4.5/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

21.40 %

Högsta kredit

50 000 kr

Räntefritt

50 dagar

Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Kreditkort räknas in till kategorin bonuskort (shoppingkort) och ger dig tillgång till ett väl utformat bonusprogram. Kreditkortet lämpar sig väl för dig som regelbundet handlar på internet och vill få återbäring på alla dina köp. Mellan 0,5–4% bonus ges på samtliga inköp som görs med kortet och bonusen kan sedan användas för att betala av nästkommande månads faktura.

0,5% bonus ges på samtliga inköp som understiger 20 000 kronor. 1% bonus ges på enskilda köptillfällen som överstiger 20 000 kr. 4% bonus ges på samtliga inköp som görs på Komplett.se.

Bonusprogrammet är den främsta fördelen med detta kreditkort. Utöver det får du tillgång till ett flertal försäkringar om dina inköp betalas med kreditkortet. Kreditkortet har ingen års- eller uttagsavgift.

Hur bra är Komplett Bank Mastercard?

 • Års- och ränteavgifter
 • Bonusar & Förmåner
 • Bra resevillkor
 • Försäkringar
 • Vårt betyg

Interesserad av ett kreditkort från Komplett Bank?

Ansök kostnadsfritt om ett Komplett Bank Mastercard. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

För att ansöka måste du uppfylla dessa villkor:

Åldersgräns:

Minst 20 år

Lägsta inkomst:

Inget krav

Anställningsform:

Minst deltidsanstäld

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor:

Ränta:

21.40 %

Effektiv ränta:

23,63 %

Högsta kredit:

50 000 kr

Räntefritt:

50 dagar

Minsta månadsbetalning:

3 % (minst 300 kr)

Förseningsavgift:

Information saknas

Övertrasseringsavgift:

Information saknas

Mer information om Komplett Bank Mastercard:

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

0 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.75 %

Uttagsavgift:

0 kr

Inlåningsränta:

Information saknas

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Ja

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Ja

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Bonuskort (Shoppingkort), Resekort

Interesserad av ett kreditkort från Komplett Bank?

Ansök kostnadsfritt om ett Komplett Bank Mastercard. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår med Komplett Bank Mastercard:

Reseförsäkring:

Ja

Avbeställningsskydd:

Nej

Självriskreducering:

Ja

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Ja

Köpskydd:

Ja

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Ja

Nyckelförsäkring:

Ja

Bonusar och förmåner:

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Ja (upp till 4 % bonus)

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Komplett Bank Mastercard:

 • 0.5 - 4% bonus på alla inköp
 • Ingen årsavgift
 • Bästa bonuskortet
 • Valutaväxlingspåslag om 1.75 %
 • Prisgaranti inkluderas inte
 • Hög räntesats vid delbetalning

Recension av Komplett Bank kreditkort

Komplett Bank Kreditkort är i skrivande stund ett helt utan årsavgift och uttagsavgift.
Trotts detta får du tillgång till ett väl utformat bonusprogram vilket ger dig cashback/bonus på samtliga inköp som körs med kortet (0,5–4% av inköpsbeloppet i bonus) samt ett flertal försäkringar.

Bonusen som intjänas genom användning av kreditkortet kan användas för delbetalning av faktura, alternativt på Komplett.se.

Komplett Bank kreditkort Kreditvillkor

Att bli beviljad ett kreditkort från Komplett är ganska vanligt, framförallt då ansökningskraven är relativt låga. För att bli beviljad krävs det att du har någon form av anställning och inkomst. Ansökan initieras med att du som sökande anger hur du bor (boendeform och antal personer i hushållet), vad din bruttoinkomst är, anställningsform, samt dina personuppgifter. Därefter görs en kreditupplysning som avgör ditt maximala kreditbelopp samt om du blir beviljad ett kreditkort från Komplett Bank.

Kreditkortet går att få med en kreditgräns upp till 50 000 kr. Som standard blir man beviljad den maximala krediten som de kan erbjuda respektive kund, sedan är det upp till kunden att kontakta Komplett Bank om man vill få krediten sänkt.

Samtliga kreditköp som utförs med kortet samlas på en månadsfaktura, vilket innebär att du får en bra överblick över månadens inköp. Vid delbetalning av dina inköp uppgår räntesatsen till 21,4 % vid sedvanliga köp, och 24,9 % om du tar ut pengar från en bankomat.

Uttag från bankomat samt pengaöverföringar via tredjepartslösningar ger ingen bonus. Exempel på aktörer som detta berör är Western Union, Swish med flera

Per månad kan man tjäna maximalt 500 bonuspoäng, och per år kan man tjäna maximalt 2 000 bonuspoäng.

Komplett Bank kreditkort har inga fasta uttagsavgifter i Sverige eller i utlandet, däremot tillkommer som sagt ränta på de pengarna som tas ut med kreditkortet. Kreditkortet har heller ingen årsavgift och är kostnadsfritt att använda förutsatt att fakturan betalas i tid. För att helt slippa avgifter så rekommenderar vi dig att betala hela fakturan i ett svep inom de räntefria dagarna, samt att välja e-postfaktura för att slippa faktureringsavgiften på 35 kr som tillkommer vid pappersfaktura.

Bonus med Komplett Bank Mastercard

Komplett Mastercard är ett av de bästa bonuskorten på den svenska marknaden 2023. Alla köp ger användaren av kortet en cashback på mellan 0,5–4%. Hur stor cashbacken blir är beroende på vart och hur kreditkortet används.

Om kreditkortet används vid köp på Komplett.se får du 4% i cashback. Vid ett köp på 1000 kr får du alltså 40 kr i cashback, som sedan kan användas för att delbetala kreditkortsfakturan, alternativt vid ditt nästa inköp på Komplett.se.

Vid enskilda köp över 20 000 kr med kreditkortet erhåller kortinnehavaren en bonus på 1 %. Vid ett köp på 20 000 kr får du alltså 200 kr i cashback. Även denna summa kan användas vid betalning av kreditkortsfakturan, alternativt på Komplett.se.

Övriga köp som görs med kreditkortet ger en cashback på 0,5%, vilket innebär att kreditkortet lämpar sig bra för vardagsinköpen samt som shoppingkort.

Cashbacken man får med Komplett Bank Mastercard är något begränsad, men fortfarande generös. Per månad för man maximalt samla in 500 poäng. Per år får man maximalt samla in 2 000 poäng. Mer specifikt motsvarar den maximala återbetalningen 2 000 kronor årligen, vilket bör ses som generöst för de som vill ha en relativt stor bonus utan att behöva handla för astronomiskt höga belopp.

Den bonus du samlat in kan antingen nyttjas för att betala av månadsfakturan, eller användas för att göra inköp på Komplett.se. Sammantaget erbjuder Kompletts kreditkortlösning en av marknadens bäst utformade bonussystem, då den procentuella bonussatsen är hög, oavsett var du handlar.

Försäkringar som ingår med Komplett Mastercard

För att försäkringarna ska gälla så behöver hela eller delar av köpet betalas med kreditkortet. För kompletta kreditvillkor rekommenderar vi alltid att kontrollera Komplett Banks hemsida.

Komplett Bank Mastercard ger dig som kortinnehavare skydd på bland annat resan samt vid köp på internet. När det gäller reseförsäkringen samarbetar Komplett Bank med försäkringsgivaren Gouda, och när det gäller Köpskydd samarbetar man med BNP Paribas.

Komplett Bank reseförsäkring

För att reseförsäkringen ska gälla så behöver minst 50% av resans transportkostnader (flyg/båt etc) betalas med Komplett Bank kreditkort. Försäkringen är i samarbete med det norska försäkringsbolaget Gouda, som ägs av Gjensidige och gäller för hela familjen. Försäkringen gäller för make/maka/sambo/registrerad partner samt barn under 23 år som finns folkbokförda på samma adress som kortinnehavaren och på resor i upp till 45 dagar.
Reseförsäkringen gäller för barn som är folkbokförda på kortinnehavarens adress eller hos den andre vårdnadshavaren.

Försäkringsmomenten som ingår i reseförsäkringen gäller endast under resor, och inte till vardags. De försäkringsmoment som bland annat ingår i Komplett bank reseförsäkring är:

 • Bagageförsening:Vid försenat bagage på utresa samt hemresa får du en kontant ersättning om bagaget blir försenat med mer än 4 timmar efter ankomst till resmålet. Vid försening med mer än 12/24 timmar utgår ytterligare ersättning (Upp till 500 kr). Försäkringen ger dig även ersättning för kostnader (skäliga sådana) som kan uppkomma, såsom mat.En stor fördel med bagageförseningsförsäkringen är att man även får ersättning vid hyra av sportutrustning vid försening, detta gäller till exempel för hyra av skidor, surfbräda eller golfklubbor. Försäkringen täcker hyra för upp till 5 000 kr.
 • Självriskskydd för fordon. Täcker självrisken för skadat fordon under resan. Med fordon menas bland annat hyrbil, båt, vattenskoter, MC, moped, fyrhjuling med flera. I praktiken en väldigt bred hyrbilsförsäkring. Försäkringen täcker självrisk upp till 10 000 kr.
 • Ansvarsskydd: Försäkringen gäller när någon kräver att du ska betala skadestånd för en sak- eller personskada. För att bli beviljad ersättning utreds det först om du är skadeståndsskyldig, därefter förhandlar försäkringsbolaget med den som utkräver dig på skadeståndet. Vid rättegång ersätts du även för rättegångskostnaderna.
 • Förstörd semesterresa: Om resan helt eller delvis förstörs av sjukdom eller olycksfall så ersätts du enligt ett schablonbelopp. Exempel på sjukdomar / olycksfall som ger ersättning är:
  Förkylning – tre dagsandelar, Magbesvär – två dagsandelar,  Halsfluss – tre dagsandelar, Influensa – tre dagsandelar, Sol/brännskador – två dagsandelar. För komplett lista, se försäkringsvillkoren.

  Om resan kostar 20 000 för 12 dagar så hade halsfluss som ger tre dagsandelar vilket ger ca 5 000 kr i ersättning (3 andelsdagar / 12 dagar x 20 000 kr = 5 000 kr).

 • Kristerapi:Blir aktuell vid allvarliga olyckor eller katastrofer. Ersättningstaket motsvarar 10 000 kronor.
 • Olycksfallsförsäkring:Gäller vid olyckor som sker på resan. Ersättningstaket motsvarar 300 000 kronor.
 • Ersättningsresa:Faller in om du är sjuk mer än halva resan. Läkarintyg krävs.

Reseförsäkringen ska ses som en kompletterande försäkring till hemförsäkringen. Tänk även på att ett avbeställningsskydd inte ingår i reseförsäkringen.
För att se kompletta försäkringsvillkor och en komplett lista över de försäkringar som ingår när du använder Komplett Bank Mastercard som resekort – klicka här.

 

Fler försäkringar som ingår med Komplett Mastercard

 • Allriskskydd för hushållsmaskiner och hemelektronik: Om du köper hemelektronik eller hushållsmaskiner med Komplett kreditkort inkluderas ett allriskskydd som sträcker sig över tre år, vilket får anses som generöst. Undantag finns dock för stöldbegärliga produkter likt datorer, mobiltelefoner och kameror. Den ersättning som betalas ut om din produkt skulle bli skadad eller stulen uppgår till maximalt 25 000 kronor. Åldersavdraget motsvarar 0 kronor det första året, och ökar med 25 % efter varje år som går.
 • Tanka-fel-försäkring: Om du skulle tanka din bil med fel typ av bränsle måste bränsletanken samt bränslesystemet rengöras, ibland även motorn. Komplett täcker dessa kostnader med upp till 4 000 kronor.
  För att denna försäkring ska falla in måste du tanka minst 25 liter bränsle med kreditkortet, mindre än 61 dagar innan feltankningen. Dag 61 och framåt upphör tanka fel-försäkringen att gälla, så du bör därför alltid använda kreditkortet om du tankar.
 • ID-skydd: Blir någon av resenärerna som ingår i reseförsäkringen utsatta för ID-stöld under resan så kan man få juridisk assistans och rådgivning. Skador upp till 100 000 kr ersätts av försäkringen. För att försäkringen ska gälla så ska ID-stölden ha skett under den aktuella resan, samt skadan måste upptäckas senast 6 månader efter hemkomst.
 • Nyckelförlust: Ersätter stöld eller förlust av hem/bilnyckel under resan. Försäkringen gäller även vid ofrivillig inlåsning av nycklarna i bil eller bostad under resan. För att försäkringen ska gälla ska Gouda Alarm kontaktas för godkännande innan låsöppning. Ersätter upp till 4 000 kr.
 • Betalningsförsäkring (tillval): Betalningsförsäkringen faller in om du inte kan betala tillbaka din skuld på grund av sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Mer specifikt innebär betalningsförsäkringen att Komplett betalar en viss del av din kreditkortsskuld om du skulle bli oförmögen att göra det.
  Denna försäkring kostar 0,9 % av din totala skuld månatligen, och presenteras som en tilläggsavgift på månadsfakturan.
 • Köpskydd
  Köpskyddet slår in om de varor du köpt via internet blir stulna vid ett inbrott, ett överfall eller skadas under frakten hem till dig. Köpskyddet ger dig maximalt 25 000 kr. Försäkringen täcker det belopp som debiterats ditt kreditkort vid inköpstillfället. Försäkringen är giltig i upp till 90 dagar från det att varan har köpts med kreditkortet.

Försäkringsomfattning

Med hjälp av den nedanstående bilden kan du granska samtliga försäkringar som Komplett erbjuder, samt det maximala ersättningsbelopp som är aktuellt.

Försäkringar komplett

 

Kontaktlösa betalningar

Komplett Bank Mastercard tillåter kontaktlösa betalningar, vilket innebär att du kan koppla ditt kreditkort till en digital plånbok för att betala (Apple Pay samt Google Pay). Du kan även använda funktionen ”Blippa”, vilket innebär att du endast behöver hålla fram ditt kort framför betalterminalen i fysisk butik för att betala. Vid köp över 400 kr måste PIN-kod anges.

 

Reseförmåner

Komplett Bank Mastercard bör främst ses som ett bonuskort (shoppingkort), men är även väldigt förmånligt att ha med sig på resan med tanke på alla de reseförmåner som erbjuds.

Reseförsäkringen: Reseförsäkringen som ingår när minst 50% av transportkostnaden (flyg/båt etc) betalas med resan är minst sagt generös, även i jämförelse med konkurrerande aktörer som erbjuder premium kreditkort.
Mer om reseförsäkringen finns att läsa i avsnittet här ovanför.

Ingen årsavgift eller uttagsavgift: Kreditkortet är helt utan årsavgifter och uttagsavgifter, vilket är förmånligt oavsett om man befinner sig i Sverige eller i utlandet. När det gäller resekort så är denna förmån inte helt ovanligt, och därför kvalar Komplett Mastercard även in som en god kandidat när det gäller resekort. Andra exempel på resekort med samma förmån är Norwegian kreditkort.

Vid användning av kortet utomlands tillkommer ett valutaväxlingspåslag om 1,75 %, vilket de flesta kreditkorten har:

ResekortValutapåslag (%)
Collector Easyliving0,00
Forex Visa0,00
Santander Mitt Kort+0,00
ICA Banken1.25
Marginalen Traveller1,65
Norwegian Kreditkort1.75
Komplett Bank Kreditkort1,75
Coop Mastercard Mer1,75
Supreme Card Classic1,97
Supreme Card Gold1,97
American Express Eurobonus2,00
Amex Eurobonus Classic2,00
Preem Mastercard2,50

Skydd mot ID-kapning: Kostnader som uppstår som följd av en ID-kapning ersätts via Kompletts ”assistans och juridisk hjälp”-klausul. Det maximala ersättningsbeloppet motsvarar 100 000 kronor, och ID-kapningsskyddet är endast aktuellt när du reser, samt om du upptäckt kapningen inom 6 månader.

 

För och nackdelar med Komplett bank Kreditkort

Fördelar:
Komplett Mastercard är ett kreditkort utan årsavgift, och förutsatt att hela fakturan betalas på en gång så tillkommer inga extra avgifter. Kreditkortet ger dig även bonus på samtliga inköp som görs med kortet, vilket gör kreditkortet till ett självklart val för många. Bonusen (cashbacken) kan sedan användas antigen för delbetalning av kreditkortsfakturan, eller för inköp av hemelektronik på Komplett.se.

Med andra ord är Komplett kreditkort ett bra kreditkort för alla som är ute efter en hög bonus och inte vill betala en årsavgift för kreditkortet. Kortet lämpar sig väl som både shoppingkort och som resekort.

Nackdelar:
Företaget har valt att begränsa antalet bonuspoäng man kan tjäna per månad och per år. Månatligen kan man tjäna 500 bonuspoäng (vilket motsvarar 500 kr) – och på årsbasis kan man tjäna totalt 2 000 bonuspoäng (vilket motsvarar 2 000 kr).

Vanliga frågor och svar om Komplett Bank Mastercard

💳 Är Komplett Kreditkort ett resekort?

Detta kreditkort är i första hand ett bonuskort, men kan även betraktas som ett resekort då en väl utformad reseförsäkring ingår.

💳 Kan man handla på andra butiker än Komplett?

Ja, du kan göra inköp i samtliga butiker som tar emot kortbetalningar. Men om du handlar på Komplett uppgår bonusnivån till 4 %, i jämförelse med 2 % för övriga onlineköp samt 1 % vid köp i fysiska butiker.

💳 Måste man betala ränta på sitt köp?

Om du betalar din månadsfaktura i tid uppkommer inga ränteavgifter, men om du väljer att delbetala är en räntesats om 21.40 till 23.63 % aktuell.

💳 Passar Komplett kreditkort för studenter?

Nej, då inkomstkravet motsvarar 120 000 kronor är det få studenter som blir beviljade ett kreditkort från Komplett, som inte bör ses som ett kreditkort för studenter.

Vad tycker du om Komplett Bank Mastercard?

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Komplett Bank

Telefonnummer

08-403 09 600

E-postadress

kreditkort@komplettbank.se

Adress

Information saknas

Postnummer

1327

Ort

Lysaker

Organisationsnummer

998997801

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

09:00 – 16:00

Tisdagar

09:00 – 16:00

Onsdagar

09:00 – 16:00

Torsdagar

09:00 – 16:00

Fredagar

09:00 – 16:00

Lördagar

Information saknas

Söndagar

Information saknas