Som ett vinstdrivande företag anser vi att det är vår skyldighet att ge tillbaka till de i vårt samhälle som behöver det mest, genom att stödja forskning och viktiga samhällsuppgifter där vi har möjlighet.

Därför handplockar vi på Dios Investment – som driver Kreditkortsval.se – årligen olika projekt som står oss nära och som vi kan bidra till ekonomiskt.

Alzheimerfonden

Vårt senaste fokus är Alzheimerfonden som outtröttligt arbetar med forskning kring en av de värsta sjukdomarna som finns, nämligen Alzheimer och Demens. En sjukdom som står flera  i teamet nära.

Idag lider 160 000 svenskar av demens och det finns fortfarande inga botemedel eller bra mediciner för de som drabbas. Man räknar dessutom med att antalet demenssjuka kommer mer än fördubblas inom 25 år, och vi vill försöka bidra till att bromsa denna utveckling.

Därför stödjer vi numera Alzheimerfonden med regelbundna bidrag som går direkt till fortsatt forskning på området

Kreditkortsval stöttar alheimerfonden

Barncancerfonden

Vi har även en egen insamling för Barncancerfonden som också är en organisation som ligger oss varmt om hjärtat. I en perfekt värld borde ingen behöva drabbas av denna hemska sjukdom och framför allt bör ingen förälder behöva leva igenom den sorg det innebär att ha ett barn med cancer.

Därför uppmanar vi alla våra besökare att själva bidra till Barncancerfonden och deras gedigna arbete, antingen genom egna donationer eller via vår insamling. Eller varför inte starta en insamling på egen hand?

Kreditkortsval samlar in pengar barncancerfonden

Hjärtebarnsfonden

Den tredje organisationen vi just nu aktivt arbetar med att stödja är Hjärtebarnsfonden vars strävan är att bidra med stöd till barn som lider av medfödda hjärtfel – och deras närstående. 

Hjärtebarnsfonden arbetar också med att stödja forskning på området med förhoppningen att minska och till slut helt eliminera de konsekvenser som hjärtsjukdomar hos unga leder till.

Genom att finnas till på sjukhus, skolor och arbetsplatser lyckas man effektivt underlätta livet för de 2 000 barn som årligen föds med hjärtfel, och vi är stolta över att vara en del av denna rörelse.

Dios Investment stöttar hjärtebarnsfonden

Ett slag för klimatet

Slutligen så deltar vi också i initiativet för CO2-neutrala hemsidor – ett initiativ som klimatkompenserar för alla de utsläpp som våra hemsidor och elektroniska utrustning bidrar med. CO2-neutrala hemsidor deltar i en rad koldioxidreduceringsprojekt och investerar i förnybara energikällor såsom vindkraftverk.

Kreditkortsval är CO2 neutral