Everydaycard Kreditkort

Everydaycard

Vårt betyg:

Everydaycard ger 1 % cashback på alla köp som görs, men kommer med lite för få förmåner sett till att de tar ut en årsavgift på 195 kr/år för kortet. Det ges ut av Nordea bank och har en låg ränta på under 10 %.

Everydaycard

Everydaycard ger 1 % cashback på alla köp som görs, men kommer med lite för få förmåner sett till att de tar ut en årsavgift på 195 kr/år för kortet. Det ges ut av Nordea bank och har en låg ränta på under 10 %.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

9,55 %

Räntefria dagar

Upp till 45 dagar

Everydaycard

Everydaycard är ett kompetent kreditkort som erbjuder ett generöst bonusprogram där du får tillbaka riktiga pengar, samt en bred reseförsäkring och ett flertal shoppingrelaterade försäkringar.

Du kan maximalt få 100 000 kronor i kredit, och den räntefria perioden varar i upp till 55 dagar. Du får även chans att nyttja två betalningsfria månader årligen.

Hur bra är Everydaycard ?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Everydaycard ?

Ansök kostnadsfritt om ett Everydaycard . Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

120 000 kr / år

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

9,55 %

Effektiv ränta:

12.71 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

Upp till 45 dagar

Minsta månadsbetalning:

Information saknas

Förseningsavgift:

125 kr

Övertrasseringsavgift:

125 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

19kr/avi (e-faktura: 0kr)

Valutapåslag i utlandet:

1.55 %

Uttagsavgift:

2% av uttagsbelopp (lägst 40 kr)

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Nej

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Information saknas

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bonuskort, Matkort, Bensinkort

Intresserad av ett kreditkort från Everydaycard ?

Ansök kostnadsfritt om ett Everydaycard . Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Ja

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Ja

Köpskydd:

Nej

Leveransförsäkring:

Ja

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

0.5 - 1 % i bonus (cashback) på alla köp

Bonusprogram:

Ja

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Everydaycard

Reseförsäkringen är generös

Starka shoppingsäkringar och shoppingförmåner

Två betalningsfria månader per år

Årsavgift tillämpas från och med år två

Uttagsavgift tillämpas

Valutaväxlingsavgift tillämpas

5

av 5

Till ansökan

Kreditvillkor för Everyday Card Kreditkort

Everydaycard har generösa villkor, och man kan maximalt få en kredit om 100 000 kronor, och de betalningsfria dagarna uppgår till maximalt 55 beroende på när månadsfakturan skickas ut. Samtliga köp som genomförs med kreditkortet samlas på en månadsfaktura. När denna anlänt får du ta ställning till huruvida du vill betala hela skulden på en gång, eller om du vill dela upp betalningen över flera månader.

Om du betalar hela beloppet direkt tillkommer ingen ränteavgift, och om du väljer att delbetala gör du det mot en låg kreditränta från 9.55 %.

Räntefri delbetalning inkluderas

När du handlar för över 1 000 kronor i en e-butik delas ditt köp upp över 4 månader per automatik. Du behöver inte göra något aktivt val för att fyra räntefria delbetalnings-månader ska aktiveras, och dessa är helt kostnadsfria såvida du betalar dina månadsavier i sin helhet. Bland de butiker som inkluderas i den räntefria delbetalningen återfinns bland annat IKEA, Elgiganten, Tretti samt Bygghemma.

Om du väljer att betala det lägsta möjliga månadsbeloppet är dock de ordinarie villkoren aktuella. Du har även möjlighet att ha flera avbetalningar på ditt Everydaycard upp till din köpgräns, och du kan när som helst betala hela köpet på en gång.

Två betalningsfria månader inkluderas

Om du utfört minst tre inbetalningar i följd har du rätt att nyttja uppemot två betalningsfria månader årligen. Du kan dock inte nyttja de betalningsfria månaderna vartefter varandra, och ränteavgift samt en administrativ avgift tillkommer alltid på den nästkommande månadsfakturan.

Bonusvillkor för Everyday Card

Everydaycard är ett av få bonuskort som betalar ut ersättning i riktiga pengar. I skrivande stund är en bonusnivå motsvarande 1 % aktuell i livsmedelsbutiker samt bensinstationer, oavsett hur mycket du handlar för. För alla övriga butiker gäller en bonussats om 0.5 % vid köp upp till 19 999 kronor, och 1 % vid köp över 20 000 kronor. De bonusvillkor som precis nämnts är även applicerbara utomlands, vilket gör att Everydaycard Kreditkort även lämpar sig väl som resekort.

I skrivande stund betalas bonusen ut i maj samt i november, det vill säga två gånger årligen. Du måste dock ha utfört minst fem köp under en sexmånadersperiod för att en bonus ska bli aktuell. Det är därför viktigt att du använder kortet till vardags, för att försäkra dig om att bonusen inte fryser inne.

Nya erbjudanden presenteras löpande

Alla Everydaycard-ägare har möjlighet att nyttja erbjudanden samt rabatter från partnerföretag. I skrivande stund erbjuds 15 % rabatt på blomsterbuketter, 30 öre drivmedelsrabatt per tankad liter hos Preem samt rabatterade hotellnätter hos ett flertal hotellkedjor.

Du bör även ha i åtanke att du samlar bonus i samband med att du nyttjar erbjudandena, så den totala besparingen bör räknas som omfattande.

Everydaycard ger dig tillgång till Shoppingförsäkringar

Följande shoppingrelaterade försäkringar inkluderas:

Allriskförsäkring: Om du köper hemelektronik eller hushållsmaskiner för minst 1 000 kronor, och betalar hela beloppet med ditt Everydaycard, inkluderas en gratis allriskförsäkring som täcker oförutsedda olyckor och ersätter bortslarvade produkter. Ett åldersavdrag kan tillämpas, och försäkringen faller endast in om produktens värde minskar eller är lika med noll i samband med skadan eller förlusten.

Leveransförsäkring vid köp hos e-butiker: Försäkringen avser varor som köpts på internet för minst 1 000 kronor samt betalats till fullo med ditt Everydaycard. Leveransförsäkringen faller in om din vara skadas eller kommer bort i samband med att den fraktas till din hemadress eller ett utlämningsställe.

Självriskskydd för bilbärgning och assistans: Denna försäkring inkluderas om du betalar ditt drivmedelsköp med Everydaycard, och köper minst 20 liter bränsle eller 14 kilo gas. Försäkringen täcker hela självriskbeloppet om ditt fordon måste bärgas, eller om du behöver assistans på vägen.

Reseförmåner

Om du betalar minst 75 % av din resa med Everydaycard inkluderas en reseförsäkring med följande förmåner.

Avbeställningsskydd: Om du eller någon närstående drabbas av akut sjukdom eller olycksfall har du rätt att få full ersättning om du avbokar din resa. Avbeställningsskyddet gäller för resor som kostar minst 1 000 kronor, och täcker enbart dina utlägg. Från och med 2020 är denna försäkring även tillämpbar vid oförutsedda händelser i din bostad.

Den maximala ersättningen motsvarar 20 000 kronor per person, och 60 000 kronor per kort.

Bagageförsäkring vid utlandsresa: Denna försäkring ersätter skäliga merkostnader om ditt eller dina medförsäkrades bagage skulle vara försenat eller förstört. Det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 1 500 kronor per person, eller 6 000 kronor per kort.

Rånskydd: Om du blir rånad eller bestulen i samband med att du tar ut pengar i en bankomat bistår Everydaycard med uppemot 6 000 kronor i ersättning. Försäkringen faller även in maximalt två timmar efter du tagit ut pengar, och du måste även ha tagit ut pengar med Everydaycard.

Missat anslutningsflyg: Om du missar ett anslutningsflyg på din resa ersätter Everycard dig med maximalt 10 000 kronor per kort.

Olycksfallsförsäkring: Vid hel eller delvis invaliditet är det ett maxbelopp om 200 000 som är aktuellt, och vid dödsfall betalas en maximal ersättning om 100 000 kronor ut.

Hole in one-försäkring: Om du betalar din greenfee med Everyday-kortet och lyckas göra en hole in one, är det brukligt att bjuda golfsällskapet på en drinkrunda i klubbhuset. Denna festlighet subventionerar Everydaycard med uppemot 2 000 kronor.

Du kan även använda ditt Everycard för att ta ut kontanter utomlands, men vid de tillfällena tillkommer en avgift om 1.55 procent.

Sammanfattning

Nackdelar med Everydaycard

Kreditkort med bonus tillämpar i regel en uttagsavgift, och Everydaycard är inget undantag till den regeln. Utöver det en administrationsavgift om ”25” kronor aktuell om du väljer att delbetala månadsfakturan, vilket innebär att den effektiva räntan höjs marginellt.

Det faktum att du måste använda Everydaycard minst fem gånger varje bonusperiod (dvs. varje halvår) för att kunna ta del av bonusen bör även det ses som en nackdel.

Fördelar med Everydaycard

Everydaycard är ett bra kreditkort, även om ett fåtal nackdelar existerar. Reseförsäkringen är starkt utformad, så även shoppingförsäkringarna. Utöver detta är bonusvillkoren generösa, då en fast och relativt hög bonusnivå erbjuds så länge du använder kortet frekvent.

Avslutningsvis bör även det faktum att två betalningsfria månader samt räntefri delbetalning i fyra månader inkluderas ses som en fördel, som särskiljer detta kreditkort från konkurrenterna.

Vanliga frågor och svar om Everydaycard

💳 Vad kostar ett extrakort till Everydaycard?

Ett extrakort kostar 75 kronor. Extrakorten ger samma fördelar som huvudkortet.

💳 Vem äger Everydaycard?

Nordea basar över Everydaycard, och ska kontaktas om du har problem med kortet eller frågor gällande de funktioner som erbjuds.

💳 Kan man blippa med Everydaycard?

Ja, det är möjligt för köp upp till 400 kronor.

💳 När får man cashback med Everydaycard?

Om du utför minst fem bonusgrundande inköp på ett halvår betalas cashback-beloppet ut två gånger årligen.

💳 Inkluderas betalningsfria månader med Everydaycard?

Ja, två betalningsfria månader per år inkluderas såvida du skött dina tidigare återbetalningar på ett klanderfritt sätt. Och du får inte nytta dina betalningsfria månader vartefter varandra, då ett uppehåll om minst en månad måste ske.

Vad tycker du om Everydaycard ?

Kundernas omdöme om Everydaycard

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Nordea Finans Sverige AB

Telefonnummer

08-402 57 54

E-postadress

everydaycard@nordea.com

Adress

Information saknas

Postnummer

105 71

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556021-1475

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

09:00 – 17:00

Tisdagar

09:00 – 17:00

Onsdagar

09:00 – 17:00

Torsdagar

09:00 – 17:00

Fredagar

09:00 – 17:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt