Resurs World kreditkort

Resurs World

Vårt betyg:

Resurs World är ett av de bästa kreditkorten att ha med sig utomlands på resan. Du får många fördelar som reseförsäkring, concierge service, tillgång till VIP lounger och en kredit på upp till 200 000 kr och bonus på alla köp.

Resurs World

Resurs World är ett av de bästa kreditkorten att ha med sig utomlands på resan. Du får många fördelar som reseförsäkring, concierge service, tillgång till VIP lounger och en kredit på upp till 200 000 kr och bonus på alla köp.

Årsavgift

1068 kr

Maxkredit

200 000 kr

Ränta

14,36 - 19,32 %

Räntefria dagar

60 dagar

Fördelar

Tillgång till lounger på flygplatsen

Concierge Service

Hög bonus på alla inköp

Omfattande reseförsäkring

Nackdelar

Hög årsavgift

Hög valutapåslagsavgift

Räkneexempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 539 kr (ink adm. Avg 39 kr), 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %. Totalbelopp 15 331 kr exkl månadsavgift 89 kr.

Hur bra är Resurs World?

Med Resurs World, tidigare Supreme Card World får du tillgång till lounger världen över upp till fyra gånger per år. Du har även tillgång till exklusiv Concierge service och får bonus på alla köp som görs med kortet. För närvarande får man 1 bonuspoäng per krona som spenderas med kortet. Bonus betalas även ut när du betalar räkningar, tar ut pengar och gör banköverföringar med kortet. Resurs World kostar 89 kronor per månad och klassas som ett resekort.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Minst 100 000 kr / år

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

14,36 - 19,32 %

Effektiv ränta:

5,83 - 23,59 %

Högsta kredit:

200 000 kr

Räntefritt:

60 dagar

Minsta månadsbetalning:

5 % (lägst 150 kr)

Förseningsavgift:

145 kr

Övertrasseringsavgift:

145 kr

Mer information

Årskostnad:

1068 kr

Aviavgift:

39 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.97 %

Uttagsavgift:

2,97 % av uttaget (lägst 35 kr)

Sparränta:

0,9 % via Resurs Spar

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Information saknas

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Resekort

4.5

av 5

Till ansökan
Resurs World recension

Kredit & Avgifter

Resurs World, tidigare Supreme Card World har en kredit mellan 10 000 kronor och 200 000 kronor. I samband med att du ansöker om Resurs World så anger du önskad kreditgräns på kortet. Om du inte skulle bli beviljad det belopp du ansökt om så beviljas du i stället det högsta möjliga belopp som Resurs Bank anser att din ekonomi klarar av.

Inköpen som sker med kortet samlas på en kreditkortsfaktura som skickas ut en gång per månad. Vid delbetalning så är den minsta summan per månad att betala 5 % av innevarande skuld (minst 150 kronor). Kortet har en högre kredit än många andra kreditkort på marknaden, men långt ifrån den högsta krediten.

Att inneha ett Resurs World kostar 89 kronor per månad, vilket resulterar i en årsavgift på 1068 kronor. Om ni behöver ett extrakort så kostar detta 50 kronor (engångsavgift). Vid delbetalning av fakturan så tillkommer en administrationsavgift på 39 kronor per faktura.

Avgiften kan undvikas genom att betala hela fakturan i ett svep. Köp som görs med kreditkortet är räntefria i upp till 60 dagar från att köpet har genomförts.

Om hela fakturan betalas med en gång så tillkommer inga räntekostnader på de köp som gjorts inom den räntefria perioden på 60 dagar.

Avgifter i utlandet

Avgifterna för att använda Resurs World i utlandet är ganska höga om man jämför med andra resekort. Kostnaden för kontantuttag är 2,97 % av det uttagna beloppet (lägst 35 kronor per uttag). När kortet används som betalkort i utlandet tillkommer ett valutapåslag på 1,97 %.

Alternativ vid delbetalning

3 månader räntefri delbetalning

Om du inte kan betala hela fakturan med en gång så kan du välja att delbetala fakturan under 3 månader räntefritt. Vid räntefri delbetalning så tillkommer en administrationsavgift på 39 kronor per månad. Krediträntan är 0 %.

När du väljer att delbetala din faktura genom räntefri delbetalning så tillkommer ingen uppläggningsavgift. Effektiv ränta vid räntefri delbetalning i 3 månader (och ett belopp om 15 000 kronor) är 7,96 % inklusive kortets månadsavgift på 89 kronor.

6 månader räntefri delbetalning

Kreditfakturan kan även delbetalas genom en räntefri delbetalningsplan på 6 månader. Vid räntefri delbetalning i 6 månader så tillkommer en uppläggningsavgift på 97 kronor, samt en administrationsavgift på 39 kronor per månad. Krediträntan är 0 % per månad.

Effektiv ränta vid räntefri delbetalning i 6 månader (och ett belopp om 15 000 kronor) är 10,45 % inklusive kortets månadsavgift på 89 kronor.

Lyft över större köp till en separat faktura

Om olyckan skulle vara framme och du behöver ersätta något dyrt i hemmet, eller om du vill unna dig något extra så kan det vara bra att lyfta över större köp till en separat delbetalning. Första månaden är alltid kostnadsfri när du lyfter över köp till en separat delbetalning.

Därefter kan du välja mellan att betala hela beloppet, eller dela upp det på 6 eller 12 månader genom ovan nämnde räntefria delbetalningsplaner.

1/10, 1/20 eller 1/24 av beloppet

Vid delbetalning så kan man även välja att dela upp beloppet att betala det som en andel, till exempel 1/20 av totalbeloppet. När fakturan betalas genom andelar så tillkommer en administrationsavgift på 39 kronor per månad och en kreditränta på 17,32 % – vilket ger en effektiv ränta på 33,19 %.

Betalningsfria månader

Förutsatt att du betalat dina fakturor i tid i minst 6 månader så har du möjlighet till en betalningsfri månad två tillfällen per år. Betalningsfri månad ges man tillgång till när man väljer att delbetala sin faktura.

Erbjudandet om betalningsfria månader får man tillsammans med fakturan, i vissa fall kan erbjudandet komma via e-post eller sms.

För att använda dina betalningsfria månader så måste du meddela Resurs Bank som basar över Resurs World detta. Vid nyttjande av de betalningsfria månaderna så behöver du inte betala in den månadens faktura. Räntan kommer på din nästa faktura tillsammans med administrationsavgiften.

Resurs World Bonus och cashback 

Kreditkort från Resurs har i regel generösa bonusprogram, och Resurs World är verkligen inget undantag. Till skillnad från andra kreditkort från Resurs Bank såsom Resurs Gold och Resurs Woman så får man 1 poäng per spenderad krona i stället för 0,5 poäng.

Det som gör Resurs-korten unikt är att man får bonus även vid kontantuttag, när kreditkortet används för att betala räkningar samt vid överföringar från kontokrediten till ett annat konto. Du får även bonuspoäng på kreditkortets årsavgift. Detta är Resurs World i princip ensamma om att erbjuda och gör insamlandet av poäng betydligt enklare.

Poängen man samlat in kan sedan användas i poängshoppen och växlas in mot bland annat hemelektronik, resor, hotellövernattningar och köksutrustning.

Bonuspoängens värde motsvarar ca 1 % per krona spenderad, vilket får anses som generöst även när man jämför med mer renodlade bonuskort. Bonuspoängen betalas ut till bonuskontot vid varje månadsbryt. Poängen är giltiga i ca 3 år från att de har satts in på bonuskontot.

3 ytterligare sätt att tjäna bonus på

Att använda kortet för vardagsinköp är en bra idé om man är ute efter att maximera antalet poäng. Andra vägar att tjäna poäng med Resurs World är:

  1. Tanka på din-X och få 2 poäng per krona du spenderar på drivmedel. Om du använder ditt kreditkort när du tankar hos din-X så får du hela 2 poäng per krona du spenderar på drivmedel.
  2. Välkomstbonus. När du tecknar ditt Resurs World så får du en välkomstbonus på 10 000 poäng.
  3. Rekrytera en kompis och få 25 000 poäng. Om du är nöjd med kortet och rekryterar en kompis så får ni båda 25 000 poäng i bonus när din vän blir beviljad sitt kreditkort.

Försäkringar

När man genomför köp med kreditkort så ingår ofta allmänna försäkringar som förlängd garanti på hemelektronik och leveransförsäkringar. När det gäller Resurs World så inkluderas inte några extraförsäkringar, utan man har i stället lagt fokus på att ta fram en kompletterande reseförsäkring som gäller när minst 75 % av resan betalas med kortet. Utöver detta kan man teckna ett betalskydd som gäller om du inte skulle ha möjlighet att betala din faktura.

Kompletterande reseförsäkring

Om du betalar minst 75 % av resans totalkostnad med kreditkortet så ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen gäller för både kortinnehavaren och dess familj på resor som kostar minst 1 000 kronor per person. Resan får som längst vara 45 dagar. Reseförsäkringen är ett komplement till hemförsäkringen och täcker upp följande:

  • Avbeställningsskydd
  • Ersättning vid missad anslutning
  • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel
  • Försenat bagage
  • Självriskreducering av personbilsförsäkring
  • Självriskreducering av hem-/villaförsäkring

Genom dessa försäkringar är du skyddad mot de flesta situationer som kan tänkas uppstå när man är på resande fot och olyckan är framme.

Betalskydd (Tilläggsförsäkring)

I samarbete med försäkringsbolaget Solid Försäkring så erbjuder Resurs Bank en betalförsäkring. Betalförsäkringen är ett inkomstskydd och gäller vid ofrivillig arbetslöshet, vid sjukskrivning samt vid en längre sjukhusvistelse.

Betalskyddet kostar 0,77 % av din utestående skuld per månad, vilket hade inneburit 77 kronor per månad vid en utestående skuld på 10 000 kronor. Försäkringen täcker dina ränte- och amorteringskostnader i upp till 12 månader. Vid dödsfall betalas ett engångsbelopp på upp till 50 000 kronor ut.

Resefördelar

Resurs World är en stark spelare inom kreditkort för resor. Utöver den kompletterande reseförsäkringen som du kan läsa mer om här ovanför så ingår bland annat tillgång till över 1000 lounger världen över och concierge service.

Access till lounger

Med Resurs World får du tillgång till exklusiva flygplatslounger världen över. Här får du tillgång till en avslappnad och bekväm miljö inför din resa. Du får även tillgång till mat, dryck, tidningar och WIFI. Loungebesöken sker genom prioritetsprogrammet LoungeKey där du även hittar vilka lounger du får tillgång till genom kortet.

Genom ditt kreditkort får du och valfri gäst tillgång till loungerna upp till fyra gånger per år. Därefter kostar det 30 USD per besök.

Concierge service

Med ett Resurs World-kort på fickan så får man tillgång till exklusiv Concierge service. Vad detta innebär är att du måndagar-lördagar 08.00-20.00 får hjälp med att boka resor, hotell, bord på restauranger, och arrangemang.

I jämförelse med andra kreditkort som erbjuder Concierge service så har Resurs World en låg månadsavgift. Tjänsten är inkluderad i din månadsavgift, och det enda du behöver betala är för de tjänster du bokar. Concierge Service via Resurs World är tillgänglig världen över.


Bra att känna till

SMS-kvitto på alla köp över 500 kr

När köp eller uttag över 500 kronor sker med kortet så får du per automatik ett SMS-kvitto på transaktionen. Den främsta anledningen till detta är för att man snabbt ska kunna upptäcka om obehöriga transaktioner sker med kortet och ger dig även ett försprång om du skulle behöva spärra ditt kreditkort.

0,9 % i inlåningsränta via Resurs Spar

Som innehavare av ett Resurs Card får du tillgång till sparkontot Resurs Spar. Genom Resurs Spar får du 0,9 % i inlåningsränta på insatt belopp. Som max kan du sätta in 500 000 kronor på ditt Resurs Spar konto. Resurs Spar är täckt av den statliga insättningsgarantin.

10 % rabatt hos Solid Försäkring

Resurs Bank som basar över Resurs World äger även försäkringsbolaget Solid Försäkring. Som kund har du alltid 10 % rabatt på alla försäkringar hos Solid Försäkring. För att ta del av detta erbjudande knappar du in rabattkoden SUPR2 när du tecknar din försäkring.

Fördelar med Resurs World

Fördelarna med Resurs World är många. Vid första anblick kan månadsavgiften på 89 kronor verka avskräckande, men sett till att man får tillgång till deras generösa bonusprogram, samt fyra exklusiva loungebesök per år för dig och valfri gäst så är månadsavgiften låg jämfört med andra kreditkort.

Utöver detta får du även tillgång till Concierge service vilket får ses som en stor fördel.

Nackdelar med Resurs World

Om du letar efter ett kreditkort utan årsavgift så är detta den främsta nackdelen med kreditkortet. Andra nackdelar som drar ner betyget för Resurs World är avgifterna som tillkommer när kortet används i utlandet.

Kortet har ett valutapåslag på 1,97 % som tillkommer när kortet används i utlandet samt en uttagsavgift på 2,97 % (minst 35 kronor) som tillkommer när du gör kontantuttag med kortet.

Ska kortet användas som ett resekort så ska man vara försiktig när man gör uttag samt använder kortet i utlandet, annars kan det bli dyrt.

Vad tycker du om Resurs World?

Kundernas omdöme om Resurs World

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Resurs Bank AB

Telefonnummer

0771-112 233

E-postadress

kundservice@resurs.se

Adress

Information saknas

Postnummer

250 24

Ort

Helsingborg

Organisationsnummer

516401-0208

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

08:00 – 18:00

Tisdagar

08:00 – 18:00

Onsdagar

08:00 – 18:00

Torsdagar

08:00 – 18:00

Fredagar

08:00 – 18:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt