Köpa kryptovalutor med Revolut

I denna guide utforskar vi hur du enkelt kan köpa kryptovalutor med Revolut. Vi går igenom registrering, kontoverifiering, öppnande av kryptovalutakonto och själva köpprocessen, samt viktiga aspekter som avgifter och säkerhet.

köpa kryptovalutor med Revolut

Gör det smidigt i Revolut appen

Revoluts app erbjuder en enkel plattform för att köpa, sälja och förvara kryptovalutor. Detta gör det till ett idealiskt verktyg för både nybörjare och erfarna användare som vill utforska krypto marknaden. 

👉 Läs mer om Revolut app och kort

Så köper du krypto steg-för-steg

Med Revolut blir det enklare än någonsin att ta steget in i kryptovalutamarknaden. Denna guide tar dig genom varje steg i processen, från att skapa ett konto till att aktivt handla med kryptovalutor,

Steg 1: Kom igång med Revolut

Först och främst, ladda ner Revolut-appen och registrera dig. Under registreringen väljer du en kontoplan, men kom ihåg att alla planer, inklusive det kostnadsfria Revolut Standard, tillåter köp av kryptovalutor. Processen är snabb och användarvänlig.

När du skaffar ett Revolut-konto får du även ett debetkort kopplat till kontot.

Steg 2: Överför pengar till ditt Revolut-konto

När ditt konto är upprättat, är nästa steg att föra över pengar till det. Detta kan göras genom att koppla ett betalkort till appen för omedelbar insättning. Alternativa metoder inkluderar banköverföring eller att ta emot en överföring från en annan Revolut-användare.

Steg 3: Utforska kryptomarknaden

Inom Revolut-appen, navigera till avsnittet ”Krypto” för att se ditt nuvarande kryptovaluta innehav. Genom att välja ”Investera” kan du utforska hela utbudet av kryptovalutor som erbjuds, presenterade i alfabetisk ordning med aktuella priser och dagliga förändringar.

Steg 4: Genomför ditt köp

För att köpa, välj önskad kryptovaluta och klicka på ”Köp”. Du kan använda valfri valuta som finns på ditt Revolut-konto för att genomföra köpet, vilket eliminerar behovet av att växla till SEK. Ange sedan det belopp du vill investera, med en minimigräns på 1,99 Euro.

Steg 5: Bekräfta och slutför köpet

Innan du slutför köpet, kommer du att få möjlighet att granska din order. Observera att en köpavgift på 1,49% tillkommer. Efter att ha granskat och godkänt ordern, genomförs köpet direkt.

Steg 6: Övervaka ditt krypto innehav

För att hålla koll på ditt kryptonnehav, återgå till ”Krypto”-sektionen i appen. Här kan du övervaka dina investeringar och se hur de presterar över tid.

Denna steg-för-steg guide ger dig allt du behöver för att på ett säkert och enkelt sätt börja handla med kryptovalutor genom Revolut.

Säkerhet vid köp av kryptovalutor

Säkerheten är en central del av Revoluts tjänster. När det gäller kryptovalutor använder plattformen avancerade säkerhetsprotokoll för att skydda både dina tillgångar och personuppgifter. Detta inkluderar kryptering av data, säker lagring av kryptovalutor och kontinuerlig övervakning för att förhindra obehörig åtkomst. 

Det är dock viktigt att komma ihåg att investeringar i kryptovalutor alltid innebär en risk, och det är upp till varje användare att säkerställa att de förstår dessa risker.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag köpa alla typer av kryptovalutor med Revolut?

Revolut erbjuder ett urval av populära kryptovalutor, inklusive Bitcoin och Ethereum. Utbudet kan variera, så kolla i Revolut-appen under ”Krypto”-sektionen för att se vilka kryptovalutor som för närvarande är tillgängliga för köp.

❓ Är det säkert att köpa krypto genom Revolut?

Ja, Revolut använder avancerade säkerhetsprotokoll för att skydda dina tillgångar och personuppgifter. Detta inkluderar kryptering och säker lagring.

❓ Kan jag använda Revolut för att överföra krypto till andra plånböcker?

För närvarande tillåter Revolut inte direkt överföring av kryptovalutor till externa plånböcker. Dina kryptovalutor förvaras inom Revoluts plattform, och du kan köpa, sälja och övervaka deras värde genom appen.