SAS byter från Star Alliance till SkyTeam

Denna artikel belyser vad denna förändring innebär för SAS-medlemmar, från bevarandet av Lifetime Gold-status till nya förmåner och möjligheter inom det utvidgade globala nätverket. Läs vidare för att förstå övergångens inverkan på ditt medlemskap och de förbättrade reseupplevelser som väntar med SkyTeam.

SAS Byter från Star Alliance till skyteam

När byter SAS till SkyTeam?

Den 31 augusti 2024 kommer du att bevittna en viktig förändring i den globala strukturen för Star Alliance då Scandinavian Airlines (SAS) ansluter sig till SkyTeam-alliansen. 

Som SAS-medlem påverkas dina nuvarande förmåner som Lifetime Gold-status i EuroBonus-programmet inte av denna förändring, och du kan se fram emot kontinuerlig tillgänglighet av dina belöningar.

En period av anpassningar

Med SAS övergång kan du förvänta dig en period av anpassning, speciellt när det gäller användningen och integrationen av EuroBonus-poäng. Det är möjligt att SAS-medlemskapet och lojalitetsprogrammet på sikt samordnas med Flying Blue för ännu fler möjligheter och flexibilitet.

Vad innebär det för SAS-medlemmar?

 • Livstidsmedlemskap: Ditt Lifetime Gold förblir intakt.
 • Resmöjligheter: Förbättrad tillgänglighet för transatlantiska resor och över 1 000 ytterligare destinationer världen över.
 • EuroBonus-poäng: Eventuella förändringar kommer att kommuniceras, men du kan fortfarande samla och använda poäng som vanligt under övergångsperioden.

Värdet av ditt medlemskap är viktigt för SAS, och bytet är inriktat på att förbättra din totala reseupplevelse och erbjuda en mer omfattande global nätverkstäckning.

Vad innebär detta för Eurobonus-medlemmar?

För dig som Eurobonus-medlem kommer detta innebära förändringar i hur du tjänar och använder dina poäng samt vilka förmåner du har tillgång till.

SAS Eurobonus

Som medlem i Eurobonus samlar du poäng på dina flygresor och relaterade tjänster. När övergången till SkyTeam är genomförd kommer du att kunna använda dina poäng för tjänster inom hela SkyTeams nätverk. Det innebär förbättrad tillgänglighet och nya möjligheter för användningen av dina poäng.

Kreditkorten som påverkas av dessa ändringar är:

 • SAS EuroBonus Mastercard: Ger extrapoäng på alla sorters inköp, vilket kan bidra till snabbare tillgång till bonusresor och andra förmåner inom SAS EuroBonus-programmet.
 • SAS Amex Classic: Ett instegskort utan årsavgift som tilldelar poäng för varje spenderad krona.
 • SAS Amex Premium: Ett kort med en medlemsavgift som belönar med högre poäng för varje spenderad krona.
 • SAS Amex Elite: Ett premiumkort som förutom poäng på inköp också inkluderar omfattande reseförsäkring.

SAS Eurobonus Silver

 • Extra bagage: Du kommer att kunna dra nytta av förmånen med extra bagage när du flyger med SkyTeam-flygbolag.
 • Prioriterad incheckning: Gör din upplevelse smidigare genom prioriterad incheckning hos de flesta flygbolag i SkyTeam.

SAS Eurobonus Gold

 • Lounge-tillgång: Som guldmedlem får du tillgång till loungerna för en mer avkopplande tid före flygningen.
 • Fast Track: Använd Fast Track för att snabba på säkerhetskontrollen på utvalda flygplatser.
 • Prioriterad ombordstigning: Stig ombord på planet bland de första och njut av en mer avslappnad början på din resa.

SAS Eurobonus Diamant

Som diamantmedlem får du de mest exklusiva förmånerna. Detaljer om specifika förmåner med övergången till SkyTeam är inte helt fastställda, men du kan förvänta dig att åtnjuta högsta prioritet inom flygbolagsalliansen såväl som ytterligare tjänster och bekvämligheter.