5/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

14,95 %

Högsta kredit

100 000 kr

Räntefritt

45 dagar

Kort information om OKQ8 Kreditkort

Om du ofta handlar eller köper bränsle på OKQ8 kan deras kreditkortslösning lämpa sig väl. Kortet gynnar i synnerhet OKQ8-stamkunder, då samtliga inköp hos denna kedja ger en bonus om 2 %.

Bonusen kan dessutom dubbleras om du handlar för ett specifikt belopp årligen. Det bonusbelopp som är aktuellt utanför OKQ8 är dock något lägre (0.3 till 0.6 %). Men då OKQ8-kortet är gratis, samt erbjuder en inlåningsränta och en bred reseförsäkring, bör det ses som ett kompetent bensinkort.

Hur bra är OKQ8 Kreditkort?

 • Års- och ränteavgifter
 • Bonusar & Förmåner
 • Bra resevillkor
 • Försäkringar
 • Vårt betyg

Interesserad av ett kreditkort från OKQ8?

Ansök kostnadsfritt om ett OKQ8 Kreditkort. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

För att ansöka måste du uppfylla dessa villkor:

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Heltidsanställd

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor:

Ränta:

14,95 %

Effektiv ränta:

17,52 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

45 dagar

Minsta månadsbetalning:

Information saknas

Förseningsavgift:

Information saknas

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information om OKQ8 Kreditkort:

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

2.00 %

Uttagsavgift:

3,00 %, minst 35 kr

Inlåningsränta:

0,75 %

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bensinkort

Interesserad av ett kreditkort från OKQ8?

Ansök kostnadsfritt om ett OKQ8 Kreditkort. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår med OKQ8 Kreditkort:

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Nej

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Köpskydd:

Nej

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Nyckelförsäkring::

Nej

Bonusar och förmåner:

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Nej

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med OKQ8 Kreditkort:

 • Återbäring när du tankar hos OKQ8
 • Bra bonusar på hyrbil, biltvätt, m.m.
 • Hög inlåningsränta
 • Kortet saknar Tanka-fel försäkring
 • Avgifterna när kortet nyttjas utomlands är höga

Innehåll

OKQ8 Kreditkort

Kreditvillkor för OKQ8 kreditkort

Det maximala kreditbeloppet motsvarar 100 000 kronor, vilket bör ses som ett högt belopp. Kunder som vill ha en än högre flexibilitet kan välja att sätta in pengar på kortet i förväg, vilket bidrar till räntevinster så länge ett plussaldo föreligger.

Exempel: Om du sätter in 20 000 kronor på kortet nyttjas denna summa innan den första krediten dras. Om du handlat för 23 000 kronor efter insättningen motsvarar den totala kreditskulden 3 000 kronor. Du kan som mest sätta in 100 000 kronor på ditt OKQ8-kreditkort.

Månadsfakturan

Den kredit som du nyttjat sammanställs med hjälp av en månadsfaktura, som du (logiskt nog) tar del av månatligen. Fakturan kan betalas i sin helhet, och om du gör så tillkommer inga ränteavgifter. Du kan även välja att betala månadsfakturans minimibelopp, som motsvarar 5 % av skulden eller mer. Vid delbetalning förs det återstående beloppet över till nästa månadsfaktura, samtidigt som en räntekostnad blir aktuell.

Två betalningsfria månader

Du har rätt att nyttja två betalningsfria månader årligen, men du får inte nyttja dem vartefter varandra. När du använder dig av en betalningsfri månad behöver du inte betala någonting på månadsfakturan, men ett fast räntesats tillkommer dock.

Bonusvillkor för OKQ8 kreditkort

Samtliga inköp på OKQ8 belönas med en återbäring om upp till 2 %. Mer specifikt får du en extra hög återbäring på hyrbilar, OKQ8:s bilförsäkring, butiksinköp samt biltvättar. Den exakta bonusnivån fastställs på en årlig föreningsstämma, men mycket tyder på att en bonus om 2 % kommer att vara aktuell även i framtiden.

Bonus vid tankning: När du tankar hos OKQ8 får du en rabatt om 20 öre/liter på bemannade stationer, och vid obemannade stationer är en bonus om 5 öre/liter aktuell.

Bonus utanför OKQ8: Om du använder ditt OKQ8-tankkort för att handla i övriga butiker får du bonuspoäng per automatik. Du får dock ingen bonus vid köp av lotter, spel eller vid köp hos finansinstitut.

Att ta del av bonusen: Din bonuscheck betalas ut en gång per kvartal; i januari, april, juli och oktober. Men bonuschecken är olika mycket värd, beroende på vad du väljer att göra med den.

Om du nyttjar din bonus för att handla produkter hos OKQ8 motsvarar värdet 0.6 % av den bonusgrundade summan, och om du istället vill ha kontanter får du det på en summa om 0.3 % av det bonusgrundande beloppet.

Exempel: Om du handlar för 7 500 kronor per månad får du en cashback om 540 kronor (0.6 %) eller 270 kronor (0.3 %) per år.

Reseförsäkringen

Om du betalar minst 75 % av din resa med OKQ8-kortet ingår en reseförsäkring, som gäller dig, din sambo samt barn under 23 år, såvida de är skrivna på samma bostadsadress. Försäkringsförmånerna är aktuella för resor som pågår i upp till 60 dagar, i hela världen.

Följande förmåner inkluderas i den kompletterande reseförsäkringen:

Försening av allmänt färdmedel: Upp till 1 500 kronor per försäkrad, och 6 500 kronor/kort. Det lägsta ersättningsbeloppet (500 kronor per försäkrad) betalas ut efter en försening om minst fyra timmar.

Bagageförsening: Upp till 2 000 kronor per försäkrad, och 7 000 kronor/kort. Det lägsta ersättningsbeloppet (1 000 kronor per försäkrad) betalas ut efter sex timmar.

Självriskskydd för hemförsäkring: Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor per kort.

Självriskskydd för personbil: Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor.

Olycksfallsförsäkring: Om olyckan bidrar till medicinsk invaliditet motsvarar det maximala ersättningsbeloppet 1 000 000 kronor, och om olyckan innebär att den drabbade avlider är en kapitalersättning om 100 000 kronor aktuell. Om du varit påverkad av narkotika eller alkohol i samband med olyckan betalas ingen ersättning ut.

Avbeställningsskydd: En ersättning om 15 000 kronor per försäkrad, eller 45 000 kronor per kort, blir aktuellt om du måste avboka din resa på grund av sjukdom, dödsfall eller om en allvarlig och oförutsedd skada sker på ditt hem.

Samtliga av de ovanstående reseförmånerna inkluderas utan självrisk.

Övriga försäkringar

Back-Up försäkring (tillval): OKQ8:s Back Up-försäkring är en tilläggsförsäkring som skapar som finns tillgänglig för personbil, lätt lastbil, husvagn, husbil, MC samt moped.

Back Up-försäkringen för personbil kostar 75 kronor per månad, och ger dig rätt till ersättning vid exempelvis krossad ruta, stöld, nyckelförlust, brand samt feltankning. Utöver det inkluderas en självriskersättning på upp till 3 000 kronor.

En bonus om 2 % är aktuell för samtliga Back Up-försäkringar, och eventuell ersättning betalas ut inom en vecka enligt 2020 års bestämmelser.

Vanliga frågor och svar om OKQ8 Kreditkort

💳 Vilken sparränta har jag hos OKQ8-bank?

Att sätta in pengar på ett kreditkort kan förefalla konstigt, men det är det inte. Två fördelar blir aktuella; för det första slipper du nyttja krediten, då det insatta beloppet dras först, och för det andra får du tal del av en inlåningsränta som motsvarar 0.75 % år 2020.

💳 Jag vill utnyttja min betalningsfria månad – hur går jag tillväga?

Inte alla uppfyller kraven på en betalningsfri månad, men de som gör det behöver endast låta bli att betala fakturan för att nyttja den betalningsfria månaden. Man har varje år 2 betalningsfria månader att nyttja. Notera att ränta och eventuella andra avgifter fortfarande tickar på när den betalningsfria månaden nyttjas. Dessa avgifter kommer synas på nästkommande månads faktura.

💳 Kan man ansöka om ett extrakort?

Ja, det är fullt möjligt att ansöka om ett extrakort så att exempelvis en familjemedlem kan få samma förmåner och använda samma kredit som kortinnehavaren. Extrakortet är kostnadsfritt, och går att beställa direkt när man beställer ett bensinkort från OKQ8. Tänk på att medsökande behöver finnas på plats och signera med Bank-ID. All bonus/cashback som samlas in med extrakortet tillfaller den person som förfogar över huvudkortet

💳 Kan jag använda OKQ8 kreditkort i alla butiker?

Ja, det är fullt möjligt. Notera dock att bonus inte betalas ut när du tankar på konkurrerande bensinstationer.

💳 Hur fungerar OKQ8-kortets bonussystem?

Du får tillbaka 0.6 % av inköpssumman vid köp på alla bemannade OKQ8-stationer, och 0.3 % vid köp i övriga butiker bortsett från konkurrerande svenska bensinstationer.

Bonusbeloppet betalas ut kvartalsvis i form av en värdecheck som kan du kan handla produkter på OKQ8 för, eller alternativt växla in mot kontanter i en bemannad OKQ8-station.

💳 Kan man ta ut pengar i bankomat med ett kreditkort från OKQ8?

Ja, det går utmärkt, men det är aningen kostsamt. En uttagsavgift om 3 % (eller minst 35 kronor) av det totala uttaget blir aktuellt.

 • Ett uttag på 500 kronor kostar (500 * 0.03 = 15 kr) (minimiavgifter slår in) 35 kronor.
 • Ett uttag på 1 000 kronor kostar (1 000 * 0.03 = 30 kr) (minimiavgifter slår in) 35 kronor.
 • Ett uttag på 2 000 kronor kostar (2 000 * 0.03 = 60 kr) 60 kronor.

💳 Passar ett kreditkort från OKQ8 på resan?

Då uttagsavgiften motsvarar 3 % och valutaväxlingsavgiften 2 % bör OKQ8:s kreditkort inte ses som ett resekort. Norwegian kreditkort lämpar sig bättre för kreditkortsspekulanter som reser ofta och länge. OKQ8:s kreditkort medger dock en bra utformad reseförsäkring, men bonus- och bränsleförmånerna är de klarast lysande stjärnorna.

Vad tycker du om OKQ8 Kreditkort?

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

OK-Q8 Bank AB

Telefonnummer

08-506 80 000

E-postadress

Information saknas

Adress

Information saknas

Postnummer

11346

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556008-0441

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

08:30 – 17:00

Tisdagar

08:30 – 17:00

Onsdagar

08:30 – 17:00

Torsdagar

08:30 – 17:00

Fredagar

08:30 – 17:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt
© Copyright 2017 - 2020 | Kreditkortsval.se. Alla rättigheter reserverade.
Flera av de kreditkort som listas på Kreditkortsval.se är i samarbete med våra annonsörer. Faktorer som provision och ersättning betalar våra räkningar, och det kan påverka vart ett kreditkort placeras på Kreditkortsval.se. Däremot har annonsörerna inget inflytande när det kommer till recensioner och betygssättningen av kreditkorten som listas på Kreditkortsval.se.