Rocker höjer sparränta till den högsta på marknaden

Rocker är fintechbolaget som gjort sig ett namn för några av Sveriges bästa debetkort, varav ett med fingeravtrycksläsare. Men förutom kort har Rocker även sparkonton med bästa sparränta efter att den nu höjs till den högsta på marknaden, i alla fall för alla premiumkunder.

I samband med att inflationen skjuter i höjden och räntan höjs på löpande band sitter allt fler svenska konsumenter med mindre ekonomisk marginal än på många år. Därför väljer nu Rocker att kompensera för detta med höjda sparräntor för sina kunder.

För Rockers premium-kunder (med eller utan debetkort) höjs den potentiella sparräntan till 1,45% vilket är den högsta på marknaden just nu. Dessutom får alla kunder med ett rocker kort tillgång till sparränta från första kronan; man kan alltså se sina pengar växa oavsett hur mycket eller lite man sätter in.

I ett pressmeddelande säger Rockers vd, Jonas Hultin att “För oss är det självklart att höja sparräntan när även de andra räntorna nu går upp. När börsen svänger och inflationen höjs är det extra viktigt att se över och ha koll på hur och var du sparar dina pengar. Vi vill att våra kunder ska få ut det mesta av sitt sparande och därför erbjuder Rocker ränta från första kronan. Våra kunder kan nu få upp till 1,45 procent i sparränta i vårt premiumpaket upp till 50 000 kr, vilket är högst ränta på marknaden”.

Han fortsätter med att säga:

“Traditionellt ger banker hög ränta till dem med mycket pengar. Så fungerar det inte hos oss. Vi tycker inte att man ska ha lönen liggandes på ett lönekonto med 0 procents ränta. Hos Rocker får alla ränta från första kronan”.

I dagsläget varierar sparränta hos Rocker från 0,89% upp till 1,45% beroendes på vilket konto man har – Standard, Plus eller Premium – samt hur mycket pengar man sparar.