Morrow Banks kreditkort

Morrow Bank kreditkort

Vårt betyg:

Morrow Bank erbjuder bonus på alla köp, reseförsäkring och ingen årsavgift. Dock saknar kortet en mängd olika förmåner och rabatter som ingår i många andra liknande kreditkort utan avgift.

Morrow Bank kreditkort

Morrow Bank erbjuder bonus på alla köp, reseförsäkring och ingen årsavgift. Dock saknar kortet en mängd olika förmåner och rabatter som ingår i många andra liknande kreditkort utan avgift.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

50 000 kr

Ränta

21,40 - 24,90 %

Räntefria dagar

50 dagar

Morrow Bank kreditkort

Morrow Bank kreditkort (tidigare Komplett Bank kreditkort) räknas in till kategorin bonuskort och ger dig tillgång till ett väl utformat bonusprogram. Kreditkortet lämpar sig väl för dig som regelbundet handlar på internet och vill få återbäring på alla dina köp. Mellan 0,5–4% bonus ges på samtliga inköp som görs med kortet och bonusen kan sedan användas för att betala av nästkommande månads faktura.

0,5% bonus ges på samtliga inköp som understiger 20 000 kronor. 1% bonus ges på enskilda köptillfällen som överstiger 20 000 kr. 4% bonus ges på samtliga inköp som görs på Komplett.se.

Bonusprogrammet är den främsta fördelen med detta kreditkort. Utöver det får du tillgång till ett flertal försäkringar om dina inköp betalas med kreditkortet. Kreditkortet har ingen års- eller uttagsavgift.

Hur bra är Morrow Bank kreditkort?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Morrow Bank kreditkort?

Ansök kostnadsfritt om ett Morrow Bank kreditkort. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 20 år

Lägsta inkomst:

Inget krav

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

21,40 - 24,90 %

Effektiv ränta:

23,63 - 26,90 %

Högsta kredit:

50 000 kr

Räntefritt:

50 dagar

Minsta månadsbetalning:

3 % (minst 300 kr)

Förseningsavgift:

Information saknas

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.75 %

Uttagsavgift:

0 kr

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bonuskort (Shoppingkort), Resekort

Intresserad av ett kreditkort från Morrow Bank kreditkort?

Ansök kostnadsfritt om ett Morrow Bank kreditkort. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Nej

Självriskreducering:

Ja

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Ja

Köpskydd:

Ja

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Ja

Nyckelförsäkring:

Ja

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Ja (upp till 4 % bonus)

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Morrow Bank kreditkort

0.5 - 4% bonus på alla inköp

Ingen årsavgift

Bra bonuskort

Valutaväxlingspåslag om 1.75 %

Prisgaranti inkluderas inte

Hög räntesats vid delbetalning

5

av 5

Till ansökan

Recension av Morrow Bank kreditkort

Morrownbank Kreditkort – före detta Komplett Bank Kreditkort – är i skrivande stund ett helt utan årsavgift och uttagsavgift.

Trots detta får du tillgång till ett väl utformat bonusprogram vilket ger dig cashback/bonus på samtliga inköp som körs med kortet (0,5–4% av inköpsbeloppet i bonus) samt ett flertal försäkringar.

Bonusen som intjänas genom användning av kreditkortet kan användas för delbetalning av faktura, alternativt på Komplett.se.

Morrow Bank kreditkort Kreditvillkor

Att bli beviljad ett kreditkort från Morrow Bank (tidigare Komplett Bank) är ganska vanligt, framförallt då ansökningskraven är relativt låga. För att bli beviljad krävs det att du har någon form av anställning och inkomst.

Ansökan initieras med att du som sökande anger hur du bor (boendeform och antal personer i hushållet), vad din bruttoinkomst är, anställningsform, samt dina personuppgifter. Därefter görs en kreditupplysning som avgör ditt maximala kreditbelopp samt om du blir beviljad ett kreditkort från Morrow Bank.

Kreditkortet går att få med en kreditgräns upp till 50 000 kr. Som standard blir man beviljad den maximala krediten som de kan erbjuda respektive kund, sedan är det upp till kunden att kontakta Morrow Bank om man vill få krediten sänkt.

Samtliga kreditköp som utförs med kortet samlas på en månadsfaktura, vilket innebär att du får en bra överblick över månadens inköp. Vid delbetalning av dina inköp uppgår räntesatsen till 21,4 % vid sedvanliga köp, och 24,9 % om du tar ut pengar från en bankomat.

Uttag från bankomat samt pengaöverföringar via tredjepartslösningar ger ingen bonus. Exempel på aktörer som detta berör är Western Union, Swish med flera

Per månad kan man tjäna maximalt 500 bonuspoäng, och per år kan man tjäna maximalt 2 000 bonuspoäng.

Morrow Bank kreditkort har inga fasta uttagsavgifter i Sverige eller i utlandet, däremot tillkommer som sagt ränta på de pengarna som tas ut med kreditkortet. Kreditkortet har heller ingen årsavgift och är kostnadsfritt att använda förutsatt att fakturan betalas i tid. För att helt slippa avgifter så rekommenderar vi dig att betala hela fakturan i ett svep inom de räntefria dagarna, samt att välja e-postfaktura för att slippa faktureringsavgiften på 35 kr som tillkommer vid pappersfaktura.

Bonus med Morrow Bank Mastercard

Morrow Bank kreditkort är ett av de bästa bonuskorten på den svenska marknaden 2023. Alla köp ger användaren av kortet en cashback på mellan 0,5–4%. Hur stor cashbacken blir är beroende på vart och hur kreditkortet används.

Om kreditkortet används vid köp på Komplett.se får du 4% i cashback. Vid ett köp på 1000 kr får du alltså 40 kr i cashback, som sedan kan användas för att delbetala kreditkortsfakturan, alternativt vid ditt nästa inköp på Komplett.se.

Vid enskilda köp över 20 000 kr med kreditkortet erhåller kortinnehavaren en bonus på 1 %. Vid ett köp på 20 000 kr får du alltså 200 kr i cashback. Även denna summa kan användas vid betalning av kreditkortsfakturan, alternativt på Komplett.se.

Övriga köp som görs med kreditkortet ger en cashback på 0,5%, vilket innebär att kreditkortet lämpar sig bra för vardagsinköpen samt som shoppingkort.

Cashbacken man får med Morrow Bank Mastercard är något begränsad, men fortfarande generös. Per månad för man maximalt samla in 500 poäng. Per år får man maximalt samla in 2 000 poäng. Mer specifikt motsvarar den maximala återbetalningen 2 000 kronor årligen, vilket bör ses som generöst för de som vill ha en relativt stor bonus utan att behöva handla för astronomiskt höga belopp.

Den bonus du samlat in kan antingen nyttjas för att betala av månadsfakturan, eller användas för att göra inköp på Komplett.se. Sammantaget erbjuder Morrows kreditkortlösning en av marknadens bäst utformade bonussystem, då den procentuella bonussatsen är hög, oavsett var du handlar.

Försäkringar som ingår med Morrow Bank Mastercard

För att försäkringarna ska gälla så behöver hela eller delar av köpet betalas med kreditkortet. För kompletta kreditvillkor rekommenderar vi alltid att kontrollera Morrow Banks hemsida.

Morrow Banks kreditkort ger dig som kortinnehavare skydd på bland annat resan samt vid köp på internet. När det gäller reseförsäkringen samarbetar Morrow Bank med försäkringsgivaren Gouda, och när det gäller Köpskydd samarbetar man med BNP Paribas.

Morrow Bank reseförsäkring

För att reseförsäkringen ska gälla så behöver minst 50% av resans transportkostnader (flyg/båt etc) betalas med Morrow Bank kreditkort. Försäkringen är i samarbete med det norska försäkringsbolaget Gouda, som ägs av Gjensidige och gäller för hela familjen. Försäkringen gäller för make/maka/sambo/registrerad partner samt barn under 23 år som finns folkbokförda på samma adress som kortinnehavaren och på resor i upp till 45 dagar.
Reseförsäkringen gäller för barn som är folkbokförda på kortinnehavarens adress eller hos den andre vårdnadshavaren.

Försäkringsmomenten som ingår i reseförsäkringen gäller endast under resor, och inte till vardags. De försäkringsmoment som bland annat ingår i Morrow bank reseförsäkring är:

 • Bagageförsening:Vid försenat bagage på utresa samt hemresa får du en kontant ersättning om bagaget blir försenat med mer än 4 timmar efter ankomst till resmålet. Vid försening med mer än 12/24 timmar utgår ytterligare ersättning (Upp till 500 kr). Försäkringen ger dig även ersättning för kostnader (skäliga sådana) som kan uppkomma, såsom mat.En stor fördel med bagageförseningsförsäkringen är att man även får ersättning vid hyra av sportutrustning vid försening, detta gäller till exempel för hyra av skidor, surfbräda eller golfklubbor. Försäkringen täcker hyra för upp till 5 000 kr.
 • Självriskskydd för fordon. Täcker självrisken för skadat fordon under resan. Med fordon menas bland annat hyrbil, båt, vattenskoter, MC, moped, fyrhjuling med flera. I praktiken en väldigt bred hyrbilsförsäkring. Försäkringen täcker självrisk upp till 10 000 kr.
 • Ansvarsskydd: Försäkringen gäller när någon kräver att du ska betala skadestånd för en sak- eller personskada. För att bli beviljad ersättning utreds det först om du är skadeståndsskyldig, därefter förhandlar försäkringsbolaget med den som utkräver dig på skadeståndet. Vid rättegång ersätts du även för rättegångskostnaderna.
 • Förstörd semesterresa: Om resan helt eller delvis förstörs av sjukdom eller olycksfall så ersätts du enligt ett schablonbelopp. Exempel på sjukdomar / olycksfall som ger ersättning är:
  Förkylning – tre dagsandelar, Magbesvär – två dagsandelar,  Halsfluss – tre dagsandelar, Influensa – tre dagsandelar, Sol/brännskador – två dagsandelar. För fullständig lista, se försäkringsvillkoren.

   

  Om resan kostar 20 000 för 12 dagar så hade halsfluss som ger tre dagsandelar vilket ger ca 5 000 kr i ersättning (3 andelsdagar / 12 dagar x 20 000 kr = 5 000 kr).

 • Kristerapi: Blir aktuell vid allvarliga olyckor eller katastrofer. Ersättningstaket motsvarar 10 000 kronor.
 • Olycksfallsförsäkring: Gäller vid olyckor som sker på resan. Ersättningstaket motsvarar 300 000 kronor.
 • Ersättningsresa: Faller in om du är sjuk mer än halva resan. Läkarintyg krävs.

Reseförsäkringen ska ses som en kompletterande försäkring till hemförsäkringen. Tänk även på att ett avbeställningsskydd inte ingår i reseförsäkringen.

För att se kompletta försäkringsvillkor och en komplett lista över de försäkringar som ingår när du använder Morrow Bank Mastercard kan du läsa igenom denna recension.

Fler försäkringar som ingår med Morrow Mastercard

 • Allriskskydd för hushållsmaskiner och hemelektronik: Om du köper hemelektronik eller hushållsmaskiner med Morrow kreditkort inkluderas ett allriskskydd som sträcker sig över tre år, vilket får anses som generöst. Undantag finns dock för stöldbegärliga produkter likt datorer, mobiltelefoner och kameror. Den ersättning som betalas ut om din produkt skulle bli skadad eller stulen uppgår till maximalt 25 000 kronor. Åldersavdraget motsvarar 0 kronor det första året, och ökar med 25 % efter varje år som går.
 • Tanka-fel-försäkring: Om du skulle tanka din bil med fel typ av bränsle måste bränsletanken samt bränslesystemet rengöras, ibland även motorn. Morrow Bank täcker dessa kostnader med upp till 4 000 kronor.
  För att denna försäkring ska falla in måste du tanka minst 25 liter bränsle med kreditkortet, mindre än 61 dagar innan feltankningen. Dag 61 och framåt upphör tanka fel-försäkringen att gälla, så du bör därför alltid använda kreditkortet om du tankar.
 • ID-skydd: Blir någon av resenärerna som ingår i reseförsäkringen utsatta för ID-stöld under resan så kan man få juridisk assistans och rådgivning. Skador upp till 100 000 kr ersätts av försäkringen. För att försäkringen ska gälla så ska ID-stölden ha skett under den aktuella resan, samt skadan måste upptäckas senast 6 månader efter hemkomst.
 • Nyckelförlust: Ersätter stöld eller förlust av hem/bilnyckel under resan. Försäkringen gäller även vid ofrivillig inlåsning av nycklarna i bil eller bostad under resan. För att försäkringen ska gälla ska Gouda Alarm kontaktas för godkännande innan låsöppning. Ersätter upp till 4 000 kr.
 • Betalningsförsäkring (tillval): Betalningsförsäkringen faller in om du inte kan betala tillbaka din skuld på grund av sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Mer specifikt innebär betalningsförsäkringen att Morrow Bank betalar en viss del av din kreditkortsskuld om du skulle bli oförmögen att göra det.
  Denna försäkring kostar 0,9 % av din totala skuld månatligen, och presenteras som en tilläggsavgift på månadsfakturan.
 • Köpskydd
  Köpskyddet slår in om de varor du köpt via internet blir stulna vid ett inbrott, ett överfall eller skadas under frakten hem till dig. Köpskyddet ger dig maximalt 25 000 kr. Försäkringen täcker det belopp som debiterats ditt kreditkort vid inköpstillfället. Försäkringen är giltig i upp till 90 dagar från det att varan har köpts med kreditkortet.

Försäkringsomfattning

Med hjälp av den nedanstående bilden kan du granska samtliga försäkringar som Morrow erbjuder, samt det maximala ersättningsbelopp som är aktuellt.

Försäkringar komplett

Kontaktlösa betalningar

Morrow Banks kreditkort tillåter kontaktlösa betalningar, vilket innebär att du kan koppla ditt kreditkort till en digital plånbok för att betala (Apple Pay samt Google Pay). Du kan även använda funktionen ”Blippa”, vilket innebär att du endast behöver hålla fram ditt kort framför betalterminalen i fysisk butik för att betala. Vid köp över 400 kr måste PIN-kod anges.

Reseförmåner

Morrow Bank Mastercard bör främst ses som ett bonuskort (shoppingkort), men är även väldigt förmånligt att ha med sig på resan med tanke på alla de reseförmåner som erbjuds.

Reseförsäkringen: Reseförsäkringen som ingår när minst 50% av transportkostnaden (flyg/båt etc) betalas med resan är minst sagt generös, även i jämförelse med konkurrerande aktörer som erbjuder premium kreditkort.
Mer om reseförsäkringen finns att läsa i avsnittet här ovanför.

Ingen årsavgift eller uttagsavgift: Kreditkortet är helt utan årsavgifter och uttagsavgifter, vilket är förmånligt oavsett om man befinner sig i Sverige eller i utlandet. När det gäller resekort så är denna förmån inte helt ovanligt, och därför kvalar Morrow Bank Mastercard även in som en god kandidat när det gäller resekort. Andra exempel på resekort med samma förmån är Norwegian kreditkort.

Vid användning av kortet utomlands tillkommer ett valutaväxlingspåslag om 1,75 %, vilket de flesta kreditkorten har:

ResekortValutapåslag (%)
Collector Easyliving0,00
Forex Visa0,00
Santander Mitt Kort+0,00
ICA Banken1.25
Marginalen Traveller1,65
Norwegian Kreditkort1.75
Re:member Flex1,75
Morrow Bank Kreditkort1,75
Resurs World1,97
Reurs Gold1,97
American Express Eurobonus2,00
Amex Eurobonus Classic2,00
Preem Mastercard2,50

Skydd mot ID-kapning: Kostnader som uppstår som följd av en ID-kapning ersätts via Morrows ”assistans och juridisk hjälp”-klausul. Det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 100 000 kronor, och ID-kapningsskyddet är endast aktuellt när du reser, samt om du upptäckt kapningen inom 6 månader.

För och nackdelar med ett Morrow Bank kreditkort

Fördelar:
Morrow Mastercard är ett kreditkort utan årsavgift, och förutsatt att hela fakturan betalas på en gång så tillkommer inga extra avgifter. Kreditkortet ger dig även bonus på samtliga inköp som görs med kortet, vilket gör kreditkortet till ett självklart val för många. Bonusen (cashbacken) kan sedan användas antigen för delbetalning av kreditkortsfakturan, eller för inköp av hemelektronik på Komplett.se.

Med andra ord är Morrows kreditkort ett bra kreditkort för alla som är ute efter en hög bonus och inte vill betala en årsavgift för kreditkortet. Kortet lämpar sig väl som både shoppingkort och som resekort.

Nackdelar:
Företaget har valt att begränsa antalet bonuspoäng man kan tjäna per månad och per år. Månatligen kan man tjäna 500 bonuspoäng (vilket motsvarar 500 kr) – och på årsbasis kan man tjäna totalt 2 000 bonuspoäng (vilket motsvarar 2 000 kr).

Vanliga frågor och svar om Morrow Bank kreditkort

💳 Är Morrow Bank samma som Komplett Bank?

Ja, under 2023 genomgick Komplett Bank en varumärkesförändring där man bytte namn på hela varumärket. Därmed är Komplett Bank numera Morrow Bank.

Än så länge har erbjudandet inte ändrats och du som är befintlig kund kommer inte märka någon skillnad förutom att ett nytt kreditkort kommer levereras till dig.

💳 Är Morrow Kreditkort ett resekort?

Detta kreditkort är i första hand ett bonuskort, men kan även betraktas som ett resekort då en väl utformad reseförsäkring ingår.

💳 Kan man handla i andra butiker än Komplett?

Ja, du kan göra inköp i samtliga butiker som tar emot kortbetalningar. Men om du handlar på Komplett uppgår bonusnivån till 4 %, i jämförelse med 2 % för övriga onlineköp samt 1 % vid köp i fysiska butiker.

💳 Måste man betala ränta på sitt köp?

Om du betalar din månadsfaktura i tid uppkommer inga ränteavgifter, men om du väljer att delbetala är en räntesats om 21.40 till 23.63 % aktuell.

💳 Passar Morrow Bank kreditkort för studenter?

Nej, då inkomstkravet motsvarar 120 000 kronor är det få studenter som blir beviljade ett kreditkort från Morrow, som inte bör ses som ett kreditkort för studenter.

Vad tycker du om Morrow Bank kreditkort?

Kundernas omdöme om Morrow Bank kreditkort

Bra kort med bra villkor

Rated 4 out of 5
december 13, 2020

Har använt kompletts kreditkort i något år och varit nöjd med bonusnivån. Mindre nöjd att den kommer sänkas efter årsskiftet

Tell

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Morrow Bank ASA (Norge)

Telefonnummer

08-403 09 600

E-postadress

Information saknas

Adress

Vollsveien 2A

Postnummer

1366

Ort

Lysaker, Norge

Organisationsnummer

998 997 801

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

09:00 – 16:00

Tisdagar

09:00 – 16:00

Onsdagar

09:00 – 16:00

Torsdagar

09:00 – 16:00

Fredagar

09:00 – 16:00

Lördagar

Information saknas

Söndagar

Information saknas