Marginalen Traveller

Vårt betyg:

Marginalen traveller är ett bra resekort som erbjuder 9 st olika försäkringar, rabatt upp till 15 % i över 200 webbutiker och bonus på köp som görs med kortet. Du får även en räntefri kredit upp till 150 000 kr i 50 dagar.

Marginalen Traveller

Marginalen traveller är ett bra resekort som erbjuder 9 st olika försäkringar, rabatt upp till 15 % i över 200 webbutiker och bonus på köp som görs med kortet. Du får även en räntefri kredit upp till 150 000 kr i 50 dagar.

Årsavgift

395 kr

Maxkredit

150 000 kr

Ränta

16.90 %

Räntefria dagar

Upp till 50 dagar

Marginalen Traveller

Som namnet antyder är Marginalen Traveller kreditkort för personer som gillar att resa. Ett bonussystem inkluderas som medger att du kan samla poäng på samtliga inköp, och de bonuspoäng du förfogar över kan bland annat växlas in mot resor, hotellövernattningar eller flygbiljetter.

Marginalen Traveller erbjuder även ett rabattprogram som ger dig uppemot 15 % rabatt i över 200 svenska e-butiker. Utöver detta inkluderas ett flertal försäkringar utan extra kostnad, så även en reseförsäkring som täcker många typer av händelser.

Kreditkortet är dock belagt med både en uttagsavgift samt ett valutapåslag, så även en relativt tilltagen årsavgift. Men trots att så är fallet bör Marginalen Traveller ses som ett riktigt bra kreditkort att ha på resan.

Hur bra är Marginalen Traveller?

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Intresserad av ett kreditkort från Marginalen Traveller?

Ansök kostnadsfritt om ett Marginalen Traveller. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 20 år

Lägsta inkomst:

120 000 kr / år

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

16.90 %

Effektiv ränta:

18,99 %

Högsta kredit:

150 000 kr

Räntefritt:

Upp till 50 dagar

Minsta månadsbetalning:

1/89 av skulden (minst 150 kr)

Förseningsavgift:

95 kr

Övertrasseringsavgift:

75 kr

Mer information

Årskostnad:

395 kr

Aviavgift:

25 kr (0 kr vid e-faktura)

Valutapåslag i utlandet:

1.65 %

Uttagsavgift:

3.00 % (minst 35 kr)

Sparränta:

0 %

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Nej

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Nej

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Resekort

Intresserad av ett kreditkort från Marginalen Traveller?

Ansök kostnadsfritt om ett Marginalen Traveller. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Ja

Självriskreducering:

Nej

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Köpskydd:

Nej

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Ja

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Marginalen Traveller

0 kr i årsavgift första året

Bonuspoäng på samtliga köp

Bra reseförsäkring

Årsavgift tillämpas

Valutapåslag tillämpas

Uttagsavgift tillämpas

5

av 5

Till ansökan

Kreditvillkor för Marginalen Traveller kreditkort

Marginalen Traveller erbjuder en kreditnivå som motsvarar mellan 15 000 till 150 000 kronor. Den maximala krediten är därmed något mer tilltagen i jämförelse med systerkortet Marginalen Gold, som tillämpar en maximal kreditnivå om 100 000 kronor.

Du anger själv hur stor du vill att din kredit ska vara, och såvida Marginalen bedömer att din betalningsförmåga är god bör du bli beviljad det kreditbelopp som du önskat. Om du däremot har en begränsad betalningsförmåga kan Marginalen i somliga fall bevilja din ansökan, samtidigt som det maximala kreditbeloppet begränsas.

Samtliga inköp som du utför med kreditkortet samlas på en månadsfaktura. Varje månad måste du betala av minst 1/89 av din totala skuld, dock minst 150 kronor. Om du betalar kreditskulden i sin helhet tillkommer ingen avgift för ränta, men om du skjuter över delar av skulden tills nästa månadsfaktura anländer är en räntesats motsvarande 16.9 % aktuell.

Räkneexempel: Om du betalar tillbaka en kreditskuld motsvarande 20 000 kronor under 12 månaders tid motsvarar den effektiva räntan 18.99 %.

Två betalningsfria månader inkluderas

Med Marginalen Traveller har du möjlighet att nyttja två betalningsfria månader årligen. De betalningsfria månaderna får inte nyttjas vartefter varandra, och du måste ha ägt kreditkortet i minst 6 månader innan du kan aktivera en betalningsfri månad.

Du måste även ha skött dina återbetalningar på ett klanderfritt sätt, så om du övertrasserat ditt kort eller betalat in månadsfakturan för sen vid ett flertal tillfällen är risken stor för att Marginalen vägrar aktivera dina betalningsfria månader.

I samband med att du nyttjar en betalningsfri månad förflyttas den innestående skulden till nästa månad, och en ränteavgift tillkommer på det uppskjutna beloppet.

Delbetala större köp räntefritt

Du har möjlighet att delbetala köp motsvarande mellan 5 000 kr och 30 000 kr utan att behöva betala ränta, förutsatt att köpesumman inte överstiger din kreditgräns. Du betalar ingen ränta eller uppläggningsavgift, men en fast månadsavgift tillkommer dock.

Exempel:

 • Om du lånar 8 000 kr motsvarar månadskostnaden 55 kr.
 • Om du lånar 18 000 kr motsvarar månadskostnaden 75 kr.
 • Om du lånar 28 000 kr motsvarar månadskostnaden 95 kr.

Räntefria inköp kan betalas av på mellan sex till 36 månader, och som mest kan fyra räntefria delbetalningar vara aktiva på samma gång. För att aktivera en räntefri delbetalning måste du kontakta Marginalens kundtjänst inom 30 dagar från det att köpet genomfördes.

Bonusvillkor hos Marginalen Traveller

Bonussystem för resor

I samband med att du handlar med ditt kreditkort genereras bonuspoäng. Dessa poäng kan du använda för att exempelvis betala för resor,  hotellövernattningar samt hyrbilar.

Poängen växlas in i ”Poängportalen”, och utöver reserelaterade produkter kan du även växla in dina bonuspoäng mot upplevelser via LiveIt, såsom en Ferrari- eller Bodyflight-tur.

Om du inte har tillräckligt med poäng för att växla in ett specifikt bonusföremål kan du växla in de poäng du har, och belasta Marginalen Traveller Mastercard med det återstående beloppet.

Återbäringsprogrammet

Det bonusprogram som nämns ovan, som ger dig en fast bonus per spenderad krona, kan med fördel kombineras med återbäringsprogrammet, som ger dig pengar tillbaka hos över 200 svenska e-butiker.

För att gå med i återbäringsprogrammet måste du registrera dig på Marginalens webbsida, därefter får du tillgång till samtliga rabattkoder och erbjudanden. En fast rabatt tillämpas dock vid nästan samtliga fall, som vanligtvis motsvarar 7-8 procentenheter. För att nämna tre exempel får du i skrivande stund 6 % rabatt hos Autoexperten, 7 % rabatt hos Apoteket Hjärtat och 7 % rabatt hos Parfym.se.

I skrivande stund får du även en välkomstbonus om 5 000 bonuspoäng om du använder ditt kreditkort vid minst tre tillfällen inom 30 dagar.

Kreditkortsspekulanter som handlar mycket online får med Marginalen Traveller ta del av både ett bonusprogram samt ett återbäringsprogram, så förutsättningarna för att tjäna pengar är goda för dessa typer av användare.

Om du inte handlar online i särskilt stor omfattning bör du istället jämföra alla kreditkort mot varandra, för att hitta ett med lägra fasta avgifter, likt Bank Norwegian kreditkort.

Försäkringsvillkor hos Marginalen Traveller

Marginalen traveller är ett renodlat resekort som passar perfekt att använda som kreditkort utomlands, vilket märks då reseförmånerna är både starka samt många till antalet. Inga shoppingrelaterade förmåner ingår, men ett avgiftsbelagt och frivilligt betalningsskydd kan väljas till, om du så önskar.

Betalskydd (tillval)

Du kan teckna dig för betalskyddet i samband med att du ansöker om kortet, eller vid ett senare tillfälle som du själv väljer. Detta skydd faller in om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös, eller i värsta fall avlida.

Mer specifikt bör detta skydd ses som en extra trygghet som skyddar dig om din ersättning skulle minska vid en oförutsedd händelse. Vid de tillfällen betalskyddet aktiveras betalar Marginalen 7 % av din kreditskuld månatligen i upp till sex månader.

Om du fortfarande skulle vara arbetslös eller sjukskriven efter sex månader löser Marginalen hela skulden. Det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 100 000 kronor, och om du skulle avlida nollställs skulden per automatik.

Marginalen Travellers betalskydd är starkt i jämförelse med många av konkurrenternas betalskyddslösningar. Detta då Marginalen löser hela skulden efter 6 månader, medan ett flertal konkurrenter endast betalar av en viss procentsats (ofta 6 till 8 %) månatligen under en viss tidsperiod (ofta 12 månader).

Priset för betalskyddet motsvarar 0.8 % av den totala skulden månatligen, vilket innebär att du måste betala 400 kronor månatligen om du har en kreditskuld om 50 000 kronor. Om du tecknar dig för betalskyddet dras avgiften per automatik på din månadsfaktura.

Stop Service (tillval)

Stop Service är en avgiftsbelagd tilläggstjänst som faller in om du exempelvis skulle bli bestulen eller tappa bort ditt pass. Samtliga värdehandlingar kan spärras via ett och samma telefonnummer, och nödbiljetter samt nödkontanter inkluderas om du skulle bli rånad.

I Stop Service inkluderas även ett ID-skydd som förebygger, upptäcker samt begränsar försök till ID-kapningar.

Reseförsäkringen

Av de nio försäkringar som Marginalen Traveller-kortet erbjuder är åtta av dessa reseförsäkringar. Försäkringarna är upphandlade av det europeiska bolaget ERV, som även ska kontaktas om du behöver nyttja någon av reseförmånerna.

 • Avbeställningsskydd: Ersätter redan betalade reseutgifter med upp till 30 000 kr per person eller 90 000 kronor per kort.
 • Resestartskydd: Om du ska flyga utomlands och missar ditt inledande flyg faller resestartsskyddet in. Som mest kan en ersättning om 2 000 kr per person eller 6000 kr per kort bli aktuell.
 • Bagageförsening: Ersätter dig med uppemot 3 000 kronor per person, eller 6 000 kronor per kort om ditt bagage skulle vara försenat i mer än fyra timmar.
 • Skydd vid flygbolagskonkurs – Ersätter dig med nya flygbiljetter till ett värde av maximalt 25 000 kr
 • Olycksfallsförsäkring: Ekonomiskt skydd vid invaliditet eller dödsfall.
 • Skydd vid missat anslutningsflyg: Få nya flygbiljetter till ett värde av maximalt 10 000 kronor per person, eller 20 000 kronor per kort.
 • Hole in one-försäkring: Om du gör en hole in one är det brukligt att fira med kamraterna i klubbhuset. En ersättning för öl och drinkar för maximalt 2 000 kronor inkluderas i denna delförsäkring.
 • Självriskskydd: Om något händer ditt hem, ditt hus eller din hyrbil under din resa står Marginalen för självriskkostnaderna upp till 10 000 kronor.

För över pengar till bankkontot

Med tjänsten Marginalen Flex kan du föra över pengar från ditt kreditkonto till ett vanligt bankkonto. Om du för över mer än 5 000 kronor tillkommer ingen transaktionsavgift, men ränta måste betalas från den dag du utför transaktionen.

Detta förfarande kan vara ett bra alternativ till dyra snabblån vid de tillfällen du behöver pengar utan dröjsmål. Du kan dock inte nyttja räntefria dagar i samband med att du för över pengar till ditt bankkonto.

Fördelar och nackdelar med Marginalen Traveller

Den reseförsäkring som inkluderas är bred, ett bonussystem samt ett återbäringssystem finns på plats och räntefria delbetalningar medges. Fördelarna är många till antalet, och nackdelarna ganska få.

Bland nackdelarna bör vi nämna att ett valutapåslag samt en uttagsavgift tillämpas, så även en ganska tilltagen årsavgift. Valutapåslaget är dock relativt lågt, men uttagsavgiften utomlands motsvarar dock 3% (lägst 35 kr), vilket kan innebära en relativt stor merkostnad när du semestrar i länder som tillämpar kontanthantering i stor utsträckning.

Sammanfattningsvis bör Marginalen traveller betraktas som ett av marknadens starkaste kreditkort för både resor samt shopping.

Vanliga frågor och svar om Marginalen Traveller

💳 Hur hög ränta har Marginalen Traveller?

Marginalen Traveller har en kreditränta om 16,9 %. Utöver det inkluderas 50 betalningsfria dagar, och såvida du betalar månadsfakturan i tid tillkommer inga ränteavgifter.

💳 Kan man beställa ett extrakort till Marginalen Traveller?

Ja, ett extrakort inkluderas i årskostnaden. Samtliga köp som utförs med extrakortet är bonusgrundande och återfinns alltid på huvudägarens månadsfaktura.

💳 Hur fungerar poängbutiken?

Du får bonuspoäng på samtliga köp, och i Marginalens poängbutik kan du växla in dessa poäng mot exempelvis resor eller upplevelsepaket.

Vad tycker du om Marginalen Traveller?

Kundernas omdöme om Marginalen Traveller

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Marginalen Bank

Telefonnummer

0771-717 710

E-postadress

Information saknas

Adress

Information saknas

Postnummer

100 41

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

516406-0807

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

08:00 – 20:00

Tisdagar

08:00 – 20:00

Onsdagar

08:00 – 20:00

Torsdagar

08:00 – 20:00

Fredagar

08:00 – 20:00

Lördagar

09:00 – 17:00

Söndagar

09:00 – 17:00