Circle K Mastercard (Kreditkort)

Circle K Mastercard

Vårt betyg:

Kortet ger dig bra rabatt när du tankar bilen hos Circle K och ges ut av SEB. Kortet kommer även utan årsavgift och innefattar försäkringar när du betalar med kortet.

Circle K Mastercard

Kortet ger dig bra rabatt när du tankar bilen hos Circle K och ges ut av SEB. Kortet kommer även utan årsavgift och innefattar försäkringar när du betalar med kortet.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

15,00 %

Räntefria dagar

60 dagar

Fördelar

Rabatt på drivmedel

Ingen årsavgift

0,5 - 1 % bonus

Nackdelar

Ingen sparränta

Inte kompatibelt med Apple Pay / Google Pay

Räkneexempel: Den effektiva räntan, beräknat på ett kreditbelopp om 20 000 kr och en pappersfakturaavgift på 45 kr (ej vid e-faktura) är 19.52%. Det sammanlagda belopp som ska betalas vid fullt utnyttjande av kreditbeloppet under ett år är 23 621 kr. Lägsta belopp att betala är 1/33 (≈3%) av den totala skulden varje månad

Hur bra är Circle K Mastercard?

Circle K MasterCard är ett bensinkort som lämpar sig väl för de som ofta tankar på Circle K. Kreditkortet ger drivmedelsrabatt på alla bemannade Circle-K stationer (15-25 öre rabatt per tankad liter) och cashback på samtliga köp som görs med kortet.

Kortet kommer med flera förmåner och försäkringar och har ingen årsavgift.

 

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

120 000 kr

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

15,00 %

Effektiv ränta:

16,08 %

Högsta kredit:

100 000 kr

Räntefritt:

60 dagar

Minsta månadsbetalning:

3 %

Förseningsavgift:

0 kr

Övertrasseringsavgift:

95 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

35 kr (0 kr med e-faktura)

Valutapåslag i utlandet:

2 %

Uttagsavgift:

3 % (minst 35 kr)

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Nej

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bensinkort

3

av 5

Till ansökan

Kredit & avgifter

När du skickar in en ansökan om ett Circle K Mastercard så får du ange önskad kreditgräns för kortet. För närvarande kan du ansöka om en kredit mellan 5 000 – 100 000 kr. Samtliga köp som görs med kortet samlas på en månadsfaktura, som även innehåller information kring minsta betalning samt eventuell ränta på dina köp med kortet.

I de fall du inte blir den beviljad den kredit du ansökt om så får du ett meddelande med en förklaring kring varför inte din ansökan blev beviljad via post. Genom samma brev får du även möjlighet att överklaga beslutet.

Samtliga köp som görs med kortet är räntefria i upp till 60 dagar från inköpstillfället. Om du väljer att få dina fakturor per post (pappersfakturor) så tillkommer en aviavgift på 35 kronor per månad. Om du anmäler dig för e-faktura så tillkommer ingen aviavgift.

Circle K kreditkort (Mastercard) är ett kreditkort utan årsavgift.

Fakturan anländer vanligtvis i början av månaden och ska betalas i slutet av månaden. Faktureringsplanen för 2024 är:

FaktureringsdatumFörfallodatum
11 januari31 januari
9 februari28 februari
9 mars31 mars
14 april28 april
10 maj31 maj
12 juni30 juni
11 juli31 juli
9 augusti31 augusti
11 september29 september
10 oktober31 oktober
9 november30 november
11 december29 december

Senast kontrollerad: maj 2024

Bonus & Förmåner

Likt många andra kreditkort så kommer Circle K Mastercard med en lång rad bonusar och förmåner. Circle K Mastercard klassas som ett bensinkort och ger främst drivmedelsrelaterade förmåner.

Circle K har ett bonusprogram som är uppdelat i tre nivåer. Nivå 1, Nivå 2 och Nivå 3. Nivå 1 är grundnivån. Nivå 2 når man upp till när man tankar minst 200 liter under en rullande period på 90 dagar. Nivå 3 når man upp till när man tankar minst 400 liter på en rullande period om 90 dagar.

Hur mycket man får i bonus och rabatt när kortet används är beroende på vilken nivå man befinner sig på.

Samtliga nivåer ger dig flera förmåner och rabatter när du tankar eller gör dina inköp hos Circle K.

Från nivå 1 får du bland annat tillgång till:

 • 15 öre rabatt per tankad liter.
 • Var 6:e kaffe på köpet.
 • Var 6:e biltvätt på köpet.
 • Alltid en varmkorv för 10 kr.
 • Exklusiva erbjudanden.
 • Tillgång till Circle K’s webshop.

När du når nivå 2 får du även ta del av:

 • 20 öre rabatt per tankad liter drivmedel.
 • 10 % rabatt på kaffe.
 • 10 % rabatt på biltvättar.
 • 10 % rabatt på smörgåsar.

När du når nivå 3 får du även ta del av:

 • 25 öre rabatt per tankad liter drivmedel.
 • 15 % rabatt på kaffe.
 • 15 % rabatt på biltvättar.
 • 15 % rabatt på smörgåsar.

Cashback på alla köp som görs med kortet*

Samtliga köp (*bortsett från drivmedel) som görs med Circle K Mastercard ger cashback. När kortet används på Circle K’s bemannade stationer får man 1 % i cashback på spenderat belopp. När kortet används till annat som exempelvis vardagsshopping så får man 0,5 % i cashback på det spenderade beloppet.

Den intjänade bonusen betalas ut genom att din kreditkortsfaktura reduceras med intjänat bonusbelopp.

Notera att man inte får någon cashback när man tankar med kortet. När man tankar med kortet får man i stället rabatt per tankad liter.

Rabatt på drivmedel

Om du använder ditt Circle K Mastercard på deras bemannade stationer så får du rabatt per tankad liter. Hur mycket du får i rabatt är beroende på vilken bonusnivå du befinner dig på. Rabatten ges oavsett om man tankar bensin, diesel, biogas eller E85.

Som välkomsterbjudande ger Circle K 25 öre / rabatt per tankad liter de första 6 månaderna.

Även om rabatten inte låter som mycket så blir det mycket om man slår ut intjäningen man gör i procent. Ponera att bensinpriset är 20 kr / liter, då motsvarar den lägsta rabattnivån 0,75 %. Med välkomsterbjudandet på 25 öre/ liter så motsvarar rabattnivån 1,25 %.
Försäkringar

Likt andra kreditkort så får man tillgång till en hel del försäkringar genom Circle K Mastercard. Försäkringsgivaren för Circle K är Moderna försäkringar, vilket är ett välanvänt bolag bland kortutgivarna.

Reseförsäkringen:

Om minst 75 % av resan betalas med kreditkortet så ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen ska ses som ett komplement till din hemförsäkring och gäller endast om en underliggande hemförsäkring finns.

Den reseförsäkring som inkluderas är bra i kreditkortssammanhang och ger dig bland annat tillgång till:

Avbeställningsskydd:

Om olyckan är framme och en sjukdom eller ett dödsfall inträffar så kan man ta del av avbeställningsskyddet. Försäkringsmomentet ger en ersättning om högst 15 000 kr per försäkrad, eller 45 000 kr per kort.

Olycksfallsförsäkring:

Olycksfallsförsäkringen täcker upp till 1 000 000 kr för personer under 65 år. För personer över 65 år täcker olycksfallsförsäkringen upp till 500 000 kr. Försäkringen gäller vid olycksfall utomlands och ersättningen baseras på graden av invaliditet. För dödsfall ges 50 000 kr i ersättning per försäkrad.

Feltankningsförsäkring:

Om du skulle tanka bilen eller annat motorfordon med fel drivmedel så ersätter försäkringen upp till 5 000 kr. I första hand täcker försäkringen självrisken för din befintliga bilförsäkring och i andra hand merkostnader som kan tillkomma i form av sanering av tanken och bärgning till närmsta bilverkstad.

Bagageförsening:

Vid bagageförsening ges en ersättning på upp till 1 000 kr per försäkrad, högst 4 000 kr per kort för de merkostnader som kan tillkomma på grund av uteblivet bagage. Om bagaget är försenat med mer än 48 timmar så dubblas ersättningen (2 000 kr per försäkrad, högst 8 000 kr per kort). Notera att försäkringen ersätter skäliga merkostnader.

Självriskeliminering

Om något skulle hända hemmet eller bilen när man är bortrest så täcker reseförsäkringen den självrisk som kan uppkomma för ordinarie hem/bil försäkring.

Självriskelimineringen gäller även på hyrbilar när du är utomlands, vilket är förmånligt då du inte behöver teckna dyra tilläggsförsäkringar hos hyrbilsfirmorna.

Tilläggsförsäkring – Betalskydd:Circle K Mastercard

Betalskyddet är en tilläggsförsäkring som ges ut i samarbete med SEB Pension och Försäkring. Betalskyddet får man ta del av mot en kostnad på 0,85 % av utestående saldo per månad. Priset för betalskyddet varierar alltså beroende på hur stor del av krediten du använt.

Om 10 000 kr av krediten är nyttjad så hade det inneburit en kostnad på 85 kr den aktuella månaden, det vill säga 8,50 kr per varje 1 000 kr som du handlat för med kortet.

Betalskyddet gäller vid ofrivillig arbetslöshet, kritisk sjukdom och vid dödsfall och täcker delar eller hela kreditkortsfakturan.

Kvalificeringstiden för sjukdom är 30 dagar och kvalificeringstiden för arbetslöshet är 120 dagar.

Betalskyddet gäller även för eventuella köp gjorda med extrakort.

Reseförmåner

Att ha med sig ett Circle K kreditkort när man är på resande fot kan vara en bra idé. Även om kortet inte är ett uttalat resekort så finns det flera fördelar med att ha med kortet när du är på resande fot.

Kortet ger som tidigare nämnt cashback på samtliga köp som görs med kortet, detta gäller även utomlands. Köpen som görs med korten är även till viss del försäkrade vilket även gäller i utlandet.

Det är dock viktigt att ha i åtanke att andra avgifter tillkommer vid uttag och användning av kreditkort utomlands.

Om kortet används utomlands tillkommer en valutaväxlingsavgift på 2 %. Om kortet används för att ta ut kontanter så tillkommer en avgift på 3 % (minst 35 kr).

Främsta fördelen med att använda Circle K Mastercard i utlandet är självriskelimineringen för hyrbilar, vilket innebär att du inte behöver betala för dyra hyrbilsförsäkringar.

Till vem rekommenderas Circle K Mastercard?

Circle K Mastercard rekommenderas främst till de som tankar hos Circle K och vill sänka sina drivmedelskostnader. Kortet fungerar bra att använda även för vardagsinköp tack vare dess bonusprogram. Circle K Mastercard är dock inte det bästa bensinkortet, utan vi rekommenderar i stället OKQ8 Visa. I de fall du letar efter ett allroundkort så rekommenderar vi dig att jämföra korten mot varandra för att hitta det bästa kreditkortet för dig.

Vanliga frågor och svar om Circle K Mastercard

💳 Kan man sätta en egen PIN-kod?

Ja, det är fullt möjligt. För att sätta en egen PIN-kod laddar du hem Spendwise-appen eller kontaktar Circle K:s kundtjänst.

💳 Har Circle K Mastercard någon årsavgift?

Kortet har ingen årsavgift och räknas in i kategorin gratis kreditkort. Notera att eventuell ränta tillkommer på de köp som görs med kortet.

💳 Är räntesatsen låg eller hög?

Räntesatsen för Circle K Mastercard motsvarar 15 %. Vilket varken är högt eller lågt för ett kreditkort.

Vad tycker du om Circle K Mastercard?

Kundernas omdöme om Circle K Mastercard

Trotts flera försök inget svar har jag fått. Stått i kö mer än 35 minuter, fick välja ange ditt nummer vi ringer dig men ingen har ringt.

Rated 1,0 out of 5
november 30, 2023

Trotts flera försök inget svar har jag fått. Stått i kö mer än 35 minuter, fick välja ange ditt nummer vi ringer dig men ingen har ringt. Inget kort att välja. Välja andra leverantör. Även Den har jag ringt men inte kommit fram. Norwegian kort är bäst.

Aziz Farjami

Soligt kort, går inte att kontakta

Rated 1,0 out of 5
november 30, 2023

Har försök i flera dagar att lösa problemet utan framgång. Koden jag anger är korrekt men godkänns inte. Små belopp som inte kräver pinn fungerar. Tänk att du har tankar men koden inte godkänns. Tur att jag hade mitt bankkort med mig. Osäkert kort.

Aziz Farjami

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

SEB Kort Bank AB

Telefonnummer

08-14 71 70

E-postadress

circlek@sebkort.se

Adress

Stjärntorget 4

Postnummer

169 74

Ort

Solna

Organisationsnummer

556574-6624

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

08:30 – 17:00

Tisdagar

08:30 – 17:00

Onsdagar

08:30 – 17:00

Torsdagar

08:30 – 17:00

Fredagar

08:30 – 17:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt