Lunar befinner sig i en imponerande expansionsfas med enorm tillväxt på årsbasis. Enligt egen utsago räknar man med att “växa otroligt snabbt” och man sätter nu sikte på att få en svensk banklicens redan i år.

Genom smarta uppköp – bland annat av Lendify – och strategiska samarbeten – däribland med Will Ferrell – har Lunar sett en enorm tillväxt i Sverige sedan lanseringen 2019. Under förra växte verksamheten med 300% och man räknar med att fortsätta växa rekordfort även framöver. Målet för året är att man äntligen ska få en svensk banklicens, något man redan lyckats med i Danmark.

”Vi har tripplat vår verksamhet i Sverige under förra året och vi räknar med att accelerera den tillväxttakten under det här året. Vi räknar med att växa otroligt snabbt”, berättade Lunars Sverigechef, Mats Persson Bergius, till Di Digital i veckan.

Mer om Lunar

Lunar är ett danskt fintechbolag som tagit den nordiska betalmarknaden med storm. Med en smart och revolutionerande bankapp och tre olika debetkort med fina förmåner, ger Lunar sina kunder verktygen de behöver för att ta kontroll över sin ekonomi.

Företaget har idag över 200,000 kunder i Norden är ett av de snabbast växande fintechbolagen i regionen.