Så fungerar vårt stipendium

Vårt stipendium är totalt värt 5 000 kronor och kommer att delas ut en gång under höstterminen och en gång under vårterminen. Detta kommer även ske löpande under kommande år.

Vi välkomnar ansökningar från alla som är intresserade och som kan bekräfta att de är registrerade vid en svensk högskola eller universitet eller på en motsvarande skola utomlands, och kan påvisa att de ska skriva en C- eller D-uppsats under den kommande terminen.

Efter att ansökningsperioden är över kommer vårt team att handplocka den mest lämpliga kandidaten.

Stipendium Kreditkortsval

Vilka är kvalificerade att ansöka?

Vårt stipendium är framtaget för studenter som studerar ekonomi eller något relaterat till fintech och framtidens betalningslösningar.

Studier i Sverige

För att vara berättigad att ansöka om vårt stipendium måste du för närvarande vara aktivt inskriven vid en svensk högskola eller ett universitet och du ska planera att skriva en uppsats på C- eller D-nivå.

Studier utomlands

Från och med vårterminen 2024 har vi öppnat upp vårt stipendium även för de som studerar utomlands. Kravet är att du ska skriva en uppsats som motsvarar en svensk C- eller D-uppsats inom ekonomi.

* Ämnet för uppsatsen måste beröra något inom finans eller betalningslösningar.

Så ansöker du

Vänligen kontakta oss nedan för att ansöka om stipendiet. För att din ansökan ska vara komplett och giltig behöver vi följande uppgifter:

  • Ditt fullständiga namn
  • Bevis på registrering vid ett lärosäte (i Sverige eller utomlands)
  • En detaljerad beskrivning av din planerade uppsats och dess ämnesområde
  • Motivering om varför just DU förtjänar vårt stipendium

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och att stödja din akademiska resa inom privatekonomi.

Alla ansökningar kommer granskas av vår panel bestående av finansexperter som tillsammans kommer välja ut den person som bäst kvalificerar för vårt stipendium. Vårt beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar.

Ansök senast:

  • 2024-04-30 – Vårterminen 2024
  • 2024-10-31 – Höstterminen 2024

    Det är möjligt att ansöka om fler än ett stipendium, men vänligen notera att tidigare mottagare av vårt stipendium kommer ha en mindre chans att bli godkända igen. Observera också att du som mottagare ansvarar för eventuell vinstskatt och andra avgifter.