kreditgräns som blir aktuell. Lägg gärna märke till att en UC alltid utförs, oavsett om Easyliving-kortet beviljas eller inte.

💳 Hur delbetalar man via Collector?

Samtliga köp kan delbetalas i uppemot 12 månader, och du måste betala tillbaka minst 1/36-del eller lägst 99 kronor månatligen. Om du betalar månadsfakturans totala skuldbelopp tillkommer inga ränteavgifter, men om du väljer att delbetala är en ränta om 13.95 % aktuell.

Vad tycker du om Collector Bank Easyliving?

Kundernas omdöme om Collector Bank Easyliving

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Collector Bank AB

Telefonnummer

010-161 00 60

E-postadress

easyliving@collectorbank.se

Adress

Lilla Bommens Torg 11

Postnummer

404 20

Ort

Göteborg

Organisationsnummer

556597-0513

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

10:00 - 15:00

Tisdagar

10:00 - 15:00

Onsdagar

10:00 - 15:00

Torsdagar

10:00 - 15:00

Fredagar

10:00 - 15:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt