OKQ8 VISA

OKQ8 Kreditkort

Vårt betyg:

OKQ8 har ett bra tankkort med rabatt på varje liter drivmedel som betalas för med kortet plus återbäring och bonus. Ett bra kreditkort för dig som är kund på OKQ8 helt enkelt.

OKQ8 Kreditkort

OKQ8 har ett bra tankkort med rabatt på varje liter drivmedel som betalas för med kortet plus återbäring och bonus. Ett bra kreditkort för dig som är kund på OKQ8 helt enkelt.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

17,45 %

Räntefria dagar

45 dagar

Fördelar

Bonus och cashback på allt du köper

20 öre i drivmedelsrabatt

Exklusiva rabatter i OKQ8:s butiker

Nackdelar

Kortet saknar Tanka-fel försäkring

Passar bara om du är kund hos OKQ8

Räkneexempel: Effektiv ränta OKQ8 VISA - vid utnyttjad kredit om 30 000 kr (pappersfaktura): 19,46 % - vid utnyttjad kredit om 30 000 kr (e-faktura): 18,18 %

Hur bra är OKQ8 Kreditkort?

Om OKQ8 är den bensinstation där du brukar tanka är OKQ8 ett bra kreditkort. Men eftersom alla förmåner är kopplade till bensinstationen finns det inga bra anledningar att skaffa detta kreditkort om du inte ofta tankar bränsle hos OKQ8.

Faktum är att det finns en stor samling bensinkort som är mycket bättre och har bredare och mer generösa förmåner.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

100 000 kr

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

17,45 %

Effektiv ränta:

18,18 - 19,46 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

45 dagar

Minsta månadsbetalning:

Information saknas

Förseningsavgift:

Information saknas

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

25 kr

Valutapåslag i utlandet:

2.00 %

Uttagsavgift:

3,00 %, minst 35 kr

Sparränta:

1 %

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Nej

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bensinkort

2.5

av 5

Till ansökan

Erbjuder OKQ8 kreditkort någon sorts bonus?

Ja, med OKQ8 kreditkortet får du både cashback och bonus – beroende på hur och var du använder kreditkortet.

För det första får du 2 % i återbäring (cashback) för alla varor och tjänster du köper i OKQ8:s butiker. Det inkluderar allt från mat och kylvätska till biltvättar och hyrbilar.

Vidare får du 0,3 % i bonus för allt annat du köper med kortet även utanför OKQ8:s stationer – undantag för spel och uttag av kontanter.

Fyra gånger per år får du hem en bonuscheck från OKQ8 med det intjänade bonusbeloppet. Checken kan antingen lösas in mot pengar på bemannade OKQ8-stationer, eller användas vid köp på bemannade OKQ8-stationer (inklusive hyrbilar). Bonuschecken är giltig i 12 månader.

Beroende på hur bonuschecken används kan den ge olika stor återbäring. Om den används vid köp på OKQ8 motsvarar värdet på checken 0,6 % av den bonusgrundande summan. Om du istället vill ha ut din bonus i pengar så motsvarar summan 0,3 % av det bonusgrundande beloppet.

Exempel: Om du handlar för 7 500 kronor per månad får du en cashback om 540 kronor (0.6 %) eller 270 kronor (0.3 %) per år.

Erbjuder OKQ8 kreditkort några andra förmåner, rabatter eller erbjudanden?

Förutom bonusen och återbäringen har OKQ8 ett par andra förmåner som du kan använda för att spara pengar.

Drivmedelsrabatt

Den främsta förmånen är en generös drivmedelsrabatt. Det innebär att du får 20 öre i rabatt per liter bränsle som du köper från OKQ8. Även denna rabatt omvandlas till en återbäring som du får tillbaka.

OK-medlemskap

Med detta kreditkort blir du automatiskt medlem i kundklubben OK. Det innebär att du bland annat får var 6:e kaffe gratis, kostnadsfria biltvättar och en lång rad andra generösa förmåner och rabatter.

OKQ8 Klipp

Som OKQ8 kund får du tillgång till en tjänst som heter OKQ8 klipp där du kan ta del av exklusiva erbjudanden och deals från utvalda partners.

Utbudet med erbjudanden är väldigt brett och varierat. Du kan få rabatt på allt från inredningsprylar och till kläder och sportutrustning.

Sortimentet uppdateras regelbundet så vi uppmanar dig att hålla koll på de erbjudanden som gäller just nu.

Sparränta

Slutligen får du 1 % i sparränta på de pengar du sätter in på ditt konto. Det är ett enkelt sätt för dig att spara pengar.

Vilka försäkringar ingår?

Typ av försäkring

Ingår

Reseförsäkring

Ja

Avbeställningsskydd

Ja

Självriskreducering

Nej

Prisgaranti

Nej

Allriskförsäkring

Nej

Köpskydd

Nej

Leveransförsäkring

Nej

Förlängd garanti

Nej

Tanka-Fel Försäkring

Nej

Nyckelförsäkring

Nej

Mer om reseförsäkringen

Om du betalar minst 75 % av resan med OKQ8-kortet så ingår en reseförsäkring helt kostnadsfritt. Reseförsäkringen gäller för dig, din sambo, samt barn under 23 år, förutsatt att de är skrivna på samma adress som du.

Reseförsäkringen inkluderar bland annat:

 • Avbeställningsskydd: En ersättning om 15 000 kronor per person, max 45 000 kronor per kort, blir aktuellt om du måste avboka din resa på grund av sjukdom, dödsfall eller om en allvarlig och oförutsedd skada sker på ditt hem.
 • Försening av allmänt färdmedel: Ersättning på upp till 1 500 kronor per person, max 6 500 kronor/kort. Det lägsta ersättningsbeloppet (500 kronor per försäkrad) betalas ut efter en försening om minst fyra timmar.
 • Bagageförsening: Försäkringen mot bagageförsening ger dig en ersättning på upp till 2 000 kr per person, max 7 000 kronor/kort. Det lägsta ersättningsbeloppet (1 000 kronor per försäkrad) betalas ut om bagaget är försenat 6 timmar.
 • Självriskskydd för hemförsäkring: Händer något med din bostad när du är ute och reser har du skydd mot självrisken. Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor per kort.
 • Självriskskydd för personbil: På samma sätt har du ett skydd för din bilförsäkring på hemmaplan. Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor.
 • Olycksfallsförsäkring: Om en olycka bidrar till medicinsk invaliditet motsvarar det maximala ersättningsbeloppet 1 000 000 kronor, och om olyckan innebär att den drabbade avlider är en kapitalersättning om 100 000 kronor.

Hur hög är räntan på OKQ8 Visa?

Ränta på ditt kreditutrymme är ganska högt vilket är en av nackdelarna med kreditkortet. Idag ligger den nominella årsräntan på 17,45 % och den effektiva räntan på mellan 18,18 % och 19,46 % beroende på om du väljer pappersfaktura eller inte.

Med det sagt har du även 45 räntefria dagar och så länge du betalar dina fakturor inom den perioden så slipper du betala räntan.

Vilka andra avgifter kan tillkomma?

Att använda ett kreditkort är aldrig helt kostnadsfritt, men genom att använda det på rätt sätt kan du minimera kostnaderna. För att kunna göra det behöver du så klart känna till de viktigaste avgifterna.

 • Valutapåslag: 2 % för alla transaktioner i andra valutor än SEK.
 • Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kronor)
 • Extrakort: 0 kronor

Vilka krav måste uppfyllas?

OKQ8 kreditkort har en kreditgräns på mellan 500 – 100 000 kr. Vid ansökningstillfället får du välja vilken kreditgräns du önskar på ditt OKQ8-kort. Om kreditprövningen inte passar det belopp du valt vid ansökan kan du fortfarande bli godkänd för en lägre kreditgräns.

Därför varierar kraven för kreditkortet en del. Däremot gäller alltid grundkraven vid ansökan.

Grundkrav:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar
 • Du ska ha en fast anställning

Hur bra är OKQ8:s kundtjänst?

OKQ8:s kundtjänst är dessvärre inte den bästa i branschen, främst då du har begränsade metoder att använda för att kontakta dem.

Det lättaste sättet att få kontakt och genomföra bankärenden är att logga in på OKQ8-konto. Där kan du få personlig service och hantera det mesta som rör ditt konto. OKQ8 bank login når du antingen via webbplatsen eller OKQ8:s app.

Kontaktmetoder:

 • Telefon: 020-65 65 65
 • Spärra kort: 020-65 65 65 (dygnet runt)
 • E-post: Via kontaktformulär på webbplatsen

Kundtjänsten är öppen 8:30-16:00 alla helgfria vardagar.

Vad säger andra om kreditkortet?

OKQ8:s kreditkort är ett uppskattat kreditkort bland OKQ8:s kunder då det erbjuder bra och generösa förmåner.

I efterforskningarna för denna recension granskade vi även OKQ8:s betyg på flera recensionsplattformar. Och idag har OKQ8 1,6 stjärnor av 5 baserat på cirka 150 recensioner på plattformen Trustpilot.

Detta betyg är lågt men också missvisande då antalet recensioner är få, och för att OKQ8 erbjuder så många olika tjänster och kreditkortet är en liten del av deras utbud.

Vanliga frågor och svar om OKQ8 Kreditkort

❓Vilken sparränta har jag hos OKQ8-bank?

Att sätta in pengar på ett kreditkort kan förefalla konstigt, men det är det inte. Två fördelar blir aktuella; för det första slipper du nyttja krediten, då det insatta beloppet dras först, och för det andra får du tal del av en inlåningsränta som motsvarar 1 %.

❓Kan man ansöka om ett OKQ8 Extrakort?

Ja, det är fullt möjligt att ansöka om ett extrakort så att exempelvis en familjemedlem kan få samma förmåner och använda samma kredit som kortinnehavaren. Extrakortet är kostnadsfritt, och går att beställa direkt när man beställer ett bensinkort från OKQ8.

❓Kan jag använda OKQ8 kreditkort i alla butiker?

Ja, det är fullt möjligt. Du får dessutom bonus för dessa köp, förutom när du tankar på konkurrerande bensinstationer.

❓Kan man ta ut pengar i bankomat med ett kreditkort från OKQ8?

Ja, det går utmärkt, men det är aningen kostsamt. En uttagsavgift om 3 % (eller minst 35 kronor) gäller för alla uttag.

Vad tycker du om OKQ8 Kreditkort?

Kundernas omdöme om OKQ8 Kreditkort

Inget ApplePay

Rated 1,0 out of 5
december 4, 2023

Fullständigt obegripligt att OKQ8 inte erbjuder ApplePay trots att de i flera år fått kritik för detta och även lovat att det skulle vara på gång.

Wolnertt

Inget Apple Pay

Rated 1,0 out of 5
november 28, 2023

Otroligt att kortet inte fungerar med Apple Pay. Funderar på att byta till ett annat kort.

Kenth Persson

Saknar Samsung pay

Rated 2,0 out of 5
augusti 21, 2023

Känns inte som ett kort för 2023 när man inte kan ansluta kortet till samsung pay. Det drar ner betyget rejält

Claus

Apple Pay

Rated 1,0 out of 5
juni 21, 2023

Inget Apple Pay. Handlar inte med kortet längre på grund av detta.

Bob

Saknar Apple Pay

Rated 3,0 out of 5
november 18, 2022

Dåligt att efyer 24 månaders vimsande inte kopplat kortet till Apple Pay

Jan Smede

Response from Kreditkortsval

Det är vi fullt redo att hålla med dig om. Faktum är att vi själva även påpekat banken att de bör skaffa stöd för Apple Pay & Samsung Pay på sina kort då fler och fler användare efterfrågar detta idag. Vi kan istället rekommendera Re:member’s kreditkort, helt kostnadsfritt, många fördelar och har även stöd för både Apple- & Samsung Pay.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

OK-Q8 Bank AB

Telefonnummer

08-506 80 000

E-postadress

Information saknas

Adress

Sveavägen 155

Postnummer

104 35

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556027-3244

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

08:30 – 16:00

Tisdagar

08:30 – 16:00

Onsdagar

08:30 – 16:00

Torsdagar

08:30 – 16:00

Fredagar

08:30 – 16:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt