preem mastercard

Preem Mastercard

Vårt betyg:

Med Preem mastercard får du rabatt när du tankar på deras stationer, cashback på 0,5 % när du använder kortet när du betalar och en räntefri kredit upp till 50 000 kr i 30 dagar.

Preem Mastercard

Med Preem mastercard får du rabatt när du tankar på deras stationer, cashback på 0,5 % när du använder kortet när du betalar och en räntefri kredit upp till 50 000 kr i 30 dagar.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

50 000 kr

Ränta

17,40 %

Räntefria dagar

56 dagar

Fördelar

25 öre/liter drivmedelsrabatt hos Preem

Ingen årsavgift

Bonus på alla köp (0,5 %)

Tanka-fel-försäkring ingår

Hög sparränta (1,65 % upp till 15 000 kr)

Nackdelar

Hög kreditränta

Vid tankning erhåller man rabatt och inte cashback

Valutaväxlingsavgiften är 2,50% vilket är högt

Räkneexempel: Du kan välja att delbetala dina köp. Då tillkommer en månadsränta på 1,72%(rörlig årsränta på f n 20,65%,2023-10-11) och 25 kronor i aviseringsavgift per månad, även för e-faktura, vilket ger en effektiv årsränta på 25,07% En skuld på 10 000 kronor, delbetalad under 12 månader, ger en månadskostnad på 939 kronor och ett totalt återbetalningsbelopp på 11 265 kronor.

Hur bra är Preem Mastercard?

Preem Mastercard är ett kreditkort utan årsavgift. Kortet ger 10 – 25 öre rabatt per tankad liter (beroende på om Preem-stationen du tankar på är bemannad eller obemannad) samt 0,5 % cashback på samtliga inköp som görs med kreditkortet.

Preemkortet lämpar sig väl för dig som tankar mycket på Preem, och som letar efter ett bensinkort utan årsavgift. Kortet lämpar sig även väl som ett vardagskort, då användaren av kreditkortet får cashback på de inköp som sker med kortet.

I slutet av varje månad får du hem en samlad faktura med alla inköp som är gjorda med kortet. Andra förmåner som detta kreditkort ger är räntefri delbetalning, reseförsäkring, tanka-fel försäkring, samt en generös sparränta (1,75 % upp till 15 000 kr).

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Minst 100 000 kr / år

Anställningsform:

Minst deltidsanställd

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor

Ränta:

17,40 %

Effektiv ränta:

18,68 %

Högsta kredit:

50 000 kr

Räntefritt:

56 dagar

Minsta månadsbetalning:

5 % (lägst 100 kr)

Förseningsavgift:

95 kr

Övertrasseringsavgift:

50 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

25 kr (0 kr med efaktura)

Valutapåslag i utlandet:

2.50 %

Uttagsavgift:

2 % av uttaget belopp, minst 35 kr

Sparränta:

1,65 % upp till 15 000 kr

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Information saknas

Google Pay:

Information saknas

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bensinkort

2.5

av 5

Till ansökan

Preem MasterCard är ett bensinkort utan årsavgift. Avgifter som tillkommer är aviavgiften på 25 kr per månad, samt eventuell ränta vid delbetalning av månadsfakturan. Vid val av e-faktura är aviavgiften 0 kr per månad. Vid användning av Preem MasterCard när man tankar så får man 25 öre rabatt per tankad liter drivmedel på Preems bemannade stationer, och 10 öre rabatt per tankad liter drivmedel på Preems obemannade stationer. När kortet används till annat än drivmedel får man 0,5 % cashback (pengar tillbaka) på alla köp som görs med kreditkortet. Cashback ges inte på köp av drivmedel.

Kreditkortet lämpar sig väl för de som ofta tankar på Preem, och vill ha ett kreditkort utan årsavgift.

Kredit & Avgifter 

När du ansöker om ett Preem Kreditkort så fyller du i vilken kredit du önskar på ditt kort. För närvarande kan man få en kredit mellan 5 000 kr och 50 000 kr. Krediten du anger vid ansökan går att höja i efterhand, för att göra detta behöver du ta kontakt med Preems kundtjänst.

Om ni är två som vill använda samma kreditkort så går det att ansöka om ett extrakort. Vid användning av ett extrakort belastar båda användare samma kredit. Har man ett extrakort och vill ansöka om kredithöjning så behöver båda parter godkänna kredithöjningen.

Samtliga inköp som sker under månaden med kortet sammanställs på en månadsfaktura som skickas ut en gång i månaden mellan den 15:e och den 20:e.

Fakturan innehåller information om den totala skulden, samt lägsta belopp att betala. Lägst belopp att betala är för närvarande 5 % av den totala skulden (minst 100 kr). Om du inte betalar hela fakturabeloppet så skjuts resterande skuld till nästkommande månadsfaktura. Årsräntan är för närvarande 17,40 %. Preem MasterCard har en aviseringsavgift på 25 kr per faktura, men om du ansluter dig till e-faktura är avgiften 0 kr.

Preem MasterCard tar inte ut någon ränta om månadsfakturan betalas i sin helhet, vilket innebär att om man anmäler sig för e-faktura så är Preem MasterCard ett bensinkort utan årsavgift.  För närvarande erbjuder man 56 räntefria dagar, vilket innebär att de köp som genomförs med kortet är räntefria i upp till 56 dagar från den dag som köpet genomfördes med kortet.

Vid delbetalning av månadsfakturan så är den minsta delbetalningen 5 % av den utestående skulden, dock minst 100 kr per månad.

Om du väljer att delbetala din kreditkortsfaktura så är den minsta betalningen 5 % av den utestående skulden, minst 100 kr per månad.

Räntefri delbetalning i 4 eller 10 månader 

När du genomför större köp med Preem Mastercard så kan du delbetala dina köp i 4 eller 10 månader. Betala i den takt som passar dig med ett av de flera delbetalningsalternativ som erbjuds med Preem MasterCard.

För att få delbetala ditt köp så måste köpet vara på minst 2 000 kr, och köpet får inte överstiga kortets kreditgräns. Vid köp över 2 000 kr kan du dela upp summan på 4 eller 10 månader utan ränta.

I stället för ränta så betalar man en uppläggningsavgift på 195 kronor och en aviavgift på 25 kronor varje månad.

Räntefri delbetalning lönar sig främst när större inköp görs med kreditkortet. Preem har tagit fram en kalkylator där du får information om totalkostnad vid räntefri delbetalning kontra via vanlig delbetalning (där ränta tillkommer i stället för den fasta avgiften på 25 kronor per månad).

Räntefri delbetalning är ett förmånligt erbjudande som sänker din månadskostnad vid större köp med kortet.

Exempel: Om du väljer att delbetala ett köp på 10 000 kronor i 4 månader så betalar du 195 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift varje månad. 25×4 + 195 = 295 kronor i total avgift. 295 / 10 000 kr = 2,95 % ränta.

Betalningsfria månader

Om du skulle få problem med att betala din månadsfaktura så kan du nyttja en av de två betalningsfria månader man får per kalenderår med Preem Mastercard. Betalningsfri månad innebär att man inte behöver betala månadsfakturan den aktuella månaden, utan skulden skjuts fram till nästkommande månad. Man får inte använda sina betalningsfria månader direkt efter varandra.

Hög sparränta

Likt många andra bensinkort så har Preem MasterCard en hög inlåningsränta. Inlåningsräntan får man ta del av om man betalar in mer pengar än vad månadsfakturan är på. För närvarande är sparräntan på 1,65 %, vilket jämfört med storbankerna är mycket generöst. Maximalt belopp som man får spara på sitt Preem-kort är 15 000 kr. Sätter man in mer pengar på sitt Preem-kort så får man ingen ränta på det belopp som överstiger 15 000 kr.

Vid insättning på kortet så används det insatta medlet innan eventuell kredit. Pengarna som sätts in på ditt konto är skyddade av den statliga insättningsgarantin. Räntan på det insatta beloppet beräknas dagligen och betalas ut i januari månad.

Rabatter och erbjudanden

Drivmedelsrabatt

När du tankar och betalar med ditt Preem MasterCard så får du rabatt per tankad liter drivmedel. För närvarande får man 25 öre rabatt / liter vid tankning på bemannade bensinstationer. På obemannade bensinstationer får man 10 öre/litern. Rabatten dras från din månadsfaktura och syns inte direkt vid tankningen.

Som välkomsterbjudande ger Preem alla nya kunder 35öre rabatt per tankad liter på alla Preem-stationer. Nykundsrabatten gäller i tre månader från att du skaffat kortet.

Cashback (bonus) med Preem Mastercard

När du använder ditt Preem Mastercard så får du bonus på det belopp du handlar för. Cashbacken man får är för närvarande 0,5 % av det spenderade beloppet. Notera att man inte får cashback vid köp av drivmedel. Detta gäller både när man handlar drivmedel hos Preem samt hos konkurrerande bensinkedjor. I stället för cashback får man rabatt per tankad liter på Preems bemannade och obemannade stationer (10 öre/litern på obemannade stationer och 25 öre/litern på bemannade stationer).

Hur mycket cashback du kan få per månad beräknas utifrån din beviljade kredit på kortet. Cashbacktaket är 0,5 % av din beviljade kredit varje månad.  Det betyder att om du har valt en kredit på 40 000 kronor, så kan du maximalt få 200 kronor i cashback per månad (40 000* 0,005).

Din cashback betalas ut fyra gånger om året. Första utbetalningen sker i februari, andra utbetalningen sker i maj, tredje utbetalningen sker i augusti och den sista utbetalningen sker i november. Cashbacken betalas ut när beloppet som ska betalas ut är minst 50 kronor, i annat fall förs den intjänade bonussumman över till nästkommande kvartals bonuscheck. Utbetalningen sker i form av en bonuscheck som skickas hem till dig samtidigt som månadsfakturan. Om du

Om cashbacksumman överstiger 500 kronor så sätts pengarna in automatiskt på ditt Preem Mastercard.

Bonuschecken är giltig i 3 månader och kan antigen användas som betalmedel på någon av Preems bemannade stationer, eller sättas in direkt på ditt Preem Mastercard. Bonuschecken kan även växlas in mot kontanter på valfri bemannad Preem-station. För att få pengarna insatta på ditt Preem Mastercard så behöver du logga in på Mina Sidor och fylla i ditt checknummer. Om du har anmält sig för e-faktura så skickas bonuschecken hem separat. Checkens förfallodatum står angivet på checken.

Betala dina fakturor med kreditkortet

Via Betalo kan man som Preem Mastercard-kund betala räkningar och skicka pengar till svenska bankkonton. När man gör detta så förflyttas skulden för räkningen eller banköverföringen till kreditkortet och man kan på så sätt skjuta betalningen framåt i tiden och använda sina räntefria dagar. Betalo tar ut en serviceavgift på 1,9 % vid användning av deras tjänster.

Försäkringar

Kompletterande reseförsäkring

Preem Mastercard kommer med flera förmånliga försäkringar. Först ut är den kompletterande reseförsäkringen som gäller när du betalar hela eller delar av resan med ditt kreditkort. Reseförsäkringen gäller när du betalar minst 75 % av resan med kortet. Försäkringen ges ut i samarbete med Europeiska ERV vilka är en av de största aktörerna inom reseförsäkringar i Sverige. Reseförsäkringen inkluderar även ett avbeställningsskydd vilket innebär att resor som ställs in p.ga sjukdom, olycksfall eller dödsfall ersätts. Avbeställningsskyddet täcker även resor som ställs in p.ga. dödsfall av närstående person, personen man ska besöka på resan samt medresenärer.

I reseförsäkringen ingår även självriskskydd och ersättning vid försening av allmänt färdmedel vid avresa. Ersättning utbetalas då flyg, båt, tåg eller buss du ska resa med vid avresa är försenat med mer än 4 timmar, samt om det är inställt eller om du inte kommer med transportmedlet på grund av överbokning. Europeiska ERV ersätter även bagageförsening.

Om ens hem eller ens bil utsätts för skada när man är på resande fot och resan är betald med kreditkortet så betalas även ersättning ut om kostnaden för skadan överstiger hemförsäkringens självrisk.

Tanka-fel-försäkring

Att vara tankspridd är mänskligt, men det kan bli kostsamt. Genom Tanka-fel-försäkringen kan du få ersättning på upp till 3 000 kronor per tillfälle om du skulle råka välja fel bränsle när du tankar bilen. Ersättningen täcker sanering av bränsletank, bränslesystem och bränslefilter. För att försäkringen ska gälla så ska feltankningen ha skett på en Preem-station.

Tilläggsförsäkring – Betalskydd

I samarbete med AXA France Vie Sweden så kan man teckna ett betalskydd som tillval. Betalskyddet kostar 0,75 % av den befintliga kreditkortsskulden per månad. Har du använt 20 000 kronor av din kredit under månaden så kostar betalskyddet dig 0,75 % av de 20 000 kronorna som du nyttjat. För detta exempel hade månadskostnaden för betalskyddet inneburit 140 kronor (20 000 x 0,0075 = 150 kr).  Det vill säga 7,50 kronor per månad för varje 1000 kronor du har i kreditkortsskuld.

Betalskyddet kan hjälpa dig med dina månadsbetalningar för Preem Mastercard om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven till minst 50 %. Vid dödsfall stryks hela skulden, upp till 100 000 kronor.

Att resa med Preem Mastercard

Att använda Preem Mastercard som ett resekreditkort är ingenting vi rekommenderar. Kortet har en ovanligt hög valutaväxlingsavgift på 2,5 % samt en uttagsavgift på 2 %, minst 35 kronor som även gäller i utlandet. Vad detta innebär är att det kostar mer än vad det smakar att använda Preem Mastercard i utlandet.

Det är dock fördelaktigt att betala sin resa med kortet, inte minst eftersom reseförsäkringen och tanka-fel-försäkringen gäller när minst 75 % av resan betalas med kortet.

För vem rekommenderas ett Preem Mastercard?

Preem Mastercard är fördelaktigt för de som letar efter kreditkort som ger rabatt på drivmedel, samt cashback på alla inköp som görs med kortet. Preem kreditkort ger 0,25 öre rabatt / liter på Preems bemannade stationer och 10 öre rabatt / liter på Preems obemannade stationer. De tre första månaderna får alla nya kunder 35 öre rabatt / liter på både bemannade och obemannade stationer.

När kortet används för vardagsinköp så får man 0,5 % i cashback på alla köp som görs med kortet (exklusive drivmedel). Preem Mastercard är framförallt fördelaktigt för de som redan nu tankar mycket på Preem.

Vanliga frågor och svar om Preem Mastercard

💳 Hur ansöker man om Preem Mastercard?

För att ansöka om Preem Mastercard måste du vara minst 18 år, och minst ha en deltidsanställning. Ansökningen görs med bank-id på deras hemsida. Om du inte har ett bank-id så finns en blankett att ladda hem från deras hemsida.

💳 Kan jag betala räkningar med hjälp av Preem Mastercard?

Ja, detta görs via deras samarbetspartner Betalo. Aktuell avgift för för att betala räkningar med kortet är 1,9 % av räkningens belopp.

💳 När kommer min faktura?

Fakturan skickas ut en gång per månad mellan den 15:e och den 20:e.

💳 Kan Preem Mastercard användas i utlandet?

Ja, Preem Mastercard kan användas på alla inköpsställen som tar emot kort från Mastercard (ca 35 miljoner försäljningsställen världen över).

Notera att vid användning av kortet i utlandet så tillkommer en valutapåslagsavgift på 2,5 %, samt en uttagsavgift på 2 %.

💳 Får jag tillgång till Mastercard Priceless genom Preem Mastercard?

Mastercard har ett förmånsprogram som kallas för Mastercard Priceless som ingår för alla som har ett Mastercard-kort. Mastercard Priceless ger dig tillgång till rabatter och mängder av erbjudanden runt om i världen.

💳 Kan man beställa ett extrakort?

Ja, om ni är två som vill använda samma kreditkort och belasta samma kredit så går det att ansöka om ett extrakort. Detta görs via Preems hemsida.

💳 Vad kostar det att ha ett Preem Mastercard?

Preem Mastercard är ett bensinkort utan årsavgift. Förutsatt att hela månadsfakturan betalas i ett svep och att du har valt e-faktura så tillkommer varken ränteavgifter eller aviavgifter. Man kan alltså inneha ett Preem Mastercard utan att betala något för det.

Vad tycker du om Preem Mastercard?

Kundernas omdöme om Preem Mastercard

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Ikano Bank AB (publ)

Telefonnummer

0476-58 71 40

E-postadress

PreemMasterCard@ikano.se

Adress

Warfvinges väg 45

Postnummer

112 51

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

556072-6977

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

08.00 - 17.00

Tisdagar

08.00 - 17.00

Onsdagar

08.00 - 17.00

Torsdagar

08.00 - 17.00

Fredagar

08.00 - 17.00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt