Rocker kort - Standard

Rocker Standard

Vårt betyg:

Rocker standard erbjuder dig ett virtuellt gratis bankkort. En smidig lösning om du inte har behov av att fysiskt kort och vill kunna betala online eller med betalning via mobilen då de har stöd för Apple pay och Samsung pay.

Rocker Standard

Rocker standard erbjuder dig ett virtuellt gratis bankkort. En smidig lösning om du inte har behov av att fysiskt kort och vill kunna betala online eller med betalning via mobilen då de har stöd för Apple pay och Samsung pay.

Årsavgift

0 kr

Maxkredit

0 kr

Ränta

0 %

Räntefria dagar

0 dagar

Fördelar

Helt kostnadsfritt

Även för de med betalningsanmärkning

1% cashback på alla köp

Nackdelar

Inget kreditutrymme

Bara virtuellt kort

Begränsade förmåner

Hur bra är Rocker Standard?

Rocker Standard – ibland kallat Rocker kortet – är ett debetkort från fintechbolaget Rocker – tidigare Bynk. Kortet är helt kostnadsfritt och ett så kallat betalkort. Till skillnad från andra konkurrerande kort har Rocker förmåner som nästan kan liknas med ett kreditkort.

Med kortet får man bland annat får man cashback på alla köp och dessutom ingår en praktisk ekonomiapp som kan hjälpa dig ta kontroll över din ekonomi. Däremot är kortet endast virtuellt vilket betyder att du måste koppla det till en betalapp i din telefon, exempelvis Apple Pay eller Google Pay om du ska använda det i butik. Vill du ha ett fysiskt kort får du välja ett av Rockers mer exklusiva kort.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Inget krav på inkomst

Anställningsform:

OK att vara arbetslös

Arbetslösa kan bli beviljade:

Ja

Betalningsanmärkning tillåts:

Ja

Kreditvillkor

Ränta:

0 %

Effektiv ränta:

Ingen ränta

Högsta kredit:

0 kr

Räntefritt:

0 dagar

Minsta månadsbetalning:

0 kr

Förseningsavgift:

0 kr

Övertrasseringsavgift:

0 kr

Mer information

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.5 %

Uttagsavgift:

49 kr

Sparränta:

Ingen sparränta

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Nej

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Information saknas

Rekommenderas som:

Debetkort

3

av 5

Till ansökan

Kredit & avgifter

Rocker standard är ett debetkort och saknar därmed kreditutrymme. Istället är det du som bär ansvaret för att fylla på kortet med pengarna du behöver när du behöver du. I utbyte mot att du fyller på ditt kort får du förmåner som du kan läsa mer om längre ner på denna sida.

Rockers standardkort är dessutom helt avgiftsfritt och gratis att ansöka om, äga och använda. Du behöver med andra ord inte oroa dig över räntor eller avgifter när du använder detta kort.

Fördelar med att inte ha kredit

Det finns många fördelar med att ha ett kort utan kredit, framför allt för de som inte kan ansöka om ett kreditkort på grund av betalningsanmärkningar eller liknande. Framför allt är Rocker ett kort och en ekonomiapp som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi.

Du använder alltså inte Rocker kortet främst för förmånerna som erbjuds utan snarare som ett verktyg för att stärka din ekonomi. Vi är förespråkare för kombinationslösningar där man använder både kredit- och debetkort för så många förmåner som möjligt.

Använd Rocker kortet utomlands

Rocker Standard hade tidigare inget valutapåslag men det har de numera ändrat. Därför tillkommer det avgift om du använder kortet utomlands. Välj istället ett Rocker Premium om du vill undvika denna kostnad.

Bonus & förmåner

Detta kort erbjuder cashback på alla dina köp i hela EU, inklusive Storbritannien och Schweiz. Cashbacken ligger just nu på 1% per transaktion vilket är bra i jämförelse med andra kostnadsfria debetkort som oftast inte har någon bonus alls. Väljer du ett av Rockers mer exklusiva kort får du ännu högre cashback, men också en månadsavgift.

Utöver bonusen har kortet en rad förmåner som du bör känna till, däribland:

  • Kortet är helt gratis att ansöka om, äga och använda
  • Rocker Appen ger dig full kontroll över din ekonomi och översikt över dina intäkter och utgifter
  • Rocker Sparkonto ger dig möjligheten att spara pengar med upp till 0,7% i sparränta.

Försäkringar

Eftersom Rocker Standard inte är ett kreditkort så har kortet heller inga försäkringar. Dock har Rockers två andra kort – Rocker Plus och Rocker Premium – kompletterande reseförsäkring och flera andra finansiella skydd.

Övrigt

Endast virtuellt kort

Rocker har idag tre olika kort och Rocker Standard är deras mest grundläggande. Det innebär att du inte betalar någon månadsavgift men också att du får färre förmåner. Dessutom innebär det att kortet endast är virtuellt. Du får med andra ord inget fysiskt Visa-kort som du kan ha i plånboken.

Vidare betyder det att du måste vara okej med att använda mobila betalningslösningar som Google Pay eller Apple Pay då det är enda sättet att använda kortet i fysiska butiker. Vill du handla online så fungerar ditt virtuella kort precis som ett fysiskt kort.

Rocker sparkonto

När du öppnar ett konto hos Rocker får du utöver ditt kort även ett sparkonto. Med Rocker Standard ligger sparränta just nu på 0,7% vilket är den lägsta sparräntan som företaget erbjuder. Väljer du att låsa in ett visst belopp i ditt Rocker Sparvalv kan du öka räntan något, samma sak gäller för de andra två korten från Rocker som har betydligt högre ränta.

Vanliga frågor och svar om Rocker Standard

Hur kommer jag i kontakt med Rocker kundtjänst?

Rocker har en riktigt bra kundtjänst som du kan nå via flera olika kanaler.

  • Det finns bland annat en chatt som har öppet dygnet runt, sju dagar i veckan. Det är det lättaste sättet att snabbt få hjälp av Rockers kundtjänst.
  • Man kan även ringa till Rocker på 020 700 700 och på så sätt få hjälp direkt över telefon.
  • Sist men inte minst kan du även mejla Rocker men då är svarstiden upp till 24 timmar och rekommenderas därför inte för de som behöver hjälp snabbt.

Vad är Rocker Bank?

Rocker Bank är ett svenskt fintechbolag som tidigare gick under namnet Bynk. Bolaget har idag tre debetkort med varierande förmåner samt sparkonton för alla sina kunder. Det som särskiljer Rocker är dock Rocker Appen och de smarta ekonomiska tjänsterna som kunder kan använda för att ta kontroll över sin ekonomi.

Hur fungerar Rocker & Blocket – Blocketbetalning?

Blocketbetalning är en ny betalningsmetod som erbjuds på Blocket.se och som utvecklats av både Rocker och Blocket. Tanken är att Blocketbetalning ska göra transaktioner säkrare och snabbare på en av Sveriges största handelsplattformar.

Vad tycker du om Rocker Standard?

Kundernas omdöme om Rocker Standard

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Rocker AB

Telefonnummer

020 700 700

E-postadress

support@rocker.com

Adress

FLAGGAN 1115

Postnummer

116 74

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

559046-8574

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

09:00 - 15:00

Tisdagar

09:00 - 15:00

Onsdagar

09:00 - 15:00

Torsdagar

09:00 - 15:00

Fredagar

09:00 - 15:00

Lördagar

00-00

Söndagar

00-00