Coop poäng i kronor

Hur fungerar Coop poäng?

Som Coop-medlem tjänar du poäng på dina inköp som sedan kan omvandlas till rabatter eller användas för att handla i deras butiker och i poängshoppen. För varje krona du spenderar kan du tjäna upp till 5 poäng hos Coop eller hos samarbetsföretag, all du samlar sparas på ditt poängsaldo. Om du vill veta mer om hur mycket poäng du samlar baserat på din position i Coops poängtrappa, ta en titt på vår detaljerade artikel om Coop bonuspoäng.

Vad är Coop poäng värda?

coop poäng värde

Här är en enkel omvandlingstabell för att enklare förstå värdet av dina poäng:

Coop poängVärde i kronor
1 poäng0,01 kr
500 poäng5 kr
1000 poäng10 kr
1500 poäng15 kr
2000 poäng20 kr

Så använder du dina poäng

Du kan använda dina Coop-poäng genom att välja värdecheckar eller erbjudanden antingen online via Coop.se, i Coop-appen, eller fysiskt i en Coop-butik. För onlineköp på Coop.se omvandlas poängen till rabattcheckar som kan användas vid nästa köp.

Från och med 2024 kommer Poängshoppen att inriktas helt på att erbjuda värdecheckar och rabattkoder. Dessa kommer att kunna användas för inköp både i fysiska butiker och på Coops onlineplattform.

Tips på hur du maximerar insamlingen av bonuspoäng

Här följer några tips på vad du kan göra för att öka dina poäng:

  • Coop Mastercard: Med Coops kreditkort tjänar du extra poäng på alla dina köp. Du får 0,5 extra poäng per krona på allt du handlar, oavsett var i världen du befinner dig.
  • Handla smart: Var uppmärksam på produkter som ger extra poäng. Köp större packningar av varor du ofta använder för att få fler poäng.
  • Kampanjer och erbjudanden: Håll utkik efter specifika kampanjperioder där Coop ger fler poäng på utvalda varor. Anmäl dig till Coops nyhetsbrev för att snabbt få information om nya kampanjer.
  • Använd Coop-kortet: Använd alltid ditt Coop matkort eller appen vid varje köptillfälle för att automatiskt samla poäng.

Tänk på att bonusprogram och erbjudanden kan ändras över tid, så det lönar sig att regelbundet kolla in Coops hemsida eller kontakta kundservice för den senaste informationen och bästa strategierna för att samla poäng.

Vanliga frågor och svar

❓ Vad är en poäng på Coop värd?

En poäng på Coop är värd 1 öre. Det innebär att 100 poäng motsvarar 1 krona.

❓ Hur många poäng får man per krona på Coop?

Som Coop-medlem får du upp till 5 poäng för varje spenderad krona hos Coop och dess samarbetspartners. Hur mycket poäng kan variera beroende hur mycket som du spenderat, och under särskilda kampanjer eller erbjudanden.

❓ Varför försvinner poängen på Coop?

Coop-poäng kan försvinna antingen på grund av deras utgångsdatum eller om ditt medlemskonto är inaktivt för länge. Coop-poäng har en giltighetstid på tre år. Efter denna period börjar poängen att förfalla en månad i taget, med de äldsta poängen som försvinner först​.

❓ Hur mycket är 1000 poäng på Coop?

1000 poäng hos Coop är vanligtvis värda 10 kronor. Värdet kan dock variera beroende på specifika erbjudanden eller inköp i Coops poängshopp.