3/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

0 - 17,32 %

Högsta kredit

30 000 kr

Räntefritt

60 dagar

Kort information om Supreme Card Classic

Supreme Card Classic är ett kreditkort utan årsavgift. Vid ansökan anger du önskad kredit, för närvarande mellan 10 000 – 30 000 kronor. Kortet ger dig tillgång till betalningsfria månader och även möjligheten att skjuta upp eller delbetala dina inköp. Utöver detta kan du bland annat betala räkningar med kreditkortet.

Vid köp över 500 kronor så får du ett SMS-kvitto direkt till mobilen. Kortet ger dig inte tillgång till någon bonus eller några försäkringar.

Hur bra är Supreme Card Classic?

 • Års- och ränteavgifter
 • Bonusar & Förmåner
 • Bra resevillkor
 • Försäkringar
 • Vårt betyg

Interesserad av ett kreditkort från Supreme Card?

Ansök kostnadsfritt om ett Supreme Card Classic. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

För att ansöka måste du uppfylla dessa villkor:

Åldersgräns:

Minst 18 år

Lägsta inkomst:

Minst 8 333 kr/mån

Anställningsform:

Minst deltidsanstäld

Arbetslösa kan bli beviljade:

Nej

Betalningsanmärkning tillåts:

Nej

Kreditvillkor:

Ränta:

0 - 17,32 %

Effektiv ränta:

5,83 - 26,00

Högsta kredit:

30 000 kr

Räntefritt:

60 dagar

Minsta månadsbetalning:

5 % (minst 150 kr)

Förseningsavgift:

145 kr

Övertrasseringsavgift:

145 kr

Mer information om Supreme Card Classic:

Årskostnad:

0 kr

Aviavgift:

39 kr

Valutapåslag i utlandet:

1.97 %

Uttagsavgift:

2.97%, minst 35 kr

Inlåningsränta:

0,9 % (Upp till 500 000 kr)

Kortutgivare:

Mastercard

Blippfunktion:

Ja

Apple Pay:

Information saknas

Google Pay:

Ja

Samsung Pay:

Information saknas

Möjlighet att byta PIN-kod:

Ja

Färgval:

Standardutförande

Rekommenderas som:

Shoppingkort

Interesserad av ett kreditkort från Supreme Card?

Ansök kostnadsfritt om ett Supreme Card Classic. Få besked omgående på skärmen. Klicka på knappen till höger för att komma till ansökan.

Försäkringar som ingår med Supreme Card Classic:

Reseförsäkring:

Nej

Avbeställningsskydd:

Nej

Självriskreducering:

Nej

Prisgaranti:

Nej

Allriskförsäkring:

Nej

Köpskydd:

Nej

Leveransförsäkring:

Nej

Förlängd garanti:

Nej

Tanka-Fel Försäkring:

Nej

Nyckelförsäkring:

Nej

Bonusar och förmåner:

Exempel på bonus:

Information saknas

Bonusprogram:

Nej

Concierge Service:

Nej

Access till lounger:

Nej

Fördelar och nackdelar med Supreme Card Classic:

 • Ingen årsavgift
 • SMS-kvitto på dina köp
 • Möjlighet till extrakort
 • Inga försäkringar
 • Ingen bonus
 • Hög uttagsavgift

Kredit & Avgifter

Supreme Card Classic är ett kreditkort som ges ut av Resurs Bank. Vid ansökan om Supreme Card Classic väljer man önskad kredit, för närvarande är maximal kredit 30 000 kronor. Om du inte skulle bli beviljad den kredit du ansöker om så får du i stället den maximala kredit som Resurs Bank anser att din ekonomi klarar av. Lägsta kredit man kan ansöka om är 10 000 kronor.

Besked om du blir beviljad krediten får du vanligtvis direkt på skärmen vid ansökan.

Använd kredit är räntefri i upp till 60 dagar från köptillfället, och du kan om du önskar delbetala dina köp räntefritt i upp till 6 månader. Notera att andra avgifter som aviseringsavgift tillkommer vid räntefri delbetalning.

Samtliga köp som görs med kortet samlas på en månadsfaktura, och förutsatt att hela fakturan betalas med en gång så tillkommer ingen ränta på dina köp. De köp som görs med kreditkortet faktureras nästkommande månad, och därefter har du 30 dagar på dig att betala kreditkortsfakturan innan ränta tas ut på den nyttjade krediten.

Delbetalning kan ske genom att du betalar in valfritt belopp varpå resterande summa skjuts upp till nästkommande faktura. Vid delbetalning är räntan 14,36 %. Vid köp för 15 000 kronor och delbetalning över ett år så blir den effektiva räntan 18,79 %.

Supreme Card Classic är ett kreditkort utan årsavgift och lämpar sig väl för de som inte använder kreditkortet dagligen, utan har kortet hemma vid oförutsedda utgifter.

Flexibla återbetalningar

Som vanligt med kreditkort så tillkommer inga avgifter om man väljer att betala hela fakturan i ett svep. Men ibland är olyckan framme, och större utgifter än vad man planerat kan uppkomma. Vid delbetalning av fakturan finns flera olika alternativ:

6 räntefria månader: Om du önskar kan du delbetala din faktura i 6 månader utan ränta. Vid räntefri delbetalning tillkommer en administrationsavgift på 39 kronor per månad, och en uppläggningsavgift på 97 kronor.

Dela upp 1/10: Du kan även dela upp dina betalningar i andelar, till exempel 1/10 av totalbeloppet. Vid återbetalning i andelar tillkommer ingen uppläggningsavgift, däremot tillkommer en administrationsavgift på 39 kronor per månad, samt en kreditränta på 14,36 %.

Dela upp 1/20: Du kan även återbetala 1/20 av beloppet per månad. I detta fall tillkommer ingen uppläggningsavgift, däremot tillkommer en administrationsavgift på 30 kronor per månad, samt en kreditränta på 19,32 %.

Delbetala dina köp separat: Vid större köp kan du lyfta ut köpet till en separat delbetalning. Första månaden är alltid kostnadsfri, och därefter kan du välja att betala hela beloppet eller delar av beloppet.

Avgifter i utlandet

Värt att tänka på är att det ofta tillkommer avgifter på samtliga köp som görs med ett kreditkort i utlandet. Supreme Card Classic är utgivet av Mastercard vilket innebär att det kan användas i de flesta länderna.

Vid användning av Supreme Card Classic i utlandet så tillkommer valutapåslag på samtliga köp som görs med kortet, valutapåslaget är för närvarande 1,97 % av köpet. Detta innebär att ett köp på 1 000 kronor i utlandet kostar dig 1020 kronor.

Lästips: Letar du efter ett kreditkort utan valutapåslag?

Som med de flesta kreditkorten så tas även en uttagsavgift ut. Vad detta innebär är att det kostar 2,97 % av uttaget (lägst 35 kr) när man tar ut kontanter med kreditkortet – denna avgift tillkommer både inrikes och utrikes.

Betala räkningar med Supreme Card Classic

Supreme Card Classic är ett kreditkort som kan användas för att betala räkningar. När du betalar dina räkningar med kortet så kan du använda samma flexibla återbetalningsalternativ som för samtliga köp som görs med kortet.

Möjligheten att delbetala beloppet finns fortfarande när du betalar räkningar, vilket innebär att du kan skjuta på större räkningar till månaden därpå, alternativt betala av räkningen under flera månader.

Avgiften för att betala räkningar med Supreme Card Classic är 1 % av totalbeloppet. Mottagaren måste ha ett bankgiro.

För att betala räkningar med ditt kreditkort loggar du in på hemsidan och klickar på ”Betala räkning”.

Bonusar och förmåner

Supreme Card Classic är ett av få kreditkort där man varken får några bonusar eller andra förmåner när krediten används. Om du letar efter ett kreditkort med bonus från Supreme Card så rekommenderar vi dig i stället något av följande kreditkort:

4.5/5

Årsavgift

245 kr

Ränta

0 – 17,32 %

Kreditgräns

150 000 kr

Räntefria dagar

60 dagar
3.5/5

Årsavgift

295 kr

Ränta

0 - 17,32 % %

Kreditgräns

150 000 kr

Räntefria dagar

60 dagar

Försäkringar

Supreme Card Classic är ett av få kreditkort där varken reseförsäkring eller andra försäkringar ingår. Däremot kan man betala för att få tillgång till en inkomstförsäkring.

Supreme Card inkomstförsäkring:

Inkomstförsäkringen från Supreme Card träder in om du skulle råka ut för ofrivillig arbetslöshet eller sjukskrivning som varar i minst 30 dagar. Försäkringen täcker ränta och amortering för kreditkortet i upp till 12 månader. Vid dödsfall så stryks hela din skuld.

Försäkringen kostar 0,77 % av den nyttjade krediten, minst 17 kronor per månad.

Övrigt

Hög sparränta

Genom att inneha ett Supreme Card Classic får du tillgång till sparkontot Supreme Spar. På sparkontot kan du spara upp till 500 000 kronor, och kan sätta in och ta ut pengar när du själv önskar. Aktuell sparränta är 0,9 %.

Extrakort

Kostnaden för extrakort är för närvarande 50 kronor (engångsavgift). Med extrakortet belastar du samma kredit, samt tar del av samma kreditgräns som kortinnehavaren. Samtliga köp som görs både med huvudkortet och extrakortet samlas på samma faktura.

För att bli beviljad ett extrakort måste den som ska inneha extrakortet vara minst 16 år gammal och folkbokförd på samma adress som huvudkortsinnehavaren.

SMS-notifieringar på inköp över 500 kronor

När ett köp som överstiger 500 kronor genomförs med kreditkortet så skickas ett SMS-kvitto ut till kortinnehavaren. Genom denna funktion har du full kontroll över samtliga större transaktioner som görs med kortet.

 

Vanliga frågor och svar om Supreme Card Classic

💳 Vilken inlåningsränta har jag med Supreme Card Classic?

Genom Supreme Spar har du en inlåningsränta på 0,90% vilket får anses som en av kortets fördelar. Maximalt inlånat belopp är för närvarande 500 000 kr.

💳 Är Supreme Card Classic ett gratis kreditkort?

Supreme Card Classic är ett kreditkort utan årsavgift – vilket innebär att det inte kostar någonting att äga kreditkortet. Det tillkommer däremot ränta när man väljer att delbetala de köp som har gjorts med kreditkortet.

💳 Vad kostar ett extrakort?

Ett Supreme Card Classic extrakort kostar 50 kronor (engångsavgift).

Vad tycker du om Supreme Card Classic?

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Din recension:

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank

Resurs Bank

Telefonnummer

0771 – 11 22 33

E-postadress

kundservice@resurs.se

Adress

Information saknas

Postnummer

254 67

Ort

Helsingborg

Organisationsnummer

516401-0208

Kortvillkor

Information saknas

Öppettider

Måndagar

09:00 – 17:00

Tisdagar

09:00 – 17:00

Onsdagar

09:00 – 17:00

Torsdagar

09:00 – 17:00

Fredagar

09:00 – 17:00

Lördagar

Stängt

Söndagar

Stängt