Hur fungerar hole in one försäkring

Så tecknar du försäkringen

För att teckna en Hole in One försäkring bör du följa denna steg-för-steg guide:

  1. Kontakta ditt försäkringsbolag: Ta reda på om ditt försäkringsbolag erbjuder en golftilläggsförsäkring för hole-in-one. Vissa försäkringsbolag erbjuder detta som en del av deras hemförsäkringstillägg.
  2. Läs villkoren: Det är viktigt att du går igenom villkoren och förstår vad försäkringen täcker. Detta inkluderar vilka situationer den gäller i, vilka kostnader som ersätts och eventuella undantag.
  3. Jämför med andra försäkringsbolag: Innan du tecknar en försäkring kan det vara en bra idé att jämföra olika försäkringsbolags erbjudanden. Det kan finnas skillnader i pris, täckning och villkor.
  4. Teckna försäkringen: När du har hittat en försäkring som passar dina behov kan du teckna den genom att kontakta ditt försäkringsbolag, antingen online eller via telefon. Du kan behöva ange information om dig själv, såsom ditt personnummer och adress.
  5. Bekräfta tecknandet och betala: Efter att du har fyllt i all nödvändig information kommer försäkringsbolaget att skicka en bekräftelse på att din försäkring är tecknad. Du kommer också få information om hur du betalar för försäkringen.

Efter att ha genomfört dessa steg har du framgångsrikt tecknat en hole-in-one försäkring och kan nu känna dig säkrare på golfbanan. 

*OBS! En del kreditkort har omfattande reseförsäkring där hole-in-one försäkringen innefattas. Dessa kort är ofta det lättaste sättet att få försäkringen.

Kostnad och betalningsalternativ

Genomsnittliga kostnader för en hole-in-one-försäkring varierar, men det är vanligt att se ersättningar mellan 1 000 – 5 000 kronor. För att göra försäkringen mer anpassningsbar kan skräddarsydda planer och olika betalningsalternativ erbjudas. På så sätt kan du hitta ett alternativ som passar din budget och dina behov som golfspelare.

Svenska kreditkort med hole in one försäkring

Kreditkort med hole in one försäkring

Här är en lista över svenska kreditkort där hole-in-one-försäkring ingår:

Båda dessa kreditkort erbjuder en premie på 5 000 kronor för en hole-in-one. MoreGolf Mastercard har också en förmån som ger dig 1 000 kronor i ersättning om du köper en golfboll med ditt kort och gör en hole-in-one med den.

Om du ofta spelar golf kan de också vara en god idé att skaffa ett kreditkort med kreditkort med aktivitetsförsäkring. Då kan du få ersättningen ifall du skulle missa en bokad golfrunda på grund av exempelvis sjukdom.

Svenska Golfförbundet

Svenska Golfförbundet erbjuder för sina medlemmar kompletterande reseförsäkring och golfutrustningsförsäkring som inkluderar ersättning för Hole-in-One genom deras MoreGolf Mastercard.

Som golfare är det viktigt att vara medveten om dina skyldigheter vid en hole-in-one. Traditionellt innebär det att bjuda dina medspelare på champagne, men detta är inget krav. Med en försäkring får du ekonomisk ersättning om du lyckas göra en hole-in-one.

När du får ihop alla dina poäng på ditt scorecard och ser att du har lyckats göra en hole-in-one, kan din försäkring betala ut en summa pengar för att täcka kostnaden för att fira bedriften. Hole-in-one försäkringen gör att du kan fira med dina vänner utan att oroa dig för utgifterna.

Vanliga frågor och svar

❓ Vilka banker erbjuder hole in one-försäkring?

Zurich Försäkring, Folksam och Zmarta erbjuder hole-in-one-försäkringar.

❓ Hur tecknas en hole in one-försäkring?

Du kan teckna en hole-in-one-försäkring genom att kontakta försäkringsbolaget och lägga till den till ditt befintliga försäkringspaket.

❓ Vilka kostnader täcker försäkringen?

Försäkringen ersätter vanligtvis mellan 1 000 och 5 000 kronor, vilket hjälper till att täcka kostnaden för att bjuda dina golfkompisar på champagne vid en hole-in-one.

❓ Är hole in one-försäkringen inkluderad i andra försäkringar?

Hole-in-one-försäkring kan ingå i några golf försäkringar eller som tillägg till din hemförsäkring, beroende på försäkringsbolag.

❓ Gäller försäkringen på alla golfbanor?

Försäkringen gäller både på golfbanor i Sverige och utomlands, så länge villkoren för försäkringen uppfylls.

❓ Behöver man en speciell golfförsäkring för hole in one?

Nej, hole-in-one-försäkring kan ingå i en befintlig golfförsäkring eller vara ett tillägg till din hemförsäkring. Kontrollera med ditt försäkringsbolag för detaljer om vad som ingår i din försäkring.