Rocker Plus debetkort

Rocker Plus

Vårt betyg:

Rocker plus är ett debetkort som ger dig möjlighet att tjäna in cashback. Dock kommer kortet med en årsavgift på 348 kr/år, vilket gör att du behöver använda det frekvent för att spara in kostnaden för att äga kortet.

Rocker Plus

Rocker plus är ett debetkort som ger dig möjlighet att tjäna in cashback. Dock kommer kortet med en årsavgift på 348 kr/år, vilket gör att du behöver använda det frekvent för att spara in kostnaden för att äga kortet.

Årsavgift

348 kr

Maxkredit

0 kr

Ränta

0 %

Räntefria dagar

0 dagar

Fördelar

Upp till 5% cashback på alla köp

Kompletterande reseförsäkring

Ekonomiapp som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi

Nackdelar

Inget kreditutrymme

Inte kostnadsfritt

Begränsat jämfört med Rocker Premium

Hur bra är Rocker Plus?

Rocker Plus är ett debetkort från Rocker – tidigare Bynk – och VISA. Kortet har en mindre månadsavgift på 29 kronor och för den kostnaden får man förmåner som kan liknas vid ett kreditkort, däribland 5% cashback på alla köp och en kompletterande reseförsäkring.

Utöver det kommer Rocker Plus med den smarta Rocker appen, ingen avgifter utomlands samt möjligheten att skapa ett virtuellt kort med stöd för Google Pay och Apple Pay.

Eftersom Rocker Plus är ett debetkort så saknar det kreditutrymme och därmed även risk. Det innebär att personer med betalningsanmärkningar och skulder kan ansöka om ett Rocker Plus.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 14 år

Lägsta inkomst:

Inget krav på inkomst

Anställningsform:

OK att vara arbetslös

Arbetslösa kan bli beviljade:

Ja

Betalningsanmärkning tillåts:

Ja

Kreditvillkor

Ränta:

0 %

Effektiv ränta:

Ingen ränta

Högsta kredit:

0 kr

Räntefritt:

0 dagar

Minsta månadsbetalning:

0 kr

Förseningsavgift:

0 kr

Övertrasseringsavgift:

0 kr

Mer information

Årskostnad:

348 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.5 %

Uttagsavgift:

49 kr

Sparränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Information saknas

Rekommenderas som:

Debetkort

3

av 5

Till ansökan

Kredit & avgifter

Som sagt har Rocker Plus ingen kredit eftersom det är ett debetkort. Istället fyller du själv på ditt konto med de pengar du vill ha tillgång till. Debetkortet fungerar helt enkelt som ett bankkonto, fast med skillnaden att Rocker ger dig förmåner vilket din vanliga bank inte gör.

Med det sagt är Rocker Plus inte gratis utan kortet kostar 29 kronor i månaden. Vill du ha ett kort utan avgift kan du istället välja Rocker Standard som är ett kostnadsfritt debetkort. Standard har dock betydligt färre förmåner än Plus.

Rimliga avgifter

Förutom månadsavgiften är Rocker Plus ett mycket billigt kort att äga och använda.

Avsaknaden av kredit innebär även att du slipper tänka på ränta, påminnelseavgifter eller kostnader för avier.

I korta drag är månadsavgiften det enda du betalar till Rocker. Alla annan användning inkluderas i priset.

Bonus & förmåner

En av de främsta fördelarna med Rocker Plus är att kortet har förmåner som är nästan lika bra som på ett kreditkort.

Cashback

Rocker Plus är ett så kallat cashback-kort som ger dig återbäring på varje köp. Cashbacken ligger idag på mellan 0,25% och 5% vilket innebär att du får upp till 5% återbäring för varje köp du gör antingen i fysisk butik eller online. Däremot kan man inte samla cashback genom kontantuttag eller genom att betala räntor, avgifter, etc.

Reseförsäkring

Som ett av få debetkort på marknaden har Rocker Plus en kompletterande reseförsäkring. För att försäkringen ska gälla behöver du boka minst 50% av den på ditt Rocker kort. Gör du det så är du och dina medresenärer täckta för allt man inte vill ska hända på en resa, från sjukdomar och olyckor till stöld och katastrofer.

Rocker App

Rocker är mycket mer än de kort de erbjuder. Enligt sin slogan är man “Som en bank borde fungera” och vi kan inget annat än att hålla med. En av de främsta tjänsterna som Rocker erbjuder är Rocker Appen – en ekonomiapp som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi.

I Rocker appen kan du koppla alla dina kort för att få fullständig översikt på alla dina utgifter under månaden. Appen har även smarta funktioner som hjälper dig spara pengar och möjligheten att bokföra alla dina kvitton automatiskt.

Fler förmåner

Men detta är långt ifrån allt och Rocker Plus kommer med en rad andra fördelar, däribland:

  • Sparkonto – med Rocker Plus ingår ett sparkonto med en sparränta på 0,95%. Du kan även “låsa” ett visst belopp i Rocker Sparvalv och på så sätt få ännu högre ränta.
  • Organisera kvitton – sist men inte minst får du tillgång till Rocker Organize där du kan samla alla dina kvitton. Du fotar helt enkelt kvittot och kopplar det till en viss betalning för smidig bokföring.

Övrigt

Rocker Buddy

Rocker Buddy är en tjänst som Rocker erbjuder utöver sina kort. Det är en tjänst som hjälper dig till en trygg och smidig fordonsaffär. Rocker Buddy inkluderar finansiering med fordon som säkerhet, garantier och prova-på-försäkring. Allt för att du ska känna dig trygg innan, under och efter en lyckad affär.

Blocketbetalning

Tillsammans med Blocket har Rocker utvecklat en betalningsplattform för affärer mellan privatpersoner. Tanken med plattformen är att man ska göra transaktioner mellan privata köpare/säljare säkrare och smidigare än någonsin förr.

Bynk blir Rocker

Om du inte känner till varumärket Rocker så kanske du har bättre koll på Bynk. Rocker hette nämligen Bynk fram till 2020 när man bytte namn på hela bolaget till Rocker AB. Sedan namnbytet har mycket hänt på företaget och man har idag mer heltäckande tjänster och tre debetkort istället för ett.

Vanliga frågor och svar om Rocker Plus

Hur fungerar Rockers reseförsäkring?

Rocker erbjuder en kompletterande reseförsäkring för de som har korten Rocker Plus och Rocker Premium. Försäkringen är kompletterande vilket betyder att den gäller utöver reseskyddet som ingår i din hemförsäkring.

För att försäkringen ska gälla måste du boka minst 50% av resan på ditt Rocker kort. Gör du det kan du sen resa i lugn och ro utan att oroa dig för vad som händer om olyckan är framme.

Vad kostar Rocker Plus i månaden?¨

Rocker Plus är ett exklusivt debetkort som kostar 29 kronor i månaden. För den kostnaden får du en rad fina förmåner som man annars bara får via kreditkort.

Är Rocker samma som Bynk?

Ja, Rocker hette tidigare Bynk men ändrade namnet på bolaget 2020. Därmed är Bynk samma som Rocker, även om Rocker har utvecklat sina tjänster något enormt sedan namnbytet.

Vad tycker du om Rocker Plus?

Kundernas omdöme om Rocker Plus

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Rocker AB

Telefonnummer

020 700 700

E-postadress

support@rocker.com

Adress

Flaggan 1115

Postnummer

116 74

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

559046-8574

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

09:00 - 15:00

Tisdagar

09:00 - 15:00

Onsdagar

09:00 - 15:00

Torsdagar

09:00 - 15:00

Fredagar

09:00 - 15:00

Lördagar

00-00

Söndagar

00-00