Fördelarna med ett kreditkort

Självklart är det så att det både finns för- och nackdelar med ett kreditkort. I detta inlägg väljer vi att fokusera på de bästa egenskaperna med ett kreditkort 2021!

Alltid pengar tillgängligt

Ifall du har tillgång till ett kreditkort och inte har nyttjat hela krediten har du alltid tillgång till pengar. Oförutsedda utgifter är inte helt ovanligt och då kan kreditkortet helt klart vara din bästa vän.

kreditkort

Att bilen lägger av eller att diskmaskinen stöter på problem är inte helt ovanligt!

Tjäna pengar online?

Att tjäna pengar online med kreditkort kan man indirekt göra. Hur kanske du undrar? Många kort med kredit idag har flera rabattprogram med olika kedjor, e-handlar och företag. Detta resulterar i att du kan införskaffa många produkter och tjänster under rabatterat pris.

Bonusprogram på kort med kredit

Merparten av kreditkorten har olika former av bonusprogram. Det är inte helt ovanligt att man kan få återbäring i pengar eller poäng som man sedan kan byta mot produkter eller rena pengar. Denna möjlighet är i princip bara möjligt på ett kreditkort.

Dela upp betalningen

Ibland finns det extra mycket utgifter och då kan du med hjälp av ett kreditkort betala av över en längre tid. Visserligen tillkommer i regel en del ränta (vissa kort har 55 räntefria dagar vid behov ska tilläggas) Med andra ord är det ett bra verktyg för att dela upp betalningen när det tillkommit extra utgifter.

Reseförsäkringar

Många kreditkort kommer med reseförsäkringar vilket innebär att olyckor eller andra situationer som kan uppstå på resande fot täcks av kreditkortsföretaget. Bra va? Kreditkortsutfärdarna samarbetar i sin tur med försäkringsbolag, likt Folksam för att kunna erbjuda försäkringarna.

Vad definierar ett kreditkort?

Ett kreditkort kan vara ett bra sätt att får lite frihet när man är ute och handlar. Sen finns det lite olika typer av kort för just detta. I detta inlägg kommer du därför att hitta fördelar och information gällande kreditkort, som kan hjälpa dig som funderar på att skaffa ett kreditkort eller som bara letar efter någon form av information om det.

Ordet kreditkort är ett av de där orden som ibland missbrukas lite i det svenska språket. Vi använder det ofta för att beskriva alla typer av kort vi använder vid betalning när faktiskt inte riktigt är så enkelt. Det finns tre olika huvudtyper av kort som är bankkort, betalkort och kreditkort.

Dessa skiljer sig sedan lite åt. Vi tar upp skillnaden lite här i denna artikel men vi har även andra artiklar här på sajten som tar upp skillnaderna ett exempel på en sådan är Skillnad betal-, bank- o kreditkort. Denna artikel kan vara värd ett besök ifall du vill ha en snabb förklaring på skillnaderna.

Fördelarna med  ett kreditkort – slutsats

Så för att summera fördelarna med ett kreditkort:

  • Alltid pengar tillgängligt vid oförutsedda utgifter
    Reseförsäkringar
  • Bonusprogram som generar poäng och pengar
  • Möjlighet att dela upp betalningen helt på dina villkor!