Komplett Bank Kreditkort

Snabbfakta: Komplett MasterCard erbjuder ett väl utformat bonusprogram, och bör därför ses som ett bonuskort. Om du handlar hos Komplett motsvarar bonussatsen 4 %, medan inköp hos andra nätbutiker ger 2 % bonus och vid alla andra köp tillämpas en bonus om 1 %.

Bonusprogrammet är detta kreditkorts starkaste lysande stjärna. Utöver det inkluderas även ett flertal försäkringar i årsavgiften, som i skrivande stund är lika med noll. Komplett MasterCard tillämpar dessutom inga uttagsavgifter.

Plus – minus

+ Generöst bonusprogram

+ Väl utformad reseförsäkring

+ Ingen årsavgift

– Valutaväxlingspåslag om 1.75 %

– Prisgaranti inkluderas inte

– Hög räntesats vid delbetalning

Förmåner

Bonusprogram inkluderas: Ja (upp till 4 % bonus)
Reseförsäkring inkluderas: Ja

Krav för utfärdande

Inkomstkrav: 120 000 kr
Ålderskrav: 20 år
Betalningsanmärkning tillåts: Nej
Arbetslösa kan bli beviljade: Nej

Kreditvillkor

Maximalt kreditbelopp: 100 000 kr
Räntefria köp: Upp till 50 dagar
Ränta: Från 21.40 till 23.63 %.
Minsta månatliga delbetalning: 3 % (minst 300 kr)

Avgifter

Årsavgift: 0 kr
Uttagsavgift: 0 %
Aviavgift: 0 kr
Valutapåslag i utlandet: 1.75 %

Övriga upplysningar

Utfärdare: MasterCard
Möjlighet att byta PIN-kod: Ja
Färgval: En enhetlig design erbjuds
Blippa: Ja (upp till 400 kronor)
Drivmedelsrabatt: Nej
Apple Pay: Ja
Google Pay: Ja

Kreditvillkor för Komplett MasterCard

För att få ett kreditkort hos Komplett måste du ange hur du bor, vad du tjänar samt huruvida du har en fast anställning eller inte. Utöver den information som precis nämnts tar Komplett även en kreditupplysning, som avgör ditt maximala kreditbelopp om du blir beviljad ett kreditkort från Komplett.

Samtliga kreditköp som du utför med Komplett-kortet samlas på en månadsfaktura, vilket innebär att du får en bra överblick över månadens inköp. Du bör dock se till att betala hela månadsfakturan innan förfallodatumet, för att slippa ränteavgift.

Om du väljer att delbetala dina inköp över en eller flera månader uppgår räntesatsen till 21.4 % vid sedvanliga köp, och 24.9 % om du tar ut pengar i en bankomat. Att räntesatsen skiljer sig om du tar ut pengar kontra handlar i butik är ovanligt, och den sammanlagda räntesatsen bör även beskrivas som något hög. Du bör även teckna dig för e-faktura, för att slippa betala den månatliga pappersfaktura-avgiften om 35 kronor.

Bonusvillkor för Komplett MasterCard

Komplett MasterCards erbjuder ett av kreditkorts-nischens mest fördelaktiga bonussystem. Du får bonus på många typer av inköp, och en procentuellt stor summa återgår alltid till kortägaren.

Tre bonusnivåer erbjuds

Kompletts bonussystem är uppdelat i tre segment: 4 % bonus är aktuellt om du köper produkter hos komplett, en bonussats om 2 % medges vid onlineköp och samtliga övriga inköp belönas med en bonussats om 1 %.

Du bör även ha i åtanke att en valutapåslagsavgift om 1.75 % är aktuell vid köp utomlands. Det innebär att din totala bonusförtjänst kan bli mindre, så du bör i första hand nyttja kreditkortet i svenska e-butiker och affärer.

Akilleshälen är dock att du maximalt får samla in 500 poäng per månad, eller 2 000 poäng årligen. Mer specifikt motsvarar den maximala återbetalningen 2 000 kronor årligen, vilket bör ses som generöst för kreditkortsspekulanter som vill ha en relativt stor bonus utan att behöva handla för astronomiskt höga belopp.

Komplett Mastercard erbjuder en bra bonusnivå

Den bonus du samlat in kan antingen nyttjas för att betala av månadsfakturan, eller användas för att göra inköp på Komplett.se. Sammantaget erbjuder Kompletts kreditkortlösning en av marknadens bäst utformade bonussystem, då den procentuella bonussatsen är hög, oavsett var du handlar.

Ett flertal försäkringar inkluderas

Reseförsäkringen

Om du köper mer än 50 % av din resa med Komplett MasterCard ingår en reseförsäkring för dig och din registrerade sambo, partner, maka eller make. Utöver det inkluderas alla gemensamma barn upp till 23 års ålder.

Komplett erbjuder samtliga försäkringar i samarbete med det norska försäkringsbolaget Gouda, som ägs av Gjensidige.

Allriskskydd för hushållsmaskiner och hemelektronik

Om du köper hemelektronik eller hushållsmaskiner med Komplett kreditkort inkluderas ett allriskskydd som sträcker sig över tre år. Undantag finns dock för stöldbegärliga produkter likt datorer, mobiltelefoner och kameror.

Den ersättning som betalas ut om din produkt skulle bli skadad eller stulen uppgår till maximalt 25 000 kronor. Åldersavdraget motsvarar 0 kronor det första året, och ökar med 25 % efter varje år som går.

Tanka-fel-försäkring

Om du skulle tanka din bil med fel typ av bränsle måste bränsletanken samt bränslesystemet rengöras, ibland även motorn. Komplett täcker dessa kostnader med upp till 4 000 kronor.

För att denna försäkring ska falla in måste du tanka minst 25 liter bränsle med kreditkortet, mindre än 61 dagar innan feltankningen. Dag 61 och framåt upphör tanka fel-försäkringen att gälla, så du bör därför alltid använda kreditkortet om du tankar.

Nyckelförsäkring

Nyckelförsäkringen täcker kostnader som uppstår vid stöld, förlust eller inlåsning av dina nycklar. Ersättningstaket motsvarar 4 000 kronor.

Betalningsförsäkring (tillval)

Betalningsförsäkringen faller in om du inte kan betala tillbaka din skuld på grund av sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Mer specifikt innebär betalningsförsäkringen att Komplett betalar en viss del av din kreditkortsskuld om du skulle bli oförmögen att göra det.

Denna försäkring kostar 0.9 % av din totala skuld månatligen, och presenteras som en tilläggsavgift på månadsfakturan.

Försäkring vid brott och olycka

Om dina varor du köpt på nätet blir stulna vid ett inbrott, ett överfall eller skadas under frakten hem till dig ersätter Komplett dig med maximalt 25 000 kronor.

Samtliga försäkringsvillkor

Med hjälp av den nedanstående bilden kan du granska samtliga för säkringar som Komplett erbjuder, samt det maximala ersättningsbelopp som är aktuellt.

Komplett MasterCard på resan

Även om detta kreditkort bör räknas som ett bonuskort erbjuds ett flertal reseförmåner.

Reseförsäkring

I den reseförsäkring som Komplett erbjuder är följande förmåner aktuella:

Olycksfallsförsäkring: Gäller vid olyckor som sker på resan. Ersättningstaket motsvarar 300 000 kronor.

Bagageförsening: Blir aktuellt om ditt bagage är mer än 4 timmar försenat. Ersättningstaket uppgår till 500 kronor.

Ersättningsresa: Faller in om du är sjuk mer än halva resan. Läkarintyg krävs.

Självriskskydd: Faller in om du orsakar skada på en bil, båt eller MC när du är bortrest. Den maximala ersättningen motsvarar 10 000 kronor.

Kristerapi: Blir aktuell vid allvarliga olyckor eller katastrofer. Ersättningstaket motsvarar 10 000 kronor.

Ingen årsavgift eller uttagsavgift

Komplett tillämpar varken någon uttagsavgift eller årsavgift, oavsett om du befinner dig i Sverige eller utomlands. Då ett kreditkort medger efterskottsbetalning är dessa typer av betalmedel att rekommendera när du reser. Närmare bestämt; du bör välja ett kreditkort utan års- och uttagsavgift på resan.

Komplett Bank Mastercard tillämpar dock ett valutaväxlingspåslag om 1.75 %, vilket bör ses som en medelhög avgift.

Skydd mot ID-kapning

Kostnader som uppstår som följd av en ID-kapning ersätts via Kompletts “assistans och juridisk hjälp”-klausul.

Det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 100 000 kronor, och ID-kapningsskyddet är endast aktuellt när du reser, samt om du upptäckt kapningen inom 6 månader.

Sammanfattning

Nackdelar med Komplett kreditkort

Komplett Mastercard är inte ett renodlat resekort, utan ett shoppingkort; ett kompetent sådant. Det valutapåslag som tillämpas utomlands, som idag motsvarar 1.7 %, samt den något sparsmakade reseförsäkringen innebär att konkurrenter såsom Norwegian kreditkort passar bättre på resan.

Bonusprogrammet har dessutom en fast begränsning gällande hur många poäng du kan tjäna månatligen, och det faktum att du endast kan spendera de intjänade poängen på Komplett bör även det ses som ett avbräck. Om inte de ovanstående begränsningarna existerat hade Kompletts kreditkort varit det bästa bonuskortet på marknaden.

Fördelar med Komplett kreditkort

Kortet är gratis, och så länge du betalar hela månadsfakturan på en gång tillkommer inga avgifter. Kreditkortsspekulanter som gillar hemelektronik och ofta handlar online bör överväga att skaffa det kreditkort som Komplett erbjuder.

Mer specifikt är Komplett Mastercard ett bra kreditkort för alla som är ute efter en hög bonus samt låga fasta avgifter. Detta kreditkort kan med stor sannolikhet bli en svår nöt att knäcka för konkurrenten Re:member Flex, som även det erbjuder bra bonusvillkor.

FAQ:

Är Komplett Kreditkort ett resekort?

Detta kreditkort är i första hand ett bonuskort, men kan även betraktas som ett resekort då en väl utformad reseförsäkring ingår.

Kan man handla på andra butiker än Komplett?

Ja, du kan göra inköp i samtliga butiker som tar emot kortbetalningar. Men om du handlar på Komplett uppgår bonusnivån till 4 %, i jämförelse med 2 % för övriga onlineköp samt 1 % vid köp i fysiska butiker.

Måste man betala ränta på sitt köp?

Om du betalar din månadsfaktura i tid uppkommer inga ränteavgifter, men om du väljer att delbetala är en räntesats om 21.40 till 23.63 % aktuell.

Passar Komplett kreditkort för studenter?

Nej, då inkomstkravet motsvarar 120 000 kronor är det få studenter som blir beviljade ett kreditkort från Komplett, som inte bör ses som ett studentkort.