Refunder Pay försvinner i samband med att DNB avslutar sina kreditkort

DNB har beslutat att avsluta sin kortverksamhet på den svenska marknaden vilket innebär att flera kreditkort, däribland Refunder Pay, försvinner. Efter den 9 juni kommer därför alla Refunder Pay kort att avslutas.

Refunder Pay försvinner

Banken DNB som idag står som kreditgivare för flera nischade kreditkort på den svenska marknaden – såsom Refunder Pay, TUI Card och Peugeotkortet – har beslutat att lägga ner sin kortverksamhet.

Det första kortet som avslutades var DNB:s eget kreditkort, DNB-kortet, som från och med den 1 mars 2024 inte längre går att använda.

Den 9 juni 2024 händer samma sak med cashbackkortet Refunder Pay som efter klockan 23.59 inte längre kommer gå att använda.

Refunder.se påverkas däremot inte av detta beslut utan det är endast kreditkortet som kommer läggas ner.

Vad händer med tjänsterna kopplade till kortet?

Du som har ett Refunder Pay idag kommer kunna behålla din cashback och den årsavgift du betalat kommer att betalas tillbaka.

Fram till den 9 juni kommer du kunna samla in cashback och den sparas som vanligt på ditt konto på Refunder.se. Gällande årsavgiften för både huvudkortet och eventuellt extrakort betalas tillbaka till dig den 4 april.

Om du bokat en resa med kortet innan det avslutas så gäller den kompletterande reseförsäkringen tills resan är avslutad.

Givetvis ska även kvarvarande kreditskuld betalas tillbaka enligt villkoren.

OBS! Om du idag har ett Refunder Pay eller är på jakt efter ett cashbackkort så rekommenderar vi att du tar en titt på vår guide om kreditkort med cashback där du kan hitta flera andra bra alternativ att använda istället.