Rocker integrerar Samsung Pay: har nu stöd för alla de stora digitala plånböckerna

Rocker stödjer Samsung Pay

Rocker är ett av de ledande fintechbolagen i Sverige med tre av de mest attraktiva debetkorten på marknaden. Man är också en stor förespråkare för framtidens betalningslösningar, däribland ett biometriska kort. Häromdagen meddelande man även att man startat ett samarbete med Samsung för att erbjuda den digitala plånboken Samsung Pay till sina kunder.

Det råder inget tvivel om att mobila betalningar spelar en central roll i framtidens betalningslösningar. Allt fler kopplar sina kredit- och bankkort till digitala plånböcker för att genomföra kontaktlösa betalningar utan att krångla med kort eller pinkod.

Problemet med detta är att det finns olika digitala plånböcker på olika mobila enheter och många banker och kreditgivare har inte stöd för alla plånböcker. Vissa erbjuder exempelvis endast Google Pay medan andra endast har stöd för Apple Pay.

Under en tid har Rocker haft stöd för de två ovanstående plånböckerna men dessvärre har man inte haft stöd för Samsung Pay vilket ställt alla med Galaxy-telefoner utanför. Detta har man nu åtgärdat med ett nytt samarbete med Samsung.

3/5

Årsavgift

0 kr

Ränta

0%

Kreditgräns

0 kr

Räntefria dagar

0 dagar
3/5

Årsavgift

348 kr

Ränta

0%

Kreditgräns

0 kr

Räntefria dagar

0 dagar
4.5/5

Årsavgift

1188 kr

Ränta

0%

Kreditgräns

0 kr

Räntefria dagar

0 dagar

 

“Utmaningen med mobila betalningar har varit att kunden inte vill välja sin telefon baserat på om banken stöder betalningar för mobilmodell man har valt. Bland Rockers kunder ser vi ett enormt intresse för att betala med mobilen. Det är därför självklart för oss att ha med även Samsung Pay i vårt erbjudande”, berättar Rockers vd, Jonas Hultin, i ett pressmeddelande.

Som du säkert känner till är Samsung och deras flaggskepp Samsung Galaxy bland de mest populära mobiltelefonerna på marknaden, och genom att nu erbjuda stöd för dem hoppas Rocker kunna locka ännu fler kunder till mobila betalningar. Givetvis är även Samsung glada över denna utveckling och i samma pressmeddelande som ovan berättar Conny Lindström,  Affärsutvecklingschef för mobilt på Samsung i Norden, följande:

“Vi vet att många efterfrågar den nya tekniken och de fördelar som den ger med enkla och säkra betalningar. Vi är glada över att kunna erbjuda våra användare många betalningsalternativ och är stolta över att Rocker nu kan erbjuda Samsung Pay”.