Everydaycard

Everydaycard är ett allsidigt och flexibelt kreditkort som presterar bra eller mycket bra i många jämförbara kategorier. De fasta avgifterna är låga, bonussystemet är generöst och många typer av försäkringar ingår. Bonusen kan dessutom tas ut i pengar, som ni kan spendera precis hur ni vill, vilket bör räknas som unikt.

Försäkringarna omfattar bland annat reseförsäkring, drulleförsäkring samt ett leveransskydd när ni handlar online. Men tänk gärna på att ni måste handla med kortet för att omfattas av alla de fördelar som nämns.

På plussidan (+)

En lång rad smidiga försäkringar ingår

Om ni väljer att teckna er för Everydaycard ingår:

  • Reseförsäkring
  • Bärgning-. och assistansförsäkring
  • Leveransförsäkring vid onlineköp
  • Uttagsskydd utomlands

De försäkringar som precis nämnts är förstås trevliga att få, och Everydaycard utmärker sig faktiskt en hel del på den här fronten. Det är få renodlade shoppingkort som bjussar på så här bra försäkringar, vilket innebär att hela kategorin får landa i plushögen.

Tänk gärna på att reseförsäkringen endast gäller om ni betalar minst 75 procent av resan med ert Everydaycard.

Ränteläget är fullt acceptabelt

Med ett Everydaycard i näven är det inte svårt att hålla nere räntekostnaderna. En räntefri period på 55 dagar ingår för samtliga kunder, vilket innebär att ni slipper betala några avgifter överhuvudtaget inom om ni håller er inom den tidsramen.

Somliga kreditkort erbjuder räntefria perioder som löper över uppemot 65 dagar, men 55 är fullt acceptabelt. I övrigt landar den effektiva räntan på 12.99% medans den nominella räntan stannar på 9.80%.

I korthet kan ränteläget beskrivas som ganska generöst, och med detta sagt blir det plushögen som gäller även här.

Avgifterna är relativt låga

Räntan måste alltid betalas, det kommer vi aldrig ifrån. Men många kreditkort har även andra typer av avgifter, så även Everydaycard. Årsavgiften är lyckligtvis relativt låg, och landar på 195 kronor. Det första året är dessutom helt avgiftsfritt och eventuella aviavgifter blir ni kvitt om ni väljer att betala via e-faktura. Om ni istället vill ta emot pappersfakturor kostar det 19 kronor per faktura.

Uttagsavgifterna är tyvärr ganska höga. I Sverige uppgår den till 2% (mist 40 kronor) och utomlands är det exakt samma villkor som gäller. Om ni väljer att betala med Everydaycard utomlands tillkommer ett valutapåslag på 1.55%, vilket bör ses som ett standardläge där många av konkurrenterna väljer att lägga sig.

Kundsupporten är ganska bra uppstyrd

Everydaycards kundsupport kan kontaktas via telefon eller e-post, och de har öppet under kontorstid samtliga vardagar. Någon chattklient eller Facebook-support blir vi dock utan. Utöver detta finns även en hjälpsektion tillgänglig där ni hittar svar på vanligt ställda frågor, men den kan dock må bra av att fyllas på ytterligare. Om ni vill förlustanmäla kortet är det dock spärrservice som gäller. Här sköter Everydaycard sig bra. Inte jättebra, men bra.

Everydaycard erbjuder bra rabatter och erbjudanden

Med ett Everydaycard i ryggen kan ni ta del av en stor mängd rabatter och erbjudanden. För att nämna ett fåtal exempel ingår rabatter på flygresor, hyrbilar, ljudböcker, fysiska böcker och mycket mer. Somliga rabatter kan dock försvinna över tid, medans andra är konstanta.

Allt som allt, är rabatterna något att ha? Ja, absolut. Everydaycard sköter sig utmärkt på den här fronten.

Bonus ingår på samtliga köp

Everydaycard har ett riktigt fiffigt bonussystem som bör räknas som ganska generöst. Den exakta bonusen varierar beroende på hur mycket ni handlar och sammanställs var sjätte månad.

För närvarande är det följande villkor som gäller:

  • 1% bonus när ni handlar mat eller bränsle (på Preem)
  • 1% bonus på alla köp över 20.000 kronor
  • 0.5% bonus på alla köp mellan 0 och 19.999 kronor

Ni bör dock tänka på att ni måste ha utfört fem köp under en sexmånadersperiod för att kunna omfattas av bonusarna. Dessa typer av begränsningar är dock inte unika för just Everydaycard, utan något som många kreditkortsbolag tillämpar.

Kan Everydaycard rekommenderas?

Ja. Everydaycard är ett mycket kompetent shoppingkort som är värt varenda krona. Avgifterna är låga, bonussystemet är generöst och många trevliga försäkringar ingår. Kortet bör ses som ett mycket bra vardagskort för alla er som gillar att shoppa och kunna ta del av bra försäkringar.