Världens exklusiva lounger

Lyxen med exklusiva lounger – från Lounge Key till flexibla bokningar

Att resa runt om i världen är en upplevelse i sig, men att kunna njuta av världens exklusiva lounger höjer resandet till en helt ny nivå. Det finns flera olika sätt att få tillgång till flygplatslounger varav kreditkort är ett av dem.

För frekventa resenärer som vill ha en paus från flygplatsens brus kan tillgång till en exklusiv lounge göra stor skillnad. Många kreditkort erbjuder nu tillgång till olika loungeprogram såsom kreditkort med LoungeKey och kreditkort med Priority Pass, vilket ger kortinnehavarna en chans att koppla av i komfort innan deras flyg.

Men vad finns det för typer av lounger på flygplatser och vad kan man förvänta sig av dem? Priset för denna lyx kan variera, och det är viktigt att veta vad det kostar innan man bestämmer sig för att börja använda det.

Topp 5 lounger i världen

Emirates First Class Lounge, Dubai

Emirates First Class Lounge

Emirates Lounge i Dubai är en exklusiv upplevelse för dig som flyger i First Class eller Business Class. Här kan du äta, koppla av eller arbeta upp till fyra timmar före avgång.

Denna lounge erbjuder privat avkoppling, med bekväma sittplatser och modern design. Njut av smårätter och favoritdryck, eller fräscha upp dig i privata duschar och skäm bort dig på Timeless Spa.

Som Emirates Skywards Platinum eller Gold-medlem har du möjlighet att ta med en gäst till loungen.

Air France Lounge, Charles De Gaulle

Air France Lounge

Air France Lounge på Paris-Charles de Gaulle erbjuder en exklusiv upplevelse för sina gäster. Här kan du njuta av utsökt mat, komfort och avslappning medan du väntar på ditt flyg.

Loungen erbjuder gratis Wi-Fi, lokala och internationella tidningar genom Air France Play-appen, en bar med läsk och snacks, samt en självbetjäningsbuffé med varma och kalla rätter. För ökad avkoppling finns även en Clarins-behandlings- och avslappningsområde samt duschmöjlighet.

För att få tillgång till Air France Lounge kan du köpa Lounge Option online för Paris-Charles de Gaulle eller Paris-Orly 3. Om du har Flying Blue Silver-status får du dessutom 25% rabatt på loungen.

Cathay Pacific Lounge, Hong Kong

Cathay Pacific Lounge

Cathay Pacifics lounge på Hongkong International Airport är en av världens lyxigaste flygplatslounger. Här hittar du en rad exklusiva faciliteter och service som ger en enastående upplevelse för resenärerna.

Några av höjdpunkterna innefattar äkta asiatiska måltider, premiumbrasserier, privat sovrum och välgörande spa-behandlingar. Denna lounge är öppen för alla Cathay och Oneworld lounge-berättigade passagerare som avreser från Hongkong och inkluderar både förstaklassresenärer och affärsklassgäster.

I Cathay Pacific Lounge får du uppleva lyx och bekvämlighet som passagerare på denna flygplats, vilket gör din resa ännu mer minnesvärd.

British Airways First Class Lounge, Heathrow

British Airways First Class Lounge

British Airways First Class Lounge vid Heathrow flygplats är en fantastisk plats att koppla av och njuta av innan din flygning. Loungen på Terminal 5 nyligen genomgick en upprustning och designen är nu klassiskt brittisk.

Den erbjuder en mängd bekvämligheter såsom privata rum med en säng och badrum, för att erbjuda en hög nivå av integritet för resenärer som behöver vila.

Dessutom kan du besöka spaet som erbjuder 15 minuters gratis behandlingar för att göra din vistelse ännu lyxigare. Du är även välkommen till Concorde Room, som är exklusiv för London Heathrow Terminal 5 och erbjuder diskreta bås, komplett kypartjänst, privata cabanas och en toppmodern affärssvit.

Qatar Airways Al Mourjan Lounge, Doha

Qatar Airways Al Mourjan Lounge

Qatar Airways Al Mourjan Lounge i Doha erbjuder en exklusiv upplevelse för affärsresenärer. Loungen har en resortliknande atmosfär med Arabisk kulturarv och mäter 7 390 kvadratmeter med plats för 707 gäster.

Här kan du njuta av den unika designen som innefattar en reflektion damm under en fem-nivå kristallkrona. Al Mourjan Lounge bjuder på felfri gästfrihet och utsökta matupplevelser med både à la carte och buffémöjligheter.

Utforska de omgivande områdena, som till exempel ’Trädgården'(The Garden), med lyxiga butiker och restauranger. Koppla av i bekväma vilstolar eller mingla med andra resenärer i de sociala utrymmena som erbjuds.

Lounge on the go – ett alternativ

För de som är ständigt på språng och vill ha flexibilitet när det gäller att boka en lounge, finns det nu en tjänst som heter Lounge on the go, vilket gör det möjligt att boka en lounge i förväg och säkerställa en plats i komfort.

Vilka kreditkort som ger tillgång till loungerna

När det kommer till att få tillgång till världens lyxigaste flygplatslounger, som Emirates lounge, Air France lounge, Cathay Pacific lounge, British Airways First Class lounge och Qatar Airways Al Mourjan lounge, är det viktigt att ha rätt kreditkort. Här är en kort genomgång av vilka kreditkort som kan ge dig tillträde.

  • American Express Gold Card: Ett populärt kort som ofta erbjuder lounge access till sina innehavare. Du kan använda detta kort för att komma in i vissa utvalda lounger världen över, inklusive några av de nämnda lyxiga loungerna.
  • Nordea Platinum och Swedbank Platinum: Dessa två kreditkort ger dig tillång till olika lounger genom Lounge Key och Priority Pass. Det är viktigt att kontrollera vilka lounger som ingår i de specifika programmen för respektive kort.
  • Revolut Metal och Revolut Premium: Dessa kort från Revolut erbjuder också lounge access, men vilka lounger som ingår kan variera beroende på korttyp och eventuella samarbetsavtal mellan Revolut och lounge-operatörerna.
  • Resurs World och EuroCard: Dessa kreditkort kan också ge dig tillgång till vissa flygplatslounger världen över, men det är viktigt att kontrollera vilka lounger som ingår i deras program innan du planerar din resa.
  • Curve Metal: Curve Metal är ytterligare ett kort som ger dig tillgång till loungerna. Med Curve Metal kan du få tillgång till över 1 400 flygplatslounger världen över.

För att få den mest exakta och uppdaterade informationen om vilka kreditkort som ger tillgång till de lyxiga flygplatsloungerna som nämns ovan, rekommenderas det att kontakta kundtjänst avdet på kortutgivare eller besöka deras respektive webbplatser.

Vanliga frågor och svar

❓ Vilken lounge anses vara den mest exklusiva i världen?

Vilken som är den mest exklusiva loungen varierar över tid, men Emirates First Class Lounge erbjuder en av världens lyxigaste och mest exklusiva upplevelser.

❓ Hur kan man få tillgång till dessa lyxiga lounger?

För att få tillgång till dessa lounger behöver du oftast resa i första klass eller business class. Vissa lounger går även att betala för eller få tillgång till genom medlemskap och lojalitetsprogram.

❓ Finns det några svenska lounger som konkurrerar med de bästa i världen?

Det finns flera lyxiga lounges på svenska flygplatser, men de kanske inte når upp till samma nivå som de allra bästa i världen. Dock erbjuds fortfarande en trevlig upplevelse för besökare.

Källor: