Vad kostar Priority Pass?

Priority Pass erbjuder olika tre olika medlemskap nivåer för att passa olika resenärers behov och budgetar. Årsavgiften för ett Priority Pass-medlemskap varierar mellan 89€ (ungefär 1000 SEK) och 459€ (ungefär 5400 SEK), beroende på medlemskaps nivån du väljer. Vissa kreditkort inkluderar det som en förmån, vilket kan vara mer kostnadseffektivt än att betala separat för Priority Pass.

Vad Kostar priority pass

Priority Pass medlemskap nivåer

Priority Pass erbjuder tre olika medlemskap nivåer för att passa olika typer av resenärer. Varje nivå har egna fördelar och kostnader för att ge dig tillgång till över 1 300 flygplatslounger runtom i världen.

  • Standard medlemskap: Detta medlemskap är lämpligt för dig som reser ibland. Årsavgiften är 89€ och varje loungebesök kostar 30€
  • Standard Plus: Om du är en regelbunden resenär kan detta medlemskap vara mer fördelaktigt. Årsavgiften ligger på 289 € och ger dig gratis tillträde till 10 loungebesök per år. Ytterligare besök kommer att kosta 30€ per gång.
  • Prestige: För dig som reser frekvent är Prestige-nivån det ultimata valet. Med en årsavgift på 459€ får du obegränsat antal fria besök till alla anslutna lounger under året.
  • Gästavgift: När du använder Priority Pass tillkommer det en gästavgift på 30€ (cirka 350 SEK) om du har en medföljande gäst. Avgiften för varje gästbesök debiteras på ditt anslutna kreditkort.

Utöver Priority Pass erbjuder vissa kreditkort en annan förmån vid namn LoungeKey. Jämför Priority Pass och LoungeKey för att avgöra vilket av dem som bäst uppfyller dina behov.

Kreditkort med Priority Pass

kreditkort med Priority Pass

När det gäller kreditkort med Priority Pass som förmån, så finns det flera alternativ att överväga. Här listar vi några av dessa kort:

  • American Express Platinum: Detta kreditkort erbjuder fria besök på flygplatslounger genom Priority Pass. Du får dessutom tillgång till unika events och förtur till konserter.
  • American Express Gold: Erbjuder också fria besök på flygplatslounger med Priority Pass, men med vissa begränsningar.
  • SAS EuroBonus Amex Premium: Inkluderar Priority Pass i årsavgiften och ger även bonuspoäng på EuroBonus, vilket kan användas för att betala för bl.a. flygresor.

För att ta del av förmånen med Priority Pass behöver du inte betala något extra om det redan ingår i ditt kreditkort. Däremot kan det tillkomma avgifter vid vissa besök, så det rekommenderas att kolla villkoren för just ditt kort.

Vanliga frågor och svar

❓ Hur mycket kostar det att gå med i Priority Pass?

Att gå med i Priority Pass kostar mellan 89 och 459 euro per år, beroende på medlemskaps nivå.

❓ Är Eurocard kopplat till Priority Pass?

Eurocard kan vara kopplat till Priority Pass, men det beror på vilken version av kortet du har. Kontrollera villkoren för ditt specifika kort.

❓ Ingår Priority Pass i Amex Platinum-paketet?

Ja, Priority Pass ingår i Amex Platinum-paketet och ger dig tillgång till över 1300 lounger världen över.

❓ Hur loggar jag in på mitt Priority Pass-konto?

För att logga in på ditt Priority Pass-konto, besök deras webbplats och ange dina inloggningsuppgifter eller använd deras mobilapp.