SL betala med kort

Kortbetalning är tillgängligt för följande tjänster

I Stockholmsregionen erbjuder SL dig möjligheten att betala din resa med betalkort. Denna tjänst lanserades för att förenkla betalningsprocessen och göra det mer bekvämt för dig som resenär att använda kollektivtrafiken.

Kortbetalning fungerar på:

 • Tunnelbana: Betala direkt vid spärrarna.
 • Pendeltåg: Kortläsare finns vid stationerna för att enkelt blippa ditt kort.
 • Buss: Kortbetalning sker nära betalterminalen när du går ombord på bussen.
 • Tåg: På tågstationerna finns kortläsare tillgängliga för betalkort.
 • Spårvagn: Spårvagnar använder kortläsare som liknar de i bussarna för kortbetalningar.

Så fungerar det att blippa kortet

För att förenkla processen och snabba på flödet vid spärrarna, har SL infört kontaktlös betalning vid så kallade betalstolpar.

Kort som accepteras:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express

Med dessa kort är det smidigt att ”blippa” vid betalstationer för att snabbt och enkelt genomföra din betalning. För att blippa kortet håller du det nära symbolen för kontaktlös betalning på betalstolpen, vilket registrerar betalningen för en enkelresa.

Så blippar du ditt kort:

 1. Håll ditt kort nära betalstolpens kontaktfria symbol.
 2. En lyckad transaktion indikeras med en bekräftelse på displayen.
 3. Resan är nu betald, och du kan fortsätta genom spärren.

Du kan även använda din digitala plånbok såsom Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay. Välj din plånbok i din smartphone och håll mobilen mot biljettläsaren.

Din biljett är giltig i 75 minuter

Notera att när du använder ditt betalkort på detta sätt, gäller din biljett i 75 minuter från det att betalningen bekräftas. Om du råkar blippa ditt kort en gång till inom denna tid, kommer ingen ytterligare avgift att tas ut.

Det är viktigt att alltid ha ditt bankkort tillgängligt vid resa i SL-trafiken, då det fungerar som din biljett.

Tips och råd

Här är några praktiska tips och råd som kan underlätta din resa och hjälpa dig att undvika vanliga problem:

Jämför biljetter

 • Jämför priser: Innan du genomför ditt köp, ta en stund att jämföra olika biljettalternativ. Det kan finnas olika prisnivåer beroende på tid på dagen och typ av resa (t.ex. enkelbiljett eller periodbiljett).
 • Planera i förväg: Om du reser ofta, överväg att köpa en periodbiljett som kan vara billigare än flera enkelbiljetter.

Rabatterade priser online

 • Registrera dig online: Många rabatterade priser, särskilt för studenter, seniorer eller andra specifika grupper, kräver att du registrerar dig online. Se till att du har rätt intyg eller dokumentation för att få tillgång till dessa rabatter.
 • Koppla kortet till SL-Acess konto: Genom att koppla ditt betalkort till ditt SL-konto, kan du automatiskt dra nytta av eventuella rabatter du är berättigad till.

Vid problem

 • Kortläsare fungerar inte: Om kortläsaren inte accepterar ditt kort, kontrollera först att kortet är av en godkänd typ och att det inte har gått ut. Om problemet kvarstår, sök hjälp vid en SL-kundservicepunkt.
 • Felaktig debitering: Om du märker att du har blivit felaktigt debiterad, kontakta SL:s kundtjänst så snart som möjligt för att reda ut situationen.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan man betala med bankkort på SL?

Ja, det är möjligt att betala med bankkort på SL, du kan blippa ditt bankkort som är knutet till Mastercard, Visa eller American Express direkt vid SL:s biljettläsare​​.

❓ Hur mycket kostar det att blippa med bankkort på bussen?

När du blippar ditt bankkort betalar du för en enkelbiljett till vuxenpris. Kostnaden är densamma som när du köper biljetten via SL:s app, SL-kundservicepunkt eller i en biljettautomat. För de exakta priserna hänvisar vi till SL​​.

❓ Vad kostar SL med bankkort?

Priset för att resa med SL när du betalar med bankkort är detsamma som när du köper en biljett via andra metoder, som appen eller reskassan. Den totala kostnaden för alla resor under en dag dras från ditt konto natten därpå​​​​.