Marginalen Gold

Vårt betyg:

Marginalen gold erbjuder bra förmåner när du shoppar online. Du får bra försäkringar och rabatt i över 200 nätbutiker. Du erbjuds även en räntefri kredit på upp till 100 000 kr i 50 dagar.

Marginalen Gold

Marginalen gold erbjuder bra förmåner när du shoppar online. Du får bra försäkringar och rabatt i över 200 nätbutiker. Du erbjuds även en räntefri kredit på upp till 100 000 kr i 50 dagar.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

16,90 %

Räntefria dagar

50 dagar

Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett kreditkort som lämpar sig bäst för spekulanter som eftersöker väl utformade försäkringar samt handlar för stora summor online. Det rabattprogram som inkluderas medger rabatter från över 200 e-butiker, och de försäkringar som finns tillgängliga inkluderar ett bra reseskydd samt flertalet säkerhetsfördelar vid onlineshopping.

Återbetalningen kan dessutom ske flexibelt, tack vare den räntefria period som erbjuds och idag motsvarar 50 dagar.

Hur bra är Marginalen Gold?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Marginalen Gold?

Ansök kostnadsfritt om ett Marginalen Gold. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 20 år

Lägsta inkomst:

120 000 kr / år

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

16,90 %

Effektiv ränta:

16,76 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

50 dagar

Minsta månadsbetalning:

3,00 % av skulden (minst 150 kr)

Förseningsavgift:

95 kr

Övertrasseringsavgift:

75 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.65 %

Uttagsavgift:

3,00 %, minst 35 kr

Sparränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Resekort

Intresserad av ett kreditkort från Marginalen Gold?

Ansök kostnadsfritt om ett Marginalen Gold. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Nej

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Köpskydd:

Ja

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Information saknas

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Marginalen Gold

Allriskförsäkring ingår i kortet

Delbetala köp över 5.000 kr

Återbäring från över 200 ebutiker

Ett flertal shoppingförsäkringar ingår

Få pengar tillbaka via cashbackprogram

Inget egenutvecklat bonussystem

Valutapåslag tillämpas

Uttagsavgift tillämpas

5

av 5

Till ansökan

Kreditvillkor för Marginalen Gold kreditkort

Det maximala kreditbeloppet motsvarar 100 000 kronor, och den räntefria perioden uppgår till maximalt 50 dagar beroende på när månadsfakturan anländer. Månadsfakturan kan betalas i sin helhet, och om du gör så tillkommer inga ränteavgifter.

Om du väljer att delbetala din månadsfaktura motsvarar den procentuella ränteavgiften från 16.9 %, medan den del av skulden som återstår skjuts upp tills det att nästa månadsfaktura anländer. Du måste dock betala av 1/89-del (eller minst 300 kronor) av skulden varje månad, om du underlåter dig att göra så blir en påminnelseavgift aktuell, och i värsta fall en betalningsanmärkning.

Exempel: Om du har en kreditskuld på i genomsnitt 20 000 kronor under 12 månader motsvarar den effektiva räntan 17.73 %.

Första året är Marginalen Gold ett kreditkort utan årsavgift, därefter kostar kortet 195 kronor per år.

Två betalningsfria månader inkluderas

Med Marginalen Bank kreditkort kan du välja att avstå betalning under två av årets tolv månader. Du måste dock ha haft kortet i minst sex månader, samt skött alla betalningar klanderfritt för att få nyttja de betalningsfria månaderna. Du får inte heller nyttja dina betalningsfria månader vartefter varandra.

När du använder en betalningsfri månad behöver du inte betala någonting på månadsfakturan, då hela summan skjuts upp. Den sedvanliga ränteavgiften tillkommer dock på hela kreditsumman.

Flexibel avbetalning på stora köp

När du handlar för mellan 4 000 till 30 000 kronor kan du välja att delbetala hela inköpet i från sex till 36 månader. Den flexibla delbetalningen måste dock aktiveras hos kundtjänst senast en månad (30 dagar) efter köpet genomförts.

Den flexibla delbetalningsfunktionen är dock inte helt avgiftsfri, då en fast månadskostnad om från 55 till 95 kronor tillkommer. Den specifika månadskostnaden avgörs av köpesummans storlek.

Bonusvillkor med Marginalen Bank kreditkort

Marginalen Bank samarbetar med cirka 200 e-butiker, vari du får rabatt i samband med att du handlar med kreditkortet. Något egenutvecklat bonussystem, som exempelvis Norwegian erbjuder, inkluderas dock inte.

Rabattprogrammet Handla Smart

För att kunna ta del av de rabatter som inkluderas måste du först registrera kreditkortet på Marginalen Banks webbsida.

Rabattprogrammet är kostnadsfritt, och om du så önskar kan du ladda ner en webbläsarwidget som meddelar dig per automatik om ett specifikt erbjudande kan nyttjas hos den e-butik du besöker för tillfället.

I regel erbjuds 3 till 15 % rabatt, och den exakta procentuella rabatten bestäms av e-butikerna själva. I skrivande stund inkluderas 4.5 % rabatt hos Aliexpress, 6 % rabatt hos CDON och 5 % rabatt hos Microsoft, för att nämna ett fåtal exempel.

Då ett stort antal rabatter erbjuds hos många svenska e-butiker, samt det faktum att shoppingförsäkringarna är förmånliga innebär att detta kreditkort bör ses som ett bra shoppingkort.

Välkomstbonusen

I skrivande stund får du tillbaka 200 kronor om du utför minst fem köp med kortet under de första 30 dagarna. Tidsfristen påbörjas i samband med att du kvitterar ut kortet.

Försäkringsvillkor

Shoppingförsäkringar

Samtliga av de shoppingförsäkringar som nämns är aktuella såvida produkten är köpt till minst 75 % med Marginalen kreditkort.

 • Prisgaranti: Om du nyttjar ditt kort för att köpa en produkt som kostar minst 1 000 kronor inkluderas en prisgaranti per automatik. Denna innebär att du får tillbaka mellanskillnaden om du skulle hitta samma vara till ett lägre pris hos ett annat inköpsställe. Den maximala ersättningssumman motsvarar 2 000 kronor.
 • Leveransförsäkring (för internetköp): Om du beställer en vara på internet för minst 1 000 kronor ingår en leveransförsäkring som medger en ersättning om maximalt 20 000 kronor om din vara skulle skadas i samband med att den levereras till dig, eller utebli helt och hållet.
 • Allriskförsäkring: I samband med att du köper hushållsmaskiner eller hemelektronik med Marginalen-kortet inkluderas en allriskförsäkring, som är aktuell i tre år från och med inköpsdatumet. För övriga produkter är allriskförsäkringen aktuell i 90 dagar. Försäkringen täcker skador som kan ha uppstått av exempelvis en olycka, en stöld eller en brand.
 • Reseförsäkring
 • Om du betalar minst 75 % av din resa ingår en reseförsäkring utan extra kostnad.  där följande delförmåner inkluderas:
 • Avbeställningsskydd: Faller in om du skulle bli akut sjuk, drabbas av en olycka eller en oförutsedd händelse i hemmet. Den maximala ersättningen motsvarar 30 000 kronor per person eller 90 000 kronor per kort.
 • Försening av allmänt färdmedel: Om exempelvis din buss eller ditt tåg skulle vara försenat kan en ersättning bli aktuell. Den lägsta ersättningsnivån betalas ut efter fyra timmar och motsvarar 600 kronor per person eller 2 500 kronor per kort. Det maximala ersättningsbeloppet faller in efter 24 timmar, och motsvarar 3 000 kronor per person, eller 6 000 kronor per kort.
 • Missat anslutningsflyg: I samband med att du ej kan borda ditt anslutningsflyg är en ersättning om maximalt 10 000 kronor per person eller 20 000 kronor per kort aktuell.
 • Bagageförsening: Ersätter merkostnader i samband med en eventuell försening av ditt bagage. Den maximala ersättningen motsvarar 3 000 kronor per person eller 6 000 kronor per kort.
 • Självriskskydd permanentbostad: Om din permanentbostad skadas i samband med att du semestrar utomlands lämnas en självriskreducering/självriskeliminering om maximalt 10 000 kronor.
 • Självriskskydd privatägd bil: Om din privata personbil skadas under din utlandsvistelse blir en ersättning om maximalt 10 000 kronor aktuell.
 • Självriskeliminering hyrbil: Om du skulle råka skada en hyrbil utomlands och har tecknat en försäkring hos uthyrningsföretaget står kreditkortet för självriskkostnaden upp till 10 000 kronor.
 • Ersättning vid flygbolagskonkurs: Om det flygbolag du bokat biljetter hos går i konkurs ersätts du med nya flygbiljetter eller maximalt 25 000 kronor.
 • Självriskeliminering bärgning: Om du nyttjat ditt kreditkort för att köpa drivmedel (minst 20 liter bränsle) inkluderas en bärgningsförsäkring som ersätter dig med maximalt 2 000 kronor om du skulle behöva assistans på vägen.
 • Hole in one-försäkring: Om du sänker golfbollen i hålet på ett slag betalar Marginalen ut 2 000 kronor till dig, så att du kan bjuda damerna och herrarna i klubbhuset på en drink eller två.

Betalskydd (tillval)

Det betalskydd som Marginalen erbjuder är kostnadsbelagt, och faller in såvida du har svårt att betala tillbaka din skuld, vid exempelvis arbetslöshet eller sjukskrivning. Marginalen menar att betalskyddet bör ses som en extra trygghet för att du ska kunna betala av dina skulder även om din betalningsförmåga skulle minska.

I samband med att betalskyddet aktiveras får du en månatlig ersättning som motsvarar 7 % av den totala skulden. Betalskyddet kan som mest vara aktivt i sex månader, och om du inte skulle ha blivit frisk eller fått ett arbete tills dess skrivs hela skulden av. En total skuldavskrivning blir även aktuell om du skulle avlida.

Betalskyddet kostar 0.8 % av det nyttjade kreditbeloppet, vilket innebär att du betalar 240 kronor månatligen såvida din kreditskuld motsvarar 30 000 kronor (30 000 x 0.008 = 240).

Övriga tilläggsförsäkringar

 • Betala räkningar hos Billhop: Som Marginalen Gold-innehavare får du rabatt hos Billhop, gör att du kan betala räkningar med ditt kreditkort. Billhop tar i vanliga fall ut en avgift som motsvarar 2.5 % av beloppet, men denna nivå har Marginalen prutat ner till 2 %. Rabatten är även aktuell för systerkortet Marginalen Flex.
 • Överför pengar till ditt konto: Med funktionen ”Marginalen Flex” kan du föra över pengar från kortet till ditt bankkonto. Vid överföringar över 5 000 kronor är denna tjänst gratis, men om överföringssumman är mindre än så tar Marginalen ut en avgift som motsvarar 3 % av överföringsbeloppet, eller minst 50 kronor. Ränta tillkommer dock på samtliga överföringar.
 • ID-kapningsskydd: Med Marginalen Gold kreditkort får du möjlighet att teckna dig för ID-kapningsskyddet ”StopService”. Mer specifikt kan du ringa ett telefonnummer när som helst på dygnet, och spärra samtliga värdehandlingar likt ID-kort, Pass, mobiltelefon.
  Enligt Marginalen Bank ska skyddet motverka ID-kapningar på ett effektivt sätt, och om du skulle bli rånad på pengar eller biljetter utomlands kan både nödpengar samt nödbiljetter bli aktuellt. StopService kostar 369 kr per år, och StopService Plus kostar 494 kronor årligen. I StopService Plus ingår säkerhetsdekaler, bagageservice samt extratjänsten Näthjälpen.

Gratis debitkort utan kredit inkluderas

Marginalen Bank har sedan några år tillbaka valt att samarbeta med Gimi, som erbjuder debitkort (kort utan kredit) för barn och ungdomar under 18 år. I samband med att du tecknar dig för ett Marginalen Gold-kort inkluderas ett premiumkort av Gimi helt gratis.

Gratisperioden fortlöper under ett års tid. Om du vill behålla dina Gimikort efter att testperioden fortlöpt måste du betala 39 kronor per kort och månad.

Varför skaffa Gimikort?

Gimis mål är att underlätta för föräldrar gällande att hantera barnens vecko- eller månadspeng. Barnen får ta eget ansvar för en begränsad summa pengar, medan föräldrarna får en ökad kontroll samt översikt gällande barnen och/eller ungdomarnas ekonomi.

Med Gimi-appen kan föräldrarna se hur och var innehavarna handlar med kortet. Instruktioner gällande hur appen fungerar samt hur du aktiverar gratisperioden mottager du i samband med att du tecknar dig för ett Marginalen Bank-märkt kreditkort.

Vanliga frågor och svar om Marginalen Gold

💳 När anländer mitt Marginalen Bank Gold-kort?

Efter att din ansökan godkänts tar det cirka 5 dagar till att ditt kreditkort återfinns i din brevlåda.

💳 Kan jag ändra min PIN-kod?

Nej, i skrivande stund kan du inte det.

💳 Hur ser jag hur mycket Handla Smart-rabatt jag fått?

Din rabatt sammanfattas på månadsfakturan, och du kan även se hur mycket rabatt/cashback du har fått via Marginalen Banks internetbank eller Handla Smart-appen, som finns tillgänglig för iOS samt Android.

💳 Är Marginalen Bank kreditkort Gold ett resekort?

Nej, detta kreditkort bör ses som ett shoppingkort då inget egenutvecklat bonussystem erbjuds. Många väljer att kombinera dessa typer av kort med renodlade resekort med bonusfunktion, där du kan växla in de poäng du samlat in mot exempelvis flygstolar samt hotellövernattningar.

Vad tycker du om Marginalen Gold?

Kundernas omdöme om Marginalen Gold

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Marginalen Bank

Telefonnummer

0771-717 710

E-postadress

Information saknas

Adress

Information saknas

Postnummer

100 41

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

516406-0807

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

08:00-20:00

Tisdagar

08:00-20:00

Onsdagar

08:00-20:00

Torsdagar

08:00-20:00

Fredagar

08:00-20:00

Lördagar

09:00-17:00

Söndagar

09:00-17:00