MoreGolf Mastercard

MoreGolf Mastercard

Vårt betyg:

Moregolf mastercard är ett solklart val för dig som medlem i någon av Sveriges golfklubbar. Här kan du ta del av mängder av olika fördelar i form av rabatter och förmåner. Du får även en kredit upp till 160 000 kr i 55 dagar.

MoreGolf Mastercard

Moregolf mastercard är ett solklart val för dig som medlem i någon av Sveriges golfklubbar. Här kan du ta del av mängder av olika fördelar i form av rabatter och förmåner. Du får även en kredit upp till 160 000 kr i 55 dagar.

Årsavgift

0 kr Första året utan årsavgift, därefter 295 kr/år

Maxkredit

160 000 kr

Ränta

15,64 %

Räntefria dagar

55 dagar

Fördelar

1 % bonus på alla köp

Bra försäkringar

Golf-rabatter

15 öre rabatt/liter hos Preem

Nackdelar

Kortet har årsavgift

Räkneexempel: Kreditränta f.n. 19,64 % (2023-11-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 016 kr vid betalning med e-faktura (22 436 kr med pappersfaktura).

Hur bra är MoreGolf Mastercard?

MoreGolf Mastercard är ett kreditkort i samarbete mellan Entercard och Svenska Golfförbundet. När kortet används så får användaren bonuspoäng på alla köp som görs med kreditkortet. MoreGolf Mastercard är ett kombinerat kredit- och medlemskort som ger rabatt på greenfee, golfutrustning samt rabatt på golfresor. Utöver rabatt på golfrelaterade produkter samt resor så får man även ta del av 15 öre rabatt per tankad liter hos Preem när man betalar med MoreGolf Mastercard.

MoreGolf Mastercard har en årsavgift på 295 kronor.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

125 000 kr / år

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

15,64 %

Effektiv ränta:

16,81 %

Högsta kredit:

160 000 kr

Räntefritt:

55 dagar

Minsta månadsbetalning:

3 % (minst 150 kr)

Förseningsavgift:

115 kr

Övertrasseringsavgift:

105 kr

Mer information

Årskostnad:

295 kr

Aviavgift:

35 kr (0 kr med e-faktura)

Valutapåslag i utlandet:

1.65 %

Uttagsavgift:

3 % (minst 45 kr)

Sparränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Information saknas

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Resekort

3.5

av 5

Till ansökan

Kredit & avgifter

När du ansöker om MoreGolf Mastercard så anger du önskad kreditgräns. För närvarande kan du ange en kredit mellan 10 000 kronor – 50 000 kronor när du ansöker om kortet, och efter 6 månader kan du ansöka om en kredit upp till 160 000 kronor. Om du inte skulle bli beviljad det belopp du ansöker om så blir du i stället beviljad det maximala belopp som Entercard anser att din ekonomi klarar av.

Årsavgiften för MoreGolf kreditkort 0 kr första året, och därefter 295 kronor. Vilket får anses som en låg årsavgift du är en inbiten golfspelare med tanke på de förmåner du får ta del av inom golf. Aviavgiften är 35 kronor per faktura, om du i stället anmäler dig för e-faktura så slipper du denna avgift.

Samtliga köp som genomförs med kortet samlas på en månadsfaktura. Köpen är räntefria i upp till 55 dagar från köptillfället. Detta innebär att köp som görs den 1 mars ska återbetalas senast den 24 april (31 dagar i mars och 24 dagar i april) innan företaget börjar ta ut ränta på dina köp.

Om du önskar delbetala din månadsfaktura så tillkommer ränta på dina köp som är gjorda med kortet. Lägsta belopp som ska betalas in varje månad är 3 % av den aktuella skulden, dock lägst 150 kronor.

Kortets nominella ränta är för närvarande 15,64 % och kortets effektiva ränta är 16,50 % vid användning av e-faktura och 20,90 % vid pappersfaktura (beräknat på en skuld á 20 000 kronor som återbetalas efter 12 månader).

Delbetala köp över 3 000 kronor utan ränta

Förutom de 55 räntefria dagar som ingår på samtliga köp som görs med kortet så erbjuds du möjligheten att göra räntefria delbetalningar på köp mellan 3 000 kronor – 20 000 kronor. Den räntefria delbetalningen lämpar sig väl om du exempelvis vill delbetala din årsavgift till golfklubben, eller om din kyl plötsligt lagt av och du måste köpa en ny.

För att delbetala dina köp räntefritt så behöver du logga in på ”Mina sidor” och ange detta. Du får välja en återbetalningstid på 6,12 eller 24 månader. Notera att det inte är gratis att delbetala köpen, utan i stället tar man ut en administrationsavgift på 29 kronor per månad.

Räkneexempel: Du köper en vara för 12 000 kronor.
Du betalar 2029 kronor per månad om du väljer att delbetala ditt köp räntefritt under en period på 6 månader (Total kostnad: 12 174 kronor).
Du betalar 1029 kronor per månad om du väljer att delbetala ditt köp räntefritt under en period på 12 månader (Total kostnad: 12 348 kronor).
Du betalar 529 kronor per månad om du väljer att delbetala ditt köp räntefritt under en period på 24 månader (Total kostnad: 12 696 kronor).


Betalningsfria månader

Två gånger per kalenderår kan du välja att använda en betalningsfri månad. Vad detta innebär är att du inte behöver betala av på din kreditskuld den aktuella månaden, utan skulden läggs i stället på nästkommande månadsfaktura. Man kan inte använda två betalningsfria månader direkt efter varandra.
För att använda en betalningsfri månad så behöver du ansöka om detta på ”Mina sidor”. När du har loggat in så klickar du på Tidigare fakturor och inställningar. Därefter ansöker du om den betalningsfria månaden. Notera att eventuell ränta för perioden debiteras som vanligt.

Kostnader i utlandet

Att använda MoreGolf Mastercard i utomlands ger dig flera förmåner, du kan läsa mer om dessa i avsnitten här under. När du använder ditt MoreGolf kreditkort som ett resekort och betalar i utlandet så tillkommer ett valutaväxlingspåslag på 1,65 % på den aktuella valutakursen.
Om du planerar på att ta ut pengar med kortet så tillkommer 3 % av det uttagna beloppet i avgift, dock lägst 45 kronor per uttag.

Bonus

MoreGolf Mastercard ger dig bonuspoäng på samtliga köp som sker med kortet, oavsett om köpet är golfrelaterat eller inte. För varje inköpskrona blir du tilldelad 1 poäng. När du nått 10 000 poäng så får du hem en bonuscheck på 100 kronor som kan användas hos MoreGolfs samarbetspartners.

Detta innebär att bonusvärdet på kortet är 1 % per inköpskrona vilket får anses som generöst. När du fått hem din bonuscheck så kan du växla dina poäng mot golfrelaterade aktiviteter, hotellövernattningar samt resor och hyrbilar.

Några av de samarbetspartners har för närvarande och som du kan växla in dina poäng hos är:

 • EuropCar
 • Best Western Hotels & Resorts & Scandic Hotels
 • Golfstore
 • Dormy
 • Cutter & Buck
 • SkiStar
 • Tallink Silja & Silja Line
 • Golf Service
 • Alla golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet

Du kan via bonusprogrammet få hem en check upp till 10 gånger per år, vilket får anses som en nackdel med MoreGolf Mastercard. Detta innebär att du maximalt kan få 1 000 kronor i bonus med kortet per år (vilket förutsätter att du handlar för 100 000 kronor med kortet per kalenderår).

Drivmedelsrabatt hos Preem

Om du använder ditt kreditkort från MoreGolf när du tankar hos Preem så får du 15 öre rabatt per liter drivmedel som du tankar och betalar med kortet. Notera att rabatten ser du på din månadsräkning och inte på drivmedelspumpen.

Lästips: Letar du efter ett bensinkort?

När kortet används vid andra bensinstationer än Preems bemannade stationer så betalas i stället bonus ut på beloppet du tankar för.

Försäkringar

När du använder ditt MoreGolf Mastercard så ingår det per automatik en hel del försäkringar utan extra kostnad.

 • Hole-in-one försäkringen
  Om du slår en hole-in-one så är det kotym att bjuda hela golfsällskapet på champagne, och det är här Hole-in-one försäkringen träder in. Vid hole-in-one så får du 1 000 kronor via hole-in-one försäkringen så att du kan bjuda sällskapet på champagne.
  För att försäkringen ska gälla så måste du ha slagit din hole-in-one på minst en 9-hålsbana och en markör ska ha signerat ditt scorekort. Försäkringen gäller enbart om du spelar på en bana som är ansluten till Svenska Golfförbundet eller en utländsk motsvarighet och gäller utan självrisk. Försäkringen ges i samarbete med ERV.
 • Golfutrustningsförsäkring
  Om i stället oturen är framme och din golfutrustning blir stulen eller förstörd så får du ersättning på självrisken som du får betala via hemförsäkringen. Det är alltså i grunden din hemförsäkring som ger ersättning.
  Med golfutrustning avses klubbor, bad, golfskor, bollar och sådana kläder som förvaras i golfbagen.
 • Tilläggsförsäkring – Betalskydd Plus
  Betalskydd Plus är en tilläggsförsäkring som kostar 0 ,60 % av ditt utestående skuldsaldo varje månad. Försäkringen ersätter dig vid sjukskrivning till 50 % i mer än 21 dagar, ofrivillig arbetslöshet, allvarlig sjukdom, dödsfall, sjukhusvistelse mer än 3 dagar i följd (Gäller endast för egenföretagare).
  Försäkringen ersätter dig med 5 % av din totala skuld per månad i upp till ett år, alternativt till dess att skulden är kvitterad. Hela skulden skrivs av vid allvarlig sjukdom eller vid dödsfall.

MoreGolf Mastercard – Reseförmåner

Reseförsäkringen

MoreGolf Mastercard får anses som ett bra kreditkort att ha med när man reser utomlands, inte minst om man gillar att golfa. Kortet ger dig bonus på samtliga inköp som görs med kortet, och dessutom ingår en reseförsäkring via ERV när du betalar minst 50 % av resan med ditt kreditkort. Försäkringen gäller för dig som kortinnehavare, samt för eventuell partner och eventuella barn som är under 25 år gamla och är folkbokförda på samma adress som kortinnehavaren. Försäkringen täcker resor som utgår från Norden och som varar i längst 90 dagar i sträck.

Reseförsäkringen är en av de stora fördelarna med MoreGolf Mastercard och får anses vara väldigt generös jämfört med andra kreditkort. I försäkringen ingår bland annat ett avbeställningsskydd, ersättning vid missade anslutningsflyg, samt självriskeliminering upp till 15 000 kronor för hyrbil på resa i Sverige eller utomlands.

I reseförsäkringen ingår:

 • Avbeställningsskydd för hela sällskapet (familjen). Skyddet täcker även eventuella förbokade aktiviteter på plats, exempelvis greenfee.
 • Ersättning om bagaget blir försenat på utresan.
 • Ersättning om man anländer till slutdestinationen senare än sex timmar efter planerad ankomst.
 • Livförsäkring på resan. Gäller både dödsfall och invaliditet.
 • Självriskskydd för golfklubborna.
 • Självriskskydd på både hemförsäkring och bilförsäkring när man är borta.
 • Självriskeliminering upp till 15 000 kronor för hyrbil på resa i Sverige eller utomlands

Andra förmåner på resan

Oavsett om du är en inbiten golfare eller är ute efter att samla poäng så är MoreGolf MasterCard ett bra kreditkort att ha med på resan. Genom att vara kund hos MoreGolf så får du ta del av erbjudanden och evenemang som på ett eller annat sätt är kopplade till golf. Om du till exempel bokar din golfresa via Golf Service och betalar med ditt MoreGolf Mastercard så får du ta del av rabatterade erbjudanden på allt från boende, till transporter och hyrbilar.

Sammanfattningsvis – Är MoreGolf Mastercard ett bra kreditkort?

Förutsatt att du är en golfare och vill spela mer kostnadseffektivt så är detta kreditkort verkligen att rekommendera. Med MoreGolf Mastercard på fickan så får du ta del av allt från rabatter på golfresor, till ett bonusprogram framtaget för golfälskare samt ett gäng bra försäkringar. Utöver detta så får du även ta del av drivmedelsrabatten hos Preem på 15 öre per tankad liter.

Om du inte spelar golf så rekommenderar vi dig i stället något annat kort. Detta eftersom samtliga förmåner som detta kort har, bortsett från reseförsäkringen är tätt kopplade till golf.

För att hitta det bästa kreditkortet så rekommenderar vi dig att fundera över vad kortet skall användas till. Har du tänkt använda kreditkortet på resan? Eller letar du efter ett mer renodlat shoppingkort?

Vanliga frågor och svar om MoreGolf Mastercard

💳 Hur får jag min bonuscheck?

Bonuschecken skickas hem till din brevlåda i samband med att månadsfakturan kommer. När du nått upp till 10 000 poäng så får du hem en bonuscheck på 100 kronor, när du når 20 000 poäng så får du en bonuscheck värde 200 kronor.

Checken kan när den anländer användas hos MoreGolfs samarbetspartners.

💳 Kan man ändra sin PIN-kod?

Ja, det är fullt möjligt. Om du har tappat bort din PIN-kod så kan du logga in på ”Mina sidor” och se din befintliga PIN-kod. Du kan även via ”Mina sidor” beställa en ny PIN-kod. Notera att när du beställer en ny PIN-kod så skickas ett nytt kort hem till dig.

💳 Kan man ansöka om ett MoreGolf-extrakort?

Ja, man kan med MoreGolf Mastercard beställa ett extrakort. För att göra detta så loggar du in på ”Mina sidor” och klickar sedan på ”Beställ extrakort”. Personen som ska använda extrakortet måste vara minst 20 år gammal och vara folkbokförd på samma adress som huvudkortsinnehavaren.

💳 Kan man blippa med MoreGolf Mastercard?

Ja, MoreGolf Mastercard är ett så kallat kontaktlöst kreditkort. När köp understiger 400 kronor så behöver du inte skriva in din PIN-kod.

💳 Fungerar MoreGolf Mastercard med Apple pay?

Ja, MoreGolf Mastercard är ett kreditkort som fungerar med apple pay.

Vad tycker du om MoreGolf Mastercard?

Kundernas omdöme om MoreGolf Mastercard

Usel kundservice.

april 17, 2024

Jag har försökt komma i kontakt med deras kundservice i 3 timmar idag och två ggr jag stod i kön ingen hörde av sig och tredje gången väntade jag tills det blev min tur och personalen la på bara. fjärde gången jag ringde så svarade en Edwin idag vid 15:50 ungefär och hotar mig med att han lägger på om jag inte pratar som han beordrade mig. Nu är vi här och jag försöker göra andra visare om det här företaget operation och personal service som de ger. Bank Norwegian är min andra kort vilket jag aldrig haft problem med på det här vidriga sättet som jag haft problem med det här företaget.

David Rahimi

Bra för den som vill ha ett enkelt kort

januari 16, 2024

Har provat kortet för varierade köp, inklusive underhållning och kläder under de senaste 6 månaderna.

Rimlig årsavgift och bra rabatter på vissa butiker.

Ganska begränsade extratjänster och medelmåttiga bonusar.

Bra för den som vill ha ett enkelt kort med ok förmåner. Skulle inte rekommendera det för den som söker högklassiga bonusar.

Mårten Hultgren

Golfaren i fickformat

januari 3, 2024

Varje slag på golfbanan känns bättre med detta kort, rabatter och förmåner för varje hole-in-one.

Emma Forum

Maja

december 15, 2023

Om golf är mer än bara en hobby så är det här kreditkortet din bästa vän.

Maja Nilsson

Hole in one

december 6, 2023

Som en ivrig golfspelare är MoreGolf Kreditkortet en dröm. Rabatter på greenfee och golfrelaterade köp gör varje runda lite mer givande. Det är det perfekta kortet för den som vill kombinera passion och praktik.

Janne Östlund

Svinga mot förmåner

november 30, 2023

Som en golfentusiast var MoreGolf-kortet ett utmärkt val för mig. Rabatter på golfbanor och golfutrustning var en stor fördel, men kortet kändes något begränsat för icke-golfrelaterade inköp.

Gurra

Golfarens drömkort

november 24, 2023

Med Moregolf-kortet har jag kunnat uppleva fantastiska golfbanor med exklusiva rabatter, ett måste för varje golfentusiast.

Liam Eriksson

Golfälskarens Drömkort!

november 23, 2023

Som en passionerad golfspelare är Moregolf Mastercard ett fantastiskt kort. Rabatter på greenfee och golfrelaterade köp är en stor bonus. Poängen jag samlar kan användas för golfrelaterade aktiviteter vilket är en unik fördel. Dock, om man inte är intresserad av golf, erbjuder det begränsade förmåner.

Lisa

Maja

november 22, 2023

Jag har testat MoreGolf Mastercard och måste säga att det är riktigt bra för oss som älskar golf. Det ger grymma rabatter och förmåner på banor, vilket är toppen, men kom ihåg att kolla upp eventuella extra avgifter eller räntor. För en golfnörd som mig är det nästan ett måste!

Maja Larsson

Ett måste för golfälskare

november 22, 2023

Ett måste för varje golfälskare, ger rabatter och poäng på allt som rör golf.

Wow

Perfekt till dig som är en "Golfnörd"

november 22, 2023

Som en golfentusiast, känns MoreGolf Mastercard som att ha en caddie vid min sida. Det belönar mig för min passion med bonusar på golfköp och rabatter på greenfee. Visst, det skulle kunna bredda sina horisonter utanför golfbanan, men för en golfnörd som mig är det ett hole-in-one!

Samuel Isaksson

Min Upplevelse med MoreGolf Mastercard

november 17, 2023

Efter att ha använt MoreGolf Mastercard kan jag säga att det är ett idealiskt kort för golfentusiaster som jag. Bonuspoäng på golfrelaterade köp och rabatter på greenfee är stora fördelar. Dessutom ger kortet poäng på alla köp, vilket är en fin bonus. Kortet kunde ha fler förmåner utanför golfvärlden, men för en passionerad golfare är det ett utmärkt val.

Golfaren

Praktiskt för golfresor

november 14, 2023

Jag är verkligen imponerad av mitt MoreGolf Mastercard. Detta kort är en dröm för oss golfentusiaster. För varje köp jag gör, samlar jag poäng som jag kan använda för att spela på olika golfbanor, vilket är en fantastisk förmån. Dessutom får jag tillgång till rabatter på golfutrustning och greenfee, vilket gör min hobby både mer tillgänglig och prisvärd.

Kortet erbjuder också en rad andra fördelar, som reseförsäkring och ingen årsavgift, vilket gör det till ett ekonomiskt smart val. Appen är användarvänlig och gör det enkelt att hålla koll på mina poäng och utgifter. Kundtjänsten har också varit utmärkt, alltid hjälpsam och tillgänglig när jag behövt det.

Som en passionerad golfspelare är MoreGolf Mastercard det perfekta valet för mig. Det kombinerar min kärlek till golf med praktiska fördelar och ekonomiska besparingar.

Mats

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Entercard Group AB

Telefonnummer

0771-36 36 36

E-postadress

moregolf@golf.se

Adress

Klarabergsgatan 60

Postnummer

111 21

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556673-0585

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

09.00-18.00

Tisdagar

09.00-18.00

Onsdagar

09.00-18.00

Torsdagar

09.00-18.00

Fredagar

09.00-18.00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt