Shell Mastercard

Shell MasterCard

Vårt betyg:

Shell mastercard ger rabatt när du tankar på 15 öre/liter och 0,5 % återbäring på alla köp som görs med kortet. Främst nackdelen med kortet är dock att ingen rabatt eller återbäring när du tankar på andra bensinstationer.

Shell MasterCard

Shell mastercard ger rabatt när du tankar på 15 öre/liter och 0,5 % återbäring på alla köp som görs med kortet. Främst nackdelen med kortet är dock att ingen rabatt eller återbäring när du tankar på andra bensinstationer.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

18,15 %

Räntefria dagar

30 dagar

Fördelar

Ingen årsavgift

0,5% bonus på allt

15 öre rabatt per tankad liter

Hög inlåningsränta (1,65 %)

Nackdelar

Få räntefria dagar

Räkneexempel: Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviavgift utgår med 35 kr för pappersfaktura). Om du väljer att delbetala dina köp tillkommer en månadsränta på 1,80% (rörlig årsränta på f n 21,65%) och 35 kr i aviavgift per månad, vilket ger en effektiv årsränta på 27,84%, ett månadsbelopp på 949 kr och ett totalt återbetalningsbelopp på 11 389 kr vid en skuld på 10 000 kr delbetalad i 12 månader. Samtliga räntor per 2023-10-11

Hur bra är Shell MasterCard?

Shell Mastercard är optimalt för dig som vill ta del av ett kreditkorts många fördelar men inte vill betala en årsavgift. Kreditkortet ger dig bland annat en reseförsäkring och en feltankningsförsäkring. Vid användning av kreditkortet får du 0,5% i bonus på alla köp. Om du använder kreditkortet när du tankar så får du 15 öre rabatt per tankad liter (gäller bemannade Shell-stationer).

Kortet har en hög inlåningsränta på 1,65 %, vilket innebär att man med fördel kan sätta in pengar på kortet.

 

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Information saknas

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

18,15 %

Effektiv ränta:

24,31 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

30 dagar

Minsta månadsbetalning:

5 % (lägst 100 kr)

Förseningsavgift:

95 kr

Övertrasseringsavgift:

50 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

35 kr (0 kr med e-faktura)

Valutapåslag i utlandet:

2 %

Uttagsavgift:

3,00 %, minst 35 kr

Sparränta:

1,65%

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Information saknas

Google Pay:

Information saknas

Samsung Pay:

Information saknas

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bensinkort

3

av 5

Till ansökan

Kreditinformation

När du skickar in din ansökan om ett Shell MasterCard så har du möjlighet att välja kreditbeloppet. Maximal kredit som man kan få med Shell MasterCard är 100 000 kr. Man har alltså möjlighet att ansöka om en relativt hög kredit, som de flesta klarar sig på. Det är dock långt ifrån alla som blir beviljade 100 000 kr i kredit. Vid ansökan tas en kreditupplysning på den som ansöker om kreditkortet. Shell kreditkort (MasterCard) är en löpande kontokredit, som inkluderar en räntefri inköpsmånad. Kortets ränta är f n på 18.15 % – vilket får anses som en relativt hög ränta. Om hela månadsfakturan betalas med en gång slipper du undan ränteavgiften. För att slippa undan fakturaavgiften á 35 kr så rekommenderar vi dig att använda e-faktura, alternativt autogiro. I dessa fall behöver du inte betala någon fakturaavgift (aviavgift).

Samtliga inköp som görs med Shell Kreditkort (MasterCard) samlas på en faktura. Fakturan skickas ut till den som står på kortet, och man kan då välja att betala hela fakturan med en gång, eller delbetala sina köp. Notera att ränta tillkommer vid delbetalning av fakturan. Hur stort belopp som behöver betalas för att inte behöva betala ränta framgår av fakturan. Vid delbetalning behöver man minst betala 5% av nyttjad kredit (minst 100 kr).

Bonusprogram & Cashback

Shell MasterCard klassas som ett bensinkort, inte minst då det är väldigt fördelaktigt att använda när man tankar. Kortet kvalar dock även in som bonuskort. Detta eftersom 0,5 % av den totala köpesumman betalas ut som cashback till kortinnehavaren. Inköp om 10 000 kr med kortet ger alltså en bonus på 50 kr.

Räkneexempel: Vid inköp om 10 000 kr i månaden med Shell MasterCard så betalas en cashback på 600 kr ut per år till kortinnehavaren.

Kreditkortet ger bonus på samtliga inköp som görs med kortet, bortsett från inköp/ tankningar hos konkurrerande bensinstationer. När kortets används för att tanka hos någon av Shells bemannade bensinstationer så ges en drivmedelsrabatt på 15 öre per liter, vilket motsvarar ca 1% i bonus. Ansök nu så får du dubbel drivmedelsrabatt i 3 månader.

Kortet har dessutom ingen årsavgift, vilket gör kortet till ett av de bättre kreditkorten i Sverige för tillfället.

Försäkringar

Kreditkortet inkluderar bland annat en tanka-fel-försäkring, vilket innebär att du får ersättning om du av misstag tankar din bil med fel bränsle. Ersättning ges när tankningen sker på Shell, och du tankar minst 20 liter. Försäkringen gäller i 60 dagar efter det aktuella tankningstillfället och ersätter sanering/byte av tank, bränslesystem eller bränslefilter.

Andra försäkringar som ingår är självriskskydd vid bärgning/vägassistans och ersättning vid förlust av bilnyckel.

Om Shell MasterCard används när du bokar resor ingår dessutom en reseförsäkring. För att reseförsäkringen ska gälla så måste minst 75 % av resan ha betalats med kortet. Reseförsäkringen inkluderar bland annat ett avbeställningsskydd på upp till 45 000 kr, självriskskydd etc.

Andra fördelar med Shell kreditkort (MasterCard)

Betala räkningar med Shell MasterCard: I samarbete med betaltjänsten Betalo kan du betala dina räkningar med hjälp av ditt kreditkort. Avgiften för att betala räkningar är f n 1,9% av fakturabeloppet. Räkningarnas belopp är inte bonusgrundande.

Hög sparränta: Shell MasterCard har en ovanligt hög inlåningsränta. Om du sätter in pengar på kortet ges en inlåningsränta på 1,65%, vilket är väldigt fördelaktigt jämfört med den ränta som bankerna erbjuder på inlånat belopp. Maximal summa som får sparas på kortet är f n 15 000 kr.

Vanliga frågor och svar om Shell MasterCard

💳 Vilken inlåningsränta har jag med Shell MasterCard?

För närvarande erbjuder Shell MasterCard en inlåningsränta på 1,65% vilket får anses som en av kortets starka fördelar. Maximalt inlånat belopp är för närvarande 15 000 kr.

💳 Efter hur lång tid får man hem kortet?

När din ansökan har blivit beviljad tar det mellan 7-10 bankdagar innan du får hem kreditkortet.

💳 Kan kortet användas vid köp i utlandet?

Ja, Shell MasterCard kan användas i utlandet. Kreditkortet är utgivet av MasterCard, vilket innebär att du kan använda kortet på miljontals ställen världen över. Vid användning i utlandet tillkommer ett valutapåslag på 2 %. Shell Kreditkort är alltså inte det mest förmånliga kreditkortet att använda vid köp i utlandet, utan vi rekommenderar dig istället ett resekort eller ett kreditkort med lågt valutapåslag.

💳 Kan jag använda Shell MasterCard i alla butiker?

Ja, det är fullt möjligt. Notera dock att bonus inte betalas ut när du tankar på konkurrerande bensinstationer.

💳 Är Shell MasterCard ett gratis kreditkort?

Shell MasterCard är ett kreditkort utan årsavgift – vilket innebär att det inte kostar någonting att äga kreditkortet. Det tillkommer däremot ränta när man väljer att delbetala de köp som har gjorts med kreditkortet.

Vad tycker du om Shell MasterCard?

Kundernas omdöme om Shell MasterCard

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Ikano Bank AB (publ)

Telefonnummer

047-658 70 65

E-postadress

shellmastercard@ikano.se

Adress

Information saknas

Postnummer

343 82

Ort

Malmö

Organisationsnummer

516406-0922

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

09:00 – 17:00

Tisdagar

09:00 – 17:00

Onsdagar

09:00 – 17:00

Torsdagar

09:00 – 17:00

Fredagar

09:00 – 17:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt