Kan man swisha från kreditkort

Hur fungerar Swish?

Swish är en digital plånbok som kan användas för att enkelt skicka och ta emot pengar direkt mellan bankkonton med hjälp av mobiltelefonen. För att kunna använda Swish måste både du och mottagaren vara anslutna till tjänsten. 

Det är viktigt att notera att Swish inte är en grundläggande funktion som banker måste erbjuda sina kunder, utan det är en tjänst man själv väljer att ansluta sig till.

Här kan du läsa mer om hur man kan betala med mobilen.

För över pengar från kreditkort till bankkonto för att swisha

För att använda Swish med ditt kreditkort behöver du först föra över pengar från kreditkortet till ditt bankkonto som är kopplat till ett bankkort. För att göra detta kan du använda dig av saldoöverföring, en tjänst som erbjuds av vissa banker. 

Det innebär att du överför pengarna från ditt betal- och kreditkort till ditt bankkonto. Observera att det finns ett minsta belopp på 500 kr för saldoöverföringar och att du betalar tillbaka pengarna via din månadsfaktura. För att kunna använda saldoöverföring behöver du ha ett betal- och kreditkort.

När pengarna finns på ditt bankkonto som är kopplat till ditt bankkort kan du enkelt börja använda Swish för att skicka pengar till andra Swish-användare. Du behöver bara ange mottagarens mobilnummer och beloppet du vill skicka.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan man swisha från kreditkort?

Nej, Swish är kopplat till ditt bankkonto och inte kreditkort. För att använda Swish behöver du ha ett anslutet bankkonto och Mobilt BankID.

❓ Är det möjligt att sätta in pengar på kreditkort via Swish?

Nej, du kan inte sätta in pengar direkt på ditt kreditkort via Swish. Swish fungerar endast mellan anslutna bankkonton och kräver Mobilt BankID för godkännande av transaktioner.