Finns det anonyma kreditkort i Sverige?

Nej, i Sverige finns inte anonyma kreditkort tillgängliga eftersom alla kreditkort måste vara knutna till en person. Tack vare detta bidrar det till att minska risken för bedrägerier och penningtvätt.

Anonyma kreditkort

Varför finns inte anonyma kreditkort?

Anledningen till att anonyma kreditkort inte är tillåtna i Sverige beror främst på att dessa kort har en inbyggd kreditfunktion med räntefria dagar. Denna kredit gör att en prövning av kreditvärdigheten hos kortinnehavaren krävs för att följa regler och lagar kring kreditgivning.

Banker och kreditgivare behöver också göra en kreditprövning när de utfärdar betal- och kreditkort. Detta innebär att de måste veta vem kortinnehavaren är och dennes ekonomiska situation för att säkerställa att denne kan återbetala krediten.

Använda sig av förbetalda debetkort istället

Använda förbetalda debetkort

Förbetalda debetkort erbjuder en anonym och säker betalningsmetod. Här följer några populära förbetalda debetkort och hur du använder dem:

  • Paysafecard: Köp kortet hos en återförsäljare och använd det för att genomföra inköp online. Ange bara kortets PIN-kod vid betalning i e-butiker som accepterar Paysafecard.
  • Paygoo: Ett förbetalt Mastercard som fungerar överallt där Mastercard accepteras. Du kan enkelt ladda på kortet med önskat belopp och använda det för betalningar online eller i fysiska affärer genom att följa Mastercards betalningsinstruktioner.

När du använder förbetalda debetkort gäller följande steg:

  1. Skaffa ditt förbetalda kort hos en återförsäljare eller bank.
  2. Ladda kortet med önskat belopp, antingen online eller hos en fysisk återförsäljare.
  3. Använd kortet för att genomföra betalningar på nätet eller i fysiska butiker.
  4. Håll koll på kortets saldo och ladda på vid behov.

Kom ihåg att förbetalda debetkort inte är knutna till ditt personliga bankkonto, vilket innebär att dina transaktioner och saldo hålls privat. Tänk på att vissa förbetalda kort kan ha utgångsdatum, så var noga med att kontrollera detta innan du använder kortet.

Läs också:

Vanliga frågor om anonyma kreditkort

❓Var kan man köpa förbetalda kort i Sverige?

Förbetalda kort finns att köpa på olika ställen i Sverige, såsom butiker, kiosker och även online.

❓ Hur fungerar en Paygoo-kört jämfört med andra anonyma kort?

En Paygoo-kort fungerar liknande anonyma kort, men den kräver viss personlig information för att använda.