Överföra pengar från kreditkort till konto – Saldoöverföring

Saldoöverföring från kreditkort till bankkonto kan vara en lösning för dem som önskar tillgång till sina krediter på ett mer direkt sätt. Kanske har du pengar på ditt kreditkort som du vill använda för vardagliga utgifter, eller så vill du enkelt flytta dina medel. Oavsett anledningen, här är allt du behöver veta för att genomföra en sådan överföring.

Föra över pengar från kreditkort till konto

Så gör du för att föra över pengar från ditt kreditkort

Att föra över pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto kan ibland kännas som en utmaning. Men med rätt information och verktyg kan processen vara smidig och enkel. 

Här ger vi tre olika metoder för att genomföra en saldoöverföring, oavsett om du föredrar digitala lösningar eller personlig service.

Överföring av med hjälp av digitalt formulär

Ett sätt att överföra pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto är att använda ett digitalt ansökningsformulär som finns på kreditkortets hemsida. Du loggar in med BankID och anger summan samt kontot som pengarna ska överföras till. Efter att du har skickat in ansökan betalas pengarna ut inom 1-3 dagar.

Genom bankens hemsida

En annan metod är att använda din banks hemsida och gå till sidan ”Betalningar och överföringar” där du kan göra saldoöverföringar från ditt kreditkort till ditt bankkonto. Minsta belopp för en saldoöverföring är 500 kr och du betalar tillbaka som vanligt via din månadsfaktura.

Via kundcenter för privatpersoner

Om du föredrar att få personlig hjälp kan du ringa din banks kundcenter för privatpersoner och be dem hjälpa dig med överföringen av pengar från kreditkortet till kontot. Det är viktigt att komma ihåg att saldoöverföringar oftast kommer med extra avgifter, förutom räntan för den utnyttjade krediten, så ta det i beaktande när du överför pengarna.

Överföring samma dag

Kreditkort till bankkonto

Om du vill att överföringen ska ske samma dag, se till att begära det innan bankens deadline för samma dagars överföringar. Du kan oftast hitta information om detta på din banks hemsida eller genom att kontakta kundtjänst. 

När du har skickat in ansökan för saldoöverföring kommer transaktionen att behandlas och normalt sett genomföras inom samma bankdag om du begärt det i tid.

Överföring till en annan bank

Om du behöver överföra pengar från ditt kreditkort till ett konto i en annan bank kan processen ta lite längre tid. Bankdagar för överföringar mellan olika banker kan variera men tar oftast 1-3 bankdagar för att slutföras. Se därför till att planera i förväg för eventuella förseningar vid överföringar mellan olika banker.

Notera att avgifter och räntor kan tillkomma vid saldoöverföringar, så se till att vara medveten om detta innan du begär en överföring. Kolla med din bank om villkor och detaljer kring dessa avgifter och räntor för att undvika oönskade kostnader.

Kostnaden för överföring

Uttagsavgift

När du överför pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto, kallas det för en saldoöverföring. För varje saldoöverföring som du beställer, tillkommer en avgift på 2 % av det överförda beloppet (lägst 35 kr). Detta innebär att om du överför 10 000 kr, kommer avgiften att bli minst 200 kr. Observera att lägsta belopp för en överföring är oftast satt till 500 kr.

Vill du undvika denna avgift kan du välja ett kreditkort som saknar uttagsavgift, alternativt ett kort med låga avgifter.

Räntekostnad vid överföring

Förutom uttagsavgiften, debiteras även ränta på det överförda beloppet från första dagen efter överföringen enligt betal- och kreditkortets ordinarie räntesats. Det är viktigt att vara medveten om räntekostnaden för att undvika oväntade kostnader. 

Räntesatsen varierar beroende på vilket kort du använder, så det är bra att kontrollera vad som gäller för just ditt kreditkort innan du genomför en överföring.

I sammanhanget avgörande är att förstå både uttagsavgiften och räntekostnaden vid saldoöverföring. Detta gör det möjligt att fatta välgrundade beslut om överföringar och hantera kostnaderna på bästa sätt.

Läs även våra andra artiklar:

Vanliga frågor och svar

❓ Kan man föra över pengar från kreditkort till bankkonto?

Ja, det är möjligt att överföra pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto genom en saldoöverföring.

❓ Är överföring från kreditkort möjlig hos Nordea?

Ja, du kan begära en saldoöverföring hos Nordea för att flytta pengar från ditt kreditkort till ditt bankkonto.

❓ Vilket maxbelopp gäller för överföring från Swedbank kreditkort?

Maxbeloppet för en överföring från Swedbank kreditkort kan variera. Kontrollera med Swedbank för specifika uppgifter om ditt kreditkort.