Collector Easycard

Collector Easycard

Vårt betyg:

Easycard finns inte längre aktivt på marknaden och går därför inte att ansöka om.

Collector Easycard

Easycard finns inte längre aktivt på marknaden och går därför inte att ansöka om.

Årsavgift

290 kr

Maxkredit

30 000 kr

Ränta

19 %

Räntefria dagar

56 dagar

Fördelar

Låg kreditgräns ger en hög beviljandegrad

Upp till 56 dagars räntefria köp

Bonusprogram via Meniga Rewards och SAS Eurobonus

Nackdelar

En relativt hög räntesats

En årsavgift tillämpas

Hög valutaväxlingsavgift samt valutapåslag

Hur bra är Collector Easycard?

Easycard finns inte längre aktivt på marknaden och går därför inte att ansöka om. Istället rekommenderar vi att kika in Resurs Gold som är ett liknande kreditkort med bra förmåner.

Easycard är likt Easyliving ett kreditkort som Collector utfärdar. Easycard har en betydligt lägre kreditgräns i jämförelse med Easyliving, men valutapåslaget samt uttagsavgiften är högre hos Easycard. Den låga kreditgränsen om 5 000 kronor innebär att många kan bli beviljade ett Easycard, men den aspekten är en av få fördelar med detta kort.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Information saknas

Lägsta inkomst:

120 000 kr / år

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

19 %

Effektiv ränta:

20 %

Högsta kredit:

30 000 kr

Räntefritt:

56 dagar

Minsta månadsbetalning:

Information saknas

Förseningsavgift:

Information saknas

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information

Årskostnad:

290 kr

Aviavgift:

Information saknas

Valutapåslag i utlandet:

Information saknas

Uttagsavgift:

Information saknas

Sparränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Tre färger finns att tillgå; lila, rosa och svart.

Rekommenderas som:

Resekort

2

av 5

Till ansökan

Kredit & Avgifter

Kreditnivån är låg, och motsvarar 5 000 till 30 000 kronor. Det innebär att chansen att beviljandegraden är högre i jämförelse med likvärdiga kreditkort, vilket innebär att Collector Easycard bör ses som ett bra alternativ för kreditkortsspekulanter som fått avslag på kreditkortsansökningar för andra kreditkort.

Som brukligt sparas samtliga inköp på en månadsfaktura vars totalbelopp kan betala direkt, eller delbetalas i uppemot 12 månader. Du bestämmer själv vilket belopp som ska betalas varje månad, men vi rekommenderar att du betalar det fullständiga beloppet för att slippa betala ränta på dina inköp.

Du måste alltid betala minst 1/36-del av det nyttjade kreditbeloppet eller minst 99 kronor månatligen. Om du väljer att skjuta upp betalningen tillkommer en relativt hög räntesats om 19 till 21.53 %.

Bonus

Collector Easycard erbjuder inget egenutvecklat bonusprogram, men samarbetar med både SAS Eurobonus samt Meniga Rewards. Tack vare det kan du få både bonuspoäng samt cashback på dina inköp.

Meniga Rewards

Meniga Rewards-programmet består av en mobil app som finns tillgänglig för iPhone och iPad (iOS) samt Android (Samsung mfl.). Appen är kopplad till ditt Easycard-kort, och samtliga rabatter och bonusar dras av per automatik på din månadsfaktura.

När nya rabatt- eller bonusgrundande inköp utförs kan du få en notis som påpekar detta. Det tar dock cirka tre till fyra dagar innan köpdatan registreras i appen, och omkring en till två veckor innan eventuell cashback sätts över på ditt kort.

SAS Eurobonus

Alla som äger ett Collector Easycard har rätt att ansluta detta till SAS EuroBonus-programmet. När kortet är kopplat tjänar du bonuspoäng på samtliga köp som genomförs via bolag som deltar i programmet, likt Scandic, SAS samt United Airlines. Du kan dessutom tjäna bonuspoäng genom att handla i e-butiker likt HM, Cdon, Sonos eller Adlibris.

De bonuspoäng du samlat ihop kan därefter växlas in mot exempelvis flygresor, hotellövernattningar eller produkter i Eurobonus Shop.

Försäkringar

Collector Easycard erbjuder inga allmänna försäkringar, likt prisgaranti, leveransgaranti eller allriskförsäkring, men en väl utformad reseförsäkring finns att tillgå.

Collector Easycards Reseförsäkring

Collector samarbetar med försäkringsbolaget ERV, som även erbjuder försäkringar för andra typer av kreditkort. Reseförsäkringen aktiveras såvida du betalar minst 50 % av resan med kreditkortet, och skyddar kortinnehavaren, partner samt barn och ungdomar under 23 år, som är folkbokförda på samma adress.

Följande försäkringsförmåner ingår:

Avbeställningsskydd: Faller in vid akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Ersättningen motsvarar maximalt 15 000 kronor per person och 45 000 kronor per kort.

Personförsening: Faller in vid en försening om minst sex timmar. Ersättningen uppgår till maximalt 1 400 kronor per person eller maximalt 5 000 kronor per kort.

Bagageförsening: Faller in om bagaget är försenat minst 6 timmar, och täcker samtliga merkostnader likt inköp av nya kläder. Ersättningstaket motsvarar 5 000 kronor per person, och 10 000 kronor per kort. Denna försäkringsförmån är dock inte tillämpningsbar vid inrikesresor.

Ersättning vid olycksfall: En ersättning om uppemot 100 000 kronor per försäkrad person blir aktuell vid dödsfall, och en maximal ersättning om 400 000 kronor kan bli aktuell vid invaliditet.

Självriskskydd: Detta skydd är aktuellt om din resa varar 60 dagar eller mindre, och täcker skada på bostad samt fordon med maximalt 10 000 kronor per kort.

Samtliga av de försäkringar som nämns ovan är dessutom självriskfria. Nedan följer en detaljerad sammanställning av de resevillkor som är aktuella för Easycard.

Easycard-appen

Collector Easycard erbjuder en tillhörande kreditkorts-app som finns tillgänglig för App Store och Google Play. Appen heter “Collector Bank kreditkort” och har för närvarande 4.5 stjärnor hos App Store.

I appen kan du bland annat:

  • Få en översyn gällande dina fakturor
  • Betala eller dela upp dina fakturor
  • Förlänga betaltiden för dina fakturor
  • Kontrollera saldot på ditt Easycard kreditkort
  • Rådfråga en digital assistent
  • Avbryta kreditkortsköp (nytt för 2020)

Sammanfattning

Nackdelar med Easycard

Vi menar att Easycard är ett sämre val i jämförelse med syskonet Collector Easyliving. Det föreligger en årsavgift om 290 kronor, och valutapåslaget utomlands om två procent samt uttagsavgiften om fyra procent bidrar till att de rörliga kostnaderna kan bli omfattande.

Utöver detta erbjuder Easycard inget egentutvecklat bonusprogram, som exempelvis Re:member Flex samt Bank Norwegians kreditkortslösningar gör.

Fördelar med Easycard

Möjligheten att koppla Easycard till SAS EuroBonus bör ses som lite av en räddning, även om ett dedikerat bonus- och cashbacksystem som ger poäng på samtliga köp oftast är att föredra.

Easycard ska även ha beröm för att reseförsäkringen är generös, samt för att Collector-appen är både lättanvänd samt funktionell.

Vanliga frågor och svar om Collector Easycard

💳 Vad kostar ett extrakort?

Collector Easyliving erbjuder ett gratis extrakort med samma förmåner som originalkortet.

💳 Är Collector Easycard ett resekort?

Ja, men du bör inte resa med Collector Easycard. Även om reseförsäkringen är väl utformad tillkommer ett valutapåslag om 2 % utomlands. Utöver det är uttagsavgiften, som motsvarar 4 %, lite väl tilltagen.

Mer specifikt bör du istället nyttja systerkortet Collector Easyliving vid resa, då inget valutapåslag (0 %) är aktuellt för detta kort.

💳 Kan jag överföra pengar till mitt bankkonto?

Nej, Collector Easycard har inte den funktionen. Andra kreditkort, likt Norwegian samt Re:member tillåter dock överföringar från kreditkort till bankkonto.

💳 Jag vill ansöka - tas en kreditupplysning?

Ja, en kreditupplysning, eller UC, tas av samtliga utfärdare. Det tillhör det normala ansökningsförloppet för ett kreditkort. Collector genomför dock inte en kreditupplysning för befintliga kunder, som exempelvis har lån hos Collector. I de fallen granskar de den senaste kreditupplysningen som genomförts.

💳 Hur betalar man en faktura från Collector?

Detta kan du göra via internetbanken eller via Collectors app, som finns tillgänglig för iOS samt Android.

Vad tycker du om Collector Easycard?

Kundernas omdöme om Collector Easycard

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Collector Bank AB

Telefonnummer

010-161 00 60

E-postadress

easycard@collectorbank.se

Adress

Lilla Bommens Torg 11

Postnummer

411 04

Ort

Göteborg

Organisationsnummer

556597-0513

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

10:00 - 15:00

Tisdagar

10:00 - 15:00

Onsdagar

10:00 - 15:00

Torsdagar

10:00 - 15:00

Fredagar

10:00 - 15:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt