Ansök om kreditkort

Funderar du på att ansöka om ett kreditkort? Då bör du läsa denna guide. Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du ansöker, hur processen går till, vilka krav som ställs och hur snabbt du kan komma igång med ditt nya kreditkort.

Ansök om kreditkort

Så går ansökan till – Steg för steg

 1. Välj kreditkort – Bestäm först vilket kreditkort som passar dig bäst.
 2. Ansök online eller via pappersblankett – Påbörja ansökningsprocessen online eller fyll i en pappersblankett på ett bankkontor.
 3. Fyll i personuppgifter – Ange namn, personnummer och kontaktuppgifter som adress, telefonnummer och e-postadress.
 4. Ange anställningsform och årsinkomst: Din anställningsform och årsinkomst används för att bestämma din kreditnivå.
 5. Kreditbedömning: Banken eller kreditkortsföretaget tar en kreditupplysning för att kontrollera din kreditvärdighet. Kreditupplysning görs alltid av UC när man ansöker om kreditkort.
 6. Ansökan om kreditkort: Efter att alla uppgifter har lämnats, skickas ansökan in för behandling.
 7. Besked om beviljad ansökan: Om ansökan blir beviljad, skickas kreditkort och pinkod separat till dig.

Kom ihåg att vara noggrann när du fyller i dina uppgifter och att det är viktigt att ha en god kreditvärdighet för att öka chansen att få ansökan beviljad.

Läs även: Att tänka på innan du beställer ett kreditkort.

Följ dessa steg innan du ansöker

1. Innan du ansöker

Innan du skickar in din ansökan, så bör du börja med att jämföra kreditkorten mellan varandra. Det finns vissa saker som är viktigare än andra att kolla på, framför allt så handlar det om att hitta det kort som ger dig mest mervärde tillbaka.

Dessa frågor bör du ställa dig själv innan du ansöker:

 1. Hur hög kredit behöver jag?
 2. Vilka förmåner ingår?
 3. Får jag återbäring/bonuspoäng där jag oftast använder kortet?
 4. Finns det stöd för betalning via mobil plånbok (Apple Pay eller Google Pay)?
 5. Vilka krav ställs för att jag ska beviljas?

2. Jämför kraven som ställs

Hur man ansöker om ett kreditkort

Att ansöka om ett kreditkort innebär att gå igenom en ansökningsprocess där dina personuppgifter, kontaktuppgifter och anställningsform granskas. Observera att vissa kreditkort är lättare att få än andra.

Här går vi igenom dom vanligaste kraven för att kunna få ett kreditkort:

Inkomstkrav

Kreditkortsutgivare kan ställa olika inkomstkrav för att godkänna en ansökan om kreditkort. Det är vanligt att ett minimikrav på fast årsinkomst om minst 120 000 kronor förekommer. En stabil anställning kan också vara viktigt för att öka chansen att bli beviljad kredit.

I slutändan avgörs inkomstkravet av det kreditutrymme du ansöker om, dvs. din inkomst och betalningsförmåga måste matcha det maxkreditbelopp som du beviljas.

Åldersgräns

För att ansöka om ett kreditkort måste man vara minst 18 år gammal. Vissa kreditkortsutgivare kan dock ha högre ålderskrav.

Kreditvärdighet

Kreditvärdigheten spelar stor roll vid ansökan om kreditkort. Personer som har betalningsanmärkningar eller dålig kredithistorik kan ha svårare att bli beviljade kreditkort. Kreditkortsutgivare kräver ofta att man har varit bosatt i Sverige ett visst antal år och kan ställa krav på svenskt ID.

Tänk på att kreditkort påverkar din kreditvärdighet

När det kommer till frågan om hur många kreditkort man kan ha, finns det ingen fastställd gräns. Det beror på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet.

Men det är viktigt att komma ihåg att varje ansökan om ett nytt kreditkort kan påverka din kreditvärdighet. Därför bör man vara försiktig med att ha för många kreditkort.

– Vill du hitta ett kreditkort som passar dig kan du enkelt göra det på denna webbplats. Vi har listat alla de bästa kreditkorten i Sverige i en lång rad olika kategorier.

Vanliga frågor och svar

❓ Hur man ansöker om ett kreditkort?

För att ansöka om ett kreditkort, besök bankens webbplats eller bankkontor, fyll i ansökningsformuläret med dina personuppgifter och ekonomiska detaljer, och skicka in det för godkännande.