Amex Centurion

Amex Centurion Express är det mest exklusiva kreditkortet från American Express.

Amex centurion

Hur får man Amex black?

För att få ett Amex Centurion-kort måste du först få en personlig inbjudan från American Express. Du kan inte ansöka om detta kort som andra kreditkort. För att bli inbjuden bör du ha haft ett annat Amex-kort, helst Platinum, under flera år.

Här kan du hitta: Amex Platinum kort

Det är viktigt att ha en stark kreditvärdighet och en hög årsinkomst. Kraven för att bli inbjuden är inte officiella, men det är känt att man ska ha en bra relation med American Express och en imponerande ekonomisk bakgrund. 

Om du tror att du uppfyller kraven, kan det vara värt att kontakta Amex och argumentera för varför du bör få en inbjudan. Det är inte säkert, men ibland kan en entusiastisk och engagerad agent hjälpa dig på vägen.

Läs mer om hur:

Hur många har Amex black i sverige?

AMEX black

Det är svårt att ange ett exakt antal personer som har Amex Centurion Sverige. American Express avslöjar inte hur många Centurion-kort som finns i cirkulation. Amex skickar en tidskrift till sina Centurion-kunder över hela världen.

Företag som vill marknadsföra sig i denna tidskrift kan ta del av ett media kit som ger insikter om hur många kort som ungefär används i Sverige, och enligt den statistiken så finn det ungefär 500 st kort i Sverige.

Amex Black Card krav

Att äga ett American Express Centurion-kort innebär vissa kostnader kopplade till olika typer av avgifter och betalningar. Nedan är en punktlista med de huvudsakliga kostnaderna:

 • Anslutningsavgift: 35 000 kr (första året)
 • Årsavgift: 35 000 kr (betalas varje år efter det första året)
 • Valutaväxlingspåslag: 2 %
 • Betalningspåminnelse: 2 %
 • Kontantuttagsavgift: 3 %, dock lägst 25 kr
 • Extrakort: Ett Centurion extrakort och fyra Amex Green Card ingår. Ytterligare kort kostar 10 000 kr per kort och år.

Exklusiva förmåner som ingår

Med ett Amex Centurion-kort får du inte bara en exklusiv upplevelse, utan också tillgång till en mängd förmåner som förbättrar din livsstil och resor. Här är några av de mest anmärkningsvärda förmånerna som ingår i kortet:

 • Fine Hotels and Resorts: Som Centurion-kortmedlem får du tillgång till programmet Fine Hotels + Resorts när du bokar via Amex Travel Online. Förmånerna inkluderar fria uppgraderingar om plats finns, fri frukost, tredje natten gratis och spa- och restaurangkrediter att använda under vistelsen.
 • Hilton Diamond Status: Kortet ger dig den högsta lojalitetsnivån hos Hilton. Med denna status får du gratis hotelluppgraderingar, tidig incheckning och sen utcheckning, samt många andra förmåner.
 • Loungeaccess: Som kortinnehavare får du tillgång till exklusiva lounger på flygplatser, inklusive en specifik del av loungen som är reserverad för Centurion-kortinnehavare.
 • Personlig Concierge-service: Kortinnehavare får tillgång till en personlig concierge som kan hjälpa till med researrangemang, bordsbokningar på restauranger eller köp av biljetter till evenemang.
 • Airline Status: Amex Centurion ger dig också status hos vissa flygbolag, vilket ger dig förmåner som förmildrande omständigheter, prioriterade ombordstigningar och gratis bagage.

Försäkringar som ingår:

 • Medicinsk assistans och omkostnader: Ersättning för nödvändig medicinsk behandling under resan, inklusive sjukhusvistelse.
 • Avboka, skjuta upp och avbryta resa: Ersättning för outnyttjade reskostnader på grund av olycka, sjukdom eller dödsfall.
 • Inköpsskydd: Skydd för varor köpta med Centurion-kortet mot stöld eller skada inom 90 dagar från inköp.
 • Returgaranti: Ersättning om en detaljist inte accepterar retur av en oanvänd vara köpt med Centurion-kortet inom 90 dagar.

Liknande artiklar:

Vanliga frågor och svar

❓ Hur mycket kostar Amex Centurion?

Amex Centurion, även kallat Amex Black, har en årsavgift på 35 000 kronor. Detta är världens mest exklusiva kreditkort.

❓ Vilka har svart Amex?

Svart Amex är inbjudan-baserat och endast tillgängligt för utvalda personer med mycket hög årsinkomst och spenderingsnivå.

❓ Hur får man Amex Centurion?

För att få ett Amex Centurion krävs en personlig inbjudan från American Express. Inbjudningar skickas till utvalda individer med hög kreditvärdighet och spenderingsnivå.

❓ Hur många användare har Amex Centurion i Sverige?

Exakt antal användare av Amex Centurion i Sverige är inte offentligt tillgänglig information. Kortet är dock känt för att vara mycket exklusivt och endast tillgängligt för en begränsad grupp av personer.

Källor: