ICA Banken

Under de senaste 20+ åren har ICA vuxit från att vara en av de ledande livsmedelsbutikerna i Sverige till att bli en av de största och mest uppskattade bankerna. Idag erbjuder ICA Banken kreditkort, lån, sparkonton och försäkringar och är en både erkänd och uppskattad bank för privatpersoner.

På följande sida får du en introduktion till banken med fokus på deras kreditkort, men vi tar också en titt på deras andra banktjänster.

Senast uppdaterad

ICA Bankens kreditkort

ICA Bankkort Plus

ICA Bankkort Plus - ICA kort med kredit

Vårt betyg:

ICA Bankkort Plus ger dig bonuspoäng när du handlar mat och erbjuder rabatter hos ett stort urval partners. Med låga avgifter och låg ränta är det ett perfekt kreditkort för dig som ofta handlar på ICA.

Läs recension

ICA Bankkort Plus

💰 Bonuspoäng
🛍Rabatter

ICA Bankkort Plus ger dig bonuspoäng när du handlar mat och erbjuder rabatter hos ett stort urval partners. Med låga avgifter och låg ränta är det ett perfekt kreditkort för dig som ofta handlar på ICA.

Årsavgift

420 kr

Maxkredit

100 000 kr

Ränta

14,70 %

Räntefria dagar

Upp till 60 dagar

Fördelar

Stammispoäng när du handlar på ICA
Rabatter hos ett stort urval partners
Sparränta om du sätter in lönen på ditt konto

Nackdelar

Endast bra om du brukar handla på ICA
Begränsade förmåner utan för ICA och Apoteket Hjärtat

Grundkrav

Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
200 000 kr
Betalningsanmärkning
Nej

Mobila betalningsmetoder

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Räkneexempel: Vid 10 000 i utnyttjad kortkredit blir räntan 14,70 procent och den effektiva räntan 15,73 procent. Totalt belopp att betala blir 10 997 kr. Vid 20 000 kr i utnyttjad kortkredit blir räntan 14,70 procent och den effektiva räntan 15,73 procent. Totalt belopp att betala blir 21 671 kronor.

Om banken och dess historia

ICA Banken startades år 2001, ägs av ICA AB och är idag en av de tjugo största affärsbankerna i Sverige.

Banken skapades för att göra det enklare för människor att sköta sina pengar samtidigt som de handlar mat. Tanken var att man skulle kunna göra bankärenden där man redan gör sina inköp, vilket kan spara både tid och energi.

Sedan banken startade har den vuxit och nu erbjuder den många olika tjänster. Man kan till exempel ha lönekonto, spara pengar, låna pengar, använda betalkort och kreditkort, och även teckna försäkringar hos dem. Man driver dessutom egna bankomater.

Målet med ICA Banken har alltid varit att göra det enklare för folk att hantera sina pengar, och genom att vara en del av något så vardagligt som matinköp, känns banken närmare och mer tillgänglig. Det här sättet att tänka har gjort ICA Banken till en unik spelare på den svenska bankmarknaden.

Kontakta ICA Banken

Det finns flera sätt att kontakta ICA Banken på och till skillnad från många andra banker har kundtjänsten öppet även på helger.

Öppettiderna för telefonsupport är 08.00 – 20.00 på vardagar och 10.00 – 15.00 på helger.

  • Telefon: 033-47 47 90
  • Spärra kort: 033-47 47 90 eller via appen (dygnet runt)
  • Chatt: kontakt via bankens chattrobot
  • Meddelande: logga in på ditt konto och skriv till kundtjänsten

Postadress:

  • ICA Banken, 504 82 Borås

Banktjänster

Kreditkort

ICA Banken erbjuder ett kreditkort – ICA Bankkort Plus – med förmåner såsom bonuspoäng på ICA. Kunder kan använda kortet världen över och få upp till 55 dagars räntefri kredit.

Bankkort

Bankkortet från ICA Banken kopplas direkt till ditt bankkonto, vilket gör det enkelt att betala för vardagsinköp. Det går att använda både i Sverige och utomlands utan avgifter.

Det finns även ett ungdomskort för personer som är yngre än 18 år.

Lån

ICA Banken ger sina kunder möjlighet att låna pengar, inklusive bolån med konkurrenskraftiga räntor. De erbjuder även privatlån utan säkerhet för andra behov.

Sparkonton

Kunder kan öppna sparkonton hos ICA Banken med fördelaktiga räntor och flexibla uttagsregler. Det gör det enkelt att spara till både korta och långa mål.

Försäkringar

Slutligen har ICA Banken en stor samling försäkringar du kan teckna. Försäkringarna är indelade i personförsäkringar, hemförsäkringar och fordonsförsäkringar och ger dig möjlighet att försäkra i princip det mesta.

Vanliga frågor och svar

❓Använder ICA Banken Mastercard eller Visa?

ICA Banken använder uteslutande Mastercard för sina kredit- och bankkort.