Remember Flex Kreditkort

Remember Flex bör passa alla som gillar att shoppa samt att resa. Samma kreditkort bör ses som ett mycket prisvärt då de avgifter som ni tvingas dras med hålls på en låg nivå. De har till exempel slopat årsavgiften helt och hållet, vilket bör ses som ett stort plus i kanten.

Utöver detta ingår en kompetent reseförsäkring samt ett rabattprogram där ni kan ta del av uppemot 25% rabatt i hundratals e-butiker. Bonussystemet är dock lite av en besvikelse, men det snackar vi mer om i recensionen nedan.

En lång rad rabatter och erbjudanden ingår

Alla Remember Flex-kunder får ta del av ett förmånsprogram, dvs. Remember Reward, som bjussar på 25 procent rabatt hos ett antal webbutiker. Mer specifikt får ni tillbaka pengar på era köp, som samlas som en rabatt på nästkommande månadsfaktura. Beloppet beror i stort på var ni handlar, hur ofta ni handlar samt i vilka samarbetande e-butiker ni gjort köpen.

På Remember Flex-kortets webbsida ser ni vilka butiker som ingår i erbjudandet. Ni måste med andra ord logga in hos Remember och efter detta klicka er vidare till e-butiken ifråga. En lite osmidig väg att gå om ni frågar oss, men rabatterna är det iallafall inget fel på. Denna kategori hamnar av förklarliga skäl på rätt sida om plusstrecket, med god marginal dessutom.

Många kompetenta försäkringar ingår

Hos Remember Flex hittar vi en snyggt utformad reseförsäkring, som ingår om ni betalar minst 50% av resan via kreditkortet ifråga.

I reseförsäkringen ingår bland annat Avbeställningsskydd, förseningsskydd, olycksfallsskydd, ett hyrbilsskydd utomlands samt mycket mer. Nödbiljetter samt nödkontanter blir ni dock utan, men de tilläggen är trots allt ganska ovanliga.

I övrigt ingår även följande försäkringar:

  • Prisgaranti (upp till 90 dagar)
  • Allriskförsäkring (2 år)
  • Evenemangsskydd
  • Betalningsskydd

Tack vare prisgarantin får ni tillbaka mellanskillnaden om ni hittar en billigare vara inom 90 dagar. Samma garanti har dock ett maxtak på 5.000 kronor, och som vanligt när det gäller dessa typer av garantier måste ni ha betalat varan med Remember Flex-kortet för att den ska gälla.

Allriskförsäkringen gäller för pryttlar i hemmet, såsom exempelvis hemelektronik. Samma försäkring gäller även vid olyckor, men inte om ni varit extremt ouppmärksamma. Den begränsningen är dock standard inom försäkringsbranschen.

Evenemangsskyddet faller in om ni tex. betalat för en konsert som ställs in eller köpt biljetter för en fotbollsmatch som aldrig blev av. Samma försäkring gäller även vid sjukdomsfall, men då måste ni vara beredda att visa upp ett giltigt sjukintyg. Och yes – som vanligt gäller evenemangsskyddet endast om ni betalat via Remember Flex-kortet.

Utöver detta ingår även ett betalskydd som aktiveras per automatik om ni blir sjukskrivna 50% eller mer i minst 21 dagar. Betalskyddet gäller även om ni är arbetslösa i minst en månad, drabbas av en allvarlig sjukdom eller avlider.

I korta drag ersätter betalskyddet delar av den innestående skulden vid de tillfällen ni inte kan betala den.

Ränteläget för Remember Flex-kortet ser bra ut

Som rubriken säger ser ränteläget riktigt trevligt ut, men det är dock inte så pass bra att Remember Flex skulle sticka ut från mängden. Mer specifikt ingår 56 räntefria dagar, vilket innebär att era köp blir helt räntefria om ni håller er inom den tidsramen.

Den effektiva räntan uppgår till 14.67% och den nominella till 9.74%, vilket bör ses som ganska generöst.

Kundsupporten är bra uppstyrd

Supportgänget kan kontaktas via telefon eller via en chattklient. Ni måste dock vara inloggade om ni vill kunna kontakta dem via telefon, vilket bör ses som någon omständligt. Detsamma gäller konstigt nog även för chattklienten, som är otillgänglig så länge ni inte är inloggade. Öppettiderna är dock ganska normala. Supporten håller öppet under kontorstid samtliga helgfria vardagar.

På exakt samma ställe hittar vi även en hjälpsida där ni hittar svar på vanligt ställda frågor, grundläggande information om kreditkort samt en hel del annat.

Neutralt (+-)

Avgifterna är acceptabla

Som vi redan nämnt tar Remember Flex-gänget inte ut några årsavgifter. Om ni väljer att ta emot pappersfakturor tillkommer dock en aviavgift (den slipper ni om ni väljer att betala via e-faktura), och uttagsavgiften landar på 35 kronor.

Valutapåslaget då? Jodå, det landar på 1.75%, vilket kan beskrivas som något högt. Somliga kreditkort har valt att slopa valutapåslagen helt och hållet, men i den skaran hittar vi knappast Remember Flex.

Men men, hur ska vi sammanfatta läget. Är avgifterna alltför höga? Nej, verkligen inte. Remember Flex är kanske inte bäst i klassen när det kommer till att erbjuda låga avgifter, men de avgifter som vi väl måste stå ut med är inte alltför höga. Kreditkortet klarar sig ganska bra inom denna kategorin, som får hamna i ”Neutralt”-högen.

På minussidan (-)

Bonussystem blir vi utan

Remember Flex tillämpar inget bonussystem. De har dock en alternativ variant på plats vid namn Remember Reward, som bjussar på fina rabatter i en lång rad webbutiker. Men som sagt, bonusar blir ni utan, och det är lite synd när Remember Flex sköter sig så pass bra inom många andra kategorier.

Rekommenderas Remember Flex?

Ja. Remember Flex sköter sig mycket bra inom många kategorier, även om allt inte är helt perfekt. Många trevliga rabatter ingår tillsammans med en lång rad försäkringar, och för att nämna det bästa av allt: Årsavgiften är slopad, vilket bör ses som mycket unikt.

Remember Flex kan ses som ett mycket bra shoppingkort som bara har en nackdel; något bonussystem ser vi inte röken av. Men det kompletterar de trots allt ganska bra med Remember Reward-programmet, där ni tillåts tjäna en hacka när ni handlar via utvalda webbutiker.

För att sammanfatta ser vi Remember Flex som ett mycket bra kreditkortsval som bör passa det stora flertalet.