Fidesmo Pay

Vad är Fidesmo Pay?

Fidesmo Pay är en betalningstjänst som ger dig möjlighet att utföra kontaktlösa betalningar med wearables, såsom smartklockor eller armband, utrustade med NFC (Near Field Communication) teknologi. Istället för att använda ditt fysiska betalkort, kan du koppla ditt kort till en wearable och genomföra betalningar snabbt och säkert.

Hur fungerar det?

När du kopplar ditt betal- eller kreditkort till en wearable skapas en digital representation av kortet, en så kallad token. Denna token kan endast användas för att genomföra fysiska betalningar och stödjer inte onlineköp, det är för öka säkerheten och skydda mot bedrägerier.

För att göra en betalning håller du din wearable nära en betalterminal som stöder NFC, och betalningen genomförs omedelbart utan att du behöver ta fram ditt kort.

Det är alltså en lösning för att börja använda ditt kreditkort digitalt så att du slipper ta med dig ditt fysiska kort överallt.

Accepteras internationellt

Fidesmo Pay har också integrerat stöd för både VISA och Mastercard, vilket bidrar till dess breda acceptans internationellt. Eftersom kontaktlösa betalningar har blivit en standard över stora delar av världen, kan använda Fidesmo Pay på de flesta platser där moderna betalningssystem finns.

Så kommer du igång

Fidemo Pay Wearable

Beställ en wearable

Först behöver du ha en produkt som stödjer tjänsten. Fidesmo erbjuder ett utbud av bärbara accessoarer som kan köpas via olika varumärkens hemsidor. 

Tillgängliga enheter som enkelt kan anslutas till ditt betalkort:

  • Armband: Både stilrena och sportiga alternativ som passar till vardag och träning.
  • Klockor: Tidlösa klockor med integrerat NFC-chip för både herr och dam.
  • Nyckelringar: Praktisk lösning som gör att du alltid har din betalning nära till hands.
  • Klockarmband: Omvandla din befintliga klocka till en betalningsmetod genom att byta till ett klockarmband utrustat med NFC.
  • Exklusiva pennor: Eleganta och högkvalitativa pennor som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik.

Fidesmos hemsida kan du hitta alla produkter som är kompatibla med kontaktlösa betalningar.

Koppla ditt kort

Att ansluta ditt betalkort till Fidesmo Pay kan göras på två enkla sätt:

  • Genom appen: Ladda ner Fidesmo-appen från Google Play eller Apple Store. Öppna appen och följ stegen för att registrera ditt betalkort. Det innebär att du matar in kortets uppgifter som appen guidar dig genom.
  • Genom QR-koden från din wearable: När du får din Fidesmo-kompatibla produkt kommer den med en QR-kod. Skanna denna QR-kod med din smartphone för att snabbt och enkelt koppla ditt kort till Fidesmo Pay.

Dessa metoder gör det möjligt för dig att enkelt och säkert lägga till ditt betalkort i Fidesmo Pay, så att du kan börja betala med din enhet i butiker.

Kort som går att koppla

För att använda Fidesmo Pay i Sverige, kan du använda följande kort:

Bank / KortutgivareTyp av kort
Wallster– Företags kreditkort (Business Credit)
– Företags betalkort (Business Debit)
– Klassiskt betalkort (Classic Debit)
– Klassiskt kreditkort (Classic Credit)
– Engångs kort (Classic Prepaid)
Curve– Alla Curve-kort (utom Samsung Pay Curve-kort)
Länsförsäkringar– Bankkort för företag
– Privat bankkort
– Kreditkort för företag
– Kreditkort för privatpersoner
– Studentkort
Swedbank– Maestro-kort
– Swedbank Debit Mastercard
Marginalen Bank– I’m Yours
– Marginalen Traveller
Nordea– Nordea Debit
– Nordea Electron
– Nordea Gold
– Nordea Platinum
SEB– SEB-kort (ej Maestro)
Circle K– Mastercard
Eurocard– Eurocard Gold
– Eurocard Platinum
Globe Card– Mastercard
INGO– Mastercard
NK Nyckeln– Mastercard
Strawberry– Mastercard
SAS Eurobonus– SAS Eurobonus Mastercard
– SAS Eurobonus Mastercard Premium
Scandic Friends– Mastercard
SJ Prio– Mastercard

Kostar det något att använda Fidesmo Pay?

Att använda Fidesmo Pay är helt kostnadsfritt. Det betyder att det inte tillkommer några extra avgifter för själva användningen av tjänsten. Det enda du behöver betala för är den wearable som du väljer att koppla ditt kort till. Kostnaden för wearables varierar beroende på vilken produkt och modell du väljer. Priserna börjar från omkring 500 kronor och kan sträcka sig till över 10 000 kronor för mer avancerade eller exklusiva modeller. 

En annan fördel med Fidesmo Pay är att för köp under 400 kronor, behöver du inte slå in någon kod när du betalar. Det gör betalningsprocessen snabb och smidig för mindre inköp. Det är bara för köp över 400 kronor som du behöver använda din PIN-kod, precis som med ett vanligt betalkort.

Vanliga frågor och svar

❓ Vilka typer av wearables kan jag använda med Fidesmo Pay?

Du kan använda olika typer av wearables med Fidesmo Pay, såsom smartklockor, armband, nyckelringar och klockarmband med NFC-teknik. Det finns även exklusiva pennor som är kompatibla.

❓ Behöver jag min smartphone när jag betalar med Fidesmo Pay?

Nej, du behöver inte din smartphone när du betalar med Fidesmo Pay. Din wearable fungerar självständigt för kontaktlösa betalningar i butik.

❓ Är Fidesmo Pay säkert att använda för kontaktlösa betalningar?

Ja, Fidesmo Pay är säkert. Det använder en digital token för ditt kort, som ökar säkerheten och minskar risken för bedrägerier vid fysiska betalningar.

❓ Kan jag använda Fidesmo Pay för onlineköp?

Nej, Fidesmo Pay är endast avsett för fysiska, kontaktlösa betalningar i butiker och stödjer inte onlineköp. Detta är för att säkerställa högre säkerhet.