Rocker Premium debetkort

Rocker Premium

Vårt betyg:

Rocker Premium ger upp till 10% i cashback, dock endast upp till max 5 000 kr i månaden. Avgiften är även 99 kr/mån och kan ses något dyr.

Rocker Premium

Rocker Premium ger upp till 10% i cashback, dock endast upp till max 5 000 kr i månaden. Avgiften är även 99 kr/mån och kan ses något dyr.

Årsavgift

1188 kr

Maxkredit

0 kr

Ränta

0 %

Räntefria dagar

0 dagar

Fördelar

Upp till 10% cashback och reseförsäkring

Fingeravtrycksläsare för ökad säkerhet

Tillgängligt även med betalningsanmärkning

Nackdelar

Ett av de dyraste debetkorten

Inget kreditutrymme

Cashback har stora variationer

Hur bra är Rocker Premium?

Rocker Premium är det absolut bästa debetkortet på den svenska marknaden idag, det råder det inget tvivel om. Kortet är ett Visa kort som ges ut av Rocker (tidigare Bynk) och trots att det är ett debetkort får du som användare cashbacks, reseförsäkring och andra generösa förmåner. Rocker Premium råkar också vara Sveriges första biometriska kort med fingeravtrycksläsare; Rocker Touch.

Det är ett mycket exklusivt VISA debetkort. Kortet kostar 99 kronor i månaden, vilket gör det till ett av de dyrare debetkort. Fast för den avgiften får man förmåner som nästan kan liknas vid ett kreditkort, däribland 10% cashback och reseförsäkring.

Års- och ränteavgifter

Bonusar & Förmåner

Bra resevillkor

Försäkringar

Vårt betyg

Krav för att beviljas

Åldersgräns:

Minst 14 år

Lägsta inkomst:

Inget krav på inkomst

Anställningsform:

OK att vara arbetslös

Arbetslösa kan bli beviljade:

Ja

Betalningsanmärkning tillåts:

Ja

Kreditvillkor

Ränta:

0 %

Effektiv ränta:

Ingen ränta

Högsta kredit:

0 kr

Räntefritt:

0 dagar

Minsta månadsbetalning:

0 kr

Förseningsavgift:

0 kr

Övertrasseringsavgift:

0 kr

Mer information

Årskostnad:

1188 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

0 %

Uttagsavgift:

0 kr

Sparränta:

Ingen sparränta

Kortutgivare:

Visa

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Nej

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Information saknas

Rekommenderas som:

Debetkort

3

av 5

Till ansökan

Kredit & Avgifter

Rocker Premium har inget kreditutrymme och därmed ingen ränta, påminnelseavgifter, etc. Trots det får du som äger ett Rocker Premium-kort en rad förmåner som annars endast erbjuds av kreditgivare.

Du kan alltså få det bästa av två världar: ett riktigt bra bankkort kopplat till Visa och kreditförmåner, utan att ansöka om kreditutrymme. Detta innebär också att personer med skulder och/eller betalningsanmärkningar alltid kan ansöka om ett Rocker kort.

Tycker du att avgiften är för hög kan du också välja Rocker Plus (29kr/mån) eller Rocker Standard som är kostnadsfritt fast med färre förmåner.

Låga avgifter – stora förmåner

Med en månadsavgift på 99 kronor är Rocker Premium ett av de dyraste debetkorten på marknaden. Fast utöver månadsavgiften är kortet i princip helt gratis att använda och därför också extremt värdefullt.

Det kostar ingenting att ta ut pengar från bankomater, vare sig du gör det i Sverige eller utomlands. Vidare har kortet inget valutapåslag så att du kan använda det utan avgift i utländska webbutiker samt när du är på resande fot.

Och eftersom det saknas kredit behöver du aldrig betala ränta, påminnelseavgifter, avavgifter, etc. Det är med andra ord ett riktigt billigt kort med makalösa förmåner.

Bonus & förmåner

Som sagt flera gånger tidigare är Rocker Premium ett debetkort med kreditkortsförmåner, något du kan läsa mer om nedan.
Cashback

Med Rocker Premium får du cashback på alla köp du genomför i fysiska butiker och online. I dagsläget ligger cashbacken på mellan 0,5% och 10% vilket innebär att du kan få upp till 10% återbäring varje gång du använder kortet.

OBS! Du får ingen cashback för kontantuttag eller för att betala räntor, lån, etc.

Reseförsäkring

Rocker Premium har den bästa reseförsäkringen utav alla debetkort som vi har granskat och jämfört. Faktum är att Premium är ett av få debetkort med reseförsäkring. Bokar du minst 50% av din resa på kortet får du en kompletterande reseförsäkring som bland annat täcker följande:

  • Avbeställningsskydd (för dig och ditt resesällskap)
  • Vårdkostnader vid olycka eller sjukdom
  • Förseningsskydd vid försenad resa
  • Bagageförsäkring om ditt bagage inte kommer fram eller är försenat
  • Självriskskydd för din hemförsäkring och personbilsförsäkring

Sparkonto

Rocker är på många sätt en modern bank och därför har man många fler tjänster än bara debetkort. En av de mest fördelaktiga är deras sparkonto som du automatiskt får med kortet. Sparräntan för Rocker Premium ligger idag på upp till 1,2% beroende på hur mycket pengar du sparar och ifall du väljer att låsa beloppet en viss period.

Övrigt

Rocker Touch

Rocker Premiums mest unika egenskap är att det är Sveriges första biometriska kort med fingeravtrycksläsare. Biometri har länge används i smartphones för ökad säkerhet och tekniken börjar nu även användas med betal- och kreditkort.

Med en fingeravtrycksläsare på kortet försäkrar du dig om att du är den enda som kan använda det, även om någon har listat ut din pinkod. Det är alltså det säkraste kortet på marknaden just nu.

Rocker Appen

Alla som är kunder hos Rocker – oavsett vilket av korten man har – får tillgång till Rocker Appen. Det är en ekonomiapp som utvecklats för att hjälpa dig med din ekonomi. Du kan koppla alla dina kort och banker till appen för att ha full koll på dina utgifter. Dessutom kan du bokföra alla dina kvitton i appen och det finns flera smarta funktioner för att hjälpa dig begränsa utgifter och öka ditt sparande.

Med Rocker Premium och tillhörande app får du helt enkelt kontroll över din ekonomi.

Betalningsplattformar

Rocker har även utvecklat flera smarta och säkra betalningsplattformar och lösningar för konsumenter. Dels har man tillsammans med Blocket skapat Blocketbetalning för säkrare och smidigare transaktioner mellan privatpersoner. Rocker Buddy är en annan tjänst som utvecklats för att hjälpa dig genomföra trygga och smidiga fordonsaffärer från början till slut.

Vanliga frågor och svar om Rocker Premium

💳 Finns det kort med fingeravtrycksläsare?

Ja, numera finns det kreditkort och debetkort med fingeravtrycksläsare; biometri. Detta har blivit alltmer populär i utlandet och under 2022 blev Rocker först med att lansera ett biometriskt kort i Sverige, nämligen Rocker Premium.

Fingeravtrycksläsare på kort används i säkerhetssyfte och säkerställer att bara du kan använda ditt kort, oavsett vem som har fått tag i din pinkod.

Hur mycket kostar Rocker Premium?

Rocker Premium är ett exklusivt debetkort som kostar 99 kronor i månaden. För det priset får du en lång rad förmåner såsom reseförsäkring och cashback. Vill du ha ett billigare debetkort kan vi rekommendera Rocker Plus för 29 kronor i månaden eller Rocker Standard som är helt kostnadsfritt. Tänk bara på att du får fler förmåner ju mer du betalar för kortet.

Vem äger Rocker AB?

Rocker AB – tidigare Bynk AB – är ett privatbolag som till stor del ägs av Schibstedt och investmentbolaget LMK Industri. Även de tre grundarna Dennis Ahlsén, Jonas Hultin och Mathias Johansson äger delar av företaget.

Vad tycker du om Rocker Premium?

Kundernas omdöme om Rocker Premium

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Rocker AB

Telefonnummer

020 700 700

E-postadress

support@rocker.com

Adress

Flaggan 1115

Postnummer

116 74

Ort

Stockholm

Organisationsnummer

559046-8574

Kortvillkor

Öppettider

Måndagar

09:00 - 15:00

Tisdagar

09:00 - 15:00

Onsdagar

09:00 - 15:00

Torsdagar

09:00 - 15:00

Fredagar

09:00 - 15:00

Lördagar

00-00

Söndagar

00-00