Ta betalt med mobilen

I förra veckan lanserade Zettle en helt ny lösning som gör det möjligt att ta emot kontaktlösa betalningar direkt i telefonen. Apple meddelade i början av året att man arbetar på en liknande lösning men svenska Zettle han alltså före.

Zettle – tidigare iZettle – är ett svenskt fintechbolag som revolutionerat metoderna vi hanterar betalningar på sedan man grundades 2010. Och i förra veckan blev företaget, som numera ägs av Paypal, först i världen med att lansera en tjänst som låter kunder ta emot kontaktlösa betalningar direkt i mobilen.

För att genomföra en transaktion behöver kunden endast hålla ett kort eller en telefon med en digital plånbok mot mottagarens telefon. På så sätt utesluter man helt behovet för dyra och krångliga kortterminaler.

“Entreprenörskapet har blomstrat under pandemin, och enkelheten är produktens stora styrka. Småföretagare kan snabbt börja sälja, oavsett om det är på en marknad, i en popup-butik eller ute på gatan”, berättade Stefan Knorn, produktchef på Zettle, för SvD.

Än så länge är tjänsten tillgänglig i Sverige, Storbritannien och Nederländerna fast man planerar att expandera till fler marknader “inom kort”. Tjänsten är dessutom endast tillgänglig för Android, men man arbetar på en tjänst för iOS och hoppas hinna före Apple som även dem arbetar på en liknande lösning.