Boka resa med kreditkort

Att använda kreditkort för att boka en resa kan ge många fördelar, men det finns också ett par viktiga aspekter såsom avgifter att ha koll på. I denna guide ger vi dig tips på de saker du ska tänka på innan du gör din bokning.

Här kan du även läsa mer om de bästa kreditkorten på resan.

Boka resa med kreditkort

Fördelar med att betala resa med kreditkortet

 • Rabatt på resor: Många kreditkort ger rabatt på resor eller erbjudanden på flygbiljetter, hotell och andra reserelaterade kostnader.
 • Poäng och belöningar: Kreditkort ger ofta flygpoäng och belöningar som kan användas för att betala för framtida resor eller andra upplevelser.
 • Kortförsäkring: Kreditkort kan ha en kortförsäkring som täcker förlorade eller stulna föremål, förseningar eller avbokningar av resor.
 • Enkelhet: Det är enkelt och bekvämt att boka en resa med ett kreditkort. Det är också lätt att spåra och hantera utgifterna för resan.

Saker att tänka på när du ska köpa resa med kreditkort

 • Avgifter: Vissa kreditkort kan ha höga avgifter för utlandstransaktioner eller andra kostnader när du betalar med kortet utomlands. Det är viktigt att kolla upp dessa avgifter innan man bokar resan.
 • Kreditgräns: Se till att kreditgränsen på kortet är tillräckligt hög för att täcka kostnaderna för resan.
 • Betala i tid: Det är viktigt att betala tillbaka det utnyttjade beloppet i tid för att undvika höga räntor och andra avgifter.
 • Kolla upp regler och villkor: Se till att läsa igenom regler och villkor för kreditkortet innan man bokar resan för att undvika oväntade kostnader eller begränsningar.

Att använda kreditkort utomlands eller för att boka en resa kan absolut vara en fördelaktig och bekväm lösning, men det är viktigt att vara medveten om eventuella avgifter och regler för kortet.

Fördelar med att använda kreditkort för resor

Betala flygbiljett med kreditkort

Att boka resor med kreditkort kan ge många fördelar. Ofta ingår en reseförsäkring som skyddar mot förseningar och avbokningar. 

Det kan även finnas möjlighet att tjäna bonuspoäng som kan användas till framtida resor. Här är några exempel på fördelar när du bokar med ditt kreditkort:

 • Betala hotell med kreditkort: När man bokar hotell med kreditkort kan man få tillgång till exklusiva erbjudanden och rabatter. Många kreditkort ger även möjlighet till gratis avbokning eller ändring av bokningen.
 • Betala flygbiljetter med kreditkort: Att boka flyg med kreditkort kan ge fördelar som gratis incheckat bagage, prioriterad boarding och tillgång till lounger på flygplatsen. Det kan även finnas möjlighet att tjäna bonuspoäng som kan användas till framtida flygresor.
 • Hyrbil med kreditkort: När man hyr bil med kreditkort kan man få tillgång till exklusiva erbjudanden och rabatter. Många kreditkort ger även möjlighet till gratis avbokning eller ändring av bokningen.

Oavsett om man reser inom Sverige, Norden eller utomlands kan det vara fördelaktigt att boka resan med ett kreditkort.

Hur fungerar reseförsäkring med kreditkort?

I princip alla kreditkort har reseförsäkring som förmån när man använder kortet för att betala resan.

Det innebär att man får ett extra skydd utöver det som ingår i ens vanliga hemförsäkring. Försäkringen kan bland annat innefatta avbeställningsskydd och försäkring för försenat bagage samt självriskeliminering.

När man bokar en resa med ett kreditkort som erbjuder reseförsäkring, är det viktigt att betala minst en del av resan med kortet för att försäkringen ska gälla. 

Ofta krävs det att man betalar minst 50-75% av resans totala kostnad med kortet för att försäkringen ska aktiveras.

OBS! Ska du använda ditt kreditkort för en resa till USA så kan försäkringsvillkoren skilja sig något från resten av världen. Detta på grund av den dyra sjukvården i landet. Kontakta därför din bank innan avresa och dubbelkolla villkoren.

Förmåner när man använder kortet för att boka resor

Att använda kreditkort för att boka resor och kan ge flera fördelar. Utöver den bekvämlighet som det innebär att ha ett kreditkort, finns det också många förmåner att dra nytta av. Nedan följer en översikt över några av de vanligaste förmånerna som kreditkort kan erbjuda.

Bonuspoäng

Många kreditkort ger bonuspoäng för varje köp som görs. Dessa poäng kan sedan användas för att köpa flygbiljetter eller hotellnätter. Det finns också kreditkort som ger extra bonuspoäng för köp som görs på resebyråer eller flygbolag.

Rabatter och erbjudanden

Vissa kreditkort ger rabatter på resor eller erbjudanden på hotellnätter. Det kan också finnas kreditkort som ger rabatter på hyrbilar eller andra rese-relaterade köp.

Lounger 

Många kreditkort ger tillgång till flygplatsernas lounger som Lounge Key och Priority Pass. Detta kan vara en stor fördel för resenärer som vill koppla av i en lugn miljö medan de väntar på sitt flyg.

Vanliga frågor och svar

❓ Varför betala resa med kreditkort?

Att betala resan med kreditkort ger dig många fördelar, som exempelvis avbeställningsskydd, reseförsäkring och möjlighet att samla poäng eller cashback.

❓ Vilket kreditkort är bäst för resor?

Det finns flera kreditkort som är speciellt utformade för resor som t.ex. Bank Norwegian kreditkort och Amex Platinum. Vilket som är bäst beror på dina specifika behov och önskemål. Jämför villkor och förmåner för att hitta det kort som passar dig bäst.

Relaterade artiklar