Bästa bank för företag

Nedan följer en översikt över de bästa bankerna för företagskunder enligt SKI kundundersökning 2024.

Bästa bankerna för företag i Sverige 2024 – Topplista

Företagsbank med bra lån

Jämför de bästa företagsbankerna

Revolut Business – Bästa banken med lägst avgifter och flest förmåner

Revolut business

Revolut är en neo-bank som de senaste åren tagit stora marknadsandelar i Sverige, och har just nu över 10 000 nya kunder i månaden. De erbjuder olika företagspaket, bland annat ett kostnadsfritt paket för småföretag och frilansare, där du kan ta del av förmåner som:

  • Virtuella debetkort
  • Avgiftsfria internationella överföringar
  • Låg valutaväxlingsavgift på 0,6%
  • Ta emot betalningar på webben

Ansökan är enkel och tar bara 10 minuter, och du kan vara igång med ditt konto på nolltid.

Läs mer och ansök

Sparbankerna (kundnöjdhet: 72,3/100) – Bästa banken för företagskunder 2024 enligt SKI kundnöjdhet

Sparbankerna Företag

Sparbankerna står som de obestridda vinnarna i denna undersökning, med det högsta betyget i kundnöjdhet bland företagsbanker. Denna framstående position visar på deras exceptionella förmåga att tillgodose företags kunders behov. Deras framgång kan tillskrivas en kombination av personlig service, skräddarsydda finanslösningar och en djup förståelse för lokala företagsmiljöer. 

Genom att överträffa konkurrenterna har Sparbankerna etablerat sig som det främsta valet för företagskunder som söker en partner som verkligen förstår och prioriterar sina affärsmässiga mål och utmaningar.

SEB (kundnöjdhet: 67,9/100)

SEB företag

SEB har visat sig vara en dynamisk aktör för sin innovation inom finansiella tjänster för företagskunder, däribland SEB kreditkort för företag. Med ett starkt fokus på digitalisering och skräddarsydda finanslösningar, erbjuder de en modern och effektiv upplevelse som uppskattas av sina företags klienter.

Handelsbanken (kundnöjdhet: 67,2/100)

Handelsbanken företag

Handelsbanken erbjuder en blandning av traditionell bankverksamhet och moderna finansiella tjänster. Deras konservativa men kundcentrerade tillvägagångssätt är särskilt uppskattade av företagskunder som söker stabilitet och pålitlighet.

Danske Bank (kundnöjdhet: 64,7/100)

DanskeBank företag

Danske Bank har en stark närvaro i den nordiska regionen och är känd för sitt fokus på internationella och gränsöverskridande banktjänster. Deras specialisering inom detta område är särskilt uppskattad av företag som har behov av internationell finansiell rådgivning och tjänster.

Länsförsäkringar Bank (kundnöjdhet: 64,6/100)

Länsförsäkringar företag

Med sitt unika erbjudande som kombinerar bank- och försäkringstjänster, möter Länsförsäkringar Bank företags kunders behov av integrerade finansiella lösningar. Deras lokal närvaro och fokus på långsiktiga kundrelationer är en viktig faktor i deras kundnöjdhet.

Nordea (kundnöjdhet: 62,2/100)

Nordea Företags

Som en av de största bankerna i Norden erbjuder Nordea en bred palett av tjänster och har en stark kompetens inom företagsfinansiering. Trots ett lägre betyg i kundnöjdhet, är deras förmåga att hantera stora företags kunders komplexa behov noterbar.

Du kan läsa mer om banken på sidan där vi jämför Nordeas kreditkort.

Swedbank (kundnöjdhet: 61,9/100)

Swedbank företag

Med sitt fokus på hållbarhet och samhällsansvar, attraherar företagskunder som värderar dessa aspekter. Swedbank har en stark bas i Sverige och erbjuder en stabil och tillförlitlig banktjänst med bra kreditkort, även om det finns utrymme för förbättring i kundnöjdheten.

Så utfördes undersökning av SKI

Svenskt Kvalitetsindex har en lång historia av att mäta kundnöjdhet inom bankbranschen, en tradition som sträcker sig tillbaka till 1989. För att genomföra årets studie, som ägde rum under augusti månad 2023, tillämpade de en omfattande metod för datainsamling. 

Totalt genomfördes 7 336 intervjuer som riktade sig mot företagsmarknaden, vilket ger en djupgående inblick i privatkunders uppfattningar och erfarenheter. Parallellt samlades även data för privatmarknaden, där 14 687 intervjuer utfördes. Denna rigorösa approach säkerställa att en bred och representativ uppsättning av åsikter och erfarenheter från både privat- och företagskunder kunde inhämtas, vilket ger en robust grund för att bedöma och förstå kundnöjdheten inom banksektorn.

*Här kan du också läsa om Sveriges bästa bank för privatpersoner.

Vanliga frågor och svar

❓ Vilken är den bästa banken för företag?

Den bästa banken för företagskunder är Sparbankerna, som fick det högsta betyget från sina kunder i den senaste undersökningen från SKI.

❓ Vilken bank har flest företagskunder?

Med en kundbas på över 540 000 företagskunder räknas Swedbank som en av Sveriges ledande banker inom företagssektorn.

❓ Vilken bank är billigast för företag?

Det finns inget entydigt svar på vilken bank som är billigast för företag eftersom det beror på företagets specifika behov och vilka tjänster de använder. Olika banker erbjuder olika paket och tjänster med varierande priser. SEB nämns dock som en bank som sticker ut lite, särskilt med lägre kostnader för enskilda firmor​.