Vad är masterpass

Masterpass är en digital plånbok

MasterPass är en digital plånbok lanserad av kortgivaren Mastercard som gör det enkelt för konsumenter att göra säkra onlinebetalningar i över 100 olika länder globalt. Denna tjänst ger användare möjlighet att lagra alla sina kort- och leveransinformation på en säker plats, vilket gör det snabbare och enklare att handla online.

Mastercards elektroniska plånbok

Även om Masterpass är en tjänst från Mastercard, behöver du inte ha ett Mastercard för att använda det. Du kan lagra alla dina kredit-, betal- och förbetaltkort, oavsett om det är Mastercard, ett Visa-kort, American Express eller något annat kort.

Hur fungerar Masterpass?

Masterpass fungerar som en digital plånbok där du kan lagra alla dina kortinformation och leveransadresser. 

När du handlar online på en webbplats som accepterar Masterpass, behöver du bara välja det som betalningsmetod och välja det kort du vill använda som sedan sparas på ett säkert sätt.

Snabba och säkra onlinebetalningar

Masterpass digital plånbok

MasterPass kan användas på över 1,5 miljoner webbplatser och appar. Att använda den digitala plånboken för att göra onlinebetalningar är enkelt. 

När du har lagt till dina kort och leveransadresser i din Masterpass-plånbok, kan du välja Masterpass vid utcheckningen på vilken webbplats som helst som stöder det. Du behöver inte ange kortdetaljer varje gång du handlar, vilket sparar tid och ökar säkerheten.

Fördelar med Masterpass

Använda Masterpass för onlineköp

En av de största fördelarna med Masterpass är bekvämligheten som mobila betalningar ger. Du behöver inte längre leta upp ditt kreditkort och skriva in informationen varje gång du vill göra ett köp.

Allt du behöver är din Masterpass inloggningsinformation, vilket gör processen mycket snabbare och enklare att hålla koll på köphistoriken.

Säkerhetsaspekter jämfört med andra betalningsmetoder

Masterpass har också starka säkerhetsfunktioner som gör din integritet säker. Din kortinformation lagras säkert och överförs aldrig till köpmannen. 

Dessutom har Masterpass extra säkerhetsnivåer, som att använda av en kombination av säkerhetsteknologier, inklusive 2-faktorsautentisering, SecureCode och PCI-DSS-kompatibel databehandling.

Hur man ställer in och använder Masterpass

Steg för steg-guide för att skapa ett Masterpass-konto

 1. Besök Masterpass hemsida.
 2. Klicka på ”Skapa konto”.
 3. Följ instruktionerna för att lägga till dina personuppgifter, kortinformation och leveransadress.
 4. Skapa ett säkert lösenord.
 5. Verifiera ditt konto genom den e-post du angav.
 6. Hur man lägger till betalningsinformation och leveransuppgifter
 7. När du har skapat ditt konto kan du lägga till fler kort och leveransadresser. Gå bara till din profil och klicka på ”Lägg till kort” eller ”Lägg till adress”.

Masterpass jämfört med andra digitala plånböcker

Masterpass, liksom andra digitala plånböcker som Apple Pay och Google Pay, erbjuder bekvämlighet och säkerhet. Du kan spara flera kort i MasterPass, t.ex. kan du lägga till ditt Visa-kort för arbetsutlägg och ditt American Express-kort för att samla poäng.

Poängen som du tjänar in med ditt Masterpass kan sedan användas mot en lång rad olika nöjen och prylar, som exempelvis:

 • Resor
 • Mode
 • Elektronik
 • Hemelektronik
 • Mat och dryck
 • Underhållning

Dessutom har Masterpass en specifik funktion för att lagra leveransadresser, vilket inte alla digitala plånböcker erbjuder. Vilka fördelar och nackdelar finns det med Masterpass jämfört med dessa alternativ

Sammanfattning

 • Fördelarna med Masterpass:  inkluderar dess breda acceptans, möjligheten att lagra olika typer av kort och leveransadresser, och starka säkerhetsfunktioner. 
 • Nackdelarna kan inkludera att det är mindre integrerat i mobila operativsystem jämfört med Apple Pay och Google Pay, vilket innebär att du kanske inte kan använda det för att betala i fysiska butiker med din telefon.

Vanliga frågor och svar

❓ Behöver jag ett Mastercard för att använda Masterpass?

Nej, du kan lägga till alla dina kredit-och betalkort i din Masterpass digitala plånbok, oavsett om de är Mastercard, Visa, American Express eller något annat kort.

❓ Är Masterpass säkert att använda?

Ja, Masterpass har starka säkerhetsfunktioner. Din kortinformation lagras säkert och överförs aldrig till köpmannen.

❓ Hur skapar jag ett Masterpass-konto?

Du kan skapa ett Masterpass-konto genom att besöka Masterpass hemsida och följa instruktionerna för att lägga till dina personuppgifter, kortinformation och leveransadress.

❓ Kan jag använda Masterpass i fysiska butiker?

Masterpass är främst utformat för online shopping, men vissa butiker kan acceptera det som betalningsmetod. Kontrollera med butiken för att se om de accepterar Masterpass.

❓ Vilka är fördelarna med Masterpass jämfört med andra digitala plånböcker?

Fördelarna med Masterpass inkluderar dess breda acceptans, möjligheten att lagra olika typer av kort och leveransadresser, och starka säkerhetsfunktioner. Dessutom stöds Masterpass på fler webbplatser jämfört med andra digitala plånböcker.

Källor