Resurs Woman Kreditkort

Resurs Woman

Vårt betyg:

Supreme Card Woman gavs tidigare ut av Resurs Bank, men är inte längre aktivt på marknaden och vi rekommenderar därför att kika in Resurs bank's andra kreditkort som finns tillgängliga.

Resurs Woman

Supreme Card Woman gavs tidigare ut av Resurs Bank, men är inte längre aktivt på marknaden och vi rekommenderar därför att kika in Resurs bank's andra kreditkort som finns tillgängliga.

Årsavgift

295 kr

Maxkredit

150 000 kr

Ränta

0 - 17,32 % %

Räntefria dagar

60 dagar

Fördelar

Bonus på alla köp

60 dagars räntefri kredit

1 kr per köp till Bröstcancerfonden

Förmånliga delbetalningsplaner

Individuell ränta

Nackdelar

Köpförsäkringar saknas

Årsavgift (295 kr)

Hur bra är Resurs Woman?

Supreme Card Woman är ett bonuskort som ger bonus på samtliga köp och transaktioner som görs med kortet (1 kr = 0,5 poäng). Det som gör Resurs Woman unikt är att även transaktioner som kontantuttag eller överföring av pengar till ditt bankkonto från kreditkortet är bonusgrundande.

Utöver detta skänker Resurs Woman 1 kr till cancerfonden för varje betalning du gör med kortet.

Kreditkortet har en årsavgift på 295 kr, och möjlig kredit är 10 000 kr – 150 000 kr.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Minst 100 000 kr / år

Anställningsform:

Heltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

0 - 17,32 % %

Effektiv ränta:

5,83 - 23,59 %

Högsta kredit:

150 000 kr

Räntefritt:

60 dagar

Minsta månadsbetalning:

5 % (lägst 150 kr)

Förseningsavgift:

145 kr

Övertrasseringsavgift:

145 kr

Mer information

Årskostnad:

295 kr

Aviavgift:

39 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.97 %

Uttagsavgift:

2,97 % av uttaget (lägst 35 kr)

Sparränta:

0,9 %

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Information saknas

Google Pay:

Information saknas

Samsung Pay:

Information saknas

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bonuskort

3.5

av 5

Till ansökan

Resurs Woman Recension:

Med Resurs Woman (tidigare Supreme Card Woman) kan du välja en kredit mellan 10 000 – 150 000 kr. Samtliga köp och transaktioner som görs med kortet är bonusgrundande, och ger poäng som du sedan kan använda i Resurs Poängshop. Poängen kan växlas till allt från resor till kläder och skönhetsprodukter.

Genom att använda Resurs Woman så bidrar du dessutom till cancerforskningen. När kortet används så skänker Resurs 1 kr/ köp som görs med kortet till cancerfonden.

Resurs Woman Kreditvillkor:

När du ansöker om ett Resurs Woman får du välja önskad kredit. I skrivande stund kan du välja mellan 10 000 kr och 150 000 kr. Om Resurs Bank inte kan bevilja dig den önskade krediten så blir du i stället beviljad högsta möjliga kredit som de kan erbjuda dig.
Hur stor kredit du kan bli beviljad är beroende på faktorer som inkomst, anställning samt eventuell betalningshistorik.

Resurs Woman har en årsavgift på 295 kr, samt en administrationsavgift på 39 kr som tillkommer vid varje tillfälle du väljer att delbetala din månadsfaktura. Likt alla kreditkort så samlas de inköp som är gjorda med kortet på en månadsfaktura, det är sedan upp till dig som kortinnehavare om du vill betala hela fakturan i ett svep, eller delbetala fakturan.

Vid delbetalning av din faktura så ges du möjligheten att betala räntefritt i hela 6 månader. Om du behöver skjuta upp din betalning ytterligare så kan du även betala av dina köp (med ränta) på 10, eller 20 månaders avbetalning. Vid delbetalning är den lägsta betalningen alltid 150 kr.

Processen kring delbetalning sker per automatik. När du får hem din månadsfaktura så ser du de olika betalningsalternativen, och företagets fakturasystem känner av per automatik vilken avbetalningsplan du valt beroende på det belopp som du valt att betala in. För delbetalning behöver man alltså inte kontakta företagets kundtjänst.

En av fördelarna med Resurs Woman är dess flexibilitet när det kommer till betalning av fakturan. I skrivande stund kan man:

Betala hela fakturan med en gång

Om du väljer att betala in hela fakturan med en gång så tillkommer ingen räntekostnad, förutsatt att köpet är inom den 60 dagars räntefria perioden.

Delbetala fakturan:

Om du väljer att delbetala din faktura så skjuts resterande skuld till kommande månadsfaktura. Vid delbetalning tillkommer ränta på det obetalda belopp som befinner sig utanför dina 60 räntedagar. Räntan sätts individuellt. Vid delbetalning så tillkommer en uppläggningsavgift på 97 kr. Utöver räntan och uppläggningsavgiften så tillkommer även en aviavgift på 29 kr, som alltid uppstår när fakturan delbetalas.

Lägsta belopp att betala per faktura är för närvarande 5 % av det totala fakturabeloppet, lägst 150 kr.

Flytta enskilda köp till en separat faktura

När du använder ditt Resurs Woman kreditkort så har du alltid möjlighet att flyta över enskilda köp till en separat faktura, och delbetala det enskilda köpet. Köpet räknas fortfarande till din ordinarie kreditgräns. Detta upplägg är väldigt fördelaktigt om större oförutsedda utgifter uppkommer, och du exempelvis har råd att betala samtliga köp på fakturan – men inte det oförutsedda köpet.

Vid flytt av ett enskilt köp till en separat faktura har du samma delbetalningsalternativ som nämnts tidigare samt möjligheten att delbetala dina köp på 12, eller 24 månader.

Bonusinformation

Bonuspoäng:

När kreditkortet används så får du som användare bonus i form av 0,5 poäng per spenderad krona. En stor fördel med detta kreditkort är att det inte finns något tak kring hur många bonuspoäng du kan samla, och du får bonus på alla köp samt transaktioner som görs med kortet. Bonus ges även när kortet används för att betala räkningar, vid kontantuttag samt gör banköverföringar med kreditkortet. Även kortets årsavgift ger poäng.

Poängen du har tjänat in gäller i 3 år från inköpsdatumet/transaktionsdatumet. Poängen kan sedan användas i Resurs poängshop där du kan växla dina poäng mot bland annat resor, hotellövernattningar, presentkort på kläder/hemelektronik och mycket mer.

Värdet av poängen är beroende på vad du använder dom till. En donation till cancerfonden på 100 kr kostar exempelvis 10 000 poäng. 10 000 poäng motsvarar en spendering med kreditkortet på 20 000 kr, vilket ger en bonus på 0,5 % av din totala spendering.

Räkneexempel: Emma handlar och betalar räkningar till ett belopp om 13 000 kr/ månad med sitt Resurs Woman.  På ett år innebär detta att Emma har samlat ihop 156 000 bonuspoäng som sedan kan användas i poängshoppen.

Var delaktig i kampen mot bröstcancer

Resurs Woman har ett samarbete med bröstcancerfonder, och skänker varje gång kortet används för inköp 1 kr till Cancerfonden. För dig som användare av kortet kostar det ingenting, och använder du kortet 2 gånger per dag – så innebär det att du under ett år har bidragit med 730 kr till cancerfonden.

Välkomstbonus

Vid tecknande av Resurs Woman får du en välkomstbonus på 12 000 poäng, vilket är lika många poäng du skulle fått om du spenderade 24 000 kr med kortet. Om du skulle referera en annan kund till Resurs Bank så får dessutom både du och den du refererat 25 000 poäng vardera. Välkomstbonusen betalas ut vid det första köpet med kortet.

Rabatter och erbjudanden

Resurs har samarbeten med ett dussintal e-handlare, och erbjuder därmed rabatter och erbjudanden till sina kunder.

10% rabatt på alla försäkringar från Solid

Om du har ett Resurs Woman kreditkort så får du alltid 10% rabatt när du tecknar försäkringar från Solid Försäkringar.

2 poäng för varje krona du tankar för hos din-X

Resurs samarbetar med bensinkedjan din-X och använder du ditt kreditkort för att betala din tankning så får du istället för 0,5 poäng hela 2 poäng per spenderat krona.

Försäkringar:

Den främsta nackdelen med Resurs Woman är att några försäkringar inte ingår utöver reseförsäkringen, som alltid ingår vid köp av resor med kreditkort. Försäkringen som ingår kostnadsfritt är reseförsäkringen, som ska ses som ett komplement till din hemförsäkring. Reseförsäkringen gäller när minst 75 % av resan betalas med kreditkortet. Om detta villkor är uppfyllt så gäller försäkringen både för dig som kortinnehavare och för eventuell sambo/make/maka samt för barn under 23 år som är folkbokförda på samma adress som kortinnehavaren. Försäkringen har ingen självrisk, vilket får ses som en fördel.

Reseförsäkringen ger dig:

  • Ersättning vid försenat bagage (Bagage försenat 6h, 1 000 kr/ person, max 5 000 kr/kort. Om bagaget är försenat med mer än 48 h betalas ytterligare 2 000 kr ut i ersättning / person, 10 000 kr / kort).
  • Avbeställningsskydd (20 000 kr / person, max 60 000 kr / kort).
  • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel – exempelvis buss och tåg. (Vid en försening på 4 h – 800 kr / person, max 5 000 kr / kort)
  • Ersättning vid försenat flyg / eller om du missar ett anslutningsflyg
  • Självriskskydd för hem- och bilförsäkring (10 000 kr).

För att reseförsäkringen ska gälla så måste kostnaden för resan överstiga 1000 kr, och får inte vara längre än 45 dagar.
Jämfört med andra kreditkort så är inte Resurs Womans reseförsäkring den bästa. Anledningen till detta är för att exempelvis ersättning vid dödsfall inte ges, vilket mer eller mindre är standard när det gäller reseförsäkringar.

Tilläggsförsäkring: Betalförsäkringen

Som innehavare av ett Resurs Woman kreditkort kan du teckna en kompletterande betalförsäkring. Om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven så täcker betalförsäkringen kortets månadsbelopp. Även avgiften för betalförsäkringen är bonusgrundande.

Resurs Woman på resan

Resurs Woman går att använda världen över, och även köp som görs i utlandet är bonusgrundande. Kortet är dock inte att rekommendera som ett resekreditkort då en hel del avgifter tillkommer vid användning av kortet utomlands. För kontantuttag (både i Sverige och utomlands) tillkommer en avgift på 2,97 % (minst 35 kr), och valutapåslaget är på 1,97 %. Detta innebär att kontantuttag i utlandet kan bli en kostsam historia.

Övrig information:

Möjlighet att betala räkningar med kortet:

Räkningar som betalas till bankgirot kan betalas genom Resurs Woman. Att betala räkningen med kortet ger dig möjligheten att kostnadsfritt skjuta fram betalningen genom de 60 räntefria dagar som man har med kortet. Möjligheten finns även att delbetala räkningen över flera månader. Även vid betalning av räkningar får man bonuspoäng.

Möjlighet att tjäna poäng tillsammans genom extrakort:

Genom att beställa ett extrakort till en familjemedlem så samlar ni båda bonus genom att använda kortet, samtidigt som ni bidrar till cancerfonden. Poängen hamnar på kortinnehavarens konto.

Hög inlåningsränta när du sätter in pengar på kortet

Att spara pengar på ett vanligt lönekonto är bekvämt, men inte särskilt lönsamt. Resurs Bank erbjuder 0,90 % i inlåningsränta vilket är bättre än de flesta storbankers sparränta.

SMS-kvitto på köp över 500 kr

Genom ”Mina sidor” kan du aktivera SMS-kvitto, vilket innebär att du får en notis till din telefon på köp över 500 kr.

Vanliga frågor och svar om Resurs Woman

💳 Vad krävs för att kunna ansöka om ett Resurs Woman kreditkort?

För att ansöka om ett Resurs Woman kreditkort så måste du ha fyllt 18 år. Du måste även ha en fast anställning och får inte har några betalningsanmärkningar.

💳 Kan man beställa ett extrakort från Resurs Bank?

Ja, det är fullt möjligt. Kostnaden för ett extrakort är 50 kr (en engångsavgift). Användaren av extrakortet måste vara minst 16 år. Eventuellt poängsaldo som tjänas in tillfaller innehavaren av huvudkortet.

💳 Är Resurs Woman att rekommendera som resekort?

Både ja och nej. Om du betalar din resa med kreditkortet (minst 75 % av resan ska vara betald med ditt kreditkort) så ingår en kostnadsfri reseförsäkring. Även köp som görs i utlandet är poänggrundande.

Notera dock att avgifterna för köp i utlandet, och framför allt kontantuttag i utlandet är något höga. Om du i första hand tänkt använda ditt kreditkort när du är utomlands så rekommenderar vi istället ett resekreditkort.

💳 Kan man betala räkningar med kortet?

Ja, det är fullt möjligt förutsatt att räkningen ska betalas till ett bankgiro. Även betalning av räkningar är bonusgrundande.

💳 Behöver Resurs Woman aktiveras?

Nej, kreditkortet är aktiverat när du får hem det.

Vad tycker du om Resurs Woman?

Kundernas omdöme om Resurs Woman

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Resurs Bank AB

Telefonnummer

0771-11 22 33

E-postadress

kundservice@resurs.se

Adress

Information saknas

Postnummer

254 67

Ort

Helsingborg

Organisationsnummer

516401-0208

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

08:00 – 18:00

Tisdagar

08:00 – 18:00

Onsdagar

08:00 – 18:00

Torsdagar

08:00 – 18:00

Fredagar

08:00 – 18:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt