OKQ8 VISA

OKQ8 Kreditkort

Vårt betyg:

OKQ8 har ett bra tankkort med rabatt på varje liter drivmedel som betalas för med kortet. Du får även 2 % återbäring på alla som handlas på deras stationer men inte lika många förmåner utöver det, vilket sänker betyget något.

OKQ8 Kreditkort

OKQ8 har ett bra tankkort med rabatt på varje liter drivmedel som betalas för med kortet. Du får även 2 % återbäring på alla som handlas på deras stationer men inte lika många förmåner utöver det, vilket sänker betyget något.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

14,95 %

Räntefria dagar

45 dagar

OKQ8 Kreditkort

Om du ofta handlar eller köper bränsle på OKQ8 kan deras kreditkortslösning lämpa sig väl. Kortet gynnar i synnerhet OKQ8-stamkunder, då samtliga inköp hos denna kedja ger en bonus om 2 %.

Bonusen kan dessutom dubbleras om du handlar för ett specifikt belopp årligen. Det bonusbelopp som är aktuellt utanför OKQ8 är dock något lägre (0.3 till 0.6 %). Men då OKQ8-kortet är gratis, samt erbjuder en inlåningsränta och en bred reseförsäkring, bör det ses som ett kompetent bensinkort.

Hur bra är OKQ8 Kreditkort?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från OKQ8 Kreditkort?

Ansök kostnadsfritt om ett OKQ8 Kreditkort. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Individuellt

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

14,95 %

Effektiv ränta:

17,52 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

45 dagar

Minsta månadsbetalning:

Information saknas

Förseningsavgift:

Information saknas

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

2.00 %

Uttagsavgift:

3,00 %, minst 35 kr

Sparränta:

0,75 %

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Information saknas

Samsung Pay:

Information saknas

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bensinkort

Intresserad av ett kreditkort från OKQ8 Kreditkort?

Ansök kostnadsfritt om ett OKQ8 Kreditkort. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Nej

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Köpskydd:

Nej

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Nej

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med OKQ8 Kreditkort

Återbäring när du tankar hos OKQ8

Bra bonusar på hyrbil, biltvätt, m.m.

Hög inlåningsränta

Kortet saknar Tanka-fel försäkring

Avgifterna när kortet nyttjas utomlands är höga

5

av 5

Till ansökan

OKQ8 Kreditkort (VISA) Recension:

OKQ8-tankkort är ett kreditkort utan årsavgift. När kreditkortet används för att tanka på bemannade OKQ8-stationer får du 20 öre i återbäring per tankad lite drivmedel. Om du tankar på en obemannad OKQ8-station ges en återbäring på 5 öre per tankad liter. Som kund hos OKQ8-bank får du dessutom upp till två betalningsfria månader per år.

Kreditvillkor för OKQ8 kreditkort:

OKQ8 kreditkort har en kreditgräns mellan 500 – 100 000 kr. Vid ansökningstillfället får du välja vilken kreditgräns du önskar på ditt OKQ8-kort. Om kreditprövningen inte går genom för det belopp du valt vid ansökan kan du fortfarande bli godkänd för en lägre kreditgräns.

Högsta kredit som man kan bli beviljad med OKQ8 kreditkort är 100 000 kr. De allra flesta klarar sig bra med detta belopp, men kunder som vill ha en högre flexibilitet kan även göra insättningar på kortet i förväg vilket bidrar till räntevinster så länge ett plussaldo på kortet föreligger.

Genom att sätta in pengar på kortet får man inlåningsränta på den summa man satt in, samtidigt som det ger dig som kortanvändare en större flexibilitet i form av större belopp att röra sig med under månaden.

Exempel: Om du sätter in 20 000 kronor på kortet nyttjas denna summa innan krediten på kortet börjar nyttjas. Om du handlat för 23 000 kronor efter insättningen motsvarar den totala kreditskulden 3 000 kronor. Du kan som mest sätta in 100 000 kronor på ditt OKQ8-kreditkort.

Månadsfakturan

Krediten som nyttjas sammanställs med hjälp av en månadsfaktura, som sedan skickas ut en gång per månad. Fakturan kan betalas i sin helhet, och om detta görs tillkommer inga ränteavgifter. Möjligheten ges även att betala månadsfakturans minimibelopp, vilket motsvarar 3 % av den totala skulden. I regel kan du betala den summa du önskar, förutsatt att summan överstiger 3 % av den totala skulden (eller minst 200 kr).

Vid delbetalning av fakturan förs det återstående beloppet över till nästa månadsfaktura, samtidigt som räntekostnaden och en delbetalningsavgift på 25 kr adderas till nästkommande månadsfaktura.

Om du väljer att skjuta upp din betalning så har du upp till 45 räntefria dagar på använd kredit, därefter tillkommer en ränta på 14,95 % av det återstående beloppet. Vid betalning via e-faktura så ger detta en effektiv ränta på 19,08 % – vilket innebär att OKQ8 kreditkort har en relativt hög effektiv ränta om man jämför med andra kreditkort.

Kreditgivaren – OKQ8 Bank tar ut en aviavgift för pappersfakturor på 25 kr. För att undvika denna kostnad rekommenderar vi dig att i stället betala med e-faktura, där aviavgiften är 0 kr.

OKQ8 kreditkort (Visa) är ett kreditkort utan årsavgift. Viktigt att veta är att det tillkommer en kortavgift på 100 kr, för varje utskickat kreditkort. Kortavgiften gäller även om kreditkortet tappas bort, eller blir stulet.

Betalningsfria månader

Som innehavare av ett kreditkort från OKQ8 har du rätt att nyttja två betalningsfria månader per kalenderår. De betalningsfria månaderna får dock inte ligga efter varandra. Om du väljer att nyttja dina betalningsfria månader så behöver du inte betala någonting på månadsfakturan och skulden kommer att föra över till nästkommande månadsfaktura i stället. Notera att vid nyttjandet av betalningsfria månader så tillkommer den ordinarie räntan på utestående kredit (14,95%).

Bonusvillkor för OKQ8 kreditkort:

OKQ8-kortet har många fördelar, och lämpar sig extra väl för de som tankar på OKQ8. När kreditkortet används och du tankar på bemannade OKQ8-stationer får du 20 öre i återbäring per liter drivmedel du tankar. För obemannade OKQ8-stationer ges 5 öre i återbäring per tankad liter. Kortet ger dig även 2 % i återbäring vid exempelvis köp i butik (på den bemannade bensinstationen), biltvättar, företagets bilförsäkringar och när du hyr bilar från OKQ8.

Kortet är alltså primärt rekommenderat för de som tankar på OKQ8 och letar efter ett fördelaktigt bensinkort. Utöver drivmedelsrabatten och återbäringen man får vid köp i bemannade OKQ8-stationer så ges 0,3 % i bonus på samtliga köp som görs med kortet. Bonus ges för samtliga köp som görs med kortet, världen över. Notera att ingen bonus ges för köp vid andra bensinbolag i Sverige. Bonus ges heller inte vid köp av spel och vid uttag av kontanter.

Fyra gånger per år (en gång per kvartal) får du hem en bonuscheck från OKQ8 med det intjänade bonusbeloppet. Checken kan antigen lösas in mot pengar på bemannade OKQ8-stationer, eller användas vid köp på bemannade OKQ8-stationer (inklusive hyrbilar). Bonus checken är giltig i 12 månader.

Beroende på hur bonuschocken används kan den ge olika stor återbäring. Om den används vid köp på OKQ8 motsvarar värdet på checken 0,6 % av den bonusgrundande summan. Om man i stället vill ha ut sin bonus i pengar så motsvarar summan 0,3 % av det bonusgrundande beloppet.

Den exakta bonusnivån fastställs på en årlig föreningsstämma, men mycket tyder på att en bonus om 2 % kommer att vara aktuell även i framtiden. Bonusen beräknas utifrån en trappa med gränser på 20 kr. Om du inte når upp till bonusnivån, eller ligger mellan två gränser så förflyttas dina poäng fram till nästa bonusperiod.

Exempel: Om du handlar för 7 500 kronor per månad får du en cashback om 540 kronor (0.6 %) eller 270 kronor (0.3 %) per år.

Försäkringar som ingår med OKQ8-tankkort:

Förutom den kompletterande reseförsäkringen så ingår inga försäkringar kostnadsfritt i kortet. Möjligheten finns däremot att teckna en kompletterande inkomstförsäkring mot en extra avgift.

Reseförsäkringen

De som ska ut och resa betalar med fördel sin resa med ett kreditkort. Om du betalar minst 75 % av resan med OKQ8-kortet så ingår en reseförsäkring helt kostnadsfritt. Reseförsäkringen gäller för dig, din sambo, samt barn under 23 år, förutsatt att dom är skrivna på samma folkbokföringsadress.

Försäkringsförmånerna är gäller för resor som pågår i upp till 60 dagar, i hela världen. För att försäkringen ska gälla vid resor längre än 60 dagar behöver en bredare reseförsäkring tecknad. Notera att reseförsäkringen är ett komplement till reseförsäkringen som ingår i din hemförsäkring.

Reseförsäkringen försäkrar dig mot bland annat:

Försening av allmänt färdmedel: Ersättning på upp till 1 500 kronor per försäkrad, max 6 500 kronor/kort. Det lägsta ersättningsbeloppet (500 kronor per försäkrad) betalas ut efter en försening om minst fyra timmar.

Bagageförsening: Att stå utan sitt bagage på flygplatsen är sällan roligt, och kan i många fall medföra en del extrakostnader. Försäkringen mot bagageförsening ger dig en ersättning på upp till 2 000 kr per försäkrad, max 7 000 kronor/kort. Det lägsta ersättningsbeloppet (1 000 kronor per försäkrad) betalas ut om bagaget är försenat 6 timmar.

Självriskskydd för hemförsäkring: Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor per kort.

Självriskskydd för personbil: Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor.

Olycksfallsförsäkring: Om olyckan bidrar till medicinsk invaliditet motsvarar det maximala ersättningsbeloppet 1 000 000 kronor, och om olyckan innebär att den drabbade avlider är en kapitalersättning om 100 000 kronor aktuell. Om du varit påverkad av narkotika eller alkohol i samband med olyckan betalas ingen ersättning ut.

Avbeställningsskydd: En ersättning om 15 000 kronor per försäkrad, max 45 000 kronor per kort, blir aktuellt om du måste avboka din resa på grund av sjukdom, dödsfall eller om en allvarlig och oförutsedd skada sker på ditt hem.

Försäkringarna ingår som nämnt här ovanför när minst 75 % av resan betalas med kreditkortet. Samtliga delar av reseförsäkringen faller ut utan självrisk.

Övriga försäkringar (tilläggsförsäkringar):

Försäkringen som ingår utan extra kostnad med OKQ8-tankkort är reseförsäkringen. Utöver detta kan man bland annat teckna en kompletterande inkomstförsäkring (OKQ8 Utgiftsskydd) mot en extra avgift.

OKQ8 Utgiftsskydd

OKQ8 Utgiftsskydd täcker upp för dina månatliga utgifter, om du exempelvis skulle drabbas av ofrivillig arbetslöshet, eller vid oförmåga att arbeta till följd av olycksfall, längre sjukskrivning eller dödsfall. Försäkringen ger dig ersättning för vardagsutgifter som exempelvis hyra/bolån/billån och andra löpande utgifter man har i ett hushåll.

Försäkringen ges i samarbete med Maiden General Insurance, och går att teckna om du redan är kund i OKQ8 Bank.

Priset på försäkringen varierar beroende på vilket belopp du vill få utbetalt om försäkringen skulle falla ut. I skrivande stund skulle ett försäkringsbelopp om 4000 kr kosta 289 kr / månad.

Vid ofrivillig arbetslöshet eller vid långtidssjukskrivning kan försäkringen ge ersättning för dina månatliga utgifter i upp till 12 månader (2 000 kr – 10 000 kr per månad). Vid dödsfall betalas ett engångsbelopp på 100 000 kr ut till dina efterlevande.

Notera att månadskostnaden för denna försäkring är något hög, och ska med fördel jämföras mot andra försäkringar innan den tecknas.

Back-Up försäkring:

OKQ8:s Back Up-försäkring är en tilläggsförsäkring som finns tillgänglig för personbil, lätt lastbil, husvagn, husbil, MC samt moped.

Back Up-försäkringen för personbil kostar 75 kronor per månad, och ger dig rätt till ersättning vid exempelvis krossad ruta, stöld, nyckelförlust, brand samt feltankning. Utöver det inkluderas en självriskersättning på upp till 3 000 kronor.

En bonus om 2 % är aktuell för samtliga Back Up-försäkringar, och eventuell ersättning betalas ut inom en vecka enligt 2020 års bestämmelser.

Övrig information:

Inlåningsränta:

Att ha sina pengar placerade på ett vanligt sparkonto kan vara bekvämt, men är inte särskilt förmånligt. Genom att sätta in pengar på ditt OKQ8-tankkort får du flera fördelar. Först och främst så behöver du inte nyttja krediten på kortet, men får fortfarande ta del av bonusen. För det andra så har du en inlåningsränta på 0,75 % på insatt belopp. Ditt insatta belopp omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Maximalt får du ha upp till 150 000 kronor insatt på ditt OKQ8-bank konto. För att sätta in pengar på ditt OKQ8-kort så betalar du helt enkelt en större summa än vad månadsfakturan är på. Inom ett par dagar finns pengarna tillgängliga på ditt konto.

Vanliga frågor och svar om OKQ8 Kreditkort

💳 Vilken sparränta har jag hos OKQ8-bank?

Att sätta in pengar på ett kreditkort kan förefalla konstigt, men det är det inte. Två fördelar blir aktuella; för det första slipper du nyttja krediten, då det insatta beloppet dras först, och för det andra får du tal del av en inlåningsränta som motsvarar 0.75 % år 2020.

💳 Jag vill utnyttja min betalningsfria månad – hur går jag tillväga?

Inte alla uppfyller kraven på en betalningsfri månad, men de som gör det behöver endast låta bli att betala fakturan för att nyttja den betalningsfria månaden. Man har varje år 2 betalningsfria månader att nyttja. Notera att ränta och eventuella andra avgifter fortfarande tickar på när den betalningsfria månaden nyttjas. Dessa avgifter kommer synas på nästkommande månads faktura.

💳 Kan man ansöka om ett extrakort?

Ja, det är fullt möjligt att ansöka om ett extrakort så att exempelvis en familjemedlem kan få samma förmåner och använda samma kredit som kortinnehavaren. Extrakortet är kostnadsfritt, och går att beställa direkt när man beställer ett bensinkort från OKQ8. Tänk på att medsökande behöver finnas på plats och signera med Bank-ID. All bonus/cashback som samlas in med extrakortet tillfaller den person som förfogar över huvudkortet

💳 Kan jag använda OKQ8 kreditkort i alla butiker?

Ja, det är fullt möjligt. Notera dock att bonus inte betalas ut när du tankar på konkurrerande bensinstationer.

💳 Hur fungerar OKQ8-kortets bonussystem?

Du får tillbaka 0.6 % av inköpssumman vid köp på alla bemannade OKQ8-stationer, och 0.3 % vid köp i övriga butiker bortsett från konkurrerande svenska bensinstationer.

Bonusbeloppet betalas ut kvartalsvis i form av en värdecheck som kan du kan handla produkter på OKQ8 för, eller alternativt växla in mot kontanter i en bemannad OKQ8-station.

💳 Kan man ta ut pengar i bankomat med ett kreditkort från OKQ8?

Ja, det går utmärkt, men det är aningen kostsamt. En uttagsavgift om 3 % (eller minst 35 kronor) av det totala uttaget blir aktuellt.

  • Ett uttag på 500 kronor kostar (500 * 0.03 = 15 kr) (minimiavgifter slår in) 35 kronor.
  • Ett uttag på 1 000 kronor kostar (1 000 * 0.03 = 30 kr) (minimiavgifter slår in) 35 kronor.
  • Ett uttag på 2 000 kronor kostar (2 000 * 0.03 = 60 kr) 60 kronor.

💳 Passar ett kreditkort från OKQ8 på resan?

Då uttagsavgiften motsvarar 3 % och valutaväxlingsavgiften 2 % bör OKQ8:s kreditkort inte ses som ett resekort. Norwegian kreditkort lämpar sig bättre för kreditkortsspekulanter som reser ofta och länge. OKQ8:s kreditkort medger dock en bra utformad reseförsäkring, men bonus- och bränsleförmånerna är de klarast lysande stjärnorna.

Vad tycker du om OKQ8 Kreditkort?

Kundernas omdöme om OKQ8 Kreditkort

Inget ApplePay

Rated 1,0 out of 5
december 4, 2023

Fullständigt obegripligt att OKQ8 inte erbjuder ApplePay trots att de i flera år fått kritik för detta och även lovat att det skulle vara på gång.

Wolnertt

Inget Apple Pay

Rated 1,0 out of 5
november 28, 2023

Otroligt att kortet inte fungerar med Apple Pay. Funderar på att byta till ett annat kort.

Kenth Persson

Saknar Samsung pay

Rated 2,0 out of 5
augusti 21, 2023

Känns inte som ett kort för 2023 när man inte kan ansluta kortet till samsung pay. Det drar ner betyget rejält

Claus

Apple Pay

Rated 1,0 out of 5
juni 21, 2023

Inget Apple Pay. Handlar inte med kortet längre på grund av detta.

Bob

Saknar Apple Pay

Rated 3,0 out of 5
november 18, 2022

Dåligt att efyer 24 månaders vimsande inte kopplat kortet till Apple Pay

Jan Smede

Response from Kreditkortsval

Det är vi fullt redo att hålla med dig om. Faktum är att vi själva även påpekat banken att de bör skaffa stöd för Apple Pay & Samsung Pay på sina kort då fler och fler användare efterfrågar detta idag. Vi kan istället rekommendera Re:member’s kreditkort, helt kostnadsfritt, många fördelar och har även stöd för både Apple- & Samsung Pay.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

OK-Q8 Bank AB

Telefonnummer

08-506 80 000

E-postadress

Information saknas

Adress

Information saknas

Postnummer

104 35

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556008-0441

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

08:30 – 16:00

Tisdagar

08:30 – 16:00

Onsdagar

08:30 – 16:00

Torsdagar

08:30 – 16:00

Fredagar

08:30 – 16:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt